Új hozzászólás Aktív témák

  • Kékes525

    félisten

    válasz PuMbA #25652 üzenetére

    Hozzászólásaidból látni, hogy te csemegézed azokat a részeket, amikor bele lehet kötni a Pfizerbe. Semmi olyasmi sem látszik, mint amit állítasz.

    Számtalanszor leírtam, és le írom most is, hogy olyan nincs, nem létezik, hogy egy vakcina hatékonysága mindig egy konstans szám és csak a mintaszámtól függne a pontossága. Ez nem olyan mint a fizikában egy állandó. A vakcina hatékonyságát egy adott időben nagyon sokféle dolog befolyásolja. Az egyik tényező az, hogy milyen intenzitású járvány alatt mérték. Minél erősebb a járvány annál kisebb a vakcinák hatékonysága. Másrészt függ az adott variáns szaporodási, terjedési képességétől is. Ezekben az esetekben a közös az, hogy ha több vírus éri egyszerre az adott szervezetet, akkor a vakcinák által adott védelem könnyebben feltörhető, könnyebben áttörhető. Ez akár 10%-os ingadozást is adhat a védelem hatékonyságában.

    "Hmm, akkor a Sinopharm hogy lehet, hogy közel ugyanannyira véd a deltával szemben? A nemrég linkelt srí lankai tanulmány alapján..."

    A másik amit állítani szoktál és nagyon tévedsz abban is, hogy a Sinopharm legalább annyira védene, mint a Pfizer. A Sinopharm sokkal rosszabbul véd a delta ellen is, különösen 60 évnél idősek esetében.

    1. A sinopharmank NINCS számottevő sejtes védelme.

    2. 60-80 év között időseknél mintegy 25-30%-os a TEJESEN védtelen ember, 80 év fölött pedig 50%-os a teljesen védtelen ember, mert ezeknél nulla az antitest termelés.

    A Pfizer esetében is csökken a védelem idősek esetében, ott is találkozni teljesen védtelen emberekkel, de csak 1-2%-ban. Hatalmas különbség!

    [ Szerkesztve ]

    Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

Új hozzászólás Aktív témák