Hirdetés
- Mesterséges intelligencia topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AliExpress tapasztalatok
- Synology NAS
- Milyen NAS-t vegyek?
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Crypto Trade
- Mikrotik routerek
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
-
IT café
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
villamos
őstag
válasz Intruder2k5 #35998 üzenetére
A net elvileg 120Mbit -es optika, a szolgáltató eszköze pedig egy Huawei HG8245 -ös ONT.
Ok. Akkor más tartományt kell adnom neki?
A szolgáltató eszközét nem szívesen bolygatom, örülök annak, hogy működik. Értelemszerűen a routerrel kellene valamit kezdeni. A kérdés csak az, hogy mit, hol állítsak át benne, hogy működjön.
A router wan része dhcp kliens -re van állítva. Próbáltam neki statikus ip -t adni, de bármit írok be, nem menti le a beállításokat, és következő kapcsoláskor nem tudok bejelentkezni a router felületére, csak a telneten keresztüli újraindítással tudom újra életre kelteni.Szép álmokat csillagom! És amíg te csicsikálsz, én hozok neked egy... LÁNGSZÓRÓT TAKAROGGYÁ!
-
SteveBeard
senior tag
-
MODERÁTOR
válasz villamos #35996 üzenetére
A szolgáltatói eszköz ip címe 192.168.1.254
Az eszköz a routernek adott ip címe: 192.168.1.10
A luci -t a 192.168.1.110 címen keresztül érem el.Vagyis a router és a modem is a 192.168.1.x tartományt használja, ami szerintem már nem jó! Vagy az egyiket, vagy a másikat át kellene tenni mondjuk 192.168.2.1-re!
Egyébként ez milyen net? VDSL?
[ Szerkesztve ]
-
villamos
őstag
Help!
Sikerült ismét életre kelteni a routert, elérem rajta keresztül a netet. Most már csak arra lenne szükségem, hogy lássam rajta keresztül a szolgáltatóm eszközét, illetve a konfig felületét mert jelenleg nem látom. Fontos lenne, hogy lelőjem benne a wifit, meg be kellene állítani egykét dolgot.
A szolgáltatói eszköz ip címe 192.168.1.254
Az eszköz a routernek adott ip címe: 192.168.1.10
A luci -t a 192.168.1.110 címen keresztül érem el.Ezzel próbálkoztam [link], de ha így csinálom, akkor a wan konfigurációja törlődik, és nem érem el a netet (ellenben a szolgáltató eszközét igen)
Persze megtehetném, hogy ideiglenesen kihúzom a routert, és a gépemet közvetlenül az eszközre kötöm, de egy ilyen akcióra az említett eszköz (Huawei HG8245) összezavarodik, lefagy, meghal stb...
[ Szerkesztve ]
Szép álmokat csillagom! És amíg te csicsikálsz, én hozok neked egy... LÁNGSZÓRÓT TAKAROGGYÁ!
-
Zirowe
nagyúr
válasz SteveBeard #35994 üzenetére
[ Szerkesztve ]
We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!
-
SteveBeard
senior tag
-
Zirowe
nagyúr
válasz wwenigma #35991 üzenetére
Hálózati megosztás azért maradjon.
Intruder2k5: tudom a mac és az ip címet is, nekem mindegy melyik alapján.
[ Szerkesztve ]
We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!
-
MODERÁTOR
-
wwenigma
Jómunkásember
-
Zirowe
nagyúr
Sziasztok, vargalex fw-jében hogy lehet megoldani azt, hogy az egyik lanon csatlakoztatott gép nete teljesen le legyen tiltva?
-
Csontikka
aktív tag
-
yodee_
őstag
Láttam a beállítások menü alatt, hogy a log-ot ki lehet menteni, de hogyan? Tud valaki ebben segíteni?
köszi
Honor Magic 6 Pro | Lenovo Thinkpad X280 | Lenovo Thinkcentre M920s
-
Csontikka
aktív tag
Vártál eleget?
Próbáltad a minidlna szolgáltatást újraindítani, esetleg a cache filet kitörölni, majd reboot!
Illetve ellenőrizd le hogy ugyanolyan jogosultsággal rendelkeznek azok a fileok amit lát és amiket nem lát. (arra gondolok hogy a szolgáltatást futtató user esetleg nem lát rá mindenre) -
Csontikka
aktív tag
válasz choco01 #35978 üzenetére
Ha biztosra akarsz menni mindkettő
Ha nem sűrűn kerülnek új eszközök a wifid-be (nem jönnek állandóan haverok WIFI-s telefonnal, vagy nem javítasz notebookokat ) akkor nyugodtan állítsd be a MAC szűrést, csak majd ne felejtsd el amikor fél év múlva a következő eszközödet csatlakoztatni szeretnéd és nem működik... pedig tuti, hogy jól emlékszel a jelszóra
Ha jönnek mennek az eszközök akkor csak folyamatos macera van vele.
A kulcsos védelmet mindenképp, és WPA, nem WEP!
-
tejeskifly
aktív tag
tűzfalat és minden egyebet, hogy mindenféle kapcsolatot elfogadjon hogy tudom kiiktatni vargalex féle fw-ben? Belső hálón van a router, így úgygondolom fölösleges...
Elég, ha leállítom a firewallt, vagy van egyéb teendő is?[ Szerkesztve ]
-
Zavo
tag
Olyan kérdésem volna még, hogy ezt a miniDLNA-t tudja-e valaki használni?
Media könyvtárnak megadtam az USB-s vinyót (/mnt), Van rajta sok film, meg audio fájl meg kép is, ezekből megtalált egy pár audio fájlt, meg egyetlen képet, filmet egyet sem....[ Szerkesztve ]
-
choco01
addikt
Hello.
Jobb a MAC adress blokkolós védelem, vagy a kulcsos védelem?(WIFI)Applikáció fejlesztés, weboldal készítés, SEO, Online marketing » https://petadev.com
-
Zavo
tag
Úgy néz ki, hogy meg van a megoldás. A transmission "Globális partnerkorlát"-ját 100-ról 30-ra. Az aktuális torrent ugyanis sok fájlt tartalmazott és túl sok volt a kapcsolat. Az átverés annyi, hogy a "Torrentenkénti partnerkorlát" valószínűleg nem torrentenkénti, hanem fájlonkénti, azaz ha van a torrentben 100 fájl, az 100x10, azaz 1000 kapcsolatot engedélyez... A routernek meg az előre beállíott 100 is túl sok, én mindenesetre elértem...
-
MunezXBK
nagyúr
Behidalok. Most szó nélkül felcsatolt egy NTFS HDD-t és hibátlanul torrentezik vele. o.O
Valaki magyarázza el, ha érti.
Ja és még egy dolog: a TV-nek kellene portot nyitnom, mert így nem látja. Tudja valaki a megoldást? C6000-es.
[ Szerkesztve ]
-
Zavo
tag
Sziasztok!
Van egy kis problémám.
Másfél évig nagyszerűen működött a cucc akkori vargalex-builddal, ment a torrent is egy 2TB-os külső vinyóval ext4-gyel, két gép kábelen, két nyomtató kábelen, egy laptop és egy android wifin.
Az utóbbi időben naponta többször belassult, eldobta a vinyót, újra is indult többször. Na, mondom, megérett az idő az 1.1.5-re, feltettem LuCI alól, a konfig fájlokat nem tartottam meg.Sajnos a fentebb leírt jelenségek nem változtak. A terhelés fokozatosan növekszik:
Most pl: Működési idő: 0h 19m 51s Átlagos terhelés: 9.19, 8.80, 5.58Ennek megfelelően lassú az egész, torrent leáll, LuCI 5 perc alatt hoz be egy oldalt.
Valakinek ötlete?
-
Soma01
veterán
válasz SteveBeard #35967 üzenetére
Nekem hónapok óta megy a routerem és semmi gond vele. Igaz, én is csak net megosztásra használom. Semmi torrent (a routeren, a PC-n igen) meg usb. Szerintem nagyon leterheli a sok plusz dolog. A 3600 izmosabb hardvere szerintem is jobban bírja majd az ilyesmit. Vagy ugye NAS...
-
SteveBeard
senior tag
Szia!
Te is tudod több, mint 3 hete adtam el a 1043-at. Az 1.1.5-ös firmware-rel. Itthon volt egy reset és a helyszínen én állítottam be az új tulajdonosnak, aki egy kukkot sem ért az egészhez. Azóta boldogan használja teljes megelégedettséggel, "csak" wifis routernek használva. Mobilok, laptop, asztali gép csatlakozik a routerhez.
Beleolvastam más fórumokba és ugyanezek a hibák mindenütt... torrent, dlna, wifi... legfeljebb kevesebben jeleznek hibát. Az is igaz, hogy kevesebben is vesznek 40 ezerért routert.Steve
-
suste
veterán
Én mondtam, hogy van akinek nincsen vele baja, de valaki meg szenved vele. Egy igazi stabil router az nem ilyen.
Megéri az árát, ha a + szolgáltatásokért cserébe tud az ember kompromisszumokat kötni.
De sima hagyományos wifis router használatra, ahol fontos a gyors, stabil wifi, nem az igazi, bár lehet vele szerencséje az embernek. De simán belefuthat késöbb is az ember egy olyan eszközbe, amit nem szeret, és akkor jön a bosszankodás.......
Neked tuti nem ez kell.
Én is csakmost rendeltem meg a 3600-ast, ésnagyon kiváncsi vagyok, hogy megszünnek-e a gondok. Eddig nem volt olyan info senkitől, hogy szenvedett a 1043-mal, de a 3600-assal viszont tuti minden.
Így a 3600-ast sem merem még ajánlani, pedig árban nincsen sok különbség....... -
wwenigma
Jómunkásember
Nativan IPv6-ot lehet varazsolni a ketyerére? Elengedték valahol a lovakat... [link]
Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma
-
Tin
veterán
válasz SteveBeard #35958 üzenetére
bekonfoltam alapra a routert a legutolsó gyári firm-el, rádugtam a másik routeremre, csináltam egy alhálózatot vele, rácsatlakoztam az asztali géppel wifin (tplink wifis stickkel), majd elkezdtem használni. fél óra uptime után lépkedtem a router menüjében, és közben 10-20 mp-re megállt a kapcsolat, néztem, a folyamatosan futó (1 mp-es frissítésű) winmtr ezidő alatt teljesen megállt, és közben 100% volt a packet loss már a routeren is. magyarul, franc tudja mit csinált, de teljesen meg volt állva. pedig ekkor már semmi torrent meg semmi nem futott, csak az az 1 web request, ami megállt. többször is megcsinálta.
én készséggel elhiszem, hogy ez egy fasza router, de nálam azok ott kezdődnek, hogy ilyenek nincsenek. ha fél órát nem bír elmenni terhelés nélkül, akkor az egy hulladék. lehet, hogy én fogtam ki hibás darabot, de ha meg ekkora a minőségi szórás, az sem túl jó.
most fogalmam sincs, vasárnap hol milyen routert tudok venni nem méregdrágán...
-
SteveBeard
senior tag
-
MODERÁTOR
-
SteveBeard
senior tag
sziasztok!
Én a wifi eldobással meg soha nem találkoztam. Pedig járt már nálam több router is. Gyárival, openwrtvel egyaránt. Az is igaz, nincs a közelben más wifi hálózat.
Ha 10 eszköz nem is, de 7-8 rendszeresen csatlakozik a routerhez probléma nélkül. Én a gyári szoftvert is megelégedessel használtam, csak többre vágytam. És ezt a vargalex firmware-től megkaptam, valamint folyamatos supportot is hozzá. Kösz Alex!
De még egyszer hangsúlyozom, a gyári firmware-rel sem volt soha semmi bajom. de 7-8 rendszeresen csatlakozik a routerhez probléma nélkül.[ Szerkesztve ]
Steve
-
Tin
veterán
na jó, ez a tp-link nem jött be. folyamatosan futtatom a winmtr-t kb 1 órája, fél órás uptime után a router 10-20 mp-re kifagy, eldobálja a packeteket, lemerevedik minden, majd utána megy tovább. következő linkre kattintok, újra ugyanaz...
a poén, hogy egyetlen eszköz van rajta, az asztali gépem egy tp-link(!!!) típusú wifi sticken keresztül.
ez így egy hulladék, megy vissza az ipon-ba, a pénz meg a zsebembe. végülis csütörtökön vettem át, a 8 napba még bőven benne vagyok.
most a legnagyobb gondom, hol találok 1 nap alatt 10e körül egy stabil routert...
-
tócószámtech
csendes tag
sziasztok!
Valaki tudna nekem segíteni egy 1043nd vargalex firmware van rajta,az a problémám egy olyan mappát kellene létrehoznom hogy egy sat vevőről tudjak rá felvenni .van egy okos sat beltérim amin látja hálózati meghajtóként a hdd a routeren de nem enged rá írni mert megadtam neki az elérési útvonalat de amikor fel akarok venni egy tv műsort nem indul el..............
-
-
Pr3s
aktív tag
Szia!
Nagyon sokan vannak, akik a gyári szoftverrel használják, megelégedéssel, és vannak akiknek dobált aa wifit fagyott stb a gyárival emiatt tettek rá vargalex féle openwrt-t, ami nem csak sima router funkciókat tud, hanem nyomtatómegosztást, samba, ftp, plusz wifi hálózat kezelése, stb.
Próbáld ki melyik a jó neked, aztán dönts! -
Tin
veterán
jól hangzik...
direkt azért rendeltem ezt, mert évek óta gyártják, és rengetegen veszik. pont a wifire kellene pedig, mivel ugye a másik router képtelen jelet szolgáltatni a lakás másik végében.
van valami tuti módszer, amivel le lehet tesztelni ezt a wifi eldobálást? vagy használni kell pár hétig hogy kiderüljön?
-
Csontikka
aktív tag
Így van, és tudom is mivel veszik össze, a KODAK PULSE digitális képkerettel. Sajnos már többször végigolvastam a fórumot és én is erre jutottam, hogy bármit csinálok ilyen marad, csak gondoltam még 1 utolsó esélyt adok neki, bár megmondom őszintén a HSZ-ed után inkább feltettem az apróra
[ Szerkesztve ]
-
KenGuruL
csendes tag
válasz krealon #35948 üzenetére
Warnings / Gotchas
It has been reported that recent factory firmware includes a new bootloader revision which disables the WAN port at boot (likely to deal with switch leakage). A fix has been implemented in trunk between r32942 - r32944, while 45-46 fixes the leakage. Below is the version of the new bootloader (which disables the wan port) of a version 1.8 hardware model (bought in august 2012).root@tpl2:~# grep -a U-Boot /dev/mtd0ro | cut -d'I' -f1
U-Boot 1.1.4 (Feb 6 2012 - 17:03:51)
U-Boot -
MODERÁTOR
-
krealon
veterán
válasz KenGuruL #35947 üzenetére
En 1.8 es 1.9-s vasakon probaltam a Vargalex firmware-t, de lehet, hogy az ujon megint valtoztattak valamit.
Az OpenWRT wiki-n ezt irjak:
v1.10 Tested OK with Attitude Adjustment 12.09-rc1[ Szerkesztve ]
-
KenGuruL
csendes tag
válasz krealon #35946 üzenetére
hw ver: 1.10
A firmware eredetileg nem tudom hanyas volt benne. Már a második ami ezt vállalja. Érdekes mert egy régebbi - 2-3 éves - 1043-t simán megcsináltam. Ezeknél nem világít a WAN led, és a status ablakban is "nincs kapcsolat" van. Gyári firmware-l meg simán megy. Látom, mikor visszaírom a gyárit, hogy közben egyszer csak felvillan a WAN port.
-
KenGuruL
csendes tag
válasz krealon #35943 üzenetére
azt értem én. De a legfrissebb vargalexet felrakom, és nem megy a wan port. 2 1043-t probáltam már, ugyanaz a hiba.
Valami bootloaderrel van gond - itt írták - azért gondoltam, hogy open aztán vargalex, hátha az open átírja a bootloadert, bár ezeket annyira nem ismerem.
-
krealon
veterán
Ha nincs szukseged SMB, torrent, DLNA es printszerver szolgaltatasokra a routeren, akkor teljesen felesleges feltenni a Vargalex (OpenWRT) firmware-t. A gyari szoftver is eleg jo, ha tisztessegesen beallitjak.
Nem szent gral (plane miota van TL-WDR3600), de ennyi penzert jobbat nem kapsz.
Az sem mindegy, hogy a notebookokban milyen WiFi adapter van. Tapasztaltam mar, hogy N-es WiFi-nek hazudtak a Draft-N szabvanyra kepes hulladekot is. Errol pedig nem a router tehet.
A kovetkezo lepcsofoknak en az ASUS RT-N16-ot javasolnam neked, tekintve hogy hozza vagy szokva a Broadcom (linksys hasznalja eloszeretettel) chipset-hez. 21-22 ezerert mar elerheto, de hasznaltan valoszinuleg olcsobban is hozza lehet jutni.
-
krealon
veterán
válasz Rolesz92 #35939 üzenetére
"65 Mbpp"
Akkor jo esejjel a Wifi adapter a gepben Draft-N szabvanyos, amin az 5MB/sec (5 megabyte/sec, ami 40Mbit/sec) nagyon jo ertek.
A Valrgalex altal keszitett firmware is egy OpenWRT varians. Tehat vagy egyik, vagy masik.
-
arty
veterán
pár hete feltettem a legeslegújabb vargalex fw-t, azóta nekem mintha még gyakrabban csinálná (előtte 1.02.1 volt asszem)
lucin nézve 130mbps az rx/tx rate, majd ha elkezdek a notebook wifijéről ftpzni, egészen 1mbps-ig zuhan a sebesség... ez azért is szomorú, mert az uj notebook és a router közt akár 8-9mbyte/s is megy, amikor épp megy ... ilyen sebességet még nem is láttam soha előtte semmi más wifis eszközök közt!
amikor vettem, azt hittem a 1043as a szent grál, de be kell látnom, nagyon nem maga a használhatósága kérdőjeleződik így meg... mondanám, hogy pech, de amostani acer előtt a dell notebookommal is megvolt ez a probléma, csak akkor még nem értettem mi az ok - köszönhetően neked/nektek, már biztos h a router "rossz".
(előtte wrt54gl volt nekem is, tomatoval, soha még csak hasonlót se tapasztaltam, csak ugye a sebesség ...)
"ugyanitt hazájából elüldözött nigériai herceg aranybányájának tulajdonjogát megtestesítő NFT jegyezhető."
-
Rolesz92
tag
Hali, kérdésem lenne, most vettem egy ilyen router-t, de az átviteli sebességét wlan-on nem tudom 5-5,5MB/s fölé vinni, már legalább 5 csatornát kipróbáltam, 11n only mode-ra is átraktam(volt mixed-en is) 40MHZ-es Channel Width(volt auto-n is) Max Tx Rate 300Mbit, de semmi...környezetben nem nagyon van konkurens wlan... Mit tehetnék, hogy növekedjen ez az érték?
[ Szerkesztve ]
Samsung Galaxy S
-
KenGuruL
csendes tag
Mikor lesz - lesz egyáltalán? - olyan firmware, ami a gyáriról felrakva felhúzza a WAN portot is az újabb 1043-n?
-
suste
veterán
válasz Csontikka #35934 üzenetére
Pont az előbb írtam erről a wifi hibáról. Sajna ez a 1043 hardveres hibája, de nem minden eszközzel csinálja.
Mivel tudod ritkítani az ilyen eseteket:
-csatornaváltás (ez már akkor volt, de mindegyiket próbáld ki.....)
-csak "G" üzemmód (fájó pont, mert sokan pont az "N" miatt veszik)
Az tudnod kell, hogy általában 1db eszközt nem szeret, viszont az egy eszköz miatt dobja el a teljes wifit, vagyis minden eszköz leszakad. Vagyis:
-kikísérletezed, melyik az a gép/wifi, ami miatt szakad a wifi (rendszernaplóban is látható hogy telehányja DMA hibával, igaznem látszik melyik gép, de az látszik, hogy mikor kezdődik, amiből ki lehet indulni....), és wifi adaptert cserélsz, ha lehetséges (telefonnál és tabletnél bukta).SWAP tök fölösleges, ha csak sima routerként használod, ráadásul a pendrive-nak se tesz jót, szóval húzd le róla.
-
Csontikka
aktív tag
Sziasztok,
A következőben szeretném kikérni a véleményeteket:
Van egy ilyen routerem amin 1.1.4-es vargalex féle fw van.
Vettem egy SG Goflex net-et és átpakoltam rá minden olyan funkciót, amik eddig a router vállát nyomták. (Torrent, FTP, DLNA, Nyomtatás). Végül is funkciója most már arra redukálódott, hogy osztja a neten LAN-on és WIFI-n 5-6 eszköznek.
Néha azt játssza velem, hogy gondol egyet és iszonyatosan lelassulnak a WIFI-ről lógó eszközök (google 2 perc alatt jön be...) Néha ennél tovább megy, nem is engedi fel a wifi-s eszközöket, ilyenkor persze kábelről gyönyörűen megy a net. Amikor ez a helyzet megrestartolom LUCI-ból a network szolgáltatást és utána megjavul. Próbáltam, hogy beütemezek minden éjjelre egy network restartot, de igazából random szerűen akkor is előjön. (ilyenkor semelyik wifis eszköz nem tud felcsatlakozni, sem a Guest sem a sima SSID-n keresztül) Próbáltam csatornát is váltogatni,sajnos az sem hozott eredményt.Egy 16GB-os PD van rajta jelenleg és vargalex féle formázós utility-val a 3. féle verzióra van formázva. (swap, extroot, maradék)
Most arra az elhatározásra jutottam, hogy mivel már semmi extra funkcióra nem szeretném használni a routert, így újratelepíteném a rendszert hátha abba marad az említett nyűgje. Kérdésem ez lenne: hagyjam-e rajta a PD-t? Sima netezésnél adhat-e valami pluszt, az hogy van 1 swap fileom egy külső driveon, vagy erre bőségesen elég a belső lelki világa, esetleg ebben az esetben még lassíthat is?
(azt azért meg kell jegyezni, hogy a routeren keresztül természetesen időszakosan megy a torrent tehát soksok szálon folyamatosan megy a kapcsolat, nem tudom ez számít-e)
Köszönettel,
Csontikka -
suste
veterán
Az biztos, hogy nagyon megéri az árát a 1043, de nem a wifije miatt.
Most meg már a 3600-as az ami a legjobban megéri itt sokunk szerint.Szerencsére maga a szoftver (nem a gyári, hanem a vargalex!) atomstabil, szóval ha ezt felrakod, akkor eldughatod a routert, mert nem kell újraindítgatni/kihúzogatni (nekem is 2m fölött van, műanyag lappal körülvéve, már nagyon rég nem láttam ). A wifi eldobás után magához tér magától, nem kell semmit csinálni vele, és szigorúan csak a wifi részt érinti ez a hiba, minden más akadásmentesen megy.
Kívánom, hogy ne utálja egyik eszközöd wifijét se, és akkor imádni fogod....vagyi inkább elfelejteni fogod,hogy van, mint elötte a linksys-t.
-
Tin
veterán
3 hétig kérdezgettem...
sajna a linksys sima g, ráadásul az a sorozat, amire semmi nem megy fel, ez utólag derült ki, a gyári fw-je meg nem az igazi. az én 54gl-em tomato-val tökéletes évek óta.
remélem nálam beválik az 1043-as, de mindenképp elérhető-újraindítható helyre teszem akkor, nem a padlásra.
-
suste
veterán
Lehet sokan nem értenek velem egyet,de a 1043-at semmiképpen nem ajánlottam volna neked, mint atom stabil wifis router. Az igazi nagy előnye ennek a routernek, a sok szolgáltatás amit az USB-n keresztül tudsz használni. A wifi erőssége is jó, az eszközök sokkal jobb jelet mutatnak, mint Linksys wrt54gl-lel (nekem is ez volt elötte-meg van is). Viszont vannak eszközök amiket nem szeret, és ezek wifis használata közben eldobja a teljes wifit, szóval stabilnak nem mondható. Ilyet a Linksys sosem csinált ugyan azokkal az eszközökkel.
Nálam nincsenek túl nagy távolságog, de mégis kénytelen voltam újra befogni a Linksys-t, mint repeater. Az érdekes az, hogy ha közelebb vagyok a linksys-hez,akkor is egyforma erős a jele mindkét routernek, viszont a linksysre csatlakozva sokkal gyorsabban jönnek be az oldalak, nem akadozik. Ez akkor is igaz, ha a linksystől már távol vagyok, alig van jele, a 1043-nak szinte full a jele, de a webezés mégis gyorsabb a linksysre csatlakozva. Kiborító, mert ugye a linksys is a 1043 wifijére csatlakozik, tehát elvileg nem lehetne gyorsabb, de valamit nagyon összeraktak abban a routerban, mert atom stabilan kapcsolódik a 1043-hoz -szemben egyik-másik eszközömmel.........Nálam így néz ki a szoftveres rész: 1043-vargalex openwrt, linksys-ddwrt.
-
Pr3s
aktív tag
Meglehetne oldani, hogy legyen a 1043ban is legyen recovery mód,mint a Dlink 825-ben vagy az Asusokon??
Paypalon képes lennék erre áldozni! -
Pr3s
aktív tag
Szia!
Látom vargalex beelőzött, de az 1.1.5 mehet fel egyből csak a factoryt kell ráraknod, és a linksysből a tplink veheti a jelet wifin, és szórhat wifin erre is jó az openwrt, nézz utána itt a fórumon elég sok ember megcsinált már hasonlót!
Remélem te is megleszel a routereddel elégedve, vagyis a szüleid is! -
vargalex
Topikgazda
Szia!
Az 1.1.5-ös build-em egészen biztosan megy, saját tapasztalat.
Alex
-
Tin
veterán
válasz krealon #35924 üzenetére
azt még nem tudom, hogyan fogom bekötni a routert, mert 2 szintes a ház, és a padlásra jön be a t-home kábelnet, ott van egy vezetékes router, illetve egy linksys wrt54g van a ház egyik első sarkában a földszinten, az meg a wifi, de a ház másik sarkában már gyenge a jele.
első körben kipróbálom, hogy ha ezt a tp-linket felrakom a padlásra, az alsó szinten milyen lesz a jelerősség. aztán próbálkozom tovább. az a kár, hogy az összes utp kábel a ház első részére jön le, a hátsóra nem, akkor oda csak rápattintanám a routert, és kész.
nem tudom, hogy a linksys-hez képest ez mennyivel tud erősebb jelet kiadni, nem bánnám, ha nem kéne kábelezni, vagy ha másképp nem megy, felrakok rá egy ddwrt-t és csinálok belőle egy repeatert, ami még normálisan eléri a másik wifis routert.
-
krealon
veterán
Oszinten szolva en egy TL-MR3420-ast hajtok hasonlo beallitasokkal (gyari fw), a router uptime-ja 132 nap (akkor volt utoljara aramszunet).
ADSL-nel meg jo szolgalatot tesz, ha a Bandwidth Control engedelyezve van, es az uresen mert (egy felhaszanlo, mindenfele halozatot hasznalo program kikapcsolva, Bandwidth Control kikapcsolva) kimeno (Egres) es bejovo (Ingres) ertekek meg vannak adva ott kbps egysegben.
-
krealon
veterán
Ha nincs szukseg az alternativ firmware-ek extra tudasara, akkor jo a gyari is.
A stabilitashoz elegendo tisztessegesen bekonfiguralni.
- default LAN IP megvaltoztatasa (hogy ne legyen konnyen elteritheto)
- default admin jelszo megvaltoztatsa ugyanazon megfontolasbol
- WPS (Wireless un-Protected Setup) kikapcsolasa (TP-link-nel QSS a neve)
- default SSID megvaltoztatasa (ez leginkabb az egyszeru azonosithatosag miatt lehet erdekes)
- legalabb 10 (szamjegy, kis-, nagybetu, irasjel) leutes hosszu WPA2-PSK jelszo hasznalataOpcionalisan
OpenDNS (208.67.222.222) vagy Google (8.8.8.8) nevszerverek hasznalata a klienseken -
Tin
veterán
válasz krealon #35920 üzenetére
ezek felmennek egy zsírúj, 1.10-es verziójú vasra gond nélkül? mert utánanézve láttam, hogy az 1.8-as verzióval is trükközni kellett.
a router apáméknak lesz, 1 asztali gép kábelen, 1-2 noti wifin, meg még 1-2 wifis eszköz (tablet, teló), semmi több. nem kell se printserver, se usb tároló, nem torrenteznek.
annyi kell, hogy legyen atomstabil. esetleg még az adás erősségét feljebb nyomnám a családi ház miatt, de ez sem fontos.
akkor kell nekem a gyárinál jobb firmware? ha igen, melyik?
-
krealon
veterán
openwrt-ar71xx-generic-tl-wr1043nd-v1-squashfs-factory_vargalex_1.1.5.bin
vagy
openwrt-ar71xx-generic-tl-wr1043nd-v1-squashfs-factory.bin
ha eleg az alap OpenWRT.
A routerre csak es kizarolag a frissito gep legyen UTP kabellel csatlakoztatva es a frissites elott allitsd vissza a gyari alapertekekre (factory reset). -
MunezXBK
nagyúr
válasz Intruder2k5 #35917 üzenetére
Valahogy ki kellett csomagolni.
-
MODERÁTOR
-
cekkk
veterán
válasz Kicsirics77 #35915 üzenetére
Ilyen soha nem volt még nálam, ha ilyeneket produkálna már rég rajta lenne az openwrt
-
-
MunezXBK
nagyúr
válasz Kicsirics77 #35910 üzenetére
Nekem 10 percig volt gyári fw.
-
cekkk
veterán
válasz Kicsirics77 #35912 üzenetére
Én nem akarom lecserélni, meg van több mint egy éve, eddig is tette a dolgát hibátlanul, a nyomtatással se volt gond, de valamiért most el előjött.
Hirtelen elérhetetlen lett minden, de ha lecsatlakoztam és vissza akkor ment minden rendben. -
Kicsirics77
veterán
rendben,szerintem nem fogsz csalódni mivel ha rendesen be van konfigolva max azt veszed észre hogy világít
teszi a dolgát ahogyan kell
egyébként meg ha új vásárláson gondolkodsz akkor a tp-link 3600 ami most jó vétel még.[ Szerkesztve ]
.... .- --... -.- ..-. . -.- .-. .- ..-. - .-- . .-. -.- .-. .- -.. .. --- .- -.-. - .. ...- .. - -.--
-
cekkk
veterán
válasz Kicsirics77 #35910 üzenetére
Köszönöm!
Akkor majd új évben, most utazunk el, majd akkor lesz időm, és bele mélyedek jobban
-
Kicsirics77
veterán
kérdezted mi okozhazja a hibát
én meg válaszoltam
lehet amiatt nem érted mert eddig nem jött elő
amikor én megvettem 1 hétig szenvedtem a gyári firm-el mire idejöttem és javasolták az openwrt-t
lecseréltem és majdnem 2 hónapig ment a router úgy hogy észre sem vettem hogy nekem ilyenem van
mivel semmi gond nem volt vele.
lehet a tp-link azóta javított a firmware-n de ezt erőssen kétlem.
ezért mertem javasolni hogy cseréld le az openwrt-re
de nem szeretnélek befolyásolni a döntésedben,csupán a személyes tapasztalatom modtam/írtam le.
OFF[ Szerkesztve ]
.... .- --... -.- ..-. . -.- .-. .- ..-. - .-- . .-. -.- .-. .- -.. .. --- .- -.-. - .. ...- .. - -.--
-
cekkk
veterán
válasz Kicsirics77 #35908 üzenetére
Nem győzködést kértem, hanem értelmes érveket.
Ha ez nehéz, és nem tudod kivitelezni, akkor nem értem miért kell beírnod nekem.Hogy miért kellett ilyen, mert kell a gigabit, meg a normálisabb erősebb wifi, mert a környék tele van wifivel
De értelmes dolgot még mindig nem sikerült írnod
[ Szerkesztve ]
-
Kicsirics77
veterán
értelme annyi hogy nem győzködlek tovább,teljesen felesleges mivel tényleg semmi érteme hogy ilyen vasad legyen
elég lenne neked egy d-link di-524 is erre amire használod........ .- --... -.- ..-. . -.- .-. .- ..-. - .-- . .-. -.- .-. .- -.. .. --- .- -.-. - .. ...- .. - -.--
-
cekkk
veterán
válasz Kicsirics77 #35904 üzenetére
Igen ez a válasz
Köszi!
Ahelyett, hogy írnál egy rendes válasz ennek mi értelme? -
MODERÁTOR
Új hozzászólás Aktív témák
- Nintendo Switch OLED 19.0.1 Dual-Boot Cfw + 128GB MicroSD + Atmosphere 1.8.0, 3 hó garival!
- XBOX ONE S 1TB, dobozában, gyári tarozékaival és 6 hó garanciával, Bp-i üzletből!
- XBOX ONE X 1TB, makulátlan szép állapotban, 6 hó teljeskörű és 1 év SW garanciával Bp-i üzletből!!
- XBOX Series X, dobozában, gyári tartozékaival, 2025.06.28.-ig gyári garancia!! Bp-i üzletből eladó!
- GIGABYTE Nvidia Geforce GTX 1080 TI Aorus
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest