- Jön Trump, Zuckerberg és a Meta pedig 180 fokos fordulatot vett
- CES 2025: robotokat tréningez az NVIDIA, és összeállt a Toyotával
- Nem csinál globális szuperhatalmat Indiából az akadozó űripara
- Egy dolgot már elért az AI: még többet vásárolunk
- Ultragyors EV-töltőkért szövetkezik az Xpeng és a Volkswagen
-
IT café
Telekom (vezetékes telefon, IP / kábel / műholdas TV, xDSL / kábel / optinet)
Új hozzászólás Aktív témák
-
tomy_cz
senior tag
válasz tomy_cz #36895 üzenetére
Sziasztok visszatérnék a problémámra, valami még mindig nem stimm a vidéki 10MBit ADSL netemmel.
Tehát kértem emailben az ügyfélszolgálaton, hogy köszönöm szépen nem kérek a NAT-olt IP címek nyújtotta biztonságból, amit úgy tűnik rendre be is állítottak, viszont az alábbiakat tapasztalom:
Késő délutáni és esti órákban rendre megszakad a PPPoE kapcsolatom, terheléstől függetlenül. Fizikai dolgokat már kicserélgettem, más modem, más router, szűrők...csak egy PC használata, de nem oldódott meg, ugyanaz a jelenég. Nem hinném, hogy fizikai probléma van.Amikor megszakad a PPPoE, a router logjában, sorra NAT-olt IP címeket találok, mint pl 10.64.67.249 stb...
Ezeket az IP-ket folyamatosan kapom, de egy-egy ilyen IP kb 2 másodpercig marad, utána ismét újat kapok, előfordul, hogy közvetlenül mellette lévőt, tehát 10.64.67.250-et. Ez változó, hogy éppen meddig tart a sorozat, de sokszor beletelik 10percbe is mire a sok NATolt IP után kapok egy Publikus IP-t is.
Sajnos addig amíg nem kapok "rendes" publikus címet, addig nincs is netkapcsolat, mert ugyebár folyamatosan bontódik a PPPoE.
Kipróbáltam, ha manuálisan bontom a PPPoE-t, akkor is ez a hiba.
Ellenben ha éjszaka próbálom, akkor nem tapasztalom a hibát! Kb 50x lebonottam a kapcsolatot éjszaka, de ilyenkor folyamatosan Publikus IP címet kapok, nyoma sincs NATolt ipknek.Lehetséges emiatt hibabejelentést tenni? Bár kétlem, hogy foglalkoznának vele...
Próbáljam meg, a vonalat finomhangolni ezen leírás alapján?MTU állítgatást próbáltam, 1492, 1480, 1472-t, de nem segített.
Valamilyen tanácsot tudtok adni, mivel próbálkozzak?
http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=tomy_cz
Új hozzászólás Aktív témák
Olvasd el az összefoglalót!
Szolgáltatók összehasonlítása ITT!
Jelszinteket ide írhatsz!
Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni és ahhoz segítséget nyújtani szigorúan TILOS.
- Gitáros topic
- Ötletek, javaslatok, hogy még jobb legyen a PH! lapcsalád
- Milyen széket vegyek?
- EA Sports WRC '23
- Építő/felújító topik
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Ukrajnai háború
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- HOPPÁ! i7-14700KF - RX 7800 XT OC - 32GB DDR5 - 2TB SSD - ÚJ Komplett gamer PC! 3 év garancia
- Asus ROG Zephyrus M16/I7-11800H/16GB Ram/512GBSSDRTX3060 /GB WQXGA/GARI
- Bomba áron eladdó DELL LATITUDE 7330 /i5-1245U/16GB/256 GB SDD/14/FHD/IPS/Garancia/
- Bomba áron eladdó DELL LATITUDE 5320 /i5-1135G7/16GB/512 GB SDD/14/FHD/IPS/Garancia/
- Bomba áron eladdó DELL LATITUDE 5420 /i5-1145G7/16GB/256 GB SDD/14/FHD/IPS/Garancia/
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest