-
IT café
Telekom (vezetékes telefon, IP / kábel / műholdas TV, xDSL / kábel / optinet)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cölöp
tag
Sziasztok!
Adott nálam egy VDSL net előfizetés, IPTV és hozzá telefon.
Az egész egy ZTE ZXDSL 931 routerrnek nevezett eszközre van felfűzve, ami néha gondol egyet és (vélhetően melegedés miatt) lekapcsol, majd újraboot-ol. Ez zavar.
Továbbá felmerült egy olyan igényem, hogy szeretnék otthon egy gigabites LAN hálózatot kialakítani.
Kisebb kutakodás után arra kellett rájöjjek, hogy a mindent kielégítő állapotot nem is lesz olyan egyszerű elérni.Kérdéseim:
1. Elegáns verzió: Próbálta-e már valaki a t-home-os moden-routert egy másikra cserélni? Találtam egy egész szimpatikus eszközt Netgear DGND3800B, csakhát elég borsos az ára ahhoz, hogy vakon megvegyem. Ha biztos lennék a problémamentes működésében, akkor beruháznék rá.
Ha a telefont nem is tudom használni, az nem probléma, csak azért van, mert így olcsóbb volt az előfizetés a tripla kedvezmény miatt.
2. Öszvér verzió: Kérek t-home ügyfélszolgálaton keresztül egy újabb ZTE csodát, ami talán nem melegszik túl és nem kapcsolgat ki rapszódikus módon, és az egyik portra húzok egy gigabites routert a LAN-nak.Köszönöm a segítséget!
"Tedd vagy ne tedd, de ne próbáld!"
-
törölt tag
@t-online.hu-s email címeimre nem jelentkezik be Sem az Outlook, sem az Android E-mail kliens...
-
törölt tag
válasz nylontacsko #37398 üzenetére
Unitel Classica 2 hétig van nyitva promóciós jelleggel. Duplikációját hamarosan javítják.
-
gretzky77
veterán
válasz Gubek-Einste #37496 üzenetére
Köszönöm a gyors választ,akkor a telekom bekaphatja! Nem tudom miért kell az a hülye box ha nélküle egyszerübb lenne! Igy most két eszköz fogyaszt,meg kapcsolgathatok 2 dolgot! Na mindegy ez van,csak tök logikátlan! Azért köszi
iPhone 15 Pro Max Blue Titan & Apple Watch Ultra 2 & Fiio FF3 & fiio ka3 & Edifier Stax S3
-
titán
-
gretzky77
veterán
Sziasztok! Telekomos sat tv előfizetèsem van,karácsonyra angyalkák megleptek egy samsung smart tv-vel,melynek a hátulján van common interface csatlakozó,de ugye a telekom nem támogatja a set top box nèlküli tévézést! Az volna a kèrdèsem,hogy ha veszek egy CI adaptert majd a set top box-ból kiveszem a kártyát beteszem adapterbe majd azt a tv-be akkor fog müködni? Köszi
iPhone 15 Pro Max Blue Titan & Apple Watch Ultra 2 & Fiio FF3 & fiio ka3 & Edifier Stax S3
-
djculture
félisten
válasz #41133696 #37483 üzenetére
Az a baj megkedvel valaki egy adott csatornát és annak a műsorstruktúráját akkor hiába raknak be egy hasonlót..
Multkor már Balázsék is erröl beszélgettek a rádióban, más országokban 10+ éve mennek ugyanazok a csatornák itt max az m1 a tv2 meg az rtl klub a duna tv ami fix többit összevissza cserélgetik. Mondjuk más orsazágokban már kezd a normál televiziózás eleve háttérbe szorulni. A payperview azt nézek amit kiválasztok és fizetek érte a divat. Video-On-Demand kint kezdi kinyirni a valaki által meghatározott fix műsor struktúrás tv adásokat, remélem pár év és itt is mennek a levesbe.[ Szerkesztve ]
-
poli27
veterán
Szinkronizációs hiba sztem...
-
LazaPasi
tag
Sziasztok az mitől lehet,hogy délelőtt a netnél a modem diagnosztikánál BERnél nem volt semmi mostmeg olyan sok a Bithibaarány,hogy nagyon belassult a netem?
Hozzányúlva nem lett!
Okozhatja ezt a fenti elosztó is?
HELP! -
n5800
csendes tag
Sziasztok!
A problémám a következő.
Összekeveredtek csatornáim nekem is. Nagynehezen átrendeztem a tv-n majd szinkronizálni szeretném a tv csatorna beállításokat webre de az istenek sem sikerült a kattintás után eltűnik a csatorna beállítás ablak alsó része csak a szürke mező marad csatorna beállítás felirattal . A kedvencek szinkronizálása sikerült de ott abc sorrendbe rakja a webre. Vajon én bénázom vagy az oldal hibás?
Segítségeteket előre is köszönöm. Remélem egy darabig nem piszkálják a csatorna kiosztást mert belefáradtam az állogatásba, ezért is szeretném ha kell a webes felületről visszaállítani. -
Gabesz87
veterán
válasz Apa+Fia #37487 üzenetére
Köszi, megnéztem, és tényleg ott volt az m3, és még be is volt pipálva a 16-os csatornán. Én voltam láma, pedig kb 2x is átfutottam a listát, és nem vettem észre Lehet, hogy én arra koncentráltam, hogy a BBC előtt van (a t-home honlapján ott szerepelt). Azért köszi a segítséget!
-
Gabesz87
veterán
Üdv. Mi lehet az oka annak, hogy nem látom az m3 csatornát? (Családi IPTV csomagom van). Már újraindítottam a boxot. Mit tegyek? Indítsam újra esetleg "manuálisan" a hátsó áramtalanító gomb 4-5-szöri ki-bekapcsolásával, hogy frissítsen?
-
törölt tag
válasz djculture #37481 üzenetére
Miből gondolod, hogy bármiféle ok nélkül? Pl olcsóbb ez, mint a Mezzo, egyébként színvonalban egyáltalán nem gyengébb (eddig). Amúgy persze értem, hogy zavar, ha leszerződsz egy szolgáltatóhoz, mert pont olyan ajánlata van, ami megfelel, aláírsz két évre, aztán kivágják a kedvenc adódiat 1 év múlva, amiért egyáltalán hozzájuk mentél, de mindegyik ezt csinálja, és nem csak a szolgáltató a hunyó van, amikor a csatorna emeli meg a szolgáltatótól követelt díjazást.
Most jelenleg három féle lehetőség van, ha tévézni akarsz:
- Beéred az ingyenesekkel (Mindig TV)
- Veszel külön forgatható fejes antennát, STB-t aztán nézed, amit találsz a világban kódolatlanul
- Leszerződsz egy szolgáltatóhoz annak tudatában, hogy tök nyolc ebből a szempontból melyikhez, mert mérget lehet venni rá, hogy következő évben megint új csatornakiosztás lesz.
Ezen felül a szolgáltatók ugye nézik, hogy melyik csatorna milyen nézettséget ér el a felhasználói táborukban, és az alapján (is) hoznak döntést. Hiába szép meg jó a Mezzo, ha az előfizetők közül többen nézik a f*s különféle valóságshowkat.[ Szerkesztve ]
-
djculture
félisten
válasz #41133696 #37478 üzenetére
Ezért nem fizetek én elő tv műsor szolgáltatásra. Az előfizetők bármi féle beleegyezése nélkül össze vissza cserélgetik a csatornákat. Még azt megértem ha mondjuk egy csatorna sugárzása megszünik és eltünik de hogy önkényesen össze vissza cserélgetik bármi féle ok nélkül azt nem.
[ Szerkesztve ]
-
scbb
tag
Sziasztok!
T-s IPTV-m van. Jelenleg egy set-top boxom van. A kérdésem az lenne, hogyha tudok szerezni (havernak nem kell) T-s STB-ot ugyanolyat mint ami nálam van, azt rá tudnám kötni a hálózatra és tudnék így két tv-n IPTV-zni, vagy mindenképpen igényelnem kell második STB-ot?
nincsbéhúsz és szarazakksi
-
törölt tag
Mezzo automatikusan (SAT TV esetében 107-es csatorna) cserélve lett a Unitel Classica csatornára
-
Degeczi
nagyúr
válasz kabelmania27 #37475 üzenetére
(szerintem keversz vkivel: nálunk nincsen mmwo osztó, csak az utcai villanypóznán egy szűrő, ami nem engedi be az analóg kábeltv-re használt frekvenciatartományt)
-
OldMike
őstag
válasz Degeczi #37443 üzenetére
A Mindig Tv azért jobban csinálja. Ott is vannak még 4:3-as csatornák, csak ott működik az AFD (active format description). A címkés STB-k érzékelik a 4:3 csatornán belüli 16:9-es adást, és a képernyő széléig felnagyítják a képet. Tehét a lapostévén nincs egérmozi 16:9-nél. Ezt nem tudják az IPTV boxok, de lehet hogy a vezérlő jel sincs benne a streamben.
Más, bár köthető a fentiekhez. Az STB távirányító 9-es alatti gombjának a nagyító funkciói nem lineárisan nagyítanak? Amikor az egérmozit nagyítom három gombnyomással (azt hiszem Nagyítás 2), akkor a két szélén még marad egy keskeny fekete sáv, ugyanakkor az alsó felső éleken valamennyi már elvész a képből. Nem sok, de a logó és a korhatárkarika megmaradt részéből észrevehető. Tehát vagy a nagyítás nem lineáris, vagy a 4:3-on belüli egérmozi a valóságban nem pont 16:9 képarányú.
42LM660S
-
LazaPasi
tag
válasz kabelmania27 #37472 üzenetére
Akkor marad így
-
LazaPasi
tag
válasz Gubek-Einste #37462 üzenetére
Ha az egyiket (mondjuk a tetőről bejövőt) az inbe dugom akkor a másik mindegy hová van dugva?
[ Szerkesztve ]
-
Degeczi
nagyúr
válasz kabelmania27 #37467 üzenetére
Amikor próbáltam, szó szerint egy pár ha bejött, nyilván a kiszűrt tartomány szélén lévők
-
Gedeon31
addikt
Ezentúl nem lehet a számlát látni a távszámlán, hogyan tudom megnézni a villanyszámlát, mert a My T nem lehet látni?
Bocs nincs link telefonról vagyok.
http://m.index.hu/gazdasag/2014/01/08/elmu/
-
LazaPasi
tag
válasz Gubek-Einste #37465 üzenetére
Ok köszi szépen.
-
titán
-
LazaPasi
tag
válasz Gubek-Einste #37462 üzenetére
Köszi akkor átdugom a bejövő kábelt az inbe a másik elől akkor kivehetem a filtert nem lesz gáz?
-
titán
-
LazaPasi
tag
Sziasztok!
Nálunk nagytakarítás volt és szét let kötve a TV.
Jól kötöttem vissza a kábelt?
A képen ami a Tv-be megy azon van egy HPF. Szükségem van nekem egyáltalán erre?
Nagy diferenciát nem észlelek vele se nélküle.
Előre is kösz!Itt a cucc:
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz kabelmania27 #37457 üzenetére
Ez 2013 évi
DjCulture én végig darálom a pdf-t is de még az ászf-t is XD
[ Szerkesztve ]
-
djculture
félisten
válasz #78121280 #37455 üzenetére
Ezért jó a papir normális számla, legalább elolvasom hogy mi változik. Minden számlapapir végén ottvan mostanában hónapról hónapra a változások és hogy 15 napja van az embernek intézkedni ha nem tetszik a dolog
Mig pdf-ben szerintem a kutya se olvassa el csak utána panaszkodik hogy ez meg az megváltozott mikor már késő.[ Szerkesztve ]
-
tomy_cz
senior tag
válasz tomy_cz #36895 üzenetére
Sziasztok visszatérnék a problémámra, valami még mindig nem stimm a vidéki 10MBit ADSL netemmel.
Tehát kértem emailben az ügyfélszolgálaton, hogy köszönöm szépen nem kérek a NAT-olt IP címek nyújtotta biztonságból, amit úgy tűnik rendre be is állítottak, viszont az alábbiakat tapasztalom:
Késő délutáni és esti órákban rendre megszakad a PPPoE kapcsolatom, terheléstől függetlenül. Fizikai dolgokat már kicserélgettem, más modem, más router, szűrők...csak egy PC használata, de nem oldódott meg, ugyanaz a jelenég. Nem hinném, hogy fizikai probléma van.Amikor megszakad a PPPoE, a router logjában, sorra NAT-olt IP címeket találok, mint pl 10.64.67.249 stb...
Ezeket az IP-ket folyamatosan kapom, de egy-egy ilyen IP kb 2 másodpercig marad, utána ismét újat kapok, előfordul, hogy közvetlenül mellette lévőt, tehát 10.64.67.250-et. Ez változó, hogy éppen meddig tart a sorozat, de sokszor beletelik 10percbe is mire a sok NATolt IP után kapok egy Publikus IP-t is.
Sajnos addig amíg nem kapok "rendes" publikus címet, addig nincs is netkapcsolat, mert ugyebár folyamatosan bontódik a PPPoE.
Kipróbáltam, ha manuálisan bontom a PPPoE-t, akkor is ez a hiba.
Ellenben ha éjszaka próbálom, akkor nem tapasztalom a hibát! Kb 50x lebonottam a kapcsolatot éjszaka, de ilyenkor folyamatosan Publikus IP címet kapok, nyoma sincs NATolt ipknek.Lehetséges emiatt hibabejelentést tenni? Bár kétlem, hogy foglalkoznának vele...
Próbáljam meg, a vonalat finomhangolni ezen leírás alapján?MTU állítgatást próbáltam, 1492, 1480, 1472-t, de nem segített.
Valamilyen tanácsot tudtok adni, mivel próbálkozzak?
http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=tomy_cz
-
Degeczi
nagyúr
válasz #78121280 #37450 üzenetére
Nálunk bő egy éve már eleve úgy kötötték az IPTV-t, hogy szűrőt tettek ami nem enged be analóg jelet.
Erre készülnek már régóta: átterelni IPTV-re mindenkit, hiszen azt nem lehet lopni (szomszéddal megosztani), és lakáson belül is fizetni kell az extra vételi helyekért.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
2014. január 7-től Szeged és környéke, Békéscsaba és környéke, Hódmezővásárhely és környéke, valamint Mindszent szolgáltatási területeken, illetve az ezen szolgáltatási terület csomagjait használó
előfizetőket érintően,az analóg kábeltelevízió Családi csomagból kikerülnek a Spektrum, Minimax, Film Mania, Discovery Channel, Sport2, DoQ, Comedy Central és Cool,Viva,Viasat6 csatornák.
A változással egyidejűleg a csomag díját 5 850 Ft-ról 3 800 Ft-ra csökkentjük.
Alap csomagba bekerült az M3 és a Fem 3.
Nálunk jelenleg összesen 25db analóg csati jön IPTV mellet,korábban 33 volt.Valamire készülnek erre fele.
[ Szerkesztve ]
-
Degeczi
nagyúr
válasz Vyndree #37440 üzenetére
és pl. plazmának nem is jó, ha rendszeresen feketék maradnak a képszélek
a legjobbabb pedig az, ha a 4:3 csatorna ad 16:9 műsort: mivel a TV nem nagyít bele magától a T-Home box által kiadott jelbe, a kép közepén lehet nézni az egérmozit...
(mondjuk ezek lassan kikoptak, nem tudom maradt-e még ilyen, de egy fél éve még bőven voltak) -
Szpisti
addikt
A "fekete csík" az olyan mintha nem volna. Mintha hagyományos képcsöves tévéd volna. Ha zavaró a "fekete csík" szerintem az nem fekete... esetleg túl magas a fényerő... Szvsz.
Az ismerőseim még hasonló választ se tudtak adni, esetleg csak annyit, hogy megszokták...
Én szeretem, pl. ha az autóknak a képernyőn kör alakú kerekeik vannak...
Ja, Cisco STB-m van, de a T-Home-os STB is váltogatta a képarányt anno...
[ Szerkesztve ]
-
n0rbert0
senior tag
Analógról is eltüntettek néhány csatornát (8at), köztük a Discovery-t is, amit elég sokat néztem. Nem örülök.
-
Degeczi
nagyúr
válasz Trabanti1 #37430 üzenetére
Az a baj, h a T-Home által használt beltérin (legalábbis a felvevő nélküli Cisco 2001 biztosan ilyen) csak egyetlen fix képarányt lehet beállítani, csatornánkéntit nem (és olyat sem tud, hogy magától változzon, attól függően épp milyen adás érkezik).
Ez pedig azért gond, mert nyilvánvalóan 16:9-re fogod ezt beállítani - a TV-k azonban 16:9 jel esetén nem állítanak automatikusan képarányt/nagyítást!
UPC Direct esetén valószínűleg tudott olyat a beltéri, hogy 4:3 adást nézve 4:3-ban adja azt tovább a TV felé, így a TV képes volt belenagyítani/nyújtani.
Másfelől UPC Direct után az SD csatornák képminősége hatalmas csalódás (mi is arról váltottunk) T-Home IPTV-n. A HD csatornák korrektek.
-
Szpisti
addikt
Nem tudom miért szeretik sokan ha a 4:3-as adások/filmek ki vannak húzva a 16:9-es képernyőre? Minden széthúzódik, "meghíznak" színészek, egyszóval torz lesz. Sok ismerősömnél látom ezt a "jelenséget"...
Én kifejezetten szeretem a funkcióját a T-Home-os STB-nek, hogy automatikusan igazítja a képet. -
Garold
senior tag
-
Trabanti1
csendes tag
Sziasztok!
Jelenleg upc direct előfizum van igazából nagyon szeretem,de az epg az pocsék és nem felvevős. Most gondolkozom a t-home ip tv-n. Nagyon szimpi egy dolgot kivéve, és az nagyon bosszant!! A szomszédba járok át tesztelgetni. Ami idegesít az a 4:3-as képarány. Példa story 4 : Columbo –itthon tök jó 16:9-es kép, szomszéd 4:3 , és ha a fejem tetejére állok is nem tudom teljes szélességben nézni, a reklám az teljes (16:9 ) képernyős. Hiába áligatom a felbontás tv/ boksz semmi. Be lehet azt valahogyan állítani, hogy mindig kitöltse a 16:9-et? Ha nem, akkor inkább hagyom az egészet! -
Degeczi
nagyúr
válasz Gedeon31 #37427 üzenetére
Egyébként a Speak minicsomag eleve elcseszett: aligha lehetnek sokan, akik pont ilyen spanyol/olasz/orosz/francia/angol/német keverékért adnának ki pénzt - egy-egy csatorna kedvéért (ami az őket érdeklő nyelven van) pedig nem éri meg
(angolban pláne vicc, hogy a MindigTV-n ingyen fogható EuroNews az egyik...)ha vkit ilyesmi érdekel, sokkal jobban jár egy egyszerű műholdvevővel, ami egy-két éven belül visszahozza a telepítés árát ilyen díj mellett
(de sajnos a BBC Entertainment nem érhető így el)[ Szerkesztve ]
-
Vyndree
őstag
Még mindig nincs megoldás IP cím cserére Cicso EPC3925 esetében? Hiába húzom ki 1-2 napra, semmi változás.
Lassan egy éve ua. engem nem zavar, máshol ez amúgy fizetős. -
Degeczi
nagyúr
válasz jani4454 #37422 üzenetére
#37250: "BBC Entertainment átkerül a Speak minicsomagba"
A T-Home csatornalistájában már nem is szerepel, valóban csak a Speak minicsomagban (havi +1150-ért - köszi...)
(és most néztem meg: nálunk már ki is szedték a kábeles IPTV-ről, "a 1412-n fizethet elő" fölirat fogad odakapcsolva )
[ Szerkesztve ]
-
somnia
őstag
válasz --1c3m4N-- #37423 üzenetére
Nekem is ma jött az SMS, hogy kész, és tényleg.
Azt mondta az illetékes, hogy ha legközelebb ilyen van, akkor kérjem a modem újraindítását.
Ezt kideríteni tartott majd' egy hónapig? -
--1c3m4N--
csendes tag
Végre 3 hónap szenvedés és bejelentés után ma reggelre helyreállt a 120/10-es netem. Kiváncsi lennék mi volt a gond, hogy ennyi ideig kellett szívni. Most stabil 120+/11. Remélem így is marad!! Modemet restartoltam persze. Akinek szintén gondok voltak, tapasztaltok javulást? Üdv.
-
jbl
senior tag
Sat tv-én mikor lesz M3?
4 és fél éve csak vim-et használok. elsősorban azért, mert még nem jöttem rá, hogy kell kilépni belőle.
-
SFAkos
aktív tag
Na volt itt a szerelő, újra van egy csodás virágos ZTE-m mert más nem volt a raktáron, csak ez meg a speedport így nem volt nehéz a választás.
-
Degeczi
nagyúr
válasz Vyndree #37409 üzenetére
Hát ez Q jó!
Ma reggel rendezgettem át (előre pakoltam a HD csatornákat) pontosan itt - de most újra belépve nekem is ezt írja!Megvan a trükkje: kattogtatni kell a fülekre... Beállítások, TV-műsor - és ezután már működik a Csatornáim fül...
A T-Home felület újabb bugja (vagy szándékosan tiltani akarják a mezei beltériken az átrendezést, de az ellenőrzés nem jó? Mindegy, így működik)[ Szerkesztve ]
-
-
Vyndree
őstag
válasz .:ZS:. #37403 üzenetére
Annyit lehet tenni, hogy most beállítod, majd
1. http://www.t-home.hu/lakossagi/tv/musorujsag
2. Beállításaim -> Szinkronizálás -> Csatornasorrend -> Szinkronizálás TV-ről webre
3. Mikor összekavarják akkor ugyanez, csak Szinkronizálás webről TV-re
Elméleti szinten visszarakja az általad elmentett sorrendet. Az új csatornákkal nem tudom mit fog kezdeni, feltételezem a végére helyezi, amit még mindig könnyebb helyre tenni, mint az egészet újra beállítani. -
Degeczi
nagyúr
válasz nylontacsko #37251 üzenetére
Hát mi néztük a BBC-t...
A fenének ezt kell kivenni, és nem mondjuk a Muzsika TV-t...
Új hozzászólás Aktív témák
Olvasd el az összefoglalót!
Szolgáltatók összehasonlítása ITT!
Jelszinteket ide írhatsz!
Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni és ahhoz segítséget nyújtani szigorúan TILOS.
- eMAG vélemények - tapasztalatok
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Ukrajnai háború
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Samsung Galaxy Tab S10 Ultra - más dimenzió
- Xbox tulajok OFF topicja
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Házimozi haladó szinten
- PlayStation 5
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest