Új hozzászólás Aktív témák

  • Gothmog

    aktív tag

    válasz radi8tor #25117 üzenetére

    Valóban az. Normális felállásnál ugyanis mindenki mRNS alapú vakcinát kapna boosternek (kivéve, ha eleve is azt kapott, de súlyos oltási reakció - anafilaxiás sokk pl. - lépett fel nála).

    Egyrészt már léteznek tudományos kutatások arra, hogy a vektorosra (Astrazenecára) adott mRNS vakcina (Pfizer) kiválóan boosterel (fordítva viszont gyér a hatás), másrészt úgy általában az mRNS vakcinák bizonyultak eddig a leghatékonyabbnak. Nem véletlen talán, hogy azokon a helyeken (pl. Bahrein), ahol mással is (pl. Sinopharm) oltottak, és nem igazán vált be mindenkinél, ha módjuk van rá, rendre mRNS vakcinával oltanak rá a maximális hatás reményében.

    Egyébként, bár ma reggel egy - nyilvánvalóan a szervilizmusa és öncenzúrakészsége alapján meginvitált - háziorvos azt találta hazudni mondani a Kossuth rádióban, hogy egy komoly szakmai stáb (virológusok, immunológusok és járványügyi szakemberek) közös munkája a megfogalmazott ajánlás, de nagyon kilóg a lóláb. Látszik, hogy Kásler/Nyunyóka színvonal a munka, ugyanis olyan szinten voltak dilettánsok és felületesek a kidolgozók, hogy például az le sem esett nekik, hogy az Astrazeneca és a J&J totálisan eltérő adenovírusokat használ, tehát ezekben az esetekben akár vektorosra is mehetne vektoros. (Ha már egyszer láthatóan mindent mindennel keverni akarnak. Sőt a Szputnyikosoknak is mehetne Astrazeneca ez alapján - viszont J&J nem.)

    Amúgy az egész ajánlás - nem is annyira - bujtatott lényege az, hogy az orvosokra hárítja a felelősséget. (Tehát bármi történjen is, szeretett kormányunk megint mindent tökéletesen csinált, és újra más lesz a hibás, másra lehet majd mutogatni.)

    [ Szerkesztve ]

    Endure. In enduring, grow strong.

Új hozzászólás Aktív témák