- Musk, X, a deepfake-törvény és a szólásszabadság
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Tényleg megbüntette az Apple-t és a Metát az EU, jön a megtorlás?
- Linux kezdőknek
- Manjaro Linux
- Információbiztonság, kiberbiztonság, adatvédelem
- YouTube
- Microsoft Excel topic
-
IT café
Telekom (vezetékes telefon, IPTV, xDSL / kábelnet / optinet)
Új hozzászólás Aktív témák
-
tomy_cz
senior tag
válasz
tomy_cz #36895 üzenetére
Sziasztok visszatérnék a problémámra, valami még mindig nem stimm a vidéki 10MBit ADSL netemmel.
Tehát kértem emailben az ügyfélszolgálaton, hogy köszönöm szépen nem kérek a NAT-olt IP címek nyújtotta biztonságból, amit úgy tűnik rendre be is állítottak, viszont az alábbiakat tapasztalom:
Késő délutáni és esti órákban rendre megszakad a PPPoE kapcsolatom, terheléstől függetlenül. Fizikai dolgokat már kicserélgettem, más modem, más router, szűrők...csak egy PC használata, de nem oldódott meg, ugyanaz a jelenég. Nem hinném, hogy fizikai probléma van.Amikor megszakad a PPPoE, a router logjában, sorra NAT-olt IP címeket találok, mint pl 10.64.67.249 stb...
Ezeket az IP-ket folyamatosan kapom, de egy-egy ilyen IP kb 2 másodpercig marad, utána ismét újat kapok, előfordul, hogy közvetlenül mellette lévőt, tehát 10.64.67.250-et. Ez változó, hogy éppen meddig tart a sorozat, de sokszor beletelik 10percbe is mire a sok NATolt IP után kapok egy Publikus IP-t is.
Sajnos addig amíg nem kapok "rendes" publikus címet, addig nincs is netkapcsolat, mert ugyebár folyamatosan bontódik a PPPoE.
Kipróbáltam, ha manuálisan bontom a PPPoE-t, akkor is ez a hiba.
Ellenben ha éjszaka próbálom, akkor nem tapasztalom a hibát! Kb 50x lebonottam a kapcsolatot éjszaka, de ilyenkor folyamatosan Publikus IP címet kapok, nyoma sincs NATolt ipknek.Lehetséges emiatt hibabejelentést tenni? Bár kétlem, hogy foglalkoznának vele...
Próbáljam meg, a vonalat finomhangolni ezen leírás alapján?MTU állítgatást próbáltam, 1492, 1480, 1472-t, de nem segített.
Valamilyen tanácsot tudtok adni, mivel próbálkozzak?
Új hozzászólás Aktív témák
Olvasd el az összefoglalót!
Szolgáltatók összehasonlítása ITT!
Jelszinteket ide írhatsz!
Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni és ahhoz segítséget nyújtani szigorúan TILOS.
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Formula-1
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Ingatlanos topic!
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Musk, X, a deepfake-törvény és a szólásszabadság
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Friss előzetesen a DOOM: The Dark Ages
- További aktív témák...
- Asus TUF F17 FX707VV 17.3" FHD IPS i7-13620H RTX 4060 32GB 1TB NVMe magyar vbill gar
- Samsung Galaxy A35 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Nothing Phone 2 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új Apple iPhone 16 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- PHONELIST.EU - Használt Apple Nagykereskedés Cégeknek. Iphone 12 PRO
- MSI G32CQ4 E2 - 32"-ívelt/2560x1440p(WQHD)/170Hz/1ms/Adaptive sync
- Xiaomi Watch S1 Active okosóra, Moon White Eladó!
- Lenovo iIdeapad Yoga 2 Pro i7-4500u/ 8GB/256GB NVME SSD/qHD Touch garanciás
- !!!2db!!! Gigabyte HD4670 512MB DDR3 Crossfire pár
- SAPPHIRE Radeon RX 7800 XT NITRO 16GB / 2 év gari Csere 4070
- DELL PowerEdge R730xd 16LFF 160TB+400GB 2U rack - 2xE5-2683v4 (16c/32t),256GB RAM,2x10G NET,HBA330
- Honor X6b 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 16GB DDR5 512GB SSD RX 6700XT 12GB InWin 301 Erazer CM 650W
- Lenovo Thinkpad T480S üzleti i5-8350u 8th gen. 8-24Gb RAM 256GB-1TB SSD, több db, gar.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest