Új hozzászólás Aktív témák

  • 04ahgy

    nagyúr

    válasz Red Rebcs #3472 üzenetére

    Nem mélyvíz. Melyik tápegységet vegyem, a kérdezőnek és a válaszadónak is. Red Rebcs, neked egyszer már lett szólva. Javaslom (ha nincs időd a melyik tápot vegyem topikra), hogy tanulj egy kis központozást, mondatszerkesztést. A helyesírást már nem is említém.

    Semmit nem szól hozzá, mert valószínűleg fogalma sincs róla. Sok (a legtöbb) grafikus kártyán a PCIe tápcsatira kapcsolódó tápfeszültségellátó kör nincs is galvanikus kapcsolatban az alaplapi 12V-os körrel. Ergo így nem is tudnak egymásról.

    A másik eset pedig a galvanikus kapcsolat a kettő között, ekkor csak a nagyobb áramfelvétel miatt kell a kiegészítő csati, hogy az áramút – lehetőleg – ne az alaplapon keresztül haladjon, feszültségesésével további disszipációt, ezáltal hőtermelést okozva. Galvanikus kapcsolatnál úgyszintén tök mindegy, hogy külöNbözik-e a két forrásból érkező 12V, hiszen a test az közös. Ha a 12V is közös, akkor a nagyobb potenciálú hely felől áram folyik a kisebb felé, feszültségesést okozva az összekötő vezetékeken, és a kisebb terhelés által kapocsfeszültség emelkedést létrehozva az alacsonyabb feszültségű tápban, csökkenést a nagyobb terhelés által a magasabb feszültségűben. Tehát a fizika gondoskodik arról, hogy ez esetben teljesen kiegyenlítődjön a VGA által két irányból kapott feszültség.

    HGyu

    7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!

Új hozzászólás Aktív témák