Új hozzászólás Aktív témák

  • építész

    aktív tag

    válasz scream #6497 üzenetére

    Elvileg olyan magas frekvencián kéne neki dolgoznia, hogy ne halld meg. Csakhogy más is kapcsolgat a gépedben magas frekvenciával. Interferencia révén előállhat a két frekvencia összege és különbsége. A különbséget meg hallhatod. Ez a jelenség tehát normális is lehet, de azért idegesítő.

    Ha kiveszed a tápot és mondjuk egy halogén izzóval vagy más ohmikus műterheléssel terheled le, akkor már nem illene neki ciripelnie. Esetleg kipróbálhatod másik videókártyával is, hogy máshogy ciripel-e.

    Ha mindenhogy zavarón ciripel lehet még egyszerű forrasztási hiba is. Én a tekercsek lábairól eltávolítanám az ónt. Megkapargatnám a lábakat, hogy a réz látszódjon és újraforrasztanám alaposan. Minden vastag lábú méretes alkatrész a hideg forrasztás potenciális lehetőségét jelenti, mert lehűti a forraszanyagot. Ez nem konstrukciós kérdés, hanem gyártástechnológia. Egy adott szériát másik kínai üzemben szereltek máshonnan vették az ónt, megnőtt a termelés ezért lecsökkentették a normaidőt és már ott is a forrasztási hiba.

    Olyannal is találkoztam, hogy a szűrőtekercsen laza volt a drót. Megfeszítés után elhallgatott.

    bye

Új hozzászólás Aktív témák