Hirdetés
- VPN topic
- Milyen routert?
- Így hódítaná vissza a fiatalokat a Facebook
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hálózati / IP kamera
- Milyen program, ami...?
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Facebook és Messenger
- Kaliforniában sem kell okostelefon az iskolákba
- Kibergondok miatt kapcsolja le a gépeit a vízszolgáltató
-
IT café
Tőzsde és gazdaság:
Hasznos információk az összefoglalóban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
avl
senior tag
“buy the dip” …nem mintha en nem probaltam volna / probalnam (pl. tegnap, szoval nem oriasi esesre varva es persze nem is a tőke jelentős reszevel - talan ebben különbözünk erősen):
https://ofdollarsanddata.com/why-buying-the-dip-is-a-terrible-investment-strategy/am
-
Ixion77
Topikgazda
Core CPI MOM 0.5% vs 0.4% várt helyett, a többi a vártnak megfelelő
Két perc után a reakció enyhe plusz, az én tippem hogy ez nem lesz tartós. A FED sarokba szorult, emelni fog 0.25%-ot, és további emeléseket fog beígérni. Bármennyire nem tetszik a piacnak, kénytelen lesz visszatérni magasabb kamatszint árazására.
[ Szerkesztve ]
"Seems like humanity needs war and famine to correct itself."
-
j0k3r!
senior tag
Szerintem, ha átmegy a mostani recesszió/gazdasági lassulás egy újabb pénzügyi válságba, akkor úgy fogják lemészárolni a cryptokat is, mint minden mást. Hiába gondolják azt a cryptosok, hogy ők védve vannak, mert nincs közük elvileg a bankrendszerhez (DeFi). Az elmúlt egy hét nem ezt mutatja.
TLDR; Nem hiszem, hogy a crypto safe haven lesz pénzügyi válság esetén.
some men just wanna watch the world burn...
-
tag
Nem tudom mi lenne a jo megoldas erre, en sokszor az offban levo temakhoz szolnek hozza, de nem szeretnek spamelni.
Egy Discord szerver vagy egy “igazi” off topic segitene ezen, ott pl. a politikat erinto, de nem kifejezetten poltikai temak is befernenek, anelkul hogy gumiszoba lenne belole.
-
julius666
addikt
A papír cryptorol (ETF/ETN) egyébként mi a véleményetek? Egyrészt jó drágák (persze ez ilyen árfolyammozgások mellett irreleváns lehet, illetve továbbra is eltörpül a TBSZ adóelőny mellett), másrészt szerintem itt hatványozottan jelentkezik az a kockázat, ami ugyan minden ETF befektetésnél jelen van, de mivel elég alacsony ezért soha senki nem foglalkozik vele: a partner kockázat.
Ugye amikor ETF-et vesz az ember akkor valójából nem a konkrét "terméket" veszi, hanem egyfajta ígéretet, a befektető és a "termék" között meglepően hosszú láncolat van (alapkezelő, letétkezelő, stb). Részvény ETF esetében tényleg lényegében 0 az esélye, hogy a letétkezelőt pl. hackertámadás éri és volt nincs token. Cryptonál azért láttunk már ilyet (tőzsdéktől rendszeresen lopnak). De a piac szabályozatlansága miatt egyébként is lehet egy csomó, előre nem látható egyéb veszély is. A kockázat márpedig mindig a befektetőé, ha van is valami biztosítás az alapban, jellemzően lófütty a teljes állományhoz képest (anno arany ETF-eknél poénból nézegettem ilyeneket a részletes prospektusban).
IMO a crypto egyetlen igazi hozzáadott értéke végfelhasználói szemmel, hogy tarthatom saját walletben a zsét és akkor biztos lehetek benne, hogy az enyém. Ha valami nagy gebasz van a crypto világban, nekem továbbra is van n db BTC-m/ETH-m, max lebegő veszteségem van fiatban mérve. Ha egy ETF alap körül van gebasz, simán felszámolják az alapot és lenyeletik a bukót a büfikkel. Not your keys, not your coins.
-
nort_on
senior tag
Egy botrányosan szar beszélgetés egy nagyon jó témában. Nem a Gabi hibája, csapong az egész, meg eleve nem magyarul kellett volna.
Ez az ábra azért elgondolkodtató.
Az új generáció már megjelenik a tőzsdén is, amit a napokban beszéltünk a daytrade állományok kapcsán, nyilván sok fiatal fektet digital asset-ekbe akár telóról. Ennek egy "hosszútávú" formája lehet pl a BTC vagy ETH HODL.
Másik a CBDC-t lehetséges bevezetése. Nagyon sok országban (USA, Kína, Ausztrália, Japán, stb) komoly pilot-ok voltak. MNB-is jelent meg már 2021-ben digitális forintról tanulmánya. Adótörvényben külön rész lett a kriptónak (egész jó lett!), illetve a NAV is ráállt, big data-t és AI-t is használnak (majd) a kriptó ügyletekre, és bármelyik CEX-től 3 napon belül kapnak kérésre infót.
-
Oppenheimer
veterán
Mit mond a kriptó jósgömböd, BTC ezúttal átviszi a 25k-t?
Szépen 26k-ra felmentünk egy időre és most 25k-hoz vagyunk tapadva. Ez előzőleg is egy brutális ellenállási szint volt, technikailag is látszott rajta hogy az lesz.Szerintem ezúttal át fog rajta törni, erősebbnek néz ki. Legutóbb jobban lepattant minden alkalommal mikor elérte.
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.lovemap.lovemapandroid
-
DJMDJM
tag
Ami még a helyét keresi az addig miben van? Mire megjött a várt nagyobb összeg nagy része, amit reménykedtem, hogy 375 körül átváltok,már 400 is lett az euro. Ezen meg nincs kedvem váltani, hogy feltegyem hullámvasútra. Nem látom, hogy mibe lenne érdemes, vwce, sp500 már van, sajnos semmi haszonnal eddig, nem ez zavar, csak ezeket már nincs kedvem bővíteni.
-
pictigjis
senior tag
nem tudom, hogy ez amugy mennyire jo dolog. valoban nagyon erdekes, hogy a kripto lett a menekulout, de ahogy ezt valakik elkezdtek csinalni, ugyanugy a visszafele iranyba is barmikor lehet egy ugyanilyen fordulat. ezt a piacot mar vegkepp nem a lambora vagyo kisbefektetok mozgatjak
-
Stanlee
őstag
Kb. $7k open order-em van 5 kriptora, azt hittem, hogy a hetfo-kedd az betesz a piacnak es a sima papirokat kovetve a kripto piac is lentebb fog menni. Nem jott ossze
Az utobbi idoben sokszor lehetett olvasni, hogy a kripto kez a kezben megy a tozsdekkel, aztan eleg egy bankcsod es - valoszinuleg - a kisbefektetok elkezdenek a kripto iranyaba elmozdulni, mert ugy gondoljak, hogy a penzuk ott nagyobb biztonsagban van.
Egyik szemem sir, masik nevet, mert a protfolionak a kripto resze szepen ment, mig a reszvenyek nagyon rosszul teljesitettek az elmult idoszakban.
“Never run after a bus or a stock. Just be patient – the next one will come along for sure.” - André Kostolany
-
Kukipapa_rr
tag
Ha már szóba került, gondoltam, megosztom, hogy az (emlékeim szerint) általad említett HODL miatt vagyok én is pluszban, az kb. +35%-n áll, viszont csak kb. vagyon 5%-a áll benne. Az IUSQ-ba mindig beleveszek, amikor esik, így vagyok olyan -1%-n, a HODL húz fel pozitívra.
Nekem nagyon megtetszett, hogy dinamikus, követi a global market cap-et, így valamennyire automatikusan diverzifikál, ezúton is köszönöm a tippet.
-
Kukipapa_rr
tag
Jelenleg a HODL (21XH) 80%-ban BTC-t és ETH-t tart, így ez teljesül, és így pont egy esetleges ALT száguldásból fog némileg kimaradni, de én leszarom. Csináltam kézzel a divezifikációt korábban, foglalkozni kell vele és inkább csak buktam rajta. Ebben így hosszútávra merem hagyni, kezelgetés nélkül, és legalább az adózással sem lesz gond (TBSZ) + biztonsággal sem nekem kell foglalkoznom.
A Total1 nem tudom, mi, hiába kerestem rá.
-
Sisco2
tag
Írtad korábban hogy tartasz ETH/BTC ETN -t, ezekre milyen adózás vonatkozik ha TBSZ -en van? Nézegettem a VanEck -et meg a CoinShares -t ezek No UCITS compliance, viszont DE ill. GB ISIN -el kezdődnek.
VanEck Bitcoin ETN ISIN DE000A28M8D0
CoinShares Physical Bitcoin ISIN GB00BLD4ZL17 -
Sisco2
tag
Oké de ez nem attól függ hogy pl. (CoinShares) a brit koronafüggőség alá tartozó Jersey Bailiffséggel van e magyarországnak kettős adóztatást elkerüléséről szóló egyezménye?
Mondjuk Liechtenstein -el van úgy tudom (VanEck).
Bocs csak szeretek mindennek utánanézni alaposan, amennyire lehet megelőzni a meglepiket. -
bandus
veterán
ezt nem ertem, egy ev utan a kriptos etf is ugyanugy adomentes. vagy arra gondolsz, hogy ez nem kifejezetten bh szrategiara van kitalalva? sajnos en beszoptam, ezt a lehetoseget auaztriaban eltoroltek. igy most se egy eves periodus se tbsz bar osszessegeben nincs ellenemre az adozas a nyeresegbol, de azert bizom benne, hogy valamikor valtozik ez meg. vagy legalabb csokken
"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
bandus
veterán
-
julius666
addikt
válasz nort_on #7140 üzenetére
Ben Cowen
Követem (bár a kriptós dolgait azért kevésbé), azért neki se nagyon szoktak bejönni a jóslatai. Ha jól rémlik ő is mélyebbre várta a bottomot.Nagy bajom a cryptoval amúgy nekem nincs (régebben cryptoztam is), annyi csak, hogy én nem látok bele (már) többet egy spekulatív eszköznél. Igazából csak arra lettem volna kíváncsi, hogy ti, akik jelentős téttel ültök a sztoriban miért várjátok ennyire a spot etf-et. Főleg azon "ellenérvek" fényében, amiket írtam.
-
bandus
veterán
válasz nort_on #7145 üzenetére
ezt segits mar megerteni, hogy ha a spot etf a bitcoin spot arat hivatott lekovetni, akkor hogy lehet, hogy az etf ennyit erosodott premarket a bitcoin meg nem?
itt is a valasz a kovi hsz-ben
[ Szerkesztve ]
"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
j0k3r!
senior tag
válasz nort_on #7202 üzenetére
Kevés az információ a cikkben.
"A kriptoeszközök népszerűsége messze maga mögött hagyja az ingatlanbefektetéseket is."
Ez természetes, ingatlanból nem lehet 0.0005 darabot venni, de cryptonál ezt meg tudod tenni. Ha van egy 100 ezer dolláros portfólióm, és abból 200 dollár mondjuk ETH-ban van, akkor már én is a 17%-ba tartozom, de valójában semmit nem mond el a meggyőződési szintemről.
Arról kevesen beszélnek, hogy ezek az új ETF-ek mind a két oldalt (vásárlók, eladók) erősítik. Tehát, ha mondjuk beüt valami baj, akkor mostantól sokkal könnyebben, sokkal többek által elérhető módon, kényelmesen lehet shortolni például ezeket az ETF-eket. Opciók nem tudom, hogy vannak, vagy lesznek-e, de az szintén hathat az alaptermék működésére. Ez természetesen a másik irányra is kihat(hat), amikor "jó a hangulat". Lehet, hogy az ETF-ek bevezetése inkább növelni fog a volatilitáson, mintsem csökkenteni? Kíváncsi vagyok mi lesz a hatása (ha lesz) mondjuk 6 meg 12 hónap múlva
-
Mercutio_
félisten
válasz nort_on #7225 üzenetére
Arra az 5.000 db autóra gondolsz, amit a sixt felszámol
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
-
Ixion77
Topikgazda
válasz nort_on #7384 üzenetére
Csak mert IT fórumon vagyunk teszem hozzá hogy ha megnézed a számaikat, kiderül hogy az AMD még az NVDA-nál is nagyobb vicc. Már 120-nál is agyon kellett volna shortolni, nemhogy 180-nál. De most épp
harmadik mellAI szerelem van a zsűriben, améretekfundamentumok nem számítanak.[ Szerkesztve ]
"Seems like humanity needs war and famine to correct itself."
-
j0k3r!
senior tag
válasz nort_on #7234 üzenetére
Lehet hogy fordult a hajó és nem megy ez már 4.45 alá sem? (gondolom tegnapi hír miatt megkönnyebbült a piac, hogy nem kell magasabb kamat - habár ez még csak becslés, nem a hivatalos bejelentés azt hiszem, szerdán jön a tuti)
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung S24 Onyx Black 256 új
- ÁR ALATT Lenovo ThinkPad Pro dokkoló állomás (40AH) Töltővel együtt + Ajándékkal
- LENOVO LOQ 15IRX9 - I7 13650HX - RTX 4050 - SSD 1000GB - 15.6" 144Hz - 16GB DDR5 -Win11-3év garancia
- DELL latitude 5400 "Golyóálló" Laptop 14" -70% i5-8365U 4Mag 16Gb 512GB SSD FHD IPS
- CONCORDE TAB DRACO 8GB 7"
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen