Hirdetés
- Crypto Trade
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mikrotik routerek
- AliExpress tapasztalatok
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- Mesterséges intelligencia topik
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Windows 11
- Sweet.tv - internetes TV
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
-
IT café
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lallerka
csendes tag
válasz Intruder2k5 #4530 üzenetére
Köszi.
-
Maximusz
aktív tag
válasz Intruder2k5 #1099 üzenetére
Szia!
Ez a parancs ugye Fonera 1-es (2200-as) routerrel is működik? Most DD-WRT van fent, de szabadulni szeretnék tőle (nem szimpi, és instabil)
Köszi
-
Lallerka
csendes tag
válasz Intruder2k5 #4505 üzenetére
ok nagyából értem mit kell csinálni
ez viszont nem tiszta futtassam parancssorból vagy helyezzem az fsta-ba "is_rootfs 1"[ Szerkesztve ]
-
Lallerka
csendes tag
válasz Intruder2k5 #4503 üzenetére
Ok.
Szóval mit is kell csinálnom pontosan itt ez az 1GB partició azt hova csatoljam?Disk /dev/sda: 80.0 GB, 80026361856 bytes
255 heads, 63 sectors/track, 9729 cylinders
Units = cylinders of 16065 * 512 = 8225280 bytes
Disk identifier: 0x4359885e
Device Boot Start End Blocks Id System
/dev/sda1 1 125 1004031 83 Linux
/dev/sda2 126 188 506047+ 82 Linux swap / Solaris
/dev/sda3 189 9729 76638082+ 83 Linux
root@OpenWrt:~#[ Szerkesztve ]
-
Lallerka
csendes tag
válasz Intruder2k5 #4501 üzenetére
Köszi ez is összejött...
root@OpenWrt:~# mkswap /dev/sda2
Setting up swapspace version 1, size = 518188544 bytes
UUID=373de7b7-938c-4812-8683-8928fbcd7287
root@OpenWrt:~# swapo
swapoff swapon
root@OpenWrt:~# swapon /dev/sda2
root@OpenWrt:~# free
total used free shared buffers
Mem: 29484 24404 5080 0 1172
Swap: 506036 0 506036
Total: 535520 24404 511116
root@OpenWrt:~#
újraindítás után is csatolódni fog? -
Lallerka
csendes tag
válasz Intruder2k5 #4495 üzenetére
eddig megvagyok...
root@OpenWrt:~# fdisk -lDisk /dev/sda: 80.0 GB, 80026361856 bytes
255 heads, 63 sectors/track, 9729 cylinders
Units = cylinders of 16065 * 512 = 8225280 bytes
Disk identifier: 0x4359885eDevice Boot Start End Blocks Id System
/dev/sda1 1 1024 8225248+ 83 Linux
/dev/sda2 1025 1532 4080510 83 Linux
/dev/sda3 1533 9729 65842402+ 83 Linux
most hogyan formázzam és hogy lesz belőle SWAP partició?[ Szerkesztve ]
-
rolko
őstag
válasz Intruder2k5 #4490 üzenetére
Akkor ezzel a fw-el amit linkeltél, azt fel flashelem a routerre, a többi cumót meg tudom rakni a külső adat hordozóra?
-
Lallerka
csendes tag
sikerült már van fdisk csinálom a paticiókat utánna mi a tendő linuxal olyan régen foglalkztam szinte semmire se emlékszem...
-
Lallerka
csendes tag
root@OpenWrt:~# fdisk -l
-ash: fdisk: not found
valamilyen csomag kell még neki de fogalmam sincs hogy mi... -
Lallerka
csendes tag
válasz Intruder2k5 #4492 üzenetére
Openwrt alatt hogy lehet felraktam ezekete a csomagokat: kmod-fs-ext3 e2fsprogs; block-mount block-hotplug; kmod-usb2 kmod-usb-storage kmod-usb-core kmod-scsi-
core kell még valami? -
rolko
őstag
válasz Intruder2k5 #4486 üzenetére
Fuhh, ez az extroot nem hangzik valami egyszerűnek. Sose csináltam még ilyet. Valami egyszerűbb megoldás nem létezik?
-
_stick_
őstag
válasz Intruder2k5 #4462 üzenetére
Arról lenne szó, hogy bedöglött a jelenlegi, routerem linksys wrt54gc és másik topikban ajánlották jókat is írnak róla és az 5 év gari mindent üt.
A routerhez kapott wusb54gc usb adapter egyelőre maradna, kiokosíottak, hogy nem érdekes, hogy csak 54Mb-ot tud, fiberpower 15-ön, nem lesz kompatibilitási probléma.
Úgyhogy asszem maradok ennél. -
_stick_
őstag
válasz Intruder2k5 #4460 üzenetére
Köszönöm, gyakorlatban látta már valaki hasznát?
-
redlingg
tag
válasz Intruder2k5 #4439 üzenetére
ez teljesen világos. arra gondoltam, h az alap open wrt feltelepítéssel esetleg mentek fel olyan dolgok is amik nekem nem kellenek....nemtom...és ezek csak foglalják a helyet/memóriát...én nem telepítettem semmit amire nincs szükségem
[ Szerkesztve ]
-
Hauptmann
addikt
válasz Intruder2k5 #4392 üzenetére
Elvileg holnap jön meg a routerem, egy kis ideig majd még a gyári fw-lesz rajta (esetleg ha abból van újabb, azt frissítem), aztán ha minden oké vele, megy rá az Openwrt.
-
redlingg
tag
válasz Intruder2k5 #4398 üzenetére
a remote elérés (ftp) másik gépről megy. megnézem a dyndns.com on az aktuális ip-t és kész. ezt a router frissíti 5 percenként.Ugyanígy megy a router menüjének elérése is.(ill. a dyndns címem beírásával a böngészőbe)
[ Szerkesztve ]
-
redlingg
tag
válasz Intruder2k5 #4395 üzenetére
nyitva van
de az elég ha a pc-ről nézem ezt meg ami ua a hálózaton van
...és a mediacenterem még mindig nem látja a mappákat(no shared folder)[ Szerkesztve ]
-
Hauptmann
addikt
válasz Intruder2k5 #4390 üzenetére
És Openwrt-vel? nekem az szimpatikusabb, mint a dd.
-
lakatosturbo
aktív tag
válasz Intruder2k5 #4366 üzenetére
Ahha értem.
Amúgy valaki próbálta már Nokia CA-42-es adatkábbelel [link]?Origin: viktorvill Steam: viktorvill
-
Bogyo72
csendes tag
válasz Intruder2k5 #4348 üzenetére
-
Claude Leon
senior tag
válasz Intruder2k5 #4208 üzenetére
ha alaposabban megnézed a fölsőt, valamit felfedezhetsz
(a zöld Rx felirat fölött, bebukik a lukba a fólia nyákról D) -
dev89
tag
válasz Intruder2k5 #4303 üzenetére
Hát nem sokkal drágább az RT-N16 mint a d-link. A d-link is már a duplája. Az hogy openwrt kell rá és nem dd-wrt, bár a d-link szerepel a listában nem számít. Csak menjen rá nekem a linuxos wrt meg az usb letöltés és csókolom. Persze ha nagyobb kapacitású és ezt gyorsabban teszi az nem gond.
-
dev89
tag
válasz Intruder2k5 #4301 üzenetére
ja világos, értem. Akkor most már a fene tudja mi lenne jó nekem Megnéztem az épp aktuális asus listát és ezeknek is szintúgy nagy a kapacitásuk ram terén, mint a régieknek..
-
dev89
tag
válasz Intruder2k5 #4296 üzenetére
Az olyan alatt a funkcionalitását értem. A felület adott dd-wrt esetében, de kevesebb lenne a benne található funkció az asus-hoz képest? Nyilván nem az alapdolgokra gondolok hanem az egyedi dolgokra(vpn, samba, torrent etc.) Ha meg "csak" openwrt csomag megy fel rá, akkor tényleg kár szarakodni a dd-wrt-el.
-
dev89
tag
válasz Intruder2k5 #4291 üzenetére
Uhh basszus, akkor hiába erősebb papíron mint a régi asus és rakom fel rá a dd-wrt nem lesz olyan mint anno az asus volt?
-
imiadmin
őstag
válasz Intruder2k5 #4284 üzenetére
@Intruder2k5
Ez qrvajó progi...
Köszi.. ezzel remélem sikerül....
Üdv
Imi -
Bernath
tag
válasz Intruder2k5 #4283 üzenetére
Azt hiszem még mindig félreértés van!
Tehát most akarok venni egy TP-LINK-et s arra feltenni DD-WRT-tet.Viszont itt mindenki OpenWrt használ s ezért kértem,hogy valamiféle magyar leírást nem tud-e valaki a DD-Wrt-hez,illetve miért használnak olyan kevesen DD-Wrt? Fentebb már emlitettem,hogy én csak torrent letöltésre használnám külső vinyóra s arra ez megfelel ill mennyire nehéz összehozni?
Most az asuson a tomato megy s tökéletes a torrentezés,kicsomagolja egy adott mappába a betömöritett állományokat,ezt szeretném elérni a TP-linkkel is.S a TP-LINK-hez kapcsolódott az a megjegyzés is ,hogy open wrt-vel bootolásnál összeakad az UPC modemmel.Bernath
-
Keresztapper
senior tag
válasz Intruder2k5 #4274 üzenetére
Én ugyan nem segítettem, de azért örülök, hogy helyrejött a kollégád téglája.
Grat a sikeres bütyköléshez!
http://palscoffeetech.com/
-
MODERÁTOR
válasz Intruder2k5 #4270 üzenetére
És, működik....!
A másolás addig volt lassú, amíg az "adatok tartottak". Nem tudom, hogy fogalmazzam, szóval ugye az OpenWrt olyan ~3-4MB, de maga az image file 8MB. Tehát kb. 3,5MB-ig nagyon lassan töltötte át, a fennmaradó részt pedig - ami ugye az üres helyet tartalmazza - 1-2 mp alatt átdobta. Megvolt a reboot is, már működik normál módon.Köszönöm a segítséget!
[ Szerkesztve ]
-
vargalex
Topikgazda
válasz Intruder2k5 #4267 üzenetére
Hi!
Az áttöltési sebességről nem tudok nyilatkozni, mert szerencsére még soha nem kellett használnom.
[ Szerkesztve ]
Alex
-
snemeth
aktív tag
válasz Intruder2k5 #4267 üzenetére
A soros port soha nem a sebességéről volt híres.
Pl. a 56.6-os modemhez is 115200-ra kellett beállítani a soros portot, szóval simán hihető, hogy ennyi ideig tart. -
ToBeY
nagyúr
válasz Intruder2k5 #4241 üzenetére
Nekem ez Disabled szóval ki van kapcsolva ez most jó?
-
vargalex
Topikgazda
válasz Intruder2k5 #4254 üzenetére
Hi!
És vár is ott 1 másodpercet egyébként? Szerintem csak valami putty beállítás lehet.
Speed: 115200
Data bits: 8
Stop bits: 1
Parity: NoneAlex
-
vargalex
Topikgazda
válasz Intruder2k5 #4234 üzenetére
Hi!
Igen, természetesen jó a WL-500gP-hez is. Csak azért van több láb, mert az Asus-nál 2 soros port van (TX0/RX0, illetve TX1/RX1).
Alex
-
vargalex
Topikgazda
-
adamka16
őstag
válasz Intruder2k5 #4220 üzenetére
jajjj.... nem ez lenne az első forrsztgatásom elhiheted.. ezért kérdeztem csak, semmi másért. Alkatrészem van ha itthon akarom megépíteni, de akkor ezek szerint semmi extra nincs benn. az hogy USB vagy Soros az mindegy?
-
bpmcwap
senior tag
válasz Intruder2k5 #4219 üzenetére
vista és wifin próbálom elérni, lan nincs bedugva..
[ Szerkesztve ]
Túrista vagyok
-
MODERÁTOR
válasz Intruder2k5 #4217 üzenetére
-
MODERÁTOR
válasz Intruder2k5 #4214 üzenetére
Íme a végeredmény....
Precízen, zsugorcsővel, ahogy azt kell. Szépnek szép, remélem működni is fog.Hétfőn főpróba!
[ Szerkesztve ]
-
adamka16
őstag
válasz Intruder2k5 #4211 üzenetére
Légyszi oszd meg, mert lehet nekem is szükségem lesz rá
Mellesleg melyik kábel a jobb? a sima soros portos vagy ez a nokia féle kábel ? -
vargalex
Topikgazda
válasz Intruder2k5 #4207 üzenetére
Hi!
Tudom, hogy már tárgytalan, de DKU-5-el kapcsolatban írtam itt és itt. Nekem sem a doksiban szereplő kábel van, a feszültségek méregetésénél pedig szerintem sokkal egyszerűbb, ha a pop-port pinout alapján a megfelelő lábhoz tartozó vezetéket találod meg.
Alex
-
Speeedfire
félisten
válasz Intruder2k5 #4211 üzenetére
Szerintem azért írd le, hátha valakinek egyszer jól jön ez majd...
Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com
-
MODERÁTOR
Megvan, rájöttem, a kérdés tehát tárgytalan...
-
adamka16
őstag
válasz Intruder2k5 #4208 üzenetére
mint ha dd wrt oldalán is a 2. képet láttam volna...
-
MODERÁTOR
Arról már nem is beszélve, hogy kétféle soros port képet is találtam.
Mondjuk a második van az OpenWrt oldalról, úgyhogy azt veszem alapul, az elsőt már nem is tudom, hogy találtam.
[ Szerkesztve ]
-
dev89
tag
válasz Intruder2k5 #4203 üzenetére
Szia!
Kössz az info-t, ez is meggyőzött arról engem, hogy csak egy eszköz legyen rajta. Teljesen jó az a felállás, hogy csak akkor legyen swap külön a routernek amikor rajta van a HDD és valóban kell neki az a plusz.
Külső HDD esetén én valami kész megoldásra gondoltam, mint amilyen a WD-nek a portable vinyói. Volt nekem belőle egy 320-as ami usb-ről simán ment laptop alatt, de a TV már nem tudta meghajtani.. Ezt szeretném elkerülni a routerral is. Viszont egy 3,5" WD-t használok ami ugye betápos, azzal biztos menni fog.MOD:
hati kössz az info-t neked is[ Szerkesztve ]
-
Sasgyerek
csendes tag
válasz Intruder2k5 #4165 üzenetére
megpóbáltam, sajnos nem sikerült
-
mckay
aktív tag
válasz Intruder2k5 #4082 üzenetére
Szia!
Rákattintottam erre a demo oldalra, amit küldtél, és amit nagyon szépen köszönök.
Ebben a demoban a QoS fül alatt csak max értékeket lehet megadni.
Minimumokat, tehát valamely kliens / ip range számára garantált minimumot itt nem látok.
A gyári szimulátorban viszont vannak minimum rubrikák is.
Akkor lehet, hogy az én ügyemet, vagyis mondjuk a valaki számára garantált 50%-ot jobban meg lehet valósítani az eredeti szoftverével? -
kano
nagyúr
válasz Intruder2k5 #4084 üzenetére
Keresgéltem itt a fórumban és a csomagok között is (downloads.openwrt.org), de semmi.
Ha jól látom ez elég szívás. Inkább akkor hagyom a fenébe.
Köszi![ Szerkesztve ]
„Háborúban elszántság, vereségben dac, győzelemben nagylelkűség, békében jóindulat.” Winston Churchill "Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!" "The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge." Stephen Hawking
-
Ta`uri
csendes tag
válasz Intruder2k5 #4071 üzenetére
pont ezek alapjan probaltam beuzemelni, majd megegyszer nekifutok. Az ugye nemgond ha az uhttp fentmarad csak leallitom, es helyette menne a lighttpd? Vagy akar egyszerre is futhat mindketto ha mas portokra iranyitom oket?
-
duji666
tag
válasz Intruder2k5 #4065 üzenetére
Na ezt most jól benéztem. Egyszerűen nem vettem észre a qos-s beírásodat. Köszönöm szépen. nekifutok most még1x és megnézem. Ebben lehet valami, mert qos-el még egyáltalán nem foglalkoztam.
Mondjuk most is egy saját fordítású firmware-en vagyok, ezen viszont hírből sincs qos és így is 12/7. Gondolom ha nincs telepítve akkor config file sincs ami ki lenne töltve.
Na mindegy most nekifutok a lengyel srác 10.3 rc3-asának és megkeresem a qos file-t, gondolom az is a /etc/config alatt lesz......
előre is köszi -
duji666
tag
válasz Intruder2k5 #4062 üzenetére
köszi, közben rájöttem én is.
Szóval milyen firmware-t tudtok nekem ajánlani???
[ Szerkesztve ]
-
duji666
tag
válasz Intruder2k5 #4059 üzenetére
pontosan!!!!!!! a torrent is lassú. Olyan mintha a router a bejövő 40/20 helyett jóval kevesebbet kapna. Persze ez firmware-enként változó.
[ Szerkesztve ]
-
Speeedfire
félisten
válasz Intruder2k5 #4048 üzenetére
Nagyon tetszetős kis rajz.
Kicsit igazítottam rajta.Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com
-
MODERÁTOR
válasz Intruder2k5 #4046 üzenetére
-
lakatosturbo
aktív tag
válasz Intruder2k5 #4041 üzenetére
Közbe sikerült én voltam a béna rendesen láccott hogy felgyorsult és csatlakozott is szépen
és vissza tudtam állítani.Ha ezt a firmware-t teszem fel [link] akkor az eredeti tp-linkes firmware lesz rajta?
És betölthetem-e a webes felületen kesrsztül openwrt-be?[ Szerkesztve ]
Origin: viktorvill Steam: viktorvill
-
lakatosturbo
aktív tag
válasz Intruder2k5 #4039 üzenetére
Eltelik egy kisidő és bezáródik
Akkor ez azt jelenti hogy küldhetem vissza gariba?[ Szerkesztve ]
Origin: viktorvill Steam: viktorvill
-
adamka16
őstag
válasz Intruder2k5 #3998 üzenetére
húú bakker... legyen igazad. már csak az a kérdés mennyi idő alatt fogják cserélni, mivel elég kis bolt. de mondjuk volt nekik raktáron ez is... szerdára meg jönne a hozzá való usb vevő, de hát már hétfőn meg kell őket látogatnom. peches vagyok...
-
adamka16
őstag
válasz Intruder2k5 #3996 üzenetére
nem állt szándékomban. ha esetleg nem jönne össze akkor építhetem a soros kábelem?
-
direwolf
őstag
válasz Intruder2k5 #3929 üzenetére
Hali!
Biztos, hogy nem nyitja meg az upnpvel a portot a transmission?
Mert nekem egy tm restart után ilyen a syslog:
Sep 24 08:23:01 OpenWrt daemon.info transmission-daemon: Closing session
Sep 24 08:23:02 OpenWrt local6.debug upnpd[1454]: TimerThreadRemove failed!
Sep 24 08:23:02 OpenWrt local6.debug upnpd[1454]: DeletePortMap: Proto:TCP Port:65446
Sep 24 08:23:10 OpenWrt local6.debug upnpd[1454]: AddPortMap: DevUDN: uuid:75802409-bccb-40e7-8e6c-fa095ecce13e ServiceID: urn:upnp-org:serviceIdANIPConn1 RemoteHost: (null) Prot: TCP ExtPort: 63360 Int: 195.168.100.1.63360
Sep 24 08:23:10 OpenWrt daemon.info transmission-daemon: Transmission 1.92 (10363) started (session.c:612)Ebből nekem úgy tűnik, hogy leáll, törli a portmapot, elindul, és megnyitja a random portot (és egyet, nem az összeset)
Persze ettől még lehet, hogy nem jól működik, kipróbálom fixportal...
Köszi az ötleteket!"I've seen things you people wouldn't believe"
-
vargalex
Topikgazda
-
direwolf
őstag
válasz Intruder2k5 #3925 üzenetére
Hi!
Max 900kbit felfelé, gyakorlatban 90kbyte/sec.
Én is úgy gondolom, ennek mennie kéne, ehelyett nagy ritkán megindul töltés, még néha eléri a 80-at is, de gyorsan elhal. Nekem az a gyanús, hogy csak pár peer csatlakozik, pedig ilyen a konfig:
config transmission
option enable 1
option preallocation 1
option config_dir '/mnt/hdd/torrent'
option download_dir '/mnt/hdd/downloads'
option speed_limit_up 90
option speed_limit_up_enabled true
option speed_limit_down 1200
option speed_limit_down_enabled true
option alt_speed_up 40
option alt_speed_down 500
option alt_speed_enabled true
option alt_speed_time_day 62
option alt_speed_time_begin 960
option alt_speed_time_end 1380
option alt_speed_time_enabled true
option rpc_authentication_required true
option rpc_bind_address '0.0.0.0'
option rpc_enabled true
option rpc_port 5555
option rpc_username ''
option rpc_password ''
option rpc_whitelist ''
option rpc_whitelist_enabled true
option dht_enabled true
option upload_slots_per_torrent 6
option open_file_limit 10
option peer_limit_global 400
option peer_limit_per_torrent 100
option peer_port_random_high 65535
option peer_port_random_low 49152
option peer_port_random_on_start true
option start_added_torrents trueNem jó valami paraméter
"I've seen things you people wouldn't believe"
-
Tomessz85
tag
válasz Intruder2k5 #3873 üzenetére
Hali !
Köszönöm szépen !!! Neki is állok !
-
vargalex
Topikgazda
válasz Intruder2k5 #3837 üzenetére
Hi!
Igen, ez természetesen az 1043ND-re is érvényes. Én konkrétan a DIR-825-ön próbáltam.
Az viszont tuti, hogy az rTorrent jóval több memóriát "eszik", pedig még nem is volt egyetlen torrent sem a listájában. Valamint ugyanazt a torrentet elindítottam mind rTorrent, mind Transmission alatt. A sebességgel igazából nem volt gond (hol ez, hol az volt gyorsabb), de a Transmission látta az összes seedert (nagyjából amit a tracker mutat - persze a frissítési idő miatt ez kicsit eltér), míg az rTorrent ennek csak töredékét.Alex
-
Speeedfire
félisten
válasz Intruder2k5 #3841 üzenetére
A kis 4mbit-es netemhez nem nagyon kell weblap, ami oldalam van az is mind ingyenes tárhelyen van, csak a domain került pénzbe. Persze ha lenne egy 20/10-es akkor már lenne értelme.
De ezzel is az a baj, hogy fogja szegényke routert...Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com
-
Speeedfire
félisten
válasz Intruder2k5 #3839 üzenetére
Debian szerver alatt próbáltam csak eddig, de kicsit körülményes volt szerintem
screen meg php stb stbTransmission meg csak felrak aztán enjoy.
Bár tény, hogy így megvan a választás lehetősége.
Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com
-
MODERÁTOR
válasz Intruder2k5 #3814 üzenetére
Igen. Örültem neki, hogy egy nap szórakozás után elindult
"Ott szimatol a sarkadban vasfogait csattogtatva, minden egyes hétköznapod: kirúzsozott medvecsapda."
-
kano
nagyúr
válasz Intruder2k5 #3814 üzenetére
Jajj, de hülye vagyok. Mondta is, hogy virtualboxxal szórakozik.
„Háborúban elszántság, vereségben dac, győzelemben nagylelkűség, békében jóindulat.” Winston Churchill "Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!" "The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge." Stephen Hawking
-
Maximusz
aktív tag
válasz Intruder2k5 #3786 üzenetére
sokadik probléma (amire gyanakodtam, mert lassú volt a netem), hogy a 6/1 Mbit-es netből lett az új router új firmware-ével 0,91/0,11 Mbit-es net - ez a lassulás szerintetek mitől lehet?
-
Maximusz
aktív tag
válasz Intruder2k5 #3782 üzenetére
sziasztok!
azt hiszem, nagyjából értem.... - tehát a router memóriáját a swap állomány egészíti ki (ami ebben az esetben a swap partíció), régen ez volt a win386.swp, az XP-nél meg a pagefile.sys... - ha jól értem.
este olyan negyed kettő környékére sikerült elindítanom a transmissiont az első (6 KB-os) torrent letöltéssel.
Feltettem a sambát, az ftp-t (látni látom az XP-ben (a helyi hálózatnál, total commanderben)), de csatlakozni egyikhez sem tudok. Másik kijavítandó feladat, hogy aktívvá tegyem a portokat, de még nem találtam meg a port forwardingot... (Network --> Firewall --> Traffic Redirection -nél kell beállítani estleg a port továbbítást? A transmission-t is nyitnom kell itt annak ellenére, hogy a routerben van?
-
vargalex
Topikgazda
válasz Intruder2k5 #3780 üzenetére
PUTTY-ban másoláshoz sem kell SHIFT! Elég egyszerűen csak egérrel kijelölni.
Alex
-
Maximusz
aktív tag
válasz Intruder2k5 #3780 üzenetére
bocs, visszaolvasva tényleg nem biztos, hogy helyesen fogalmaztam.
tehát:
ha be van dugva egy pendrájv, azon van swap partíció, ami nem fedi le a teljes pendrájv tartalmát, akkor a "szabad" helyet valahogy hozzá lehet rendelni a rendszer memóriához (mint a windows-ban a wincseszteren lévő lapozó fájlt)? - talán így érted, mire próbálok rákérdezni
-
Maximusz
aktív tag
válasz Intruder2k5 #3777 üzenetére
köszi
memóriához tudok "hozzárendelni még kiegészítőt" egy USB-s pendrive partíciói közül ? (valami hasonlóra gondolok, mint a SWAP partíciónál)
off: hogy másolsz ki szöveget a routered konzoláról? (én puttyot használok, de eddig még csak arra jöttem rá, hogyan tudom az egész konzolt kimásolni...)
-
kano
nagyúr
válasz Intruder2k5 #3683 üzenetére
Hú, ez érdekelne. Nem tudod véletlenül, hogy ez hol lelhető fel? Mondjuk, ha megint visszatenném az OpenWRT-t. Ami hamarosan el is fog jönni.
-
vargalex
Topikgazda
-
Watercolour
aktív tag
válasz Intruder2k5 #3665 üzenetére
Közben 99%-ban megoldottam, vnstati nevű program .png grafikonokat tud gyártani, cronjobba beraktam, hogy gyártsa le a képeket 5 percenként, és egy html-be beágyaztam a képeket, szóval van már webes grafikus vizuális őrületem is.
-
Speeedfire
félisten
válasz Intruder2k5 #3665 üzenetére
-
kano
nagyúr
válasz Intruder2k5 #3659 üzenetére
A vnstat a hivatalos OpenWRT letöltő oldalon a csomagoknál megtalálható, úgyhogy elviekben működnie kellene. Mi ez a cron? Ezt nem találom a csomagok között.
