Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
TP-LINK routerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
pontyos
senior tag
Sziasztok! TP link vásárlás előtt állok, és sehol nem találok olyan leírást, ami pontonként leírja, hogyan mi mit jelent és hol kell beállítani. Egyelőre nem értek hozzá, egy normális leírás jól jönne.
Köszi! -
gekkoka
csendes tag
Sziasztok!
Van egy TP-link MR 400 LTE képes routerem. Nálam a prérin csak mobilinternet jöhet szóba. Szerencsére találtam egy pontot a telken ahol nagyon jó le és feltöltési sebességeket produkál. Boldog voltam vele nagyjából 1,5 évig. De mostanában egyre gyakrabban veszem észre, hogy borzasztó lassú az internet. A miértekre is hamar rájöttem. A router valamiért nem a megszokott és gyors frekvenciát(?) (band 20) használja.
Mivel nem értek a zsiráfokhoz, nem tudom értelmesen elmagyarázni ezért linkelnék két képet.
A felsőn minden rendben a mobilinternet hasít! 28ms ping 45-55mbit le és 35mbit feltöltési sebességem van. nagyon boldog vagyok vele!
Az alsó képen látható, hogy valamiért magától átvált erre a sávra (band 3) és itt csak 5-10mbit sebességgel tudok letölteni. A YT videók HD-ban már akadoznak.
Ha nem piszkálom, egész nap képes így vánszorogni! De ha a menüben átváltok hogy 4g-only vagy vissza 4g prefered, frissíti a hálózatot vagy mi a tosz és megint a band 20-ra áll rá, ahol van gyors ne, egy darabig. Borzasztó idegesítő és nem értem miért csinálja.
A segítséget köszönöm! Bocs a vicces fekete csíkokért, mivel hülye vagyok az ilyesmihez nem tudom hogy ezek az infók mennyire publikálhatók. Nekem csak számok... De az ördög nemlefekszik.
-
Froclee
őstag
Sziasztok. Eladom az asztali PC-m kihasználatlanság miatt. Egy bibim van. Havi 1-2x erről néztem filmeket (többnyire streaming szolgáltatókat nézünk, de néha nem). Arra gondoltam, hogy egy winyó LAN megosztás + média lejátszó kombóval kiváltom ezt.
Na de. Archer C7 v5-ösöm van, 1 USB portja van. Két kérdés:
- Dughatok rá nyugodt szívvel külső winyót? Milyet érdemes?
- Egyébként pár kis fogyasztású USB-s cuccot szívesen rákötnék még (Xiaomi kamera, párologtató), mert pont jó helyen van a router. Szóval ha egy saját tápos USB hub-ot használok és úgy rákötöm a winyót, meg 1-2 eszközt, az úgy okés még vagy van veszélye? Ismertek jól bevált USB hub-ot?Köszi
[ Szerkesztve ]
-
Soma01
veterán
válasz PetiG87 #6036 üzenetére
Nem ismerem az Apple ezen termékeit, meg úgy az egész ökoszisztémát se nagyon. Így lehet, hogy csak WDS-sel lehet megoldani az említett dolgot ott. De! Más gyártónál úgy hívják azt az üzemmódot ami neked most kell, hogy AP (kliens) mód. Tehát úgy csatlakozik a routerre, mint más kliens eszköz. A kettes pontban felsorolt routerek nem tudnak WDS-t, de AP kliens módot se biztos. (meg kell neznem) A WDS módban jelismétlő is az eszköz, de neked az most nem kell. Csak vezetékes kapcsolatot kell biztosítania. Tehát, ha az Apple Airport tud ilyen módot, akkor nem is kell másik cucc.
Az AX20-at nagyon dicsérik, a jó lefedettsége miatt. Gondolom, az AX50 sem rosszabb. De arról nem olvsatam e fajta tapasztalatokat.
Azt kellene megtudni, hogy a PS5 hogyan teljesít AX-es WiFi-n, plane így, hogy egy helyiségben van a routerrel. Szerintem nem lehet gond vele.
Gondolom, a tévé WiFi-s és eddig is rendben volt.
Szóval ha kell is valami AP kliens eszköz, abból nem kell nagyon drága. De kell tudnia a klisens módot. Az extenderek általában tudjak. -
PetiG87
csendes tag
Mutatom.
Ebbe a saroba nem tudok esztétikusan Ethernetet húzni.
Itt a 4K-s Netflixezős TV-m, a wifi-képtelen Airplay erősítőm amivel Spotify-t csak úgy tudok hallhatni, ha UTP-n kapja a hálózatot, valamint a PS is stabilabb online, ha kábelen kapja a netet. (Legalábbis a PS4 nél sokat számított)Szóval az Apple Router Wireless Extenderként megy, de a fő funkciója, hogy Ethernet portot az az itteni eszközöknek úgy, hogy a fő Apple routeremmel wifin kommunikál.
-
PetiG87
csendes tag
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni az otthoni hálózatom fejlesztéséhez.
Jelenleg egy 5th Gen Apple Airport Extreme a fő routerem, ami a frissen bekötött gigabites Digi nettel már nem tud megbirkózni WAN oldalon sem (400 Mbps megfogja, és akkor eléggé melegszik is)
Extenderként, vezeték nélkül csatlakozva használok egy ősi Airport Extreme-et (2nd gen), ami az Airplay-es HiFi erősítőmnek és a PS5-nek ad Ethernet kábeles csatlakozást. Ezek közel vannak a fő routerhez, de nem tudok esztétikusan, bontás nélkül kábelezni.
Legalább két eszközre lesz szükségem, és úgy tűnik inkább célszerűnek, hogy a fő routerre költenék többet.
Mit javasoltok? Ez a két megoldás tűnik szimpatikusnak:
1. TP-Link AX50 + egy olcsó N-es extender a hifihez, PS meg csatlakozik AX Wifin.
2. TP-Link AX20 + TP Link AX10 WDS Extenderként a PS5 + HiFi kiszolgálására
3. Rossz irányban nézelődök, nekem más eszköz kell.
Amint látjátok, mélyen benne vagyok az Apple ökoszisztémában, a lakás alapterülete 48m2. A router pont középen helyezkedik el. Szeretném, ha stabil lenne, fél évente 1-2 fagyás belefér.
A hálózaton lévő eszközök:
2 db Mac ethernettel amiből az egyik NAS-ként üzemel. Wifin: 1 db MacBook, 1db iPad, 2 db iPhone, 2 db TV, egy Playstation5 (AX), egy Smart Home vezérlő, hamarosan thermosztát.A TP-Link mellett Asus eszközöket is nézegettem, de nem vagyok biztos abban, hogy megéri a felárat. Amint a cuccokból is látjátok nagyon rég fejlesztettem utoljára hálózatomon, ezért nem ismerem az eszközöket, megbízhatóságukat, stabilitásukat.
Előre is köszönöm a segítséget!
-
Soma01
veterán
Azt honnan lehet megtudni, hogy a Deco eszközök közül melyek támogatják a kábeles (ethernet) felhordó (backhaul) hálózatot?
-
Imco
őstag
Azt a 300-at keresem. Ma beüzemeltem egy irodába egy AX 50-et és simán megy a laptop is 600/300-on. Tőlem pár száz méter ua. a szolgáltató. Nem értem.
#6028mezis
TUF gaming 370 lap Gb lannal. 860 EVO 1TB SSD 9 gen I3 8GB DDR. ....és mint írtam is az OPT-tal direktbe kötve tudja is azt a sebességet. Az AX50 közbe iktatásával esik le.[ Szerkesztve ]
Üdv! Imco
-
oszy
veterán
Amit én az AX50-hez kaptam kábelt, azt használom és jó a sebesség. Feltöltésben nem lesz sokkal jobb, mint az általad írt!! MAXIMÁLIS SÁVSZÉLESSÉG 1000 / 300 Mbit/s
QoS beállításnál állítsd be a fenti részen így: Teljes Sávszélesség 1000.0 Mbps 1000.0 Mbps
Szinte ÚJ Seagway Ninebot F2 PLUS eladó ! !
-
Imco
őstag
Sziasztok!
Adott egy zte F618 opt 1000 Mbps digi nettel, és egy Archer AX50 /AX3000/ TP-link.
A ZTE bridge módba van kapcsolva.
Problémám, hogy a routerrel a sebeségem 400-450/150-180 Mbps 2ms ping mellett. Ha kihagyom a routert és "betárcsázok" /PPPOE/ az opt-on keresztül akkor 650/320 Mbps a sebességem változatlan ping mellett.
Cserélgettem kábeleket, cat5e van itthon csak.
Elsősorban az upload érdekelne. A DL az élhető lenne.
Kérdésem: Normális ez? Ötlet javaslat?
Köszi az építő hozzászólást!Üdv! Imco
-
mzsol
tag
Sziasztok! Kis településen élek jelenleg egy 16Mbps-os internet előfizetésem van. Itt nem is lehet 30Mbps-nál nagyobb csomagot kérni. Nem is akarok überbrutál netet. Amin jelenleg gondolkodok az egy mobil szolgáltatónál előfizetés korlátlan netre. A régi routerem már úgy is 9 éves ezért nem baj hogy cserélni kell SIM-es routerre. A két típus amit kinéztem az a TP-link MR6400 vagy MR150, ebben az árkategóriában van-e jobb választás? A két router között van-e nagy különbség? Mi a tapasztalat a 4G internet ilyen alkalmazásáról? Más árkategóriában az MR600-at néztem még.
-
vibeo
csendes újonc
Nekem más problémám van ezzel a routerrel (AX73). Szinte minedennap elveszti az 5 ghz -es hálozatot, pedig probáltam már minden változatot csatorna váltás, a frekvenciárol nem is beszélve - 160 Mhz -nél nem látja sem a laptop, sem a telefon (Note 20 ultra) sem pedig az ipad. Csak ha ujrainditom az alkalmazásbol jön helyre a dolog.
Smart connection - kikapcsolva, OFDMA -be/ TWT -ki/ MU-MIMO - be/ viszont van egy One-Mesh csatlakozás egy RE305 -ös extenderrel, ami rendesen működik. Érdekes hogyha belépek a router weboldalára , az 5 ghz-es hálozat jelen van, a routeren is a megfelelő zöld lámpa villog, viszont ahogy fent emlitettem semilyen készülék nem veszi a jelet, csak a 2,4-es hálozaton. Restart, megy kb 24 orát, és kezdődik minden szépen elölről. Legujabb firmware van rajta, igaz tavaly szeptember óta nincs semilyen frissités.
Ja, ha a régi router (Tp- link A6) simán vitte a digis gigabit-et 920 Mbps felett, ezzel 870 felett nem tudtam feltornásztani.
Ami jó benne a AX50-hes képest egyáltalán nem melegszik, meg simán visz 15 + gadgetet, anélkül hogy fulladozna. -
Gyurman75
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget kérnék, TP-Link AX73(gyári szoftver) router beállításában.
Eddig egy régebbi D-Link 860L(Padavan firmware) tette a dolgát, a ddns beállítva (no-ip), port forwarding is beállítva. Jól is működött minden, "kívülről" (pl. mobilinternet) és "belülről" (Wi-Fi) is jól el lehetett érni a PC-n futó FTP szervert úgy, hogy a szoftverbe (AndFTP, Total Commander) a no-ip elérhetősége van beállítva.
Az AX73-on is megtörténtek a beállítások (port forwarding, ddns szolgáltatás). A szoftverbe ha beállítom a no-ip elérhetőséget, akkor "kívülről"(pl. mobilinternet) tökéletesen él tudom érni az FTP szervert. Ha viszont átváltok Wi-Fire ("belülre"), akkor ez az elérhetőség megszűnik, csak úgy megy, ha a szoftverbe a PC IP címét állítom be. Milyen beállítást kellene még alkalmaznom, hol lehet a gond?
Előre is köszönöm a segítséget.[ Szerkesztve ]
-
Janos46
tag
Sziasztok!
Vettem egy TL-WR845N-es routert. DHCP-m van, minden jól működik vele, kivéve ha a PC USB portjára csatlakozok egy ESP8266-12-vel (NODEMCU) akkor a PC hanngal jelzi hogy csatlakoztatva van egy HW, de egyik listában sem látom. Van egy régi linksy routerem, amiben megjelenik a 8266 és tudom programozni. Gondolom a 845-ben az UPnP-ben kellene engedélyezni és látni, azt nem tudom hopgyan kell. Tudna valaki segíteni?Artillery, lelkes újonc vagyok, tanulni akarok!
-
oszy
veterán
NAT-ból kivettek, az ONT bridge módban. Restartoltam a gépet és utána helyre jött. Nem tudom miért csinálja ezt velem...
Van amikor letöltök valamit és azt írja ki, hogy elakadt. El sem indul akkor sem.(#6014) bolic: Köszönöm neked is az infót! Ismerem az ONT határait. AX50 van rákötve.
-
osonte
őstag
Szia!
Ugyanazt tudják, de amikor manuálisan frissítesz firmware-t, akkor figyelj, hogy a megfelelő verziót töltsd le. Erre amúgy nem lesz szükséged, mert automatikusan frissít... Ami különbség, hogy a V1-nél van fizikailag gomb van a ledek kikapcsolására, a V2-nél már nincs (szoftverben tudod kikapcsolni). Én is V1-et kaptam Ediginél. Nem melegszik és szuperul működik.
-
zaskar
senior tag
Sziasztok! Rendeltem az edigital akcióban egy AX20 routert, ma megyek átvenni. Látom a gyártó honlapján, hogy eddig 3 féle verzió jött ki, V1, V1.20, V2. Lényeges lehet ennél a routernél, hogy melyiket kapom? Asusnál emlékszem, hogy adott típuson belül voltak jelentős különbségek a verziók között, akár processzor tekintetében is.
-
oszy
veterán
Hozzátartozik, hogy a digi ONT-jét restartoltam.
-
oszy
veterán
Hogy lehetséges az, hogy portot nyitok és ha később leellenőrzöm, akkor mégis azt írja, hogy closed!
-
Clemi
veterán
Üdv mindenkinek,
Egy olyan problémával küzök, hogy a JBL BAR 5.1 soundbar-om egyszerűen nem tudom beállítani mint Airplay eszközt, vagy ha a sokadik próbálkozásra sikerül, akkor néhány óra múlva elkezdi kiírni a mátrix kijelzőre, hogy sikertelen a WiFi kapcsolat (Failed). Ekkor még megjelenik mint Airplay eszköz, de ha ilyenkor WiFi resetet csinálok rajta, nagyon sok nekifutásra fut végig a setup, de újabban már nem is fut le, megáll hibával.
Mindez a munkahelyem WiFi (halál gyenge gagyi) hálózatán elsőre és hibátlanul megy.
A router egy Archer AX50-es mondjuk úgy gyári beállításokkal és az Iphonok, a táblagépek, az Apple TV, és a Sony TV hibátlanul kommunikál a WiFi hálózaton. -
pixta78
senior tag
Esetleg érdemes alternatív FW- feldobni C2- re?
Stabilabb lenne?
Havonta kb 1x eldobja a wifit a gyári fw.
Hegyet alulról, templomot kívülről, kocsmát belülről!
-
pixta78
senior tag
Sziasztok!
Archer c2 ac750v1 routeren szeretném beállítani, hogy távolról elérjem az amlogic boxomon futó Transmissiont. Wifin megy android-ról, ezt szeretném munkahelyről is elérni.
Köszönöm a segítséget!Hegyet alulról, templomot kívülről, kocsmát belülről!
-
kutga
nagyúr
'They bid me take my place among them in the halls of Valhalla where the brave may live...forever..' 13th warrior
Új hozzászólás Aktív témák
- Bemutatkozott a Realme 14x
- Limitált ideig ingyen játszható a Diablo IV
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Horgász topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Apple notebookok
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest