- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Jön Trump, Zuckerberg és a Meta pedig 180 fokos fordulatot vett
- ZyXEL NAS520 – felhős, kétfiókos NAS
- Milyen routert?
- VoIP telefonálás
- Nem tetszik az EU-nak az új díj, amit az Apple a fejlesztők vállára tesz
- Batch programozás
- VPN topic
- AliExpress tapasztalatok
Új hozzászólás Aktív témák
-
-Ben-
veterán
Fiúk-lányok, itt van a garros és halott a topik.
-
-Ben-
veterán
válasz rootkiller #1298 üzenetére
Volt már ennél merevebb is..
-
rootkiller
őstag
Kíváncsi vagyok meddig bírja a teste ezt a merev erő teniszt
Artengo TR 990 Pro
-
-Ben-
veterán
Nadal bedurvult. Basilashvili még nem nyert játékot... 6-0; 3-0 eddig.
-
alázógyík
addikt
válasz rootkiller #1294 üzenetére
Én még nem.
Ellenben az ott vett 2*4-es pack(kék csomagolású azthiszem) Head lasztik első használatkor nagyon pattogósak voltak, utána viszont jók lettek.
A kedvencem továbbra is a Dunlop Fort All Court.
-
rootkiller
őstag
Próbáltátok már a Dechatlonos teniszlabdákat? Van 290/db, arra gondoltam hogy veszek 4-et kipróbálni.
Artengo TR 990 Pro
-
-Ben-
veterán
válasz rootkiller #1291 üzenetére
Kis kedvenc.
-
-Ben-
veterán
Nézitek a Garrost?
-
rootkiller
őstag
közületek van valaki aki nem salakon játszik?
Artengo TR 990 Pro
-
alázógyík
addikt
válasz rootkiller #1287 üzenetére
Salakra én is azt használom, a legjobb oda.
-
őstag
válasz rootkiller #1284 üzenetére
Én pont ezt a kettőt szeretem mostanában:Slazenger és babolat. Ez utóbbit nagyon jól lehet pörgetni, sokáig is bírja és nem túl drága. De talán a Slazenger a no1. Sportsdirectben vettem legutóbb
[ Szerkesztve ]
"Csak a napórák fogaskerekei jártak rossz irányba"
-
Mathiask
senior tag
válasz rootkiller #1284 üzenetére
Én rendelni szoktam: [tenniswarhouse-europe]
Van minden és néha van olyan akció hogy az eleve akciós cuccokból még lejön 20-25% ha berakod a kosárba. (így vettem teniszütőt, de most épp ruhára van ez az akció)Személyesen pedig innen(itt is húroztatok): [lhs sport]
Van salakra labdájuk: [link]
De még nem próbáltam. -
rootkiller
őstag
Srácok! Ti hol szoktatok gripet, labdát meg ilyesmi hétköznapi kiegészítőket vásárolni? Illetve melyik a kedvenc labdátok?
Múltkor vettem a Decatlonban egy doboz Babolat Roland Garrost az olcsóbbik műanyag dobozos All Court verzióból, ami elsőre rettenetesen kemény volt és rosszul viselkedett, másodikra viszont már egész tűrhető volt, de közben vett a partnerem is ugyanolyat, és ugyanaz a rossz élmény, alig megütött tenyeresek méteres out-ra, amik egyébként ma a másik partneremmel játszva a közepesen használt Slazenger Wimbledon labdákkal bőven az alapvonal előtt pattantak. Vettem egyszer régebben Wilson US Open-t de az sem az igazi, a Slazi a király szerintem csak nincs a dekába.
Artengo TR 990 Pro
-
-Ben-
veterán
válasz rootkiller #1282 üzenetére
Elvétve. Egyébként nekem naranccsal is tetszik, de valamiért inkább a fekete..
-
alázógyík
addikt
válasz rootkiller #1280 üzenetére
Nekem is narancs a húr, de fekete/narancs ütőben. Na ott szép, mutatós.
De ebben a sötét kék, világos kék, fehér ütőben nagyon nem jó.
-
rootkiller
őstag
Ezek szerint nem vagytok narancssárga fanok...
Azon röhögök ahogy jön a Roberta Vinci edzője, elkezd neki karattyolni, az meg folyamatosan felesel: "no...no...noo"
Artengo TR 990 Pro
-
Cartevo
őstag
+1 a feketére.
-
-Ben-
veterán
válasz rootkiller #1276 üzenetére
+1 feketére...
-
alázógyík
addikt
válasz rootkiller #1276 üzenetére
+1 a feketére.
-
Mathiask
senior tag
Tisztában vagyok vele hogy mindig is megpróbálták kijátszani a szabályokat és mindig is ezt fogják tenni. Mindig lesz olyan aki bevállal olyan szereket ami akár rosszat is tesz neki, még ha tudja is, néhány jobb eredményért. De pont ezért vannak az ellenőrzések és ezért kerül fel egyre több szer a listára.
De szerintem ez így is van jól, más megoldás nincs. Mindig kicsit le van maradva az ellenőrzés, de törekedni kell rá hogy minél hatékonyabb legyen.Az szerintem nem játszik hogy elengedjük a kezüket hogy szedjen mindenki amit akar, mert abból az következik hogy azok lesznek sportolók akiknek nincs vesztenivalójuk és bármit beszednek, ezzel az aki nem akarja az él-sport tevékenységen kívül jobban tönkretenni magát hátrányban lesz.
Így hogy törekvés van rá hogy senki ne szedjen olyan szert mint amire normál körülmények között nincs szüksége a szervezetének jobban kiegyenlítődnek az esélyek, persze teljesen kiegyenlített nem lesz.
-
-Ben-
veterán
válasz Mathiask #1272 üzenetére
Az a helyzet, hogy ezek az „apró” trükkök mindig is jelen voltak a sportban. Ne gondolja azt senki se, hogy egy 6 órás teniszmeccs után másnap a döntőre azért megy ki lazán és fitten Nadal vagy Federer, mert szuper fizikummal rendelkeznek. Az tény, hogy a fizikum fontos, csakhogy az efféle terhelés már nem embernek való. Rengeteg cuccot szednek és talán a „szuri” se áll távol tőlük, de ez ilyen. Az élsport erről szól....
-
rootkiller
őstag
válasz Mathiask #1272 üzenetére
Érdekes ez a sport, tegnap volt szerencsém egy kosárlabdával kapcsolatos beszélgetést végighallgatni és az egyik arc meséli akinek volt kb egy évig NB1/Euroliga játékos kosaras csaja hogy egész szezonban nyomattak olyan gyógyszert amivel el tudták tolni a menstruációjukat. Ez kis ártatlan semmiségnek tűnik, de úgy érzem hogy komoly beavatkozás a női szervezetbe, és nincsenek előnyök hátrányok nélkül. Az első csajom 9 évig szedett fogamzásgátló tablettát, most meg örül neki ha 3 havonta megvan neki mert volt hogy bő fél évig se jött meg, plusz abszolút nem tudni van-e peteérése. Aztán ott van anyám fodrásza aki megházasodott és abbahagyta mert most már jöhet a baba és nem jött meg neki, nem tudom azóta miújság, de tudok olyan sztoriról is ahol soha többet nem jött meg a feleségnek és kvázi mint nő teljesen tönkrement benne, a férjnek meg a fiatal babysitter a szeretője amiről a feleség tud és elfogadja, gondolom abszolút nem érzi nőnek magát már és nem kell neki a szex.
A szerrel kapcsolatban: ahogy tegnap is láthattuk egy teniszmeccs irtó apró dolgokon múlik, lehet hogy 0.2s reakcióidő különbségből adódóan nem az ütő közepével hanem a szélével kapsz bele egy kiélezett labdába és 2cm-rel out-ra megy és elmegy a meccs. Ilyen helyzetekben baromi sokat tud érni egy ilyen szer!
Artengo TR 990 Pro
-
Mathiask
senior tag
Nem kell könyv, szerintem annál azért egyszerűbb a helyzet
Hallottam a szerről (családban van aki inzulinrezisztens). Tulajdonképpen ezek a szerek többek között segítik a szénhidrátanyagcserét, a sejtek szénhidráthoz jutását is. Beteg embereknél mivel az inzulin nem képes ellátni a feladatát ez többek között segíti a sejtek energiához jutását. Egészséges embernél mint amilyen Maria nyilván ezt ki tudja használni a meccseken, edzésen, regenerációkor. (családtagom egyébként koncentráció képesség növekedésről is beszámolt, ha tényleg van ilyen hatása egészséges emberre is teniszben ez sem elhanyagolható szerintem). Nyilván ez az egész nem jelent sokat, nem lesz +30%-os teljesítménye, de ha csak fél %-ot jelent akkor is előny főleg egy olyan kiélezett meccsen ami hosszú és pár ponton múlik a győzelem.
Nem véletlen hogy egészséges sportolók előszeetettel szedték, míg nem volt tiltólistás.
Egyébként pl kerékpárban se véletlen hogy a mezőny papíron 90%-a asztmás, mert így szedhetnek olyan szereket amit amúgy tiltanának. Nem lennék meglepve ha más sportokban meg papíron "gyűlnének" az olyan "betegek" amire pont ilyen vagy más szereket kell szedni mint amilyet Sharapova is szedett. -
-
Mathiask
senior tag
válasz rootkiller #1264 üzenetére
Ez a Genie Bouchard nekem valahogy nem szimpatikus és nem csak azért mert alkata alapján a férfi mezőnyben is indulhatna.
-
-Ben-
veterán
Én szeretem Sharapovát. Egyébként se koxolt, kissé más ott a történet... De mindegy. A lényeg, hogy újra játszik.
-
Cartevo
őstag
Úgy tűnik, a gänserndorfi safari parkot választottad a pozsonyi állatkert ellenében.
-
rootkiller
őstag
Ezaaaaaz!!!
Mekkora meccs volt! Jeeee! Fantasztikus!
Artengo TR 990 Pro
-
rootkiller
őstag
Annyira szeretném hogy a Genie Bouchard kiverje a Sharapova-t, de a kis koximaxi túl jól játszik és szerintem nem fog menni.
Mutatták amúgy a mariska ütőit, érdekes hogy az új festésü Instinct-ek a régi végdugóval vannak, plusz az összes profinál akinél instinct-et láttam 18x19-es a húrkiosztás, nem a bolti 16x19.
Szombaton kivittem az edzőmet Fraknóba teniszezni ahol meccse volt. Baromi szép környezet, fullos kilátás, szóval fullos helyen ment a játék. Ami viszont vicces volt, hogy az osztrákok mennyire bunkó parasztok. Az emberem szereti az italt, sokat emlegeti a kisfröccsöt, szóval az elvesztett adogató game után átszóltam neki hogy vigyek-e egyet, erre a másik pályán játszó köcsög úgy nézett rám és állt nekem hogy azt hittem megpicsáz. Jólvan, lecsillapodtak a dolgok. Aztán káromkodott valamit magyarul a Csabi amit persze értettem, így félhangosan elröhögtem magam. Na egyre paprikásabb lett a hangulat szóval leléptem. Úgy gondolom, hogy lehetett volna illedelmesen is tájékoztatni hogy mi a szokás, de nem így tették. Igazából pont bekaphatják, mert nem mostanában fogok arra járni.
Artengo TR 990 Pro
-
-Ben-
veterán
válasz rootkiller #1261 üzenetére
batmanstream, pl.
-
rootkiller
őstag
Van aki tud egy fain oldalat ahol tenisz strameket lehet lesni? a fromhot pont com egyre rosszabbul műkodik, különösen az ott linkelt sportingvideos streamekkel.
Artengo TR 990 Pro
-
Cartevo
őstag
válasz rootkiller #1258 üzenetére
És ha kiderül?
-
-Ben-
veterán
válasz rootkiller #1255 üzenetére
Rengeteg b*ziról tudok, akinek még felesége és gyereke is van... Nem mérvadó az ilyesmi. Kínok árán, de megpakolja a csajt, másnap megy vigasztalódni a pasijához...
-
rootkiller
őstag
Agyaltam, hogy vegyek-e 200m Head Sonic Pro-t, mivel eléggé bejött, az van abban az ütőben ami ma szakadt, de 200m húr az 16-18 húrozást jelent ami sanszos hogy 3-4 évig is kitartana nálam, úgyhogy egyenlőre nem vettem, elvittem ezt az ütőt húroztatni Sonic Pro-val szintén, mivel a másikban lévő Technifibre Duramix HD már eléggé odavan, nem bízom benne hogy nem épp holnap játék közben szakad-e el, ehelyett majd elvileg az edzőm hoz valami húrt ausztriából ahol játszik aztán behúzatom azt, max ha szar akkor kivágatom. A feszesség is kérdés, mert a Duramix 24/23-ra volt húzva, a Sonic Pro a boltos szerint (tesztütő volt) meg 21-re, de nem derült ki hogy 22/21 vagy 21/20, de feszesebbnek tűnt, most 23/22-re húzattam, aztán majd kiderül hogy mi a szitu
Artengo TR 990 Pro
-
alázógyík
addikt
válasz rootkiller #1252 üzenetére
-
-Ben-
veterán
válasz rootkiller #1252 üzenetére
6 évesen még nem láthatta rajta, hogy buznyák -e vagy sem...
-
Cartevo
őstag
A hétvégi hazai díjátadón tetszett az óriás labda, de a döntősöktől elvehették volna a porcelán tárgyakat, amikor virágot +mikrofont kellett tartaniuk...
-
rootkiller
őstag
Bizony, bizony:
Sajnos egy meccset se láttam a hétvégén, mivel hangosítok a majális miatt esélytelen volt bármi ilyesmi
Artengo TR 990 Pro
-
Cartevo
őstag
válasz rootkiller #1247 üzenetére
2:21-től sokat reklamált, amivel saját helyzetét nehezítette.
[ Szerkesztve ]
-
-Ben-
veterán
válasz rootkiller #1247 üzenetére
Thiem? Nekem meg se fordult a fejemben, de elképzelhető. Viszont ezzel az erővel Nadal is buzogány...
Én bírom Sharapovát, igencsak jó lábai vannak.
-
rootkiller
őstag
De ki ám. Amúgy nem tudom eldönteni hogy Thiem meleg-e vagy sem, voltak gyanús instagram posztjai
Szurkoltam tegnap amúgy hogy a Laura Siegemund nyerjen Stuttgartban. A Sharapova-tól szép teljesítmény volt elsőre az elődöntő, de valamit nem bírok benne. Arra meg kíváncsi lennék hogy az ágyban is akkorákat nyög-e mint a pályán
[ Szerkesztve ]
Artengo TR 990 Pro
-
-Ben-
veterán
„Márri” kiesett...
-
-Ben-
veterán
válasz rootkiller #1239 üzenetére
Ennek sok oka lehet. Nekem pl. egyszer 3 hónapig bírta, utána 1,5 évig, azután 1 hétig. Függ a húrtól, a húrozótól, az ütőtől és annak használójától is.
-
rootkiller
őstag
Azon gondolkozom, hogy vegyek-e 200m húrt, vagy sem. Na meg azon, hogy mi az a dolog, amiért valakinek hetente, valakinek havonta, valakinek meg évente szakad el a húr az ütőjében?
Artengo TR 990 Pro
-
-Ben-
veterán
válasz rootkiller #1237 üzenetére
Bírja az
-
-Ben-
veterán
Nadal tarol a salakszezonban eddig. Kíváncsi vagyok, hogy meddig jut...
-
rootkiller
őstag
Nem igazán bírom a magyar kommentátorokat, egyszerűen túl "okosak"
Artengo TR 990 Pro
-
rootkiller
őstag
Na végre eladtam a Dunlop ütőmet amit nem használtam
Amúgy nekem a Fucsovics gyerek teljesen unszimpatikus, egyszerűen nem bírom a csávót.
[ Szerkesztve ]
Artengo TR 990 Pro
-
alázógyík
addikt
válasz rootkiller #1231 üzenetére
Ilyen nekem se ártana, szinte 0 a szervám.
-
rootkiller
őstag
Na vettem bérletet a vasút pályára
Hétfőn szerva edzést tartott nekem faterom egy ivócimborája aki egyébként nagyon kiváló edző, mást nem is oktat itthon, amúgy Ausztriában nyomja az ipart. Gyakorlatilag két óra alatt többet tanultam a szerválásról tőle mint egész életemben, úgy rendesen elmondta a lényeget, aztán szépen lassan össze lesz ez rakva olyan szintre hogy nagyon nagyon veszélyes szervám lesz
Artengo TR 990 Pro
-
Cartevo
őstag
válasz rootkiller #1228 üzenetére
Fura, ahol a partnernek fizetni kell. Akik párosoznak, azok négyen vannak 1 pályán, tehát ingyen lemondanak 1 pályáról. Vagy 1 ritkán járó bérletes. Így nyilván a vasút a nyerő, a klub feeling már mindegy, mert maga Sopron 1 életérzés, Bécs mellett. Pozsony is érdekes, turizmusban példaértékű, és közlekedésben is, épp Sopron felől 3-4 szintes a bevezető/elkerülő úthálózata. Emeletes híd is van (itt a záró képen), amiből szintén okulhatnánk a Margit híd közepén előforduló tumultus miatt, ahol az alagút bezárása óta nem lehet megállás nélkül autózni a gyalogosforgalomtól.
-
rootkiller
őstag
Megvolt ma az első szabadtéri teniszezés, búcsút intettünk a sátornak remélem novemberig
Sopronban amúgy tenisz terén a helyzet fokozódik. Jelenleg 4 helyen lehet játszani: Hotel Sopronnál 2 salakos, SVSE vagyis a Gysev pályáján 6 salakos és 2 US Open kemény, a Babosék által üzemeltetett Hotel Szieszta pályán 6 salakos valamint az uszoda alatti pályán már csak 3 salakos és 2 ilyen szőnyeges pálya van. Ez 21. Az uszoda alatt az idei szezonra a 4 alsó pálya már nem lesz megcsinálva, tavaly még működött. Egy 10 éve a kurucdombon is működtek a teniszpályák, de mivel dombtetőn van ott mindig fújt a szél, egy ideje már az sincs, illetve a valamikori SOTEX-nek (szőnyeggyár) a művháza (most GYIK) mellett is volt még anno 2, de azok nagyon régen nincsenek. Illetve van egy a kórház területén egy pálya ami szerintem évek óta teljesen el van hanyagolva és nem játszanak rajta. Hallani a pletykákat, hogy a Szieszta melletti 6 pályát is előbb vagy utóbb be fogják építeni.
Bérlet ügyben is érdekes a helyzet, a Hotel Sopron melletti két pálya ilyen fura, tavaly ott játszottam, de az egyik pályát egy olyan brigád fixen kivette hogy egy apró beszólás miatt ki lettem onnan utálva. A Baboséknál a bérlet egyébként pofátlanul drága, 67 ezer forintot kóstál, és ezt úgy ha olyannal megyek játszani akinek nincsen bérlete oda, annak ki kell fizetni a pályadíj felét. Az uszoda alatt ugyanaz a szitu, csak 50 ezerért. A vasút pályára 37 ezer a bérlet és azt viszel akit akarsz, viszont nincs meg az a klub feeling. Azt hiszem ott fogok játszani, legalább bárkivel mehetek játszani úgy tényleg.
A húron dilemmázom egyébként. Van két egyforma ütőm, az egyikben egy ilyen bélhúr szerű húr (Technifibre Duramix HD) 24 kilóra húzva, de már jó öreg benne, idővel tényleg ki kéne vágatni, A másikban egy sima, de jó érzetű húr (Head Sonic Pro), és igazából meg kéne szoknom ezt, de amikor játszottam vele nagyon furán viselkedett. Rakattam ma arra az ütőre fejvédő szalagot hogy ha megyek falazni akkor "biztonságban" tudhassam
Artengo TR 990 Pro
-
Mathiask
senior tag
válasz Dr. Mózes #1225 üzenetére
Még ami egy kicsit segíthet az a youtube, bár se a játékot, se az oktatást nem pótolja, de kiegészítésnek esetleg jó lehet.
Van jó pár csatorna ahol nagyon részletesen, nagyon jól követhetően mutatják meg és magyarázzak el az alapütéseket. Érdemes belenézni a videókba a legelejétől. Bár nagyon nagy figyelem és kontroll kell hogy saját magad érezd ha esetleg nem jól csinálsz valamit.
https://www.youtube.com/user/TopSpeedTennis
https://www.youtube.com/user/OnlineTennisLessons
https://www.youtube.com/user/TopTennisTrainingNet -
őstag
válasz Dr. Mózes #1225 üzenetére
Az egyénivel az az egyetlen probléma, hogy drága. Sokkal gyorsabban tanulsz.
Olyan meg nincs, hogy bénázás!!! El kell kezdeni valahol, és senki nem fog kinézni vagy nevetni rajtad.
Sok esetben az egyesületnél is tudnak neked ajánlani partnereket, akik hasonló szinten vannak, de ehhez nem árt valami kis alaptudás, amit oktatótól vagy jó hobbijátékosoktól tudsz megszerezni."Csak a napórák fogaskerekei jártak rossz irányba"
-
Dr. Mózes
aktív tag
Sziasztok!
Így 22 éves fejjel szeretnék megtanulni teniszezni. Írtam is a két környékben lévő tenisz klubnak, hogy indul-e csoportos oktatás, és hogy nem-e fogok kilógni a sorból a korom miatt. De sajnos egyik se válaszolt, pedig elolvasták az üzenetemet. Ilyen szokatlan, hogy valaki idősebb korban szeretne belekezdeni egy új sportba? -
demars
addikt
Sziasztok!
Egy ismerősömnek van egy (szerintem elég régi, MIRKÖZ gyártmány) tenisz labda adogató gépe. Üzemképes, felújította (festés, beállítás, stb)
Nem igazán jött be neki ez a sport és szeretné eladni.
Hol érdemes ezt hirdetni, vagy merre érdeklődjünk?Köszi!
Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyikben nincs áram, csak más a fogása!
-
alázógyík
addikt
Nincs itt a topikban kecskeméti v. környéki, aki hétvégente ráérne teniszezni?
-
őstag
-
Cartevo
őstag
válasz rootkiller #1216 üzenetére
A tenisztornánkon 1 versenyzőnk 280 ponttal gyarapodott a világranglistán!
[ Szerkesztve ]
-
Cartevo
őstag
válasz rootkiller #1213 üzenetére
Már hazai tornagyőzelme is van.
-
rootkiller
őstag
Nézitek a timit?
Artengo TR 990 Pro
-
alázógyík
addikt
válasz rootkiller #1210 üzenetére
Csak kíváncsiságból, mennyiért adja?
-
rootkiller
őstag
Nem akar valaki ütőt venni? Parterem vett két Wilson Steam 99S-t és nem jött be neki, ritka húrozású pörgetős ütő.
Artengo TR 990 Pro
-
Cartevo
őstag
válasz rootkiller #1208 üzenetére
-
Cartevo
őstag
Igen színvonalas a közvetítés, már kötélpályán mozgatott kamerával is operálnak (36 perc 22), majd a bírónőt is közelről mutatták (a perc végén). Kulcsjelenet a kettős hibával elvesztett játszmalabda (1 óra 52), Nadalné is feszülten nyugtázta.
-
rootkiller
őstag
Pénteken megjött a második Head GrapheneXT Instinct MP ütőm. Egy teszt ütőt vettem willhabenről, 85€ volt postával és pont Head Sonic Pro húr van benne amit ki akartam próbálni. Ma reggel játszottam vele először, és nagyon jó a húr, de a 21 kilóval kell megbarátkozni, a másikban 24-re van húzva a Technifibre Duramix HD-val. Ez a Sonic Pro maradni fog szerintem, kérdés, hogy milyen feszesre húzassam legközelebb.
Artengo TR 990 Pro
-
alázógyík
addikt
A 7végén végre megint teniszezhettem.
Végre kipróbálhattam az új Wilson BURN ütőmet.
Eszméletlen jó!
Kitűnő irányítás, és eszméletlen jó pörgetés. Röviden ennyit lehet elmondani.
Erőben mintha kisebbet ütnék, de 100x pontosabban.
Egyelőre nagyon tetszik.A leváltott Head Challenge Integra megy tartalék ütőnek.
-
-Ben-
veterán
A vége jól alakult. De lehetett volna szorosabb...
-
AXisBOLD
addikt
hihetetlen mérkőzés volt, mindkettőjük nagyot játszott
Aurea mediocritas