- Proxmox VE
- MSI afterburner
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Reklámblokkolók topikja
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Mozilla Firefox
- Információbiztonság, kiberbiztonság, adatvédelem
- Microsoft Outlook topic
- WordPress tartalom kezelő rendszer (CMS)
-
IT café
Kiadó: Valve
Fejlesztő: Valve
Megjelenés: 2007. október 10.
Motor: Source Engine
Platformok: PC, Mac OS X, Linux, Xbox 360, PlayStation 3
Új hozzászólás Aktív témák
-
munky
őstag
Scream Fortress 2013 - megérkezett
Egész jó az update.
"PvP-ben a Medic-ek, mostantól láthatják a páciens aktív fegyverének töltényeinek számát;"
Ideje volt, ez nagyon szuper.
[ Szerkesztve ]
-
munky
őstag
Hello!
A Rozsdás Bökő és az Erdőszéli Nektárcsepegtető TF2 szerverek elérése megváltozott! Mostantól az alábbi címekre csatlakozva juthattok az említett szerverekre:
Rozsdás Bökő: 217.113.57.4:27015
Erdőszéli Nektárcsepegtető: 217.113.57.5:27015A Cali szerverekkel kapcsolatos hírekről a Kartel Kocsma Steam csoportban értesülhettek.
[ Szerkesztve ]
-
munky
őstag
-
munky
őstag
A Steam kliensben bal felső sarok: Steam/Settings/Account/Manage Steam Guard Account Securit
Ha már itt vagyok: TF2 Frissítés - 2013. október 2-3
[ Szerkesztve ]
-
munky
őstag
backpack.tf szerint 7 kulcs körül.
-
munky
őstag
-
munky
őstag
A héten elég sok dolog történt: 17 éve jelent meg az első Team Fortress.
A TF2 kapott egy egész terjedelmes frissítést, ami sok változást hozott: Animált státusz panel. Megszűnt az 50-es láda dropja. Itt van helyette a 60-as Select Reserve Mann Co. Supply Crate néven, valamint az 56-os ládát váltotta a 71-es láda... Strange sapkák...
Részletesebb leírás a frissítésről:
[ Szerkesztve ]
-
munky
őstag
-
munky
őstag
Gondolom a Power Up Canteen lehet az amire gondolsz. Mann vs. Machine játékmódban használható és csak ott van a játékmenetet befolyásoló hatása, a normál játékmódban kozmetikai tárgyként funkcionál. Az első MvM misszió teljesítésekor kapod meg, de craftolható is. (4 Scrap Metal)
[ Szerkesztve ]
-
munky
őstag
Nos, a Valve nyilatkozott IDLE ügyben: An Active Solution to an Idle Threat
-
munky
őstag
Nálatok nem csinál olyat a TF2, hogy nem indul el, de a Steam azt jelzi ingame vagytok
A feladatkezelő szerint a hl2.exe fut a háttérben, de semmilyen hibaüzenet vagy ablak nem ugrik fel. Kilövöm az exe-t, majd újra elindítom és ilyenkor már menni szokott rendesen. Közvetlenül kliensből indítom, nem parancsikonról és szinte minden alkalommal eljátssza legalább egyszer.
[ Szerkesztve ]
-
munky
őstag
válasz
po1son #13030 üzenetére
A nyári kártyák nem tűnnek el:
"Will I be able to craft the Summer Getaway badge after the sale?
Yes, you’ll be able to collect the cards and craft the badge after the sale, but only with cards that have already dropped. When the sale ends, there will be no new Summer Getaway card drops."A TF2 ládáknak még nem néztem utána, de eddig mindig átmenetiek voltak.
[ Szerkesztve ]
-
munky
őstag
Hetente ~10-11 játszott órára tehető a tárgytalálási időszak. Ha ennél többet játszottál a héten, akkor legközelebb csütörtöktől lesz esélyed itemeket találni, mert akkor van drop reset. A heti mennyiség erősen változó, általában 6-12 item között szokott lenni.
A téma összefoglaló részben is le vannak írva az alapok erre vonatkozóan...
[ Szerkesztve ]
-
munky
őstag
válasz
hakkan #13008 üzenetére
Az a medic stab... nagyon ordas volt... nem véletlenül szidják sokan a Source engine-t...
Anno nagy Agyra... akarom mondani Egyremeggy huszár volt a srác.
Azért jó látni, hogy a volt legalja szerverről is kerülnek ki olyan emberek, akik aztán nyitottak lesznek a játék kompetitív részére. Mondjuk a magam részéről a sok engedélyezett unlock + kém (DR-el) kombinációja miatt nem szívesen játszanék Highlanderen. Túl komolytalan, bohóckodás új fegyverekkel, akkor már inkább 6v6...
A kém amúgy elég köpedelmes kaszt olyan szempontból, hogy sok játékhibát ki lehet vele használni és vannak akik erre tudatosan rájátszanak. Például a sok oldalstab vagy facestab, esetleg az olyan okosságok mint az Ambassador + fov állító script, amivel egy kicsit lehet zoomolni a könnyebb fejlövés érdekében stb. Ezért annyira nem vagyok oda a kémekért, és a velük elért teljesítményekért, de happi nem ügyetlen azt el kell ismerni.
[ Szerkesztve ]
-
munky
őstag
Ha már IDLE farm: nagyon durva dolgokat olvasni! El sem tudom hinni ezeket a számokat amiről a gyerek ír...
Tényleg lehettek olyanok, akik ebből éltek...
Erre tessék: [link]
[ Szerkesztve ]
-
munky
őstag
[ Szerkesztve ]
-
munky
őstag
Megesik, hogy egy hiba kiirtásával két másikat teremtesz: [link]
[ Szerkesztve ]
-
munky
őstag
Az első benyomások pozitívak. A fegyverváltoztatások jelentős része tetszik és jónak tűnik. Külön örülök, hogy a Polycount itemszettek megszűntek. Egyértelműen zsákutca volt az ötlet, hogy sapkákhoz a játék egyensúlyát befolyásoló hatás társuljon. Ezzel a lépéssel egy random faktorral kevesebb van a játékban, ami abszolút örvendetes. A pályákon eddig nem láttam semmi extrém változtatást, tényleg csak bugfixek voltak főként. Az új pálya, név szerint a Standin elsőre elég furcsa. A rajta futó játékmód azt hiszem más játékokban a Domination néven megy. A 3 cp közül mindegyik foglalható oda-vissza és az a csapat nyer aki mindegyiket egyszerre tudja birtokba venni. Papíron jól mutat, de egyelőre (?) mindenki csak kóvályog rajta. Nem tudom mennyire lesz népszerű és működőképes TF2-ben. Igazából annyi minden változott tegnap, hogy nem is lehet normális keretek között kitérni mindenre. Mindenesetre ez most kifejezetten jó iránynak tűnik, csak jöhetnének gyakrabban ilyen frissítések...
[ Szerkesztve ]
-
munky
őstag
A SourceMod szokás szerint ledobja a láncot, mint minden major update idején. A Valve szeret trollkodni a szerverüzemeltetőkkel...
-
munky
őstag
Megjött a frissítés. 872mb...
[ Szerkesztve ]
-
munky
őstag
Azért persze nem maradunk majd új itmemek nélkül a következő nagyobb frissítésben sem.
[ Szerkesztve ]
-
munky
őstag
Az idle farmokról annyit, hogy ez a dolog már 2011-óta egyre nagyobb ütemben növekszik. Szóval nem egy új divatról van szó, csak egyre több ember ismeri meg, és a viszonylag olcsónak mondható Upgrade to Premium Gift is új lendületet adott neki.
Szerintem talán azok kaszálták a legtöbbet ezzel, akik még a 2011-es téli Steam akciók idején rengeteg olcsó (1 dollár alatti) Humble Bundle kulccsal beregisztrált fiókot használtak szén farmolásra. Mivel a Valve játékok nagyobb számban estek a feladatok teljesítése után és a craftolt szénből is, irdatlan nagy túlkínálat volt belőlük. Minimális mennyiségű szénért vagy 5-6 Refined-ért simán hozzá lehetett jutni olcsó Orange Box giftekhez... Aki ott kiépített egy TF2 farmot, az nagyon alacsony költségekkel megúszta és akár a mai napig veheti ki belőle pénzt, ha ésszerűen fejlesztett...
[ Szerkesztve ]
-
munky
őstag
Ennek semmi köze ahhoz, hogy épp van-e rajta álca vagy nincs. Jelenleg ha dob egy hullát a kém az óra aktiválásával és láthatatlan lesz, akkor van rajta ez a 90% damage reduction, ami azt jelenti, hogy a beérkező sebzések 90%-át nem kapja meg és sokkal könnyebben el lehetett vele menekülni. Gyakorlatilag ész nélkül lehet vele játszani, mert nem kell mérlegelni semmit, csak irány a legnagyobb dara és azon is átjut minimális hp veszteséggel. Közben pedig arra sem kell figyelni, hogy elhitesse az ellenfeleivel, hogy csapattársak.
-
munky
őstag
válasz
BigBlue69 #12959 üzenetére
A Dead Ringer nagyon nem így volt ugyanis 90% sebzés csökkentés volt rajta láthatatlanság alatt, ami egy vicc.
A szetteket beletenni volt nagyon hiba. Bizonyos fegyverkombinációk után extra előnyöket adni egy kifejezetten rossz ötlet. Sokszor a ellenfélnél éppen aktív fegyverének tulajdonságait figyelembe véve kell a megfelelő döntést (támadás/visszavonulás vagy harci stílus) meghoznod. Az item szettek a bónuszaikkal egy ismeretlen összetevőt hoznak be a harcba, amivel csak tovább növelik a random faktort és szerintem indokolatlanul. Ezért annyira nem is tetszik, hogy a sapkákra ezután nem lesz szükség, mert eddig legalább az adhatott egy támpontot ez ügyben. Teljesen ki kellene venni ezeket a bónuszokat.
[ Szerkesztve ]
-
munky
őstag
-
munky
őstag
válasz
dejaris #12916 üzenetére
A TF2 ingame boltjában vásárolható meg pénzért. (2 €/darab) Az ott megvásárolt kulcsok aztán szabadon cserélgethetőek TF2 itemekért, vagy eladhatóak a Steam Community Market rendszerén keresztül valódi pénzért is. Az utóbbiból befolyó pénz a Steam Wallet egyenleghez kerül és csak a Steamen belül lesz elkölthető.
[ Szerkesztve ]
-
munky
őstag
válasz
po1son #12886 üzenetére
A Process már jó ideje megy ETF2L-en is. Szerintem publicra nem igazán való 5cps map, de ha már ez bekerül, akkor ennyi erővel a Snakewater is jöhetne.
A régi pályákba remélem nem kontárkodnak bele túlságosan. Mindenképpen várós a dolog, mert bár a mostani ~40 pálya sem kevés, már hiányolom az új mapokat. Valami jó CP-s A/D is érkezhetne...
A spawn kempet illusztráló fotóért meg fordulhattak volna hozzám, én küldtem volna neki olyat ahol 4 demo szórja a rolóhoz az áldást, meg 2 sentry biztosítja a terepet körülöttük...
pár "eltévedt" pipe az koránt sem kempelés...
[ Szerkesztve ]
-
munky
őstag
Egy teljesen más nézőpontot képviselek ez ügyben. Nálam a játékot egyértelműen a F2P óta szabadon beáramló, 10 évesekből álló droid hadsereg teszi tönkre. A hozzájuk igazított fegyverek (Soda Popper. Degreaser stb.) már tényleg csak hab a tortán. Admin szemmel nézve az ingyenesség további rákfenéje, hogy a ban teljesen súlytalan eszköz lett. Maximum ideiglenes kitiltásra alkalmas a premanens ban is, mert 30s regisztrálni egy új fiókot (még valós e-mail sem kell hozzá!) és folytatódhat a tombolás vagy éppen a csalás. Szóval szélmalom harc lett belőle teljesen.
A F2P jelentősen megdobta a játékosok számát, kitolta a játék várható élettartamát, továbbá a mikrotranzakcióból befolyó bevétel esélyét is megnövelte a Valve számára, de emellett negatív hatásai is bőségesen voltak, és ezek a játékmenet és közösség tekintetében szerintem messze túlmutatnak pár farmeren. A trade is a játék része, de őszintén szólva egyáltalán nem tartom olyan fajsúlyosnak mint itt páran. Nekem egy hosszú nap után, ha leülök a gép elé, nem a cserebere jelenti a felüdülést, hanem maga a játék. Úgyhogy egy kurva könnycseppet nem morzsolnék el akkor sem, ha holnap ez az egész része bedőlne a játéknak és ezután csak a sapkacserélgetésre lenne alkalmas a Refined.
Amiről te írtál, az maximum a TF2 "gazdasági" részét teszi tönkre. A vas kulcshoz viszonyított gyors elértéktelenedésében biztosan ordas nagy szerepe van a rengeteg idle farmnak. Azon viszont nincs mit csodálkozni, hogy sokan folyamodnak ilyen eszközökhöz. A Valve egyelőre nem tiltja, pénz van benne és jogtiszta játékokat is lehet vele szerezni sokszor olcsóbban mint az akciós Steam Store ár. Közben pedig senkit nem kell lehúzni, meglopni vagy közvetlenül megkárosítani. Ki ne szeretne olcsón jogtiszta játékokhoz jutni, vagy egy kis extra pénzt keresni TF2 itemekből? Szerintem ez költői kérdés és ezen bosszankodni kb. olyan mintha azért őrjöngenél, mert reggel felkel a Nap.
[ Szerkesztve ]
-
-
munky
őstag
válasz
BigBlue69 #12845 üzenetére
A Market használatának egyik alap feltétele, hogy a Steam Store-ban közvetlenül kell vásárolni valamit... Szóval működőkepés mód amit vázoltál, csak nem ebben az esetben, mert pont az volt a lényeg, hogy semmilyen digitális vásárlási forma nem jöhetett szóba a kollégánál.
[ Szerkesztve ]
-
munky
őstag
Van pár történés, amiről érdemes lehet értekezni itt is:
A tegnapi frissítéssel bekerültek az idei nyári ládák (Series #61) és kulcsok. A ládák tartalma itt olvasható. Ezek ismét a közösség által megálmodott és létrehozott tárgyak, amiket most egy csomagba pakoltak.
Jelentősen megújult a TF2Outpost.com.
ollie közbenjárásával frissítve lett az itteni téma-összefoglalóban felsorolt ajánlott magyar szerverek listája, amely jelenleg így néz ki:
Faluszéli Mulató - 84.21.11.243:27015
Kartel Kocsma - 91.83.64.46:27015
Erdőszéli Nektárcsepegtető - 217.113.55.25:27015
Rozsdás Bökő - 84.21.11.4:27015
OGC Revenge - 80.77.126.69:27015
GhOsT - 91.82.110.242:27138Azóta ismét nyílt pár újabb szerver, de ezekről nem tudom még mennyire komoly próbálkozások és mennyire vállalható beállításokkal futnak, így ezek egyelőre nem kerültek be az ajánlott listába.
[ Szerkesztve ]
-
munky
őstag
válasz
dejaris #12842 üzenetére
A Steam Walleten 5 euró a minimális összeg, amit fel lehet tölteni egyenlegként és ez nem átruházható. A játék ingame boltjában csak ezzel az egyenleggel lehet fizetni. Ezek után elárulnád hogyan perkálsz neki pár centet? Tudjuk, hogy megoldottad magadnak a dolgot fillérekért, és jelenleg tényleg így éri meg a legjobban a premiumra váltás, de ez esetben erre nincs lehetőség.
-
munky
őstag
válasz
hakkan #12824 üzenetére
A Proof of Purchase-t, mert a Mann Co. Cap az ingame boltban történő vásárlásért jár.
-
munky
őstag
válasz
hakkan #12812 üzenetére
Ugyan csak virtuális tárgyakról van szó, de azt kétlem, hogy bárki belemenne egy általad vázolt szituba. A "részlet fizetéses" dolog ilyen esetben nem szerencsés szerintem. Ha már meglenne a szükséges Refined mennyiséged, akkor nagy eséllyel találnál segítőkész embert még akár itt is.
-
munky
őstag
Itt az infó magyarul a tegnapi frissítésről:
-Javítva egy hiba: a leírás stringek megszakadnak MAC-en és Linux-on;
Nem dokumentált változások:
-Hozzáadva a játékhoz a Summer Claim Check.
A későbbiekben egy speciális ellátmányládát kaphatunk a felhasználásával, mely a nyári frissítés része lesz. Jelenleg nem használható. Megszerezni játék közben a drop rendszeren keresztül lehet.Forrás: TF2.hu
[ Szerkesztve ]
-
munky
őstag
[ Szerkesztve ]
-
munky
őstag
válasz
Akos2110 #12714 üzenetére
Általában a German Headquarters szervereit ajánlom ilyen esetben. Ezeken este talán gyakrabban vannak jó meccsek és mintha több lenne a tapasztaltabb játékos. Viszont pont most tárgyaltuk, hogy sajna ki kell fogni az ilyet manapság.
[ Szerkesztve ]
-
munky
őstag
válasz
balcsida #12711 üzenetére
Jók a szándékaid, de hidd el nem lehet mindig mindenkire tekintettel lenni. Egy idő után belefáradsz. Akik a tizedik halál után tizenegyedszerre is rásétálnak ugyan arra az ordas sticky csapdára azok a keverés után is ostobák lesznek a játékhoz. Ki szeretne velük egy csapatban erőlködni a balance miatt, amikor tolhatnád a haveroddal is? Ez egy játék amivel mindenki szórakozni szeretne, de ahhoz kell egy minimális intelligencia. Mivel FPS-ről beszélünk itt vissza lőnek az ellenfelek és senki nem képes megtanulni mások helyett játszani.
A haveri társaságomban szinte mindenki a megjelenése óta tolja a TF2-t. Még mindig szórakoztató a játék. Viszont ennyi idő után már nem hoz 100%-ig lázba, hogy feltétlenül bevigyük a táskát vagy betoljuk a kocsit. Már annyiszor megtettük, hogy nem okoz katarzist egy olyan public meccsen mint a tegnapi. Ha felnézünk egy órára publicra, akkor kritelünk párat és kész. A Kritzkriegel meg oda megyünk ahol a legtöbb fragre van esély, mert így van értelme. Ha mellette a pálya feladatát is meg tudjuk oldani akkor mehet, de nem mindig az élvezi a fő prioritást. Tegnap hárman mentünk a kezdőtök irányába, mert ott ment a legtöbb harc. Rajtad meg Vegason kívül nem láttam mást a csapatotokban aki érdemben próbált volna együttműködni. Ennek meg is lett az eredménye, mert egy darabig tényleg nem tudtatok kijönni. Nem vagyunk halhatatlanok, úgyhogy egy ilyen eset nem hiszem, hogy csak minket minősít, hanem azt a 10 embert is akik nem tudnak vele mit kezdeni az ellenfél oldalon. Ha kiélezettebb a játék és úgy érezzük, hogy tolnak minket, akkor örömmel fókuszálunk mondjuk a pontvédésre, de tegnap már a csatornában kellett volna nyilazni ahhoz, hogy kiegyenlített legyen a játék. Mi meg nem azt szeretjük.
Nyilván az olyan arcok mint te, akik csapatmunkában gondolkodnak, nagyon kilátástalan a helyzetbe kerülnek amikor egy olyan csapatban vannak amelyik beszorult a kezdőre és/vagy képtelen támadni. Benneteket nevezlek ártatlan áldozatnak. Manapság ott tartunk, hogy egy ha egy tapasztaltabb Medic + Demo összeáll könnyen átmehet a játék ordas nagy szívatásba. Pedig itt csak két emberről beszélünk, ami ugye a beugró ahhoz, hogy egyáltalán csapatmunkáról beszélhessünk.
Lehet sportszerűségről vitatkozni, de a kemp dolog csúnyán fel van fújva, hiszen szinte az egész játék a kempelésről szól. Egy Dustbowl védés nagy vonalakban úgy néz ki, hogy sarokról sarokra minden tele van stickyvel és sentry hegyekkel... Turbineon is le lehet kempelni középen a rolót, vagy a fenti csatornát és ott még nem is látja az áldozat a csapdát... A pályák kialakítása lehetővé teszi és néha meg is kívánja, hogy ha csak átmenetileg is, de a rolónál kopogjon a sticky. A Demoman nem véletlenül az egyik legfontosabb kaszt (waron is): remekül tud területeket levédeni és ez a fő feladata az épületromboláson kívül. Ez is a játék része, csak nehezen fogadják el. Amikor Vegast gyógyítottad és odajött a kezdőhöz párszor meghaltam ott, mégsem ugattam senkinek, váltottam olyan kasztra amivel ki tudok szabadulni. Ezt bárki megtehetné, de csak kevesen képesek rá.
Ra3 szépen kifejtette nagy vonalakban mire gondoltam az "arany idők" kapcsán. Annyit tennék hozzá, hogy szerintem akkor azért is volt jobb és színvonalasabb játék a szervereken, mert akkoriban még érdekelte az embereket a klánozás a warozás stb. Ezért publicon gyakran voltak olyan szituk, amikor a klán tagok együtt mentek publicolni és minden csapatba jutott 2-3 rivális csapat játékosa.
Manapság meg szinte csak szabadúszó emberke van, aki csak felnéz 1 órára aztán nem nagyon érdekli, hogy mi történik a pályán, csak a saját kis dolgával van elfoglalva és a fragre utazik. Régen ráadásul pár új fegyveren kívül nem volt több feloldható fegyver a játékban, így azt viszonylag hamar megszerezte akinek szüksége volt rá és onnantól a játékkal volt elfoglalva. Ma ez már nem így megy, marha sok a fegyver és a cserebere lebeg a szemek előtt a játék helyett... Így is lehet jókat játszani, csak ki kell fogni egy olyan társaságot. Ez meg a legtöbbször nincs meg, tehát marad a szimpla fragelgetés, csak nekünk ez nem a csatornában nyilazást jelenti, hanem minimum egy Medic + Solly kombót és ott ahol feltehetően a legtöbb frag várható...
[ Szerkesztve ]
-
munky
őstag
Sajnos ez van, egyszerűen túl sok a koca játékos, aki azt sem tudja merre kell menni a pályán. Ez szinte minden szerveren jellemző a F2P óta.
Ma például felnéztünk haverokkal a GHOST nevű szerverre, mert azt írtátok ott sokkal összeszedettebb a társaság, de szerintem az sem sokban különbözik egy átlag szervertől. Turbine-on hárman voltunk, egy Medic + Demo + Solly felállással, és gyakorlatilag ellenállás nélkül jutottunk el a kezdőig, mert már csak ott volt frag. Oké nem vagyunk kezdők, de ez szerintem így is vicc.
A legjobban azon szoktunk szórakozni, hogy mindig van olyan játékos, aki szabályosan megkövezne amiért hárman merünk egy oldalra állni és próbáljuk egymást segíteni. Persze nem képesek elnyomni egyetlen Übert sem, csak írogatnak, hogy hárman (!) elrontjuk 12 ember játékát. Szerintem meg pont fordítva van: ők rontják el a saját játékukat, amikor tizedszerre is rásétálnak a stickyre ahelyett, hogy Überrel kirontanának. Ha meg eleve mediccel kezdenek talán be sem szorulnak. Sajnos sokszor annyira önző a legtöbb ember, hogy nem képes a csapat szolgálatának alárendelni magát, és kihozni a dokit. De azt elvárnák, hogy mi is a csatornában nyilazzunk csapatmunka helyett. Azt senki nem teszi szóvá. Nagyon gyakori ez a mentalitás, ami egy Team Fortress című játékban már tényleg komikus. Még a végén tényleg elhiszem, hogy nekem kellene szégyelleni magamat amiért nem egyedül megyek fel játszani.
Az egész dolog társaság függő: ha esténként összejön néhány régebbi arc vagy pár kommunikatív játékos, akkor szoktak jó meccsek lenni Kocsmán meg Faluszélin is. Napközben meg gyakorlatilag mindegyik gyalázatos. A 2007-2008 környéli Karteles "arany idők" sajna elmúltak, aki abból kimarad, az lemaradt a játékról.
-
munky
őstag
-
munky
őstag
-
munky
őstag
válasz
balcsida #12660 üzenetére
Nem véletlenül tartják egyszerűnek, hiszen az is. Elég csak arra gondolni, hogy ha hozzád ér a lángja egy pillanatra és begyulladsz, az -60 HP-t jelent az utóégés miatt és még csak begyújtott, de nem égetett beléd huzamosan! Vagy ott az airblast ami a korai verziókhoz képest sokkal könnyebb lett és nem a menekülést teszi lehetővé, hanem a támadást segíti elsősorban. Gyorsabban lehet vele fújkálni mint ahogy a Soldier kilövi a rakétáját. Hab a tortán, hogy szinte minden mozdulata kritel: a visszafújt gránát és rakéta mini-crit, égő ellenfélre teljes kirtet ad a Flare Gun, a Reserve Shooter miatt minden ugró ellenfelet mini-kritelhet, eloltott csapattársak után teljes kritet ad a Manmelter, az égő ellenfélre teljes kritet ad az Axtinguisher, hátulról teljes kirtet sebez a Backburner... Az olyan ordenáré fegyverkombinációk mint a Degreaser + Reserve Shooter + Axtinguisher laza +80%-os fegyverváltási sebességgel már tényleg a Valve legsötétebb casual gamereket segítő húzásai között vannak. Gyorsabban gyújt be és kritel le, mint ahogy felfogod mi történik veled...
Persze ez egy kazuár játék, de még ennek fényében is nagyon erős lett a Pyro a kezdetekhez képest. Akinek a mai public átlagnál kicsit több esze van a játékhoz, az ordas nagy szívatásokat tud vele csinálni. Tudom, hogy vicces meg poén, de a fentiek fényében úgy gondolom, hogy ha valaki a W + Mouse1 kombón felült tud emelkedni, még nem lesz feltétlenül művészet amit csinál.
[ Szerkesztve ]
-
munky
őstag
-
munky
őstag
válasz
dejaris #12646 üzenetére
Ölnie is kell azoknak a Sentryknek és azután kapod a kritet. Minden Senty kill után kapsz 2 kritet és minden Sentry által elkövetett Kill assist 1 kritlövést ad. Ha ezek után lerombolják vagy lebontod a Sentryt, akkor onnantól aktív lesz a krit a halálodig, vagy amíg el nem lövöd az összeset.
[ Szerkesztve ]
-
munky
őstag
válasz
dejaris #12634 üzenetére
A Frontier Justice-ra gondolsz? Igen, mini senty killek után is megkapja a krites bónuszt.
-
munky
őstag
-
munky
őstag
[ Szerkesztve ]
-
munky
őstag
válasz
dejaris #12594 üzenetére
Ahogy előttem írták az Engineer (is) elég rendesen rá van utalva a csapattársakra. Az A/D pályákon védő oldalon mindig meg lehet találni azokat a helyeket (általában hp és vas csomagok közelében) ahol érdemes felhúzni a dolgaidat. Azt kell szemelőt tartani, hogy neked lassítani kell a támadást nem feltétlenül teljesen visszaverni. Utolsó pontoknál általában nagyobb kempelés van, de előtte, ha tolják a csapatot mindig valamivel a harcok mögött kell mozogni. Szóval szerintem az épületeidet nem érdemes bármi áron megvédeni, hanem amennyire csak lehet a mobilitásra kell törekedni és ha úgy adódik, akkor nyugodtan lehet veszni hagyni a cuccokat, ha cserébe életben tudsz maradni. Sokkal többet ér, ha egy-egy támadási hullám után azonnal el tudsz kezdeni pakolászni valahol máshol. Magyarul jól kell felismerni a helyzeteket, egy idő után úgy is ráérzel, persze becsúszhatnak előre nem látható és menthetetlen szituk, az is természetes.
[ Szerkesztve ]
-
munky
őstag
-
munky
őstag
[ Szerkesztve ]
-
munky
őstag
-
munky
őstag
Nyomjatok rá egyszer a Verify integrity of game cache opcióra (properties/local files), háta az segít ezeken a hibákon valamit.
[ Szerkesztve ]
-
munky
őstag
-
munky
őstag
Jövő héten kedden vagy szerdán jöhet a SteamPipe, amennyiben a Valve Time nem szól közbe.
A béta már elérhető bárki számára (Properties/Betas/steampipe), viszont mivel szerver oldalon is váltás lesz, ezért senkinek nem ajánlott vele szórakozni idő előtt, ugyanis alig van még olyan szerver ami át van állítva! A bétát használó játékosok csak a szintén steampipe-ot használó szerverekhez csatlakozhatnak.
Mivel kíváncsi voltam a metódusra, ezért megnéztem várhatóan mire lehet számítani kliens oldalon. A TF2 egy SSD-n foglalt helyet és egy i5-ös processzor dolgozott mellette. Ilyen feltételek mellett a játék konvertálása ~10 percet vett igénybe, a végén pedig szükség volt még ~300mb adat letöltésre is. Gondolom HDD-re telepített Team Fortress 2 esetén kb. kétszer ennyi idő lesz egy konvertálás. Egyébként - 1 darab profil mappával - 12GB szabad tárhely elég volt a sikeres művelethez.
A profil mappát (steam/steamapps/felhasználóneved) szépen áthelyezi, azonban a tartalmát felülírja, így akinek vannak Class specifikus beállításai a CFG mappában, vagy bármilyen egyedi HUD stb. annak érdemes még mostanában egy biztonsági másolatot csinálnia ezekről!
A játék valóban érezhetően gyorsabban indul és tölti be a pályákat ezzel a formátummal.
[ Szerkesztve ]
-
munky
őstag
Ezeket eredetileg amúgy sem éles használatra tervezték, hanem offline training-hez az ugrások elsajátítása céljából. Csak amióta bekerültek a drop rendszerbe, boldog-boldogtalan ezzel akar bohóckodni. Elismerem, hogy vannak akik tudják jól használni, de őszintén szólva nem rajongok az ötletért, hogy egy magas életerővel és nagy sebzéssel rendelkező kasztot kiheréljenek a játékosok ilyen összeállításokkal, még akkor sem ha csak publicról van szó. Bár elsősorban tényleg azok miatt lett tiltva, akik a magyar TF2 ellenére sem jutottak el odáig, hogy Jumperekkel nem lehet sebezni...
-
munky
őstag
válasz
BigBlue69 #12349 üzenetére
Gyorsnak kell lenni, és pálya elején beállni.
A limitnek is van hátránya persze, de még mindig tűrhetőbb, mint 4-5 láma és 1 értelmes csipa felállás.
(#12350) Siera: Elegünk lett az ellenfélre Rocket Jumperrel lövöldöző, vagy utolsó pontot Sticky Jumperrel stickyző észlényekből, és letiltottuk ezt a két useless itemet.
[ Szerkesztve ]
-
munky
őstag
-
munky
őstag
-
munky
őstag
válasz
alratar #12343 üzenetére
Létezik olyan SourceMod plugin, amivel ki lehet tiltani a F2P játékosokat, ezt főleg trade szervereknél használják. Mivel a statisztikák szerint a felhasználói fiókok több mint a fele (~55%) ingyenes fiók, nem hiszem, hogy public szerver tulajok megengedhetnék magukat hogy kizárják ezt a réteget. Mondjuk biztos, hogy kevesebb csalóval futna össze az ember, és talán a szerveren tapasztalható játék minősége is jobb lenne valamivel. A csalók kétség kívül többen lettek a F2P modell óta, viszont szerintem még így sem olyan rossz a helyzet, hogy ezt meg kelljen lépni.
[ Szerkesztve ]
-
munky
őstag
válasz
alratar #12338 üzenetére
A VAC nem tiltja ki őket rögtön, így ha nincs fent admin az adott szerveren, akkor bőven van idejük kiélni magukat az ilyen férgeknek. A múltkor Kartel Kocsmára feljött egyszerre 4 (!) név váltó + speedhack + folyamatosan kritelő kombót használó csaló. Körül-belül 3-4 perc alatt teljesen kiürítették a szervert. Utólag visszakerestem őket logok alapján és amerikai csaló brigád volt: együtt mennek random szerverekre üríteni...
Sajnos a F2P nagy átka, hogy hiába rakom ki őket végleg: 30s regisztrálni egy új fiókot (még valós e-mail sem kell hozzá!) és már jöhetnek is vissza egy másik fiókkal, ha úgy tartja a kedvük.
Már 5 éve játszom és a legtöbb csalóval a F2P éra óta találkoztam, előtte nem volt annyi. Mondjuk a játékosok száma is kevesebb volt és nyilván egy ingyenes játékban nincs tétje a csalásnak. Szerencsére annyira agyatlan általában az összes ilyen játékos, hogy marha könnyű kiszűrni őket. A csalókat sehol nem szeretjük, de ebben a játékban aztán tényleg vér ciki csalni, hiszen nagyon kazuár barát az egész, elég könnyen lehet benne sikerélményed...
[ Szerkesztve ]
-
munky
őstag
válasz
lordjancso #12325 üzenetére
Mindenkinek egy időben lett cserélhető, csak a trade oldalak erre vonatkozó státusza nem frissül. Ilyenkor újra kell feltenni a hirdetést.
-
munky
őstag
-
munky
őstag
-
munky
őstag
TF2 Frissítés - 2013. március 27.
"Javítva egy hiba, ami miatt láthatatlanná váltak a játékosok;"
Végre megoldották az egyik legidegesítőbb hibát, erre a most betöltött Über hangja ragad be és emiatt kell a recod parancsot írogatni waron...
[ Szerkesztve ]
-
munky
őstag
válasz
chewycl #12293 üzenetére
Szia!
Többek között én vagyok az egyik.
Sajnos a "fő admin" Zsirmo elég bőkezűen osztja a kitiltásokat mindenféle nevetséges indokkal (túl kevés pont, AFK, támadáshoz nem megfelelő kaszt stb.), így gondolom valami hasonló hullám áldozata lettél. Már többször beszéltünk vele erről, de mivel jelenleg az Ő egyik szerver gépéről üzemel a Faluszéli Mulató, ilyen tekintetben az irányadáson kívül többet nem nagyon tehetünk. Remélem lassan belátja, hogy így nem lehet hozzáállni ehhez a dologhoz.
Bocsánat, ha valami bagatell dolog miatt lettél kirakva. Általában 1 órás kitiltásokat osztogat, úgyhogy szerintem már tudsz csatlakozni. Ha esetleg még mindig nem tudsz felmenni, akkor dobj egy Steam ID-t és leveszem rólad, vagy ha azt nem tudod, akkor egy nick nevet amivel a szerveren szoktál lenni és HLstatX-on megkeresem az azonosítód!
A balance minden szerveren problémás. Mivel több mint öt éves játékról van szó, elég ordas különbségek lehetnek egyes játékosok között tapasztalatban. Általában senki nem magát szívatni megy fel játszani, hanem jól szeretné magát érezni. Ezért van az, hogy a tapasztaltabb játékosok is általában egymás társaságát keresik, elvégre ők is azzal szeretnek játszani aki tud érdemben kooperálni. Ez vezet oda, hogy gyakran vannak egyoldalú mérkőzések. Ördögi kör ez. Igazából mindkét oldalt megértem: a kezdők vagy kevésbé tapasztalt játékosok felhördülése is jogos, viszont nem tudok haragudni a folyton egy csapatba álló veteránokra sem.
[ Szerkesztve ]
-
munky
őstag
TF2 Frissítés - 2013. március 19.
"Javítva egy ponttáblázat hiba, amikor a domination számláló értéke kettővel visszaeset, miután a dominált játékos kilépett a szerverről"
Végre...
[ Szerkesztve ]
-
munky
őstag
válasz
adnoctum18 #12252 üzenetére
Ha Steam-en hozzáadtad az előrendelt játékot a listádhoz, akkor szerintem a TF2 következő indításánál - legyen ez bármikor - megkapod a promóciós itemeket. Szóval nem hinném, hogy kötelező most elindítanod a TF2-t.
-
munky
őstag
válasz
BigBlue69 #12248 üzenetére
Azt számolja, hogy hány másodpercet voltál láthatatlanul.
Más: Üdítő Ürítők premier ma este!
Nem tudom mi sül ki ebből...
-
munky
őstag
A 40-es széria azért különleges, mert ez nem sima Mann Co. Supply Crate, hanem Salvaged Mann Co. Supply Crate. A drop rendszer sokkal kisebb eséllyel dobja mint a többi ládát, így ritkább és értékesebb. Értelem szerűen a belőlük nyitható Strange fegyverek is drágábbak normál társaiknál. Eddig két ilyen láda került a játékba, az előző a 30-as széria volt, de azt már közel egy éve felváltotta a már tárgyalt 40-es, így több nem esik belőle.
Az ládákról bővebb infót itt olvashatsz.
(#12222) Piloss: Igen, mert mindenki arra spekulált, hogy a Karácsonykor esedékes frissítéssel megérkezik az 50-es széria. Mivel ez nem jött, valamint a Festive Strange fegyverek között megjelent néhány a ritkább darabok közül is (Huntsman), ezért elég durván lement az ára...
[ Szerkesztve ]
-
munky
őstag
A "Valve logika" ismét befigyelt ezek szerint.
A spekulánsoknak még maradt azért téma: vajon a 40-es láda nyugdíjba megy a hónap végén? Tavaly március végén került bele a játékba, szóval egy év után már időszerű lenne...
-
munky
őstag
[ Szerkesztve ]
-
munky
őstag
Töltsd le ezt a fájlt és másold a Steam/steamapps/felhasználónév/team fortress 2/tf/resource útvonalon található mappába. A fájl alapból sárga színű feliratot tartalmaz és nagyobb karaktereket, ezeket tudod szerkeszteni, ha megnyitod valamilyen szövegszerkesztővel.
(#12179) Delta×: Ki mondta, hogy az lesz
[ Szerkesztve ]
-
munky
őstag
-
munky
őstag
Most megy: Broder vs. Crack Clan közvetítés
-
munky
őstag
válasz
Hangm4n #12145 üzenetére
Ez a Sandboxie-s idle farm működtetés nagyban hozzájárult ahhoz, hogy már 4 ref alatt alig kapni kulcsot. Az olcsó Upgrade to Premium Gift-ek pedig csak katalizálták az egész folyamatot. Persze mivel játékokat lehet kulcsért szerezni, érthető hogy erre van ráizgulva mindenki.
Viszont a "Kánaán" nem fog már olyan sokáig tartani szerintem, mert pont a felhasználók gyorsítják a vas elértéktelenedését hétről hétre...
[ Szerkesztve ]
-
munky
őstag
A héten a két update is volt, a másodikban megérkeztek a BioShock Infinite promóciós tárgyak.
További részletek itt.
[ Szerkesztve ]
-
munky
őstag
válasz
BeriHampeR #12091 üzenetére
Általában valóban ritka a jó elosztás. Ezzel viszont nehéz mit kezdeni, mert sok a kezdő aki azt sem tudja merre induljon el a pályán. Aki meg tapasztaltabb, az sem magát szeretné szívatni, ezért szeret olyan emberek mellé állni akik szintén képesek kooperálni. Ezáltal még szarabb a balance, ördögi kör...
Ezért kellene warozni... A German Headquarters public szerverein amúgy esténként szoktak jó meccsek lenni.
-
munky
őstag
válasz
attiati #12089 üzenetére
A Faluszéli Mulatón elég gyakran vannak olyan pályák, bár nem kizárólag csak az megy. Ha nem akarsz magyar szerverekre járni, akkor a German Headquarters szervereit ajánlom.
[ Szerkesztve ]