- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Üdv a trollok között!
Új hozzászólás Aktív témák
-
RandomName
senior tag
válasz KROK640 #37197 üzenetére
Amikor linkeltem még 10e fölött volt az ára, most már 98xxFt... Gondolom eur alapon megy a webshop, heti árazással....
A másik február óta zárva van, máshova ne is akarj menni...
"A logout olyan mint egy joghurtkultúra... bedobod a bejegyzést, és minimum 8, maximum 24 óra múlva minden tag a téma egyetemi szintű szakértőjévé válik." By: DeFranco (2016) Sose fulld trollba a kretént.
-
KROK640
nagyúr
válasz RandomName #37196 üzenetére
Igen, mert sajnos a termelés visszafogása miatt megindult felfelé az SSD-k ára. Lehet, hogy így nem lesz semmi a 2TB-os M2-es SSD-mből.
Jééé, én is szoktam innen vásárolni (István úti üzlet)
Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
RandomName
senior tag
válasz koshmar #37166 üzenetére
Én 240-es Crucial-t vettem aug végén 6750Ft-ért, 3 év garival.
Most kicsit drágább lett ugyanott... [link]"A logout olyan mint egy joghurtkultúra... bedobod a bejegyzést, és minimum 8, maximum 24 óra múlva minden tag a téma egyetemi szintű szakértőjévé válik." By: DeFranco (2016) Sose fulld trollba a kretént.
-
KROK640
nagyúr
válasz EmberXY #37179 üzenetére
Viszont én saját kútfőből írom az angolt, németet és franciát Nagyon minmálba megy a török és a görög is, de káromkodni oroszul és bolgárul is tudok.
Koshmar meg nyilván gyakorolja a németet, elvégreez a topic arra valóki tudja, hogy mikor megy ki végre dolgozni. (jó, tudom, ez jó poén volt )Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
senior tag
Nekem ez kínai.
Kérek egy számot a jútútú. Európai macskakilátókő Nugáton a helyzet változatlan
-
EmberXY
veterán
válasz KROK640 #37172 üzenetére
De a mostani oprendszer verziók kb ugyanolyanok... Melóhelyre bőven elég volna egy olyan edition, hogy "böngésző, office, windows intéző, ki/be kapcs gomb." A többi mehet a kukába grafikástól, mindenestől.
"görbe este"
Az kizárt... Akkor már be kell rúgni egyenesen, nem csak görbén...
Up the Irons!
-
KROK640
nagyúr
válasz EmberXY #37171 üzenetére
Hiszen régen volt ilyen!
A munkahelyi volt a Windows NT/2000 vonal, otthon meg a Win9X/ME. Mindenki örült, mikor az XP végre egyesítette a két vonalat. Igaz a Home kicsit kevesebbet tudott mint a prof (munkahelyi) de egy platform voltak, csak prof kellett a több CPU szálhoz, de akkoriban otthon ilyen nem volt, még 2003-ban is sok százezres volt egy ilyen proci, meg hozzá a lap is, akinek tellett erre annak tellett Win XP Prof-ra is.Nem véletlenül szoktam felé lőni a gépigényt (Főleg régen volt érdekes, mikor az egy éves hardver már kezdett elavultnak számítani a 2 éves meg használhatatlannak, akkor pláne megtanultam, hogy az adott játéknál is felé kell lőni a gépigényt, mert a készítők is így tették.
Na igen, én is voltam "városi patkány", és nagy könnyebbség tud lenni, mikor nem nézed állandóan aggódva az órát, hogy X időre végezni KELL, meg oda KELL érni, tök mindegy, hogy meló, randi, vagy egy görbe este, mert különben 30 perctől - reggelig tartó várakozási periódus kisgazdája leszel. Vagy taxi számláé.
Ha már szobrom nincs, legalább Thai Chef levesem hagy legyen!
-
EmberXY
veterán
válasz KROK640 #37170 üzenetére
Olyat miért nem lehet, hogy megcsinálnak valamit, 'oszt működik? Pl lehetne külön munkahelyi "edition", mert pl. a melóhelyen már 2017-ben is bőven elég volt az akkori win10 meg az office arra amit csinálok, felesleges volt neki 6 évig egyfolytában frissülnie...
Az új szarságokat meg rakják az otthoniba, aztán kész, de az is lehetne pár évente, ahogy írod. De nyilván olyan gyorsan fejlődik a világ meg a versenytársak, hogy ez egy piaci öngyilkosság lenne.
Gépigény... az is egy szép dolog, általában úgy kell értelmezni, hogy a minimum gépigény duplája ha megvan, akkor már talán elindul az adott cucc, de az se baj, ha a háromszorosa, mert akkor még fél évig nem fog lassulni..."Ezt tényleg csak másik vidéki érti meg, aki tömegközelekdik, várositól, autóstól ezt hiába is várja el az ember"
Én is jártam busszal melóba, tudom én, hogy hogy milyen az, amikor még a menetrendet is nézni kell. Amióta városi patkány vagyok, azóta ez nem annyira számít, de attól még akar a franc egy perccel is tovább bent lenni a melóhelyen..
"Valaki megvette az összes Thai Chef levest!"
Lehet, hogy a hadsereg! Ez lesz az új fegyver...
[ Szerkesztve ]
Up the Irons!
-
KROK640
nagyúr
válasz EmberXY #37169 üzenetére
Valaki megvette az összes Thai Chef levest! sírhat fel az utánam jövő jogosan
na, de ne ugrojunk ennyire előre :Igen, én inkább az új oprendszerbe raknám az új dolgokat, sokkal jobban kitesztelve , optimalizálva, nem pedig 2-3 havonta pontosan ilyen apró habi "fejlesztéseket" végezni rendszeren, miközben a gépigényt folyamatosan is tudják növelni (lásd XP, de a Win 10-nek is folyamatosan nő a gépigénye, 8GB alatt ma már senkinek sem javaslom).
jah ugyanitt jut eszembe : Valami COD már csak akkor indult el, ha volt minimum 6GB RAMod. Mekkora felháborodás volt belőle, pedig lassan már csak magában a Windowsnak kell ennyi."Azt a 10 percet senki nem tudja megfizetni, amikor végre kimehetnél a melóhelyről, de még nem lehet. " - na most képzeld magad az én helyzetembe, akinél 5 perc csúszás simán jelenthet 1 órát is. Ezt tényleg csak másik vidéki érti meg, aki tömegközelekdik, várositól, autóstól ezt hiába is várja el az ember (az átlag ember különösen gyenge empátiában és megértésben).
pl ma is úgy végeztem h 2 perccel a busz indulás előtt, hiába volt 5 percre sietve a buszmegálló, meg se próbáltam. A következő meg 50 perc múlva. Tehát nem 3, hanem 53 perccel később végeztem mint kellett volna .Sebaj, elmentem a Tescoba és megvettem az összes Tomyum levest kárpótlásul ha már egyszer lett némi extra időm.Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
EmberXY
veterán
válasz KROK640 #37168 üzenetére
"Másrészt nekem ez a rengeteg frissítgetés mindig azt az érzetet kelti bennem, hogy egy félkész fércet kaptunk oprendszer címén, amit állandóan tákolni kell, hogy használható maradjon."
Tulajdonképpen igen, de az is benne van, hogy a sok unatkozó programozó mindig kitalál valami újdonságot, elvégre ne hiába kapjanak fizetést... Aztán az egyik cuccot átrakják a másik oldalra fordítva, más színnel, más betűtípussal, és az már komoly fejlesztés...
"neked még nem is olyan vészes, mert ezek lemennek 5-10 perc alatt, annyival később ülsz a biciklire."
Azt a 10 percet senki nem tudja megfizetni, amikor végre kimehetnél a melóhelyről, de még nem lehet.
Up the Irons!
-
KROK640
nagyúr
válasz EmberXY #37165 üzenetére
"Összességében elmondható, hogy nem baj, ha haladunk a korral, csak adjanak hozzá RAM-ot meg processzort meg gépet, amikor a 1000. frissítés jön ki 2 év alatt egy rendszerhez. " - egyrészt igen, adjanak hozzá hardvert (elég ha az XP-t nézem, a korai változat 466-oson 64MB RAM-al elment; az utolsó változatokhoz, meg már a 2GB RAM is jól jött két magos CPUval 2GHZ felett, és az előbbi gépen el sem indulni, nemhogy játszani is lehetett volna mellette). Semminek nem emelkedik olyan gyorsan a gépigénye mint a sima netezésnek.
Másrészt nekem ez a rengeteg frissítgetés mindig azt az érzetet kelti bennem, hogy egy félkész fércet kaptunk oprendszer címén, amit állandóan tákolni kell, hogy használható maradjon."amikor mondjuk pénteken szopat," - neked még nem is olyan vészes, mert ezek lemennek 5-10 perc alatt, annyival később ülsz a biciklire. De nekem mikor 10 perc haladós sétára van a buszmegálló, 12 perc múlva megy a busz - a következő egy óra múlva - akkor nagyon nem mindegy, ha ilyenkor kezd el frissíteni.
A péntekkel meg lazán bántam általában, eleve előbb kezdtem el készülődni. A nyelviskolában egy időben már 14:30-kor (érkezetettem az utolsó csoportot) leléptem, 16:00 helyett. Mikor rájöttem h ez így mégsem jó, akkor meg maradtam tovább, munkaiő végén lerendeltem egy pizzát, megnéztem egy filmet, miközben megettem, majd szép csendben lassan elindultam a kedvenc hangulatkarbantartóm felé, ahogy tettem volna otthonról is visszatérve. Még hamarabb is értem le, és egy haza buszozást is megspóroltam. (igaz a megkésett ebédet pizzával kellett kiváltanom, de anyagailag belefért).Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
EmberXY
veterán
válasz KROK640 #37164 üzenetére
" bár szerintem nem jelenti a régi rendszer automatikusan azt h fel is vagy törve"
Nem jelenti azt, de maga a rendszer sem naprakész, bizonyos szoftverek, webes dolgok lehet, hogy már nem, vagy nem úgy futnak rajta, ahogy elvárható lenne - mert hogy egyébként tudjuk, hogy szinte minden szoftver folyamatosan frissül, stb...
Nem beszélve a különféle szabványokról, USB, stb, amik támogatása bizonyos régebbi rendszerekben még nem is volt jelen és elég macerás lenne használni...Nameg a biztonság sem utolsó dolog, hiszen a support időszak lejárta után már nem foglalkoznak a biztonsági rések befoltozásával, és így ez terülj-terülj asztalkám a különféle kártékony dolgok számára.
Összességében elmondható, hogy nem baj, ha haladunk a korral, csak adjanak hozzá RAM-ot meg processzort meg gépet, amikor a 1000. frissítés jön ki 2 év alatt egy rendszerhez."nyomnám ki a gépet pl mert rohanok el itthonról"
Igen, ez ismerős, de főleg a melóhelyen, amikor mondjuk pénteken szopat, vagy pont ma, amikor holnap szabadságon vagyok, ezért ma olyan volt, mintha péntek lenne... Ilyenkor áramtalanítani szoktam mindent, nade amíg az az elvetemült telepítget (én meg túlórázom ), addig nem lőhetem ki alóla az áramot.
Mert nyilván be lehet állítani, hogy pl éjszaka frissüljön vagy ilyesmi, de ahhoz meg bekapcsolva kéne hagyni a gépet, azt sem gazdaságos.Up the Irons!
-
KROK640
nagyúr
válasz EmberXY #37162 üzenetére
Mert ha nem az, akkor retro konfighoz, retro oprendszer... értem én.
(persze, értem mire célzol, bár szerintem nem jelenti a régi rendszer automatikusan azt h fel is vagy törve)Jaja, ne is mondd, hasonló élmény mikor játék közben egy nagy csatában jön rá frissíthetnék (szerencsére legújabban már annyira nem jellemző) vagy éppen mikor gyorsan nyomnám ki a gépet pl mert rohanok el itthonról, és akkor nekiáll százalékolni, meg újra indulni, meg minden.
-
EmberXY
veterán
válasz KROK640 #37160 üzenetére
Ez is szempont, de azért az se baj, ha az aktuális platform ~100 éven belül van a naprakész verzióhoz.
Egyébként kevés bosszantóbb van annál, amikor gerilla módon elkezd frissülni az oprendszer. És hiába lehet "kikapcsolni", gyakorlatilag telibeszarja ezt. Melóhelyen amikor elkezd látványosan lassulni, már sejtem, hogy mi a szitu, feladatkezelő megnyit, "windows module installer" kb a memória felét eszi, már tudom, hogy lesz pár kemény percem.
Ha a nap végére hagyom a frissítést, akkor előfordul, hogy már menet közben megakaszt bizonyos dolgokat, ha meg ráengedem, akkor tuti, hogy akkor kellene valamit éppen sürgősen csinálni, mert pont akkor csörög be a főnök, én meg nézem a kék képernyőt, hogy "30 %"...[ Szerkesztve ]
Up the Irons!
-
KROK640
nagyúr
válasz koshmar #37156 üzenetére
Ha tehetném én is a Win7-et használnám, de sajnos olyan új volt a gépem mikor megvettem, hogy még Win 10-ből is csak újabbat engedett fel, mint amim volt otthon.
Igen, sokat segített volna rajta egy SSD az kétségtelen, de én azért még minimum 512MB RAMot is mellédobtam volna. Amúgy 2009-ben még az SSD nagyon drága és apró kapacitású volt (32GB, 1TB-os HDD árában), ráadásul azok még mai szemmel nem is voltak valami gyorsak.
-
KROK640
nagyúr
válasz EmberXY #37154 üzenetére
Ne is mondd, engem is itt bököd már, hogy frissíteni akar, de ameddig csak lehet odázni szoktam a dolgot,.
Egy időben ugyanis divat volt, hogy valami utána tutira elromlott, és néha csak napok múlva vettem észre. Van olyan 2021-es frissítés aminek a káros hatásai mai napig nemjöttek helyreInkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
oriic
HÁZIGAZDA
válasz somogyib #37121 üzenetére
A hivatalos szöveg:
„A házassági életközösség megszűnése esetén házastársától, a házasság felbontása esetén volt házastársától tartást követelhet az, aki magát önhibáján kívül nem képes eltartani.” Mindezt addig amíg a másik fél újra nem házasodik, vagy bejegyzett élettársi kapcsolatot nem kezd el.
Az én exem úgy gondolta, hogy havi járandóságot fizetek neki majd mert neki mennyire rossz volt amíg együtt voltunk.
Live-Die-Respawn
-
senior tag
Házasság nélkül nincs válás, hivalatalosan.
Kérek egy számot a jútútú. Európai macskakilátókő Nugáton a helyzet változatlan
-
koshmar
addikt
.
Egy medvével nehéz beszélgetni, mert gyakran félbeszakit..
-
EmberXY
veterán
válasz KROK640 #37103 üzenetére
"vagy a másik csoport..."
Szerintem lehet még több csoport is, de kiemelném még azt, hogy fiatalon fűvel-fával időszak alatt becsúszó gyerek, majd kapkodós összebútorozás szokta még felszínre hozni azt, hogy valójában nem is biztos, hogy összeillik a két ember.
Meg az is ott van, hogy az ember 99.9 %-ban a közvetlen környezetéből választ párt, hiszen ott találkozik a merítéssel, pedig lehet, hogy a hozzáillő a világ másik végén él...
De még az is ott van, hogy az ember is valójában egy állat, mégmellé ragadozó, csak elnyomja (próbálja elnyomni) az ösztöneit. Valójában nem arra hivatott eredendően, hogy egy párral legyen végig, szóval ez törvényszerű, hogy tökéletes kapcsolat nincs, hiszen eleve nem is értelmezhető ez. Idővel felszínre jönnek a legapróbb problémák is.
Szerk.: Ja, hogy ezt a sok baromságot miért hordtam össze? Hát azért, hogy véleményem szerint a kapcsolat elején érdemes tisztázni MINDENT, hogy ki mire számíthat. A "majd kialakul" elv az már az elején elveszett, mint ahogy az a pár év is, ami utána veszik el.
[ Szerkesztve ]
Up the Irons!
-
KROK640
nagyúr
válasz koshmar #37097 üzenetére
Ahogy EmberXY is mondja, épeszű ember nem tart olyan csajt aki bármit is megtilthat neki.
Ilyet csak olyan kisfiúk tartanak akiknek pót anyukára van szükségük aki eldönti, hogy mit tehetnek és mit nem, nem pedig barátnőre.
vagy a másik csoport, akiknek annyira nincs választási lehetősége a nők terén, hogy bármiféle megalkuvást hajlandóak véghez vinni, csak néha napján legyen punci. (jellemzően az ilyen kapcsolatokban van az is, hogy akkor van szex, ha az asszony akarja, egyébként még a téma is tabu)Ugyanakkor persze van/volt ilyen haver. Elég Tibi haveromra gondolni, aki 10 év után egy hat fős barátitársaságot radírozott ki, mert a nője szerint rossz hatással voltunk rá, majd ő keres neki olyan embereket akivel barátkozhat. Nem irigylem a srácot, mert ha a nője egyszer megunja, hogy papucsa van és nem férfija, akkor a srácnak semmije nem marad. Annyiból jobb a helyzete, hogy mivel a csaj nem dolgozik, és nem is tervez ilyesmit, ezért gazdasági függésben van tőle, így talán nem lép le ...
De tényleg ilyenekbe olyan emberek szoktak elmenni akik 2-3 kudarc után azt hiszik, hogy sikertelenek a nőknél, és minden mindegy csak legyen valami.
-
EmberXY
veterán
válasz KROK640 #37100 üzenetére
Ez nézőpont kérdése, az "igazán" szó értelmezése szubjektív, mint ahogy a "megdolgoztatva" szóé is, ráadásul az is személyfüggő, ki hogyan bírja a terhelést és kinek mennyi pihenésre van szüksége.
Nameg azt is hajlamosak vagyunk elfelejteni, hogy a szellemi megterhelés is lehet fárasztó, nem csak a fizikai.
Sok paramétert kell itt összehangolni, az a cél, hogy ebből minél többet a saját ízlésed szerint tudj megtenni, ehhez néha ki kell lépni a komfortból. De mivel ezt már Koshmar biztosan nem érti, ezért írok rövidebb választ is:
Nem hát. Ki az a hülye, aki azért jár dolgozni, hogy elfáradjon? Neked kéne ezt a legjobban tudni.Up the Irons!
Új hozzászólás Aktív témák
- Digitális Állampolgárság Program
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- PlayStation 5
- Autós topik
- ZIDOO médialejátszók
- Linux kezdőknek
- MIUI / HyperOS topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 7 5700X/ASUS PRIME B550-PLUS/MSI RTX 3060 8 GB/32 GB DDR4/2 TB M.2 SSD/2x1 TB SSD/1 TB HDD
- Újszerű Apple iPhone 15 256 GB Fekete - 3 HÓNAP APPLE CARE, DOBOZZAL, TOKKAL, VÉDŐFÓLIÁVAL
- gyári Link Bracelet fekete 42/44/45/46mm
- !BONTATLAN! TP-Link UE330 3-Port USB 3.0 Hub & Gigabit Ethernet A
- SteelSeries Arctis Nova 1 Gamer Fejhallgató /// Újszerű // Számla + Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest