Új hozzászólás Aktív témák
-
tknof1871
őstag
Üdv!
Néhány év eltelt. Most mit lehet válaszolni a kérdésre? A Truecrypt 7.1a milyen erős? Ez volt az utolsó, azt hiszem, a 7.1a.
#475 [link] kommentben (2016-ban) le van írva: Valószínűleg hosszabb távon érdemes lecserélni a VC-re (VC= VeraCrypt). Tényleg érdemes volt lecserélni vagy érdemes lett lecserélni?
-
brickm
őstag
Áhá, szóval a 7.2-ben letiltották a funkciót. Erre gyanakodtam én is.
Köszönöm a segítséget.
Biztos vagyok benne, hogy a három betűs hatóságok nem láttak bele, ezért kellett ezt beszüntetni és egy másik néven futtatni tovább, amiben tényleg van már backdoor. De ezt csak én gondolomMásik:
Úgy tudom legbiztonságosabb az AES-Twofish titkosítás.
Ez így van, vagy van valami fejlemény ezügyben már? -
kispx
addikt
-
Watercolour
aktív tag
Nagyon sok teória terjeng az interneten, hogy miért tették / tette ezt.
(A TrueCrypt fejlesztőinek kilétét tudtommal a mai napig homály fedi.)Számomra a leghihetőbbnek tűnő történet az, hogy nincs tovább idejük/kedvük/energiájuk fejleszteni, ezért nem akarnak morális felelősséget vállalni abban az esetben, ha a jövőben probléma lenne a szoftverükkel. A weboldal csak annyit állít, hogy a fejlesztést leállították, és a programban LEHETNEK ("it MAY contain...") javítatlan biztonsági problémák.
-
qwertly
addikt
Szia!
Akkor ez nem működik,a hiddenel próbálkoztam virtuális gépen de csak mint partíció szinten és igazából annyira nem nyerte el a tetszésemet.Valahogy averzióm van vele és a gépeim sem egy erőmű.A konténeres és a partíció titkosítást évek óta használom linux és win alatt is így még nem volt gondom vele.Csak nagyon agyalok az egész hdd letitkosítom.Már csak az a kérdésem,hogy egy dual boot rendszernél nem lehet-e gond mert op rendszerként win7 és linux van a gépemen.
-
-
tknof1871
őstag
Mikor a 40 MB-ot teleírtam, akkor már az outer volumenak nem maradt hely. De a TC mégis megpróbálta felmásolni rá a fájlokat. Ez fájlrendszerhibához vezetett. Az outer volume tartalma elveszett, de a hidden volume tartalma sértetlen maradt.
Lehet, hogy dinamikus tartományt állítottál be?
-
tknof1871
őstag
Elolvastam a google fordító segítségével az ide vonatkozó részt és azt hiszem értem. Ha a szituáció az, hogy van egy merevlemez és az titkosítva van (outer volume) és van rajta egy rejtett kötet (hidden volume) akkor a következőt lehet tenni, mikor felcsatolja az outer volume-t a felhasználó. A Mount gombra kattintás után feljön egy ablak. Meg kell adni a jelszót és itt van egy gomb, Mount Options...
A Mount Options... gombot megnyomva egy másik ablakban ki lehet pipálni egy opciót, aminek a neve Protect hidden volume against damage caused by writing to outer volume. Itt meg kell adni a hidden volume jelszavát. Ez még nem jelenti azt, hogy a hidden volume fel lett csatolva, csak azt, hogy amikor az outer volume-re írunk adatot, akkor az nem írja felül a merevlemezen azokat az adatokat, amik a hidden volume-n vannak.
Ennek az az értelme, hogy ha kényszer hatására meg kell adni az outer volume jelszavát, vagy valahogy ellopják azt, akkor semmi se árulja el, hogy van egy hidden volume. Annyira semmi se árulja el, hogy a hidden volume protection bekapcsolása nélkül írva az outer volume-re a hidden volume adatait is felül lehet írni és megsemmisíteni azokat. -
tknof1871
őstag
Oké, köszönöm a válaszokat. Gyenge gépem van. Az jött le, hogy jobb, ha lesz egy merevlemezem, amin az operációs rendszer van és ahova programokat telepítek és ezt nem fogom titkosítani.
Lesz egy másik merevlemez, ahova a videókat, képeket, fájlcserélőn megosztott dolgokat teszem és az a merevlemez titkosítva lesz.
Tetszene ha mindent titkosíthatnék, de az kegyetlen, mikor az ember játszana és akkor úgy lelassul a gép, hogy élvezhetetlen. A statisztika is rossz lesz az online játékban. Nem csak netezni és csetelni szeretnék, kell a CPU ereje.Melyik titkosítást kell választani és hány karakteres jelszót, hogy biztonságban legyek? Nem is tudom, mondjuk csak a C.I.A.
tudja feltörni a merevlemezem, vagy az se? Életszerű időn belül. Ugye ez a kérdés úgy is feltehető, hogy mekkora írási/olvasási sebességgel tudok együtt élni? Nekem a számok nem sokat mondanak, de megnéztem, mekkora az USB 2 adatátviteli sebessége. Ez 35 MB/s. Mikor pendrive-ot vagy külső merevlemezt használtam akkor sosem kaptam a fejemhez, hogy ej de lassú az USB 2. Az AES-Twofish-Serpent titkosítással az én hardverem a Truecrypt szerint 40,8 MB/s átlagot ért el. Ez magabiztosan több az USB 2 adatátvitel sebességénél.
A wiki szerint egy rejtett köteten belül létrehozhatok egy másik rejtett kötetet, amit csak kulcsfájllal lehet megnyitni. Ez akkor azt jelenti, hogy ha van egy titkosított merevlemezem, akkor azon belül csinálhatok egy olyan mappát, amit csak kulcsfájllal lehet megnyitni?
És ez a kulcsfájl bármi lehet. Akkor gondolom lehet egy .txt fájl is. Ha ebben a .txt fájlban a kedvenc versem van, amit én írtam, akkor lehetséges az, hogy akarmi.txt a kulcsfájl neve és benne van a vers, majd mielőtt lekapcsolom a gépem, akkor letörlöm a kulcsfájlt és egy erre való programmal még a helyét is felülírom egyesekkel, hogy ne lehessen helyreállítani a törölt fájlt. Aztán mikor x idővel később meg akarom nyitni ezt a mappát, akkor létrehozok egy akarmi.txt nevű fájlt, beleírom a versem és mentem a változtatást aztán kinyitom vele a rejtett mappámat?
Talány nyakatekert a példám és értelmetlen, mert hiszen létrehoztam egy ugyanolyan fájlt, mint amilyen a kulcsfájlom volt, de jobban megnézve az utólag reprodukált fájl nem lesz tökéletesen azonos a kulcsfájllal. A létrehozás dátumában fog eltérni.Bocsánat, ez hosszú lett. Érdekes téma a titkosítás. Remélem érthetően írtam le, mire vagyok kíváncsi.
-
tknof1871
őstag
Általánosságban elmondható, hogy a lemezigényes feladatok fognak lassulni (bootolás, vírusellenőrzés ...).
Akkor nem lesz gond, mikor FPS-el játszok, pl. Battlefield 3? Szóval a titkosítás ára nem a CPU számottevően magasabb terhelése, hanem csak az írás és olvasás lassulása?
-
tknof1871
őstag
Screenshot helyett inkább leírtam:
Buffer Size: 50 MB, Sort Method: Mean Speed (Descending)
Algorithm / Mean (MB/s)
AES / 159
Twofish / 158
AES-Twpfish / 84,1
Serpent / 82,2
Serpent-AES / 55,2
Twofish-Serpent / 54,4
Serpent-Twofish-AES / 41,4
AES-Twofish-Serpent / 40,8Nekem ezek a számok semmit se mondanak. Mit éreznék meg, ha futna a Truecrypt? Mondjuk nem lehetne fullhd filmet nézni? Inkább hardveres gyorsítással kell ezt használni?
Azok a CPU-k, amik támogatják a hardveres AES tikosítást, azok ugye nem olcsók? Én a Cache szerint próbáltam szűrni az inteles oldalon és 3 MB Cache alatt nincs AES New Instructions-al CPU. 3 MB Cache-el 225 USD a legolcsóbb, kb. 50 000 HUF. -
tknof1871
őstag
Hogy mennyire, leellenőrizheted, az Encryption/Decryption Algorithm Benchmark-kal.
Nem találtam ilyen nevű programot.
Ha a processzorod támogatja a hardveres AES titkosítás, akkor ennél a titkosításnál nem fog (annyira) lassulni
AES New Instructions : No Azt írja, ezt nem támogatja.
-
kispx
addikt
A szerkesztési időből kifuttattam, de találtam egy cikket, mely szerint hála az FPGA-knak egy másodperc alatt 1 756 800 jelszót lehet kipróbálni, ekkor a számításom a csúcs technika szerint a következőképpen módosul:
Tételezzük fel, hogy egy másodperc alatt 1 756 800 jelszót tudunk kipróbálni.
Ekkor egy perc alatt 60 * 1 756 800 = 105 408 000 jelszót tudunk kipróbálni.
Egy óra alatt 60 * 105408000 = 6 324 480 000 jelszót tudunk kipróbálni.
Egy nap alatt 24 * 6324480000 = 151 787 520 000 jelszót tudunk kipróbálni.2,82475249×10¹⁸ / 151 787 520 000 = 18609912,6594861 nap kell az összes lehetséges jelszó kipróbálásához.
18609912 nap (tört rész nem érdekes ) = 50951,162217659 év (ez már jóval kevesebb szám, de kíváncsi vagyok, hogy ki várja ki)
De mint mondtam, jelszó hosszával, és a jelszóban szereplő karakterkészlet nagyságával, ez a szám soksorozható)
Új hozzászólás Aktív témák
- Bemutatkozott és meg is jelent a The Elder Scrolls IV: Oblivion Remastered
- Elektromos autók - motorok
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- TCL LCD és LED TV-k
- HTPC (házimozi PC) topik
- Revolut
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Azonnali informatikai kérdések órája
- További aktív témák...
- Intel Processzorok sok db : Xeon E5-1620V3, Pentium G4400T, i3 6100, i3-4130, i3-2140T
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
- 2db Dell PowerEdge R740 2U Rack Szerver és 3db Netapp FAS2040 NAS
- Samsung Galaxy Tab S10 Ultra / 256 GB / 12GB RAM / 5G / Ezüst / Független / 2,5 év gyári garancia
- BESZÁMÍTÁS! 1350W Thermaltake Toughpower GF3 Gold tápegység garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest