Új hozzászólás Aktív témák

  • dchard

    veterán

    válasz hogwash #72203 üzenetére

    "És de igen, egy WIFI routert WIFI-ként használva ajánlja a gyártó IPTV-hez"

    Na lássuk akkor hol ajánlja a tp-link ezt a típust IPTV-hez. Fogalmi zavarban vagy, ugyanis a TP-Link a terméke oldalán egy szóval nem írja, hogy jó IPTV-hez, nem véletlenül. Ezt írja helyette:

    "300Mbps vezeték nélküli sebesség ideális a szakadásra érzékeny alkalmazásokhoz, mint pl. a HD video streaming"

    http://www.tp-link.com/hu/products/details/TL-WR841N.html?direct

    A video streaming nem IPTV, el kell keserítselek. Pont az a különbség a kettő között amit már leírtam, csak téged nem érdekel (persze csak addig nem érdekel, amíg el nem kezd szétesni a kép...): az online streaming szolgáltatások (Youtube, Vimeo, Netfilx Amazon Prime, HBO GO stb.) TCP-t használnak és erősen bufferelnek, így ott nem jön elő a Wifis megbízhatatlan továbbítás problémája. Tehát az online streamignek semmi köze az IPTV-hez.

    Azért tértem ki a válaszomban ilyen mélységben a technológiai problémára, nehogy valaki a leírásodból arra következtessen, hogy ez egy preferált és jó megoldás. Merő véletlen, hogy nálad jól működik, valószínűleg azért mert vidéken vagy ahol kevés a környéken a konkurens hálózat. Ez olyan, mint amikor valaki azzal érvel a dohányzás mellett, hogy a nagyfaterja kossuthot szívott 90 éves koráig és semmi baja. Remélem érted.

    Dchard

    A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]

Új hozzászólás Aktív témák