Új hozzászólás Aktív témák

  • Nwis86

    aktív tag

    Sziasztok!
    Pár napja az emagról rendeltem egy 50C735 -ös tv-t, 1 napig csak youtube 4k hdr demókat néztem, meg hagytam menni a tv-t ha valami baja van az kijöjjön. De semmi gond nem volt, nagyon elégedett is voltam a tv-vel. Aztán ma gondoltam megnézek 1 filmet a Fekete párduc 2-öt, ebbe elég sok a sötét jelenet és feltűnt hogy egyszerűen túl sötét, sok jelenetnél alig látok valamit, elkezdtem állítgatni de semmi nem segített, aztán rájöttem hogy ha nem pontosan szemből nézem akkor jó a kép... Ha felállók a fotelből akkor előjönnek a részletek, ha fél méterrel balra vagy jóbbról nézem pár fokos szögbe akkor is jó, de ha szemből akkor túl sötét és eltűnnek a részletek is, sok minden 1 sötétebb folttá válik szemből ha a jelenet eleve sötét. A nappali jelenetek gyönyörűek! Beletekertem más filmekbe is, és mindenhol ezt tapasztalom. Nagyon idegesítő mert pont szemből így nem jók a filmek, csak ha kicsit oldalról nézem... Aztán néztem a youtubon 1 tesztet "Vhiktor" youtube csatornáján, ahol végig mennek a színek, a feketével semmi gond, szerintem egységes, a színek is mind jók, nincsenek foltok semmi, de a szürke képeknél fekete vonalak foltok vannak kb középen, de ezek is igazából csak szemből feltűnőek. Pedig elvileg a VA panelnek pont szemből kéne jónak lennie szóval nemértem :( Próbáltam fotózni de telefonom vagy 5 éves így nem tökéletesek a képek de azért látni a problémámat...

    Fekete szerintem ez jó

    Szürke nem emlékszem már hány %-os fehér mellett (A ragasztő csikókat még nem szedtem le a tv-ről, azok lognak be a szélén)

    Szintén szürke magasabb fehér % mellett


    Film sötét jelenet szemből, ülve fotózva

    ugyanez, felállva fotózva kicsit lefelé (ez a kékes köd a valóságba nincs ott, csak a mobil rakta rá, ez a valóságba tökéletes)

    középről

    fél méterrel arrébb ültem a ball oldalra

    középről

    enyhén balról


    A filmek külső HDD-ről mentek 30+ GB-os jó minőségű verziók.

    Ezen kívül 1 másik problémám is van, pc-vel összekötve több tucat pixelhiba van... vagy legalábbis pontosan úgy néz ki a jelenség mint a pixelhiba, de ugrálnak össze vissza, van pár pixel ami ugyanott villan fel fehéren vagy zölden, de a 99%-uk össze vissza véletlenszerűen villog, erről fotót nem tudtam csinálni mert olyan gyorsan eltűnnek és új helyen villanlak fel, de videót csináltam a tv 1 kis részéről közelről, hogy látható legyen, de így is teli van villanásokkal, az egész kijelzőn ennél vagy 5x több van! Ez a jelenség csak is pc-vel való összekötésnél jelentkezik, 2db hdmi kábelt is próbáltam, mind a 2vel ilyen, nem azonnal jelentkezik kb 5-10 perccel a pc- jelre váltás után.

    Szerintetek mit kezdjek ezekkel a gondokkal? Vagy ez normális? :S Valami beállítás segíthet? Ha lehet nem szeretném vissza küldeni, már drágább is azóta hogy én kb 1 hete rendeltem, nem szeretném drágábban újra megvenni, vagy lehet cserét is kérni? igazából nem tudom milyen lehetőségeim vannak.

    A válaszokat előre is köszönöm!

Új hozzászólás Aktív témák