Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- Proxmox VE
- Windows 11
- Amazon Prime Video
- Linux kezdőknek
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- Információbiztonság, kiberbiztonság, adatvédelem
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Mikrotik routerek
- Synology NAS
- Milyen NAS-t vegyek?
-
IT café
Üdv a trollok között!
Új hozzászólás Aktív témák
-
EmberXY
veterán
-
EmberXY
veterán
-
EmberXY
veterán
-
törölt tag
válasz customer114 #22155 üzenetére
Akkor mar ne is vitatkozzunk???
-
EmberXY
veterán
BUJJÉK!
Up the Irons!
-
EmberXY
veterán
Hát igen, ha azt nézzük, kell egy minimális alapfelszerelés hozzá, prés, daráló, hordó(k), esetleg üveg ballonok, stb, ezeket karban is kell tartani, és ez csak a házi borkészítés, nagyobb borászatoknál nyilván jóval nagyobb a felszerelés, és ez még csak a feldolgozása, a szőlőt is ápolni, kezelni kell. De legalább tudja az ember, hogy mit iszik.
Up the Irons!
-
törölt tag
+1
Az a jó, hogy annak ellenére, hogy nem iszok ilyesmit még szoktam vásárolni. Szokott néha pár Dani jönni hozzám (Dani=kihordani-behordani ember) főleg nyáron. Hát hallod.... Ha szart akarnak inni, akkor igyák.
De nem veszek nekik 2l-es extra karatés bort, mert akkor a melót sem bírják megcsinálni.
De vannak ilyen feltörekvő gagyi márkák, mint pl a Léthé (alatta kisbetűvel írva egyfajta társadalomkritika fogható fel: "A feledés istennője" szóval ez nem a minőségi alkoholfogyasztásról szól) meg pár másik ilyen csoda. Volt olyan amiben rugót találtunk. (Majd keresek fényképet) Pár hete kertrendezésre hívtam két Danit, hallod annyira koszos volt a boltban a borosüveg (belülről!) hogy azt mondtam ezt nem veszem meg nekik. Kaptak LaFiesta-t. Na egyrészt melegük lett, mert hasonlóan itták mint a karatést, másrészt még majdnem lebasz*ak, hogy ettől nem áll be a napi elhülyülés és ezért ez a bor szar. A részegség megvolt, az elhülyülés nem. Elkezdtem rájönni, hogy ez a réteg nem beba*zni akar, hanem semmit nem akar tudatosan kezelni ha teheti. (Szar a bor, mert nem hat, de elindulni nem bírt.a biciklivel, mert hat, csak nem hülye tőle.) Azaz ide ha tetszik ha nem karatés bor kell. Ha rómában élsz, élj úgy mint a rómaiak. De próbálok nem ebben a gondolatkörben mozogni.
És majd lesz egy aranyos sztori '85 környékéről ha elvégeztem a mai napra magamnak kirótt feladatokat. -
Apika
addikt
válasz EmberXY #22287 üzenetére
A múltkor egy borász mondta valahol, hogy 500.- forint alatt - egy palackra kivetítve - nem lehet bort előállítani (szőlőből). Tehát az ennél olcsóbb borokra ferde szemmel nézek... Persze ezt a kereskedelemben kapható borokra értem, nem az otthoni készítésűekre, pl. Nálad...
-
EmberXY
veterán
Nekem is van egyfajta félelmem ezektől, de valahogy annyira nyomják a médiában is, hogy hátha nem tablettás... Az édes vöröset szoktam időnként megkóstolni, egy kicsit kénes az íze, ez nem jellemző a tablettás borokra.
Idén már itthon is termett egy kis Othello szőlő, apámmal el is szűrtük az utolsó cseppig, 50 liter bor lett belőle, amit tegnap csapra is vertük. Ha a szürettel vártunk volna még egy kicsit, talán nagyobb lenne a cukorfoka, de így is elég ütősre sikerült, kezdetnek nem rossz.Up the Irons!
-
EmberXY
veterán
Ha már a boroknál tartunk, a La Fiesta termékcsaládról kinek mi a véleménye? Tudom, hogy nem csúcsminőség már az ára alapján sem, de ez ugye nem tablettás? (Bár árban kb ugyanott vannak.)
[ Szerkesztve ]
Up the Irons!
-
customer114
őstag
Nos, akkor sok locsolót mindenkinek!
-
törölt tag
Hát most vagy el kellene menni a helyi italbolt kupolatermébe valami alvásrásegítőt venni, vagy meg kellene dézsmálni a vendégek szánt készletet*, vagy itt fogok kukorékolni kb éjfélig.
*Az 5 csillagos Metaxa piszkálja a fantáziám nagyon. Régen ittam már, és a kedvenceim közé tartozik.
-
törölt tag
Jö reggelt.
Sikerült beiktatni egy ebéd utáni szunyát... -
EmberXY
veterán
válasz customer114 #22270 üzenetére
Ma kivételesen dolgoztam, néha van egy kis fusi meló, azért keltem időben.
Up the Irons!
-
Apika
addikt
válasz customer114 #22270 üzenetére
Egy Topikgazdának mindig uralnia kell a teret...
-
oriic
HÁZIGAZDA
válasz customer114 #22265 üzenetére
Hülyeségek? Hol? Azt hittem ez egy vérkomoly topik.
Live-Die-Respawn
-
EmberXY
veterán
Ne üldözd már el!
Ha ráébred, hogy semmi érdemi haszna nincs annak, hogy olvassa a topikot, viszont kára annál több, ő is elmegy innen. (A francba, ezt hangosan mondtam? )[ Szerkesztve ]
Up the Irons!
-
Apika
addikt
Hát ja...
-
EmberXY
veterán
Ha már karácsonyi hangulat, egy kicsit módosítottam az összefoglalón.
Up the Irons!
-
EmberXY
veterán
válasz customer114 #22258 üzenetére
Még nem, ha tőlem kérded.
Elfoglalom magam valamivel, ma pl bementem a városba, piaci nap is van, karácsonyi bevásárlás is van mindenhol, a buszt is alig akarták beengedni a pályaudvarra, annyi autó van ilyenkor. A halasnál csak 10 méteres sorok álltak átlagban, én szerencsére csak a postára mentem, ahol csak 20 perc volt a várakozási idő, mintha világvége lenne.
Aztán vettem némi ajándéknak szánt alkoholt meg édességeket a családi ebédekhez, előbbiből magamat is megleptem, úgyhogy jól telik a szabadság.
Ha nem tőlem kérdezted, akkor ne olvasd el.Gondolom mindenki más a szénbányákban dolgozik még, hogy nekem legyen itthon áram, amivel tv-zek meg netezek.
Up the Irons!
-
customer114
őstag
Megevett már a fene a szabidon?
-
EmberXY
veterán
válasz customer114 #22256 üzenetére
Modik látják, de ezt max te kérheted, másnak biztos nem csinálják meg, lehet, hogy neked se.
Up the Irons!
-
EmberXY
veterán
-
EmberXY
veterán
válasz customer114 #22251 üzenetére
Nemtán ez? Bár itt csak én brillíroztam, de úgy emlékszem, ez után kerestél meg ilyen témájú publikációkkal...
Up the Irons!
-
EmberXY
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
- Noblechairs Icon black (Karácsony előtt olcsóbban!) A gamer székek királya!
- ASUS MAXIMUS VIII GENE Z170 Alaplap!
- Intel Core i7-6700K 4-Core 4GHz LGA1151 (8M Cache, up to 4.20 GHz) Processzor
- Intel Core i7-8700K 6-Core 3.7GHz LGA1151 (12M Cache, up to 4.70 GHz) Processzor!
- iphone 14 Pro 256 GB - használt, független, 240 000 HUF
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest