- Proxmox VE
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Synology NAS
- 3,6 billió dollárt ér az NVIDIA, idáig még egy cég sem jutott el soha
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hálózati / IP kamera
- Windows 7
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Windows 10
- AliExpress tapasztalatok
-
IT café
Wise díjak [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
titán
Írtuk hogy miként lehetséges. Ott is említettem hogy magyar fiók esetén az USA számla kézi jóváhagyással megy, ami vagy e-mail, de az utóbbi időben inkább telefonos azonosítással billentik át a biztonsági kapcsolót.
Amíg nem volt ez a több pénznemű számla és nem virtuálisnak tekinthető USA bankszámla addig lehetett probléma, de 2018 októbertől müxik. Legtöbbünknek.
A virtuális számla még mindig tiltott.
A fiatal PayPal fiók ahol nincs csatolva semmi és forgalom sincs rajta azt sem tekintik komolynak üzleti szempontból.
Nem adható hozzá ez az üzenet, amit az automata rendszer nem tud megcsinálni ahhoz kezelő kell, nem igazán szemétség van mögötte hanem más ok.[ Szerkesztve ]
-
vnorbi
aktív tag
Szerintem ez ugyanúgy nem működik, mint ahogy forintot sem engednek más számlájára feltölteni.
Inkább a TW alap devizaváltós utalás funkcióját lehetne használni itt: a svájci számláról utalás a kedvezményezett EUR számlájára (mellékes, hogy az egyébként véletlenül TW-os számla), az átváltást meg a TW végzi az utalás során.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
A kedvezményezett EUR számlája alatt gondolom egy random bank sima folyószámláját érted.
nekem az egyik svájci kantonal banknál van folyószámlám és azt hittem van olyan lehetőség, hogy tudok valakinek a transferwise számájára utalni, ami úgymond ott is marad és nem megy tovább az illető transferwise fiókjához csatolt, (apum esetében) magyar számlájára. vagyis csúnyán mondva pénzt nem lehet ott tárolni.
igy már akkor értem. bár furcsa, hogy tw kártya esetén amikor azt használja az illető, akkor a pénzt honnan emeli le.
-
vnorbi
aktív tag
válasz #75376384 #1004 üzenetére
Lehet bármilyen EUR számla a cél, akár apud TW-os EUR számlája is. Oda EUR-ként fog megérkezni, és nem lesz forintra váltva automatikusan. Ő átválthatja, vagy ha a kártyájával fizet bármilyen devizában, akkor lehet, hogy az majd az EUR egyenleget terheli, ha a terhelt devizában nincs egyenlege.
-
vnorbi
aktív tag
válasz #75376384 #1006 üzenetére
Csak a biztonság kedvéért, hogy ne legyen félreértés: az ugye megvan, hogy technikailag egy belföldi (svájci) TW gyűjtőszámlára kell ilyen esetben CHF-et utalni, aminek megfelelő EUR-t fog eljuttatni a TW a nála megadott EUR cél számlára? Ez a konverziós utalás lényege, az teljesen másodlagos, hogy a TW-nak megadott cél számla egy TW számla.
Ha a belföldi CHF utalás neked nem ingyenes, akkor ott lesz egy költség, és a TW is felszámol valami díjat a konverzióért (ezt ellenőrizheted a kezdőlapjukon a kalkulátorral), de az árfolyam jobb lesz, mint ha bank váltaná, ezért olcsóbb is végeredményben.
Az egész művelethez neked regisztrálnod kell a TW-nál, hogy használhasd ezt a fajta utalást náluk, és ha magas összegről van szó, még személyi másolat feltöltését is fogják kérni.
[ Szerkesztve ]
-
titán
Most én azért egy kicsit le vagyok maradva. Felveszem a svájci frank egyenleget, azt miért nem tudom a sválji bankszámlámról feltölteni?
Aztán a pénz már tudom apámnak küldeni, vagy 0,33% €-os költség és meg az €-os TW számlájára vagy 0,43% és megy a magyar forintos bankszámlájára. A fix díj az sem sok.[ Szerkesztve ]
-
vnorbi
aktív tag
Magának fel tudja tölteni, de ilyen igény még nem merült fel, hanem csak az, hogy EUR-ban jelenjen meg valaki másnak a számláján. Emiatt én fölöslegesnek gondoltam, hogy saját Borderless Accountot is nyisson, de jogos, annak is kell működni, amit te írsz. Lehet, hogy azt könnyebb is átlátni.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
A belfoldi utalas ingyenes es ha siman akarnek valakinek utalni kulfoldre a bank azt is meglepoen jol valtja. havonta 5 frankot vonnak le es ennyi. nincsenek rejtett meg ilyen-olyan egyeb koltsegek.
a gond ott jon be, hogy pl legutobb egy magyarorszagi, netes, magyar bankos aruhaznak utaltam. csak "IBAN" tudtam fizetni. megadtam a svajci banknak, hogy mennyit akarok forintba, ok megirtak az mennyi lesz frankban es utaltam is. majd jott a feketeleves. amikor megerkezett a magyar bankba (56k huf volt, amit vettem), akkor ok lenyisszantottak belole 5500ft-ot, igy csak 51k koruli osszeg erkezett be. itt intettem be nekik. azota csak transferwiset hasznalom.
emiatt a sima utalos reszet mar ismerem, a fentebbi kerdest azonban nem. faternak van EUR TW szamlaja igy oda fogja kapni a penzt is. annyit szeretettem volna elerni, hogy az ne menjen tovabb a TW fiokhoz csatolt magyar szamlajara. -
titán
válasz #75376384 #1011 üzenetére
Azért nem volt számunkra tiszta a dolog, mert ha aktiválva van az €-os bankszámla egyenleg akkor hozzátartozó német bankszámlaszámra utalva az oda fog kerülni, nem volt olyan hogy automatikusan a Transferwise áttenné egy másik egyenlegre.
Ha használja a kártyát és forintot vesz fel amíg van pénz a forint egyenlegen onnan szedi le, ha ott nincs akkor a másik deviza egyenlegről szedi le és így fogja forintban felhasználni a kártyahasználatkor.
Egyébként sem lehet hozzácsatolni magyar bankszámlát, csak utalni lehet rá, ami nem egészen automatikus folyamat. -
kadabra
csendes tag
Szerintem ez ellentmondásos.
A súgó ezen részén ezt írják:
[link]
How do I receive money into my account?
Give these bank details to your company, clients or friends, and ask them to transfer you money using them.Illetve nincs ellentmondás, ha szükséges, hogy a client/friend/cég neve pont ugyanaz legyen mint a számlatulajdonosé.
Van valaki, aki sikeresen utalt TW-re államkincstárból vagy KBC-től?
-
titán
válasz kadabra #1013 üzenetére
Előtte van egy mondat amely felsorolja a bankszámlás egyenlegeket, azoknál van az ami a helpben van írva és te lehagytad az első hármat amiből kettő feltétlen szükséges.
Ez a teljes szöveg amit egyben kell értelmezni. (forint egyenlegnél nem látsz bank details-t)At the moment, you can receive money directly into your borderless account in US dollars (not available in all countries), euros, British pounds, New Zealand dollars, and Australian dollars.
Here’s how to receive money:
Open up a borderless account under the balances tab.
Add the balance in the currency you want to receive the money to.
Click on the currency to see your bank details.
Give these bank details to your company, clients or friends, and ask them to transfer you money using them.
You’ll receive their payment directly into that currency balance in your account.[ Szerkesztve ]
-
vnorbi
aktív tag
válasz kadabra #1013 üzenetére
A banki adatokkal rendelkező pénznemekben lehet bárkitől fogadni pénzt. Ilyen pl az EUR, USD és a GBP. Amire én hivatkoztam, az azokra a pénznemekre vonatkozik, amelyekhez nem tartozik egyedi banki azonosító. Ilyen például a HUF.
Ezeket figyelembe véve az államkincstártól lehet a TW számlára EUR-t utalni, de forintot nem. Például nekem is volt már ilyen sikeres utalásom.
-
WiZARD
addikt
Ha TW-n csináltam egy transfert, de a K&H-ból díjak miatt nem ért oda annyi, mint amit eredetileg megadtam, akkor mi a megoldás?
A maradék aprópénz miatt nem akarok még1x utalási költséget fizetni.
Elég nekem, ha kevesebb ér a TW számlára. Ha rámegyek, hogy cancel, akkor csak refundolni tudom. Azt nem akarom, hogy K&H-nak visszautalják, ha a TW USD számlámra jóváírnák az bőven elég lenne...[ Szerkesztve ]
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. * phenomestraps.com *
-
titán
Nem igazán értelek. Megadtad az utalási adatokat a K&H-n és megjelent a a TW számlán 2978 $.
Akkor ez van: a TW USD számlámra jóváírnák az bőven elég lenne...
Ha K&H vont le pénzt akkor azt ők nem tudhatják ez a szöveg szerintem a TW díjára utal We've received 2978 USD from you so far.
Ez egyébként egy K&H $-os deviza számla?[ Szerkesztve ]
-
vnorbi
aktív tag
A "Fix your transfer" az nem egy gomb, amire kattintva átírhatod az összeget az eredeti 3000-ről arra, ami odaért?
Ezt egyébként nem biztos, hogy a K&H csapolta meg, az USD utalásoknál szokott lenni közvetítő bank, ami nagyságrendileg kb olyan összeget vesz le, ami nálad is hiányzik.
-
WiZARD
addikt
K&h usd számláról utaltam, a K&h oldali költség vallalasaval, gondoltam majd meglatom mennyi ér oda.
Most kezdtem használni TWt így nem annyira ismerem. Ramentem hogy hozzaadnek pénzt, bírtam az összeget, gondoltam hátha lehet kártyával. Nem lehetett így választottam az utalást, kiirt hogy hova utaljam. De azota ezt az összeget várja és ezt a rész összeget nem írták jóvá.
Írtam már mailt nekik, délután telefonon is megpróbálom, ha addig nem válaszolnak.
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. * phenomestraps.com *
-
titán
-
titán
Nem tudom hogy jött ki a 28, a 3000-hez 22 hiányzik. A bankod nem írja a számla kondícióknál, hogy mennyi az utalás díja? Akkor neked annyit kellett volna a TW-en megadni ami nettóban kimegy.
Azt nem tudom hogy lehetséges az hogy a megadott azonosítóra utalsz annyit ami hiányzik a 3000-hez?[ Szerkesztve ]
-
WiZARD
addikt
Kár a részletekben lovagolni, és apróban elveszni, a lényeget leírtam már. (3000ret akartam utalni, ehhez TW kiírta hogy 3000+5.4$-t utaljak)
Nem tudtam hogy ezen bármi múlik, így utaltam 3006$-t, és azt állítottam be, hogy az indító oldali költséget fizetem. Nyilván hiba volt, de kár ezek rugózni, hogy mit kellett volna ha...Lényeg ismét: most a TW a 3005,4-2978=27,4$-t hiányolja, és nincs így jóváírva a 2978 se a TW számlán.
A TW weblapon ha rámegyek hogy "fix" akkor kiírja hogy 27,4$-t utaljak és a számla adatait.
Nyilván nem akarok 27,4$-t utalni, hogy fizessek még rá legalább ennyi jutalékot.
Emailben ugyanakkor azt írták, ha 2 napon belül nincs rendezve akkor visszautalják, azaz megintcsak bukom a jutalékot.Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. * phenomestraps.com *
-
vnorbi
aktív tag
Lehet, hogy ezeket a díjakat akkor most duplán bukod Visszaküldik a pénzt, és kezdheted elölről.
Nekem még a Revolut jutott eszembe. Oda töltesz fel forintot lakossági bankkártyával ingyen, átváltod dollárra és ingyen utalod tovább TW-hoz. Az összeg elég alacsony ahhoz, hogy ne akadj bele pénzmosásos vizsgálatba, de még így sem biztos, hogy odaér 2 napon belül (főleg, ha a hétvégét is számolják). És még itt is lehet, hogy a közvetítő bank nem adja oda a teljes összeget a TW-nak... Szóval ezzel az ügyeskedéssel még további bukó is összejöhet, úgyhogy jobban utána kellene járni, csak arra meg már nem biztos, hogy lesz elég időd.
-
WiZARD
addikt
Elvileg 1-től lehet hívni az ügyfélszolgálatot, majd kiderül mit mondanak...
Bár asszem megvan a megoldás.
Ha rámegyek hogy cancel, akkor meg kell adni, hogy hova refundolják. Ide meg beírom a TW borderless USD accountom, és meg is lennénkSoha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. * phenomestraps.com *
-
kadabra
csendes tag
KBC-ről elvileg nem utalhatok gyűjtőszámlára. Az államkincstár EUR számlaszáma egy gyűjtőszámla. Ezért gondoltam hogy kell közé TW.
"A számlájáról kiutalni olyan számlára tud, amely kizárólag az Ön nevén van, és amelyről legalább egyszer érkezett már beutalás is." [link]De most elgondolkodtam, hogy mi van ha mégis lehet. Ugyanis a múlt héten helyeztem át TBSZ-t KBC-től államkincstárba. Az 'áthelyezés' gyakorlatilag átutalás.
Szóval felhívtam őket. Az ügyfélszolgálatos elmondta, hogy nem lehet. Én elmondtam hogy múlt héten mégis lehetett. És akkor megegyeztünk abban, hogy akkor most is lehet. Vagyis átutalhatom közvetlenül TW nélkül. Tadáá. -
vnorbi
aktív tag
válasz kadabra #1034 üzenetére
A TBSZ áthelyezésén belüli lekötési átutalás lehet, hogy más szabályozás alá esik, mint a sima átutalás. Szóval ha van ez az idézett megkötés, akkor lehet, hogy mégis kell a TW (vagy más) hozzá. Valószínűleg azért is kötik ki, hogy a cél számláról korábban utalj a KBC-hez, mert így akarják ellenőrizni, hogy tényleg a te neveden van a számla.
Azt viszont nem tudom, hogy a TW utalás fogadásakor milyen név jelenik meg a küldő mezőben. A sajátod, vagy hogy TransferWise. Ebben lehet, hogy valaki tud majd itt segíteni a topicban, aki csinált már ilyet. Valószínű egyébként, hogy a saját neved lesz.
[ Szerkesztve ]
-
WiZARD
addikt
Felhívtam őket, azt kérte a hölgy, hogy csináljak egy új TW megbízást, aminek az összege megegyezik ezzel amit már átutaltam, és akkor ő intézi házon belül, hogy a kettő össze legyen kötve...
-
xy.zsolt
őstag
Olvasom, hogy pl EUR kp-val való egyenlegfeltöltésre jelenleg nincs mód a Raiffeisen bankban sem....nem hallani valamit arról, hogy változna ez a közeljövőben?
[ Szerkesztve ]
BESTSECRET MEGHÍVÓt szívesen küldök PM-ben.
-
KTU
addikt
válasz xy.zsolt #1037 üzenetére
KP befizetés nem hiszem hogy működni fog valaha is ilyen low cost cégeknél, ingyen.
kp feldolgozás pénzbe kerül, idő, gép és munkaerő, stb. igényes.
Ha működne, gyakorlatilag x FinTech cég ügyfelei rászabadulnának az adott bank fiókjaira.
A kp befizetés céges számláknál általában plusz költséggel jár, nagyon kevés az a bank ahol ingyen van.[ Szerkesztve ]
"Sajnálom, a válaszok készen vannak, csak jól kell kérdeznie."________Magyar Xiaomi Mi 10 Lite 5G #monet____https://t.me/MagyarXiaomiMI10Lite5G
-
Brandynew
őstag
-
titán
válasz xy.zsolt #1040 üzenetére
Többszörösen leírva, nem lehet pénztári befizetéssel a TW egyenlegekre pénzt rakni.
Az oldalon látod a feltöltési lehetőségeket. Elhiheted KTU-nak hogy így van, itt is utalt rá.Ugyanúgy fogadhatsz pénzt a többpénznemű számládra, mint egy hagyományos bankszámla esetén. Csak oszd meg a küldő féllel annak az egyenlegnek a banki adatait, amelyben a pénzt szeretnéd fogadni és máris tud neked pénzt küldeni.
Jelenleg az alábbi pénznemekben tudsz közvetlenül pénzt fogadni a többpénznemű számládra: USD (nem minden országban elérhetőek a banki adatok), EUR, GBP, NZD és AUD.
A TransferWise nem fogad el készpénz- vagy csekkbefizetéseket. Olvass többet arról, hogy milyen típusú utalásokat tudsz fogadni.Fizethetek készpénzzel, vagy csekkel?
Nem. Kérünk, hogy soha ne fizess nekünk készpénzben, vagy csekken, mert nem tudjuk elfogadni és feldolgozni.
Telefonon sem tudunk befizetést fogadni.[ Szerkesztve ]
-
Brandynew
őstag
Pontosan hogy próbáltad? Létrehoztad a TW-on a pénzbekérést, és az ott kapott adatokkal, pontosan azt az összeget fizetted be a bankfiókban? Nem értem, hogy miért ne működne, hiszen a TW világosan leírja, hogy ezt így lehet csinálni.
Ha azt írja a TW, hogy lehet befizetni forintot, akkor miért ne lehetne?
[ Szerkesztve ]
-
Brandynew
őstag
Most ez változott? Kipróbáltam újra, és már nincs ott a bankfiókos befizetés lehetősége
-
KTU
addikt
válasz Brandynew #1044 üzenetére
"Ha azt írja a TW, hogy lehet befizetni forintot, akkor miért ne lehetne?"
Hol írja?
Kérlek linkeld a Tranferwise oldaláról.
(#1045) Brandynew
Ha arra gondolsz hogy
Ki is írta: "Irány a bankfiók!"
Előző hozzászólásba mégis belinkeltem.
én is azért írtam
Az arra vonatkozik vagy vonatkozott,
hogy hogyan akarsz utalni a saját (nem TW) bankszámládról,
A saját (nem TW) számládról most is indíthatsz úgy utalást hogy ezt a bankfiókban indítod,
csak ez drágább mint ha webbankbol tennéd.[ Szerkesztve ]
"Sajnálom, a válaszok készen vannak, csak jól kell kérdeznie."________Magyar Xiaomi Mi 10 Lite 5G #monet____https://t.me/MagyarXiaomiMI10Lite5G
-
xy.zsolt
őstag
megnéztem...sajna a német(osztrák) felületen sincs kp fizetéses feltöltésre opció A kicseszést ott érzem, hogy a debitkártyás vásárlásnak minősülő egyenlegfeltöltésért is jutalékot kér a TW.... Ott húznak le ahol tudnak a pénzügyi szolgáltatók sajnos
[ Szerkesztve ]
BESTSECRET MEGHÍVÓt szívesen küldök PM-ben.
Új hozzászólás Aktív témák
- World of Tanks - MMO
- Elülsőtápos E-ATX toronyházakkal jelentkezett a Geometric Future
- Call of Duty: Black Ops 6
- Motoros topic
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Google Pixel topik
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Gyors microSD kártyák a PNY-től
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest