Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- Windows 10
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Tényleg betilthatja a TP-Linket az USA
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen routert?
- Jelszókezelők
- Mozilla Firefox
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Mikrotik routerek
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pá
addikt
válasz Mortein #4079 üzenetére
Érdekes, mi a Splendort pont akkor szoktuk elővenni, amikor nincs kedvünk vagy időnk bonyira, csak kell valami gyors. Nem szoktam mérni, de sztem pakolászással együtt lehet kb 20 perc.
Mondjuk én a klasszikról beszélek, de gondolom a témán kívül ugyanaz.''Annyira vagyunk egészségesek, amennyire a gondolataink humánusak.''
-
DrDobos
őstag
válasz Mortein #4056 üzenetére
Annyira szerencsealapu, hogy ha az adott sorban levo 4 kartya kozul felvesz valaki egy lapot, akkor ugye uj kerul a helyere a pakli tetejerol. Azt a kartyat meg lehet automatikusan fel tudja venni a masik jatekos. Elofordul az ilyen, de persze ez mindket jatekosnak bejohet olykor. Elviselheto a szerencsefaktor szerintem.
Samsung Galaxy A55 5G
-
tag
válasz Mortein #4056 üzenetére
2 fajta kaland van. Mondhatni váltogatják egymást.
Egy utazó térképen játszódó, ahol folyamatosan fedezed fel a területeket (kb. Odalent és társai), ez egész hosszú, mondjuk hogy 2 óra körüli.
A másik csatatérképen játszódik, ami 10 mezőből áll, de persze a sztori, akadályok és maguk a küldetések változatossá teszik ezeket is. Bő egy órás csaták vagy interakciókkal tűzdelt "nyomozások" teszik ki a játékot.
A fenti számok 2 játékossal értendő, akik minden szöveget elolvasnak.Kipakolás jó téma.
A társasjáték csomagolása kritikán aluli. A dobozban van egy karton, ami úgy lett hajtogatva, hogy a doboz harmadát tegye lehetővé tárolásra. (Ez megy a szelektívbe.)
Mindent műanyag zacskókban kapsz. (Szegény kártyák és minik.)
Az alap játékhoz én habkartonból készítettem inzertet, az egyik kieghez a Laseroxból rendeltem fából (már kevesebb szabadidőm lett, azt meg játékkal tölteném ).
Contra: Ennyivel nő a társas ára.
Pro: kipakolás 5 perc az applikáció öaszelövésével.Ha már applikáció: eszközök között nincs mentés átvitel. Szóval ha tableten kezditek, hiába dugnád össze a telefonodat tévével. Vagy ha androidra vettél kiegészítő kalandot, akkor azt Steamen külön kell megvenni. Gáz, de nem nagy akadály.
A kalandok változatosak, de a fordítást én nem engedtem volna ki a kezeim közül. Ez biztos szakmai ártalom. Néha magyartalan, sokszor gond van az egyes és többes számmal.
De a sok szöveg miatt jobb így is, mint angolul.
App nélkül nincs játék.
Viszont sokat gyorsít a számolásokkal, és a szabályok betartatásával.Igazából az első kaland alatt megtanuljátok a szabályok javát, utána a kampányokra vonatkozó részeket. Az akadályok és egyebek meg fokozatosan kerülnek elő.
Összességében: Ami jó : Gyűrűk ura feeling szuper. Kézzel fogható mütyűrök. A szerencse nem gépen múlik (te kevered a lapokat). Hosszú alkalom esetén több kalandot lehet egyhuzamban játszani, de pár órára is érdemes elővenni.
Ami nekem nem jött be: Az első 10+ kalandhoz képest eddig 2 kampánynál is az utolsó kaland szignifikánsan nehezebb volt. (Én Arkhamon nevelkedtem, én bírom azt is, amikor 30 óra játék végén bukjuk az egész játékot, de ezzel nem mindenki van így. )
A karakterek alig érezhetően fejlődnek, tárgyak szinte teljesen fixek végig.Nekem jobban bejött, mint a Gloomhaven, és árban is egész jó a kihívóihoz képest.
De szívfájdalom nélkül adnék túl rajta, ha végzünk a kiegekkel is. -
válasz Mortein #4057 üzenetére
Szóasszociációs játékokra áttérve, legujabb felfedezettunk a Szókötő (So Clover). A levezető/átvezető fél órás partikból mindig két órás lesz . Ha valakinek bejön, esetleg tervezi megvenni a Szókapcsot vagy a Titkos Szavakat, inkább ezt ajánlom helyette. Bgg-n 10 fogorvosból 7.6 ezt ajánlja .
eladó 100+ új/használt társasjátékom: https://tinyurl.com/tarsasjatekok
-
ZsZso
Közösségépítő
válasz Mortein #4051 üzenetére
Similo -t kaptak karácsonyra a gyerekek, de a feleségemmel játszottunk végül nagyon sokat, mesés változattal. Nagyon frankó. Mivel pár éve kezdtünk neki igazán a társasoknak, így a nagyok kimaradtak eddig (The Mind, Dixit), úgyhogy nem tudom azokhoz hasonlítani. Egymással ugyan nem lehet beszélni közben, de ha a nyomozó hangosan gondolkodik, akkor nagyon mókás tud lenni. De nyomravezetőként kitalálni, hogy mire és hogyan fog gondolni a másik az is rettentő izgalmas. Mondjuk mi 20 éve vagyunk együtt feleségemmel, egymás gondolatait fejezzük be, ugyanarra gondolunk sokszor, úgyhogy lehet ezért is jött be annyira.
Nem is nagy befektetés, én ajánlom!armegoszto.hu - akciók egymás közt :::..::.. https://www.facebook.com/armegoszto ::..::
-
Tristis
őstag
Similo-t lehet játszani bármivel, ami Dixitre hasonlít. A szabályát érdemes használni, kicsit csiszogatni rajta, ha szükséges nehézséget állítani. Mi Mysterium kártyákkal játszuk, nagyon élvezetes Mysterium klón, ami kifejezetten élvezetes két fővel is.
Ami az unverzumnak Chuck Norris, az az NBA-nek Török Péter.
-
DrDobos
őstag
A Splendor Marvelt ismerem ezek közül egyedül, hátha a többiek kiegészítik. Egy 2 fővel is játszható, de talán azt mondanám 4en élvezetesebb, gyors, pörgős kártyajáték. Élvezetes tud lenni, eddig mindig kis különbségeken múlt, hogy ki fog nyerni. Mire vagy még kíváncsi?
Samsung Galaxy A55 5G
-
-
válasz Mortein #3927 üzenetére
tarsasjatek.com -on mindig erdemes erdemes megnezni, ha masert nem, legalabb latod mennyi boltban. Egyebekent pedig facebook csoportok kozul en a tarsasjatek: cserebere-adasvetel, modern tarsasjatek adasvetel es kickstarter tarsasjatek adok-veszek -et kovet(t)em. Jofogason, vateran eddig nem sok sikerrel jartam.
eladó 100+ új/használt társasjátékom: https://tinyurl.com/tarsasjatekok
-
tepenzed
őstag
válasz Mortein #3912 üzenetére
200 felett van a Jack játékszámom, úgyhogy tudok nyilatkozni
Megvan a Mr. Jack (London) és a Mr. Jack in New York is.
Ahogy írtad is, a London verzió nem túl balanced, a nyomozóval sokkal könnyebb nyerni és viszonylag hamar le is megy a játék. Viszont gyerekkel szerintem jobb, a képi világa is barátibb, jópofák a karakterek. Van hozzá egy kiegészítő, ez behoz azt hiszem 5-6 új karaktert és lehet variálni, hogy melyeket rakod be az aktuális játékba, illetve nem fix helyről kezdik a játékot az alap karakterekhez képest, így visz bele egy kis csavart!A New York változatot már gépi tanulás segítségével egyensúlyozták ki, úgyhogy ennél a változatnál egyik felet sem mondanám, hogy előnyben van... Kinek melyik szerep a könnyebb...
Itt viszont már sokkal több stratégiai lehetőséged van, a karakterek is talán nehezebbek, úgyhogy gyerekkel én inkább a London változatot választanám, esetleg kiegészítővel, így majd tudjátok bonyolítani.A New York egyébként nehezen beszerezhető, de nemrég volt belőle reprint új designnal, külföldi webshopokból már lehet rendelni.
A London változatból volt reprint, már azt árulják, itt viszont nem tudom, hogy ez mennyire kompatibilis a korábban kiadott kiegészítővel.[ Szerkesztve ]
-
goccer
aktív tag
válasz Mortein #3876 üzenetére
Gyanítottam, hogy lesz valaki aki nem képes szöveget értelmezni, még szerencse hogy te már megváltottad a világot itt a topikban. Tőlem postolhatod tovább az akciókat engem aztán nem zavar, bár szerintem nem itt lenne a helye, de ez most mellékes.
Csak a te kedvedért összefoglalva: amiről a postom szólt az az, hogy szerintem az tévúton jár aki akciós ár alapján vesz/ajánl játékot, meg impulzus vásárol a Tescoban, csak mert 20% kedvezmény van az xy unalmas tucatjátékra.[ Szerkesztve ]
-
knoxhu
senior tag
-
TrollBalint
addikt
válasz Mortein #3725 üzenetére
Szkítáról pont most volt cikk a JEM magazinban
https://www.pathofexile.com/account/view-profile/Haarkon/characters
-
Azie
őstag
válasz Mortein #3727 üzenetére
Lords of waterdeep 12k, ajánlott kieggel az még 12k
Dune imperium 18k jön magyarul
Everdell, most jó olcsó a kuponnal gémklubnál 15k van magyar
NorthSea/Szkítia - amelyik tematika szimpatikusabb 14k, utóbbiból van magyar
Robin hood/nyugati sorozat, változó ár, van amiből van magyar - ezek jellemzően 60m+
Anachrony 20k +kiegek, van magyar, időben jóval több
Barrage 25k +kieg, van magyar, időben több, mint 60
Agricola/Caverna 15/20k, van magyar, időben szintén hosszabb
Lacerdák, CO2 coop 2-3 játék után lemegy 60m alatt, többi még csak figyel a polcon, de több, mint 60m és árban is 30k fölött, van amiből van magyar
Több játékoshoz Unfathomable, ez nem pure worker placement ugye, de nézz ráHirtelen ennyi ugrott be
"Believe in the ideal, not the idol." - Serra
-
Tristis
őstag
válasz Mortein #3719 üzenetére
Nyugati Királyság Építőmesterei jó, viszont 4-5 fővel és kieggel lesz igazán kiváló játék. 2 fővel vacak, 3 fővel is határeset.
Viszont a Szkítia Fosztogató nagyon jó! 2-3-4 fővel is. 4 fővel már kicsit kiszámíthatatlan. Olcsó és nagyon "anyagerős játék". A design elsőre rémisztő volt számomra, de élőben szokható, sőt, pár játék után én már jobbnak ítélem, mint az átlag. A kockadobás is nagyon jó a játékban, nem kell félni tőle. A munkáslehelyezős mechanika zseniális. A játék a Raiders of the North Sea átdolgozott, kiforrott verziója, egyfajta best of.Ami az unverzumnak Chuck Norris, az az NBA-nek Török Péter.
-
knoxhu
senior tag
-
Tristis
őstag
válasz Mortein #3633 üzenetére
Egész játék Heroes of Might and Magic, csak asztalnál. Ha az tetszett akkor tetszeni fog hosszú távon is. Mi ráuntunk 9. pálya körül, eladtuk. Nem is keresünk a jövőben ilyen játékot, nem tud jobb lenni, mint a Heroes volt, vagy pl. King's Bounty. Valamit jobb pc-n, valamit jobb élőben ;-)
Ami az unverzumnak Chuck Norris, az az NBA-nek Török Péter.
-
stellaz
veterán
válasz Mortein #3559 üzenetére
Megvettem a Tescoban, de a szabály leírása nekem kicsit kusza, valami videót keresek majd hozzá.
Mostanában vettem pár játékot, le is állok egy darabig: sushi go, Zombie Kids evolúció, Kalandozoo - Marci az állatkertben, deluxe rummy-o, Dr microba meg a Kingdomino. Még korábban a gépregényt, az nagyon jó. -
Mexbacsi
tag
-
TrollBalint
addikt
válasz Mortein #3404 üzenetére
Én a nemesis-szel jártam így, hogy ha a kártyák frankón beférnek a dobozba, szépen, ahogy kell. Ha raktam rá kártyavédőt, akkor vizsont már rohadtul nem, plusz, ami befért volna, az is kicsit meghajlott volna, amit én nem bírok. Úgy hogy fogtam a kártyavédők dobozát, ráírtam, hogy Nemesis és azóta van 3 doboz kártya a Nemesis doboza mellett
Kedves a gyártóktól, hogy már insertet is adnak gyárilag a játékokhoz, de valahogy a kártyaévédőkre nem nagyon gondolnak...[ Szerkesztve ]
https://www.pathofexile.com/account/view-profile/Haarkon/characters
-
Mexbacsi
tag
válasz Mortein #3389 üzenetére
Általában igen, de van amikor ki lehet fogni jó áron egy-egy alig használt darabot. Szerintem mindenki a csoportot vadászgatja. Olyan 1-2 perc alatt le is csapnak rá
Van olyan is aki bolti árhoz képest 500-1000Ft- adja olcsóbban a bontott társast, na akkor inkább megveszem az újat.[ Szerkesztve ]
-
ZsZso
Közösségépítő
válasz Mortein #3326 üzenetére
Nekünk ez bejött: Speedy Roll (bár az érdeklődési körbe nem nagyon talál bele nálatok... ).
[ Szerkesztve ]
armegoszto.hu - akciók egymás közt :::..::.. https://www.facebook.com/armegoszto ::..::
Új hozzászólás Aktív témák
- Villanyszerelés
- Spórolós topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Napelem
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Asszociációs játék. :)
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Parfüm topik
- További aktív témák...