[ Szerkesztve ]
-
Speeedfire
félisten
válasz Intruder2k5 #3652 üzenetére
sírvabevetőssmiley
-
kiss_gee
csendes tag
válasz Intruder2k5 #3649 üzenetére
na végre sikerült
el se hiszem h végre összejött
köszi a segítséget és minden jót -
kiss_gee
csendes tag
válasz Intruder2k5 #3647 üzenetére
tuti velem van a baj de még így se megy,
a hálózaton belül már nincs olyanom h Teljes hálózat,csak a számítógép neve van amivel a Users mappába ugrik egyből meg egy olyan amire ha rákattintok a windows media player indul el (egyébként win7 ultimate 64 bit oprendszerem van, nemtom ez befolyásol-e bármit...) -
kiss_gee
csendes tag
válasz Intruder2k5 #3644 üzenetére
köszi a segítséget de még így sem működik...
ha a windowsintézőbe írom be akkor automatikusan ugrik a böngészőre...
total commanderben nem találja sehol vagy csak én vagyok nagyon béna és nem tudom hova kéne beírni
amúgy meg azért írtam a böngészőbe mert ezt írja a router oldala a megosztásnál:Network Sharing Help
You can configure a USB disk drive attached to the Router on this page.
Follow the instructions below to set up your Router as a file server:
....
6. Now the Network Sharing users inside your local network can access files on the USB drive from Internet Explorer at its Share Name followed by the Router's LAN IP address, for example: \\192.168.1.1\MyShare.szóval még mindíg nem vagyok előrébb...
[ Szerkesztve ]
-
laolaj
aktív tag
válasz Intruder2k5 #3613 üzenetére
a nyomtató driverrel az a baj h WIN7 alatt nem megy.. : na akkor melyik gépre tegyem.. a router lanon van a win7es géppel de van egy wifis XP a másik szobában.. akkor teendő?
Ha nincs jövőképed akkor jövőképtelen vagy! Ne azt hajtogasd h nincs pénzed.. hanem kérdezd meg h milyen módon lehet!
-
kano
nagyúr
válasz Intruder2k5 #3633 üzenetére
Igen, ezt próbáltam. Konkrétan nem csinált semmit.
-
kano
nagyúr
válasz Intruder2k5 #3628 üzenetére
Nem sajnos. Elviekben fent van az opkg csomagkezelő, csak az opkg update parancsnál az opkg.conf-ot hiányolja a /etc könyvtárból, amire viszont nincs írási jogom.
Speeedfire
Az a helyzet, hogy az OpenWRT alatt valami miatt nem működött a pendrive-om mountolása.
Sehogyan sem tudtam felmountolni.„Háborúban elszántság, vereségben dac, győzelemben nagylelkűség, békében jóindulat.” Winston Churchill "Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!" "The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge." Stephen Hawking
-
Speeedfire
félisten
válasz Intruder2k5 #3622 üzenetére
valami rémlett
pedig már annyiszor volt linkelveFotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com
-
kiss_gee
csendes tag
válasz Intruder2k5 #3614 üzenetére
Igen és ezeket meg is csináltam, int ahogy írtam is, viszont mikor be akarok lépni a böngészőn keresztül a http://192.168.1.1/HDD címen ( a HDD a neve az eszköznek a rouet beállítási oldalán) akkor kidob egy olyan oldalt h a jelszó nem megfelelő, viszont nem is kér előtte jelszót.
Ami oldalt linkeltél ott alul is így van h beugrik egy ablak ahol meg kell adni a felhasználó nevet és a jelszót, na nekem ez nem jelenik meg, csak rögtön az h nem megfelelő a jelszó vagy mi (most nemtudom pontosan mit ír mert nem vagyok otthon, de látszik rajta h maga a router dobja ki nem a böngésző, mert írja h mit csináljak h jó legyen de azokkal nem érek el semmit továbbra se)![ Szerkesztve ]
-
kano
nagyúr
válasz Intruder2k5 #3604 üzenetére
Szia!
Ok, köszi rátaláltam. Viszont inkább feltettem az eredeti OpenWRT-t. Valahogy sokkal jobban bejön mint a lengyel srác X-Wrt-s verziója.
Most pakolom fel hozzá a csomagokat Speeedfire leírása alapján.[ Szerkesztve ]
-
donci7
csendes tag
válasz Intruder2k5 #3583 üzenetére
köszönöm. és elnézést a kezdőségemért
amúgy reboot után, start usbdrive, és nem csatolta fel :S ha magát a parancsot írom, be akkor igen...
usbdrive-ben a leírás szerinti a tartalom.
ha SSH-ban kiadom külön a ntfs-3g -o rw,noatime /dev/sda1 /mnt/hdd parancsot, akkor szépen mountolja is fel
[ Szerkesztve ]
-
Speeedfire
félisten
válasz Intruder2k5 #3577 üzenetére
Én is csak azért tudom mert az elején elég sokat segített vargalex
-
Speeedfire
félisten
válasz Intruder2k5 #3573 üzenetére
lehet aludni kellene egyet, mert már megint nem figyelek
-
donci7
csendes tag
válasz Intruder2k5 #3552 üzenetére
Köszönöm a választ! Ezt az 1328-as hozzászólásod én is megtaláltam, de pontosan hová is kéne ezt beírnom?
És akkor nekem ez lenne a megfelelő parancs?
mount -t ntfs /dev/sda1 /mnt/hdd -o rw,noatimeEz lehet butaság, de:
SSH-ba beírtam ezt a módosított mount parancsot, de a válasz:
mount: mounting /dev/sda1 on /mnt/hdd failed: No such devicePedig fdisk továbbra is kilistázza a lemezt.
Swappal és egyebekkel még nem akartam foglalkozni. Egyenlőre csak működjön, mert kisebb fajta lázadás kezd kialakulni a filmjeink nélkül.
Ráadásul Win környezetben szeretném azért hordozni is néha a HDD-t, így marad szerintem az ntfs.
[ Szerkesztve ]
-
kano
nagyúr
válasz Intruder2k5 #3554 üzenetére
Köszi!
Aki használja ezt a lengyel fw-t, meg tudná mondani, hogy milyen + dolgok vannak benne az originalhoz képest? Azt hallottam, hogy alapban van már luci, transmission. De még mi van benne?
Köszönöm!„Háborúban elszántság, vereségben dac, győzelemben nagylelkűség, békében jóindulat.” Winston Churchill "Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!" "The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge." Stephen Hawking
-
kano
nagyúr
válasz Intruder2k5 #3548 üzenetére
Szia!
Ugye DD-WRT -> OpenWRT-re való frissítés működik GUI alól is? A hétvégén felteszem az OpenWRT-t én is.
Köszi!„Háborúban elszántság, vereségben dac, győzelemben nagylelkűség, békében jóindulat.” Winston Churchill "Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!" "The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge." Stephen Hawking
-
válasz Intruder2k5 #3543 üzenetére
Köszi! Igaz Xp-t nem láttam win 7 beta óta.
2db APC BE-700GR szünetmentes tápegység eladó.
-
maci25
aktív tag
válasz Intruder2k5 #3545 üzenetére
Na erröl a kicsomagolos részrol pár szot kérlek.Gondolom a routeren kelet volna kicsomagoni valami paranccsal?
-
kano
nagyúr
válasz Intruder2k5 #3535 üzenetére
Hú bazz, azt nem figyeltem, hogy azt akarja elérni.
-
maci25
aktív tag
válasz Intruder2k5 #3526 üzenetére
Egyébként mit csesztem el a fw cserénél?
cd /tmp
wget http://www.tp-link.com/support/toDownload.asp?url=%2Fenglish%2Fsoft%2F201082817292310%2Ezip
ls -l /megnéztem file nevét/
mtd -r write filename linux
ezután elkezdet dolgozni szerintem és kb 1 perc mulva ujraindult..... -
válasz Intruder2k5 #3540 üzenetére
Te nekem beszélsz kicsirigó akinek 3 éve van nete? Azt sem tudom mi fán terem a hálózat.
-
válasz Intruder2k5 #3537 üzenetére
Firefox / Internet Explorer
Új hozzászólás Aktív témák
- Crypto Trade
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Filmvilág
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Okos Otthon / Smart Home
- Asztalra is jöhet a Windows és az ARM duója
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Xbox Series X|S
- Modding és elektronikai kérdések
- Digitális Állampolgárság Program
- További aktív témák...
- Nintendo Switch OLED 19.0.1 Dual-Boot Cfw + 128GB MicroSD + Atmosphere 1.8.0, 3 hó garival!
- XBOX ONE S 1TB, dobozában, gyári tarozékaival és 6 hó garanciával, Bp-i üzletből!
- XBOX ONE X 1TB, makulátlan szép állapotban, 6 hó teljeskörű és 1 év SW garanciával Bp-i üzletből!!
- XBOX Series X, dobozában, gyári tartozékaival, 2025.06.28.-ig gyári garancia!! Bp-i üzletből eladó!
- GIGABYTE Nvidia Geforce GTX 1080 TI Aorus
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest