-
IT café
Telekom (vezetékes telefon, IP / kábel / műholdas TV, xDSL / kábel / optinet)
Új hozzászólás Aktív témák
-
hzcs
senior tag
Kérdés: az megoldható, hogy a speedport 2-es voip aljzatába dugott telefon felhívja az 1-es aljzatba dugott telefont? Ha igen, hogyan?
-
azbest
félisten
Ahogy a sima internetes videóknál is, a lejátszó pár másodpercnyi adást betölt mielőtt elkezdené lejátszani. Ezt azért teszi, hogy ha néha-néha kicsit lassabb lenne a netkapcsolat, mint amennyi a videónak kell, akkor se kezdjen akadozni. Legközelebb lehet, hogy pont a másik box fog előrébb tartani. Attól függően, hogy éppen hogy bufferelnek.
-
XP NINJA
őstag
Netmánia XXL
[ Szerkesztve ]
-
lufi7
aktív tag
Sziasztok!
Hétvégén beüzemelték az IPTV-ét. Minden szupi, de azt vettem észre, hogy a két box által közvetített adás között kb. 7 mp csúszás van.
Ez hogy lehet?"Csak szóljatok mindig 5 perccel a gól előtt"
-
OldMike
őstag
Erre esetleg van-e valakinek gondolata?
42LM660S
-
kabelmania27
Topikgazda
-
spiritex
veterán
válasz kabelmania27 #36587 üzenetére
Tudod mi volt a leggázabb dolog? Az, hogy a T előtt I-sek voltunk, és amikor felmondtam a szerződést az I-nél azt mondták meg fogom bánni, mert állandóan szakadozik a net a T-nél... Na ez már közel a 4. vagy 5. évünk a T-nél és ennyi idő alatt a bejelentett műszaki karbantartásokon kívül azt hiszem 2x ment el a net pár órára este 11-kor, de reggelre már minden jó volt. Illetve a szerződés bontásakor hirtelen lett a semmiből 2e Ft-al olcsóbb csomagjuk. Mármint az I-nek. De mondom most már késő! Amikor hetek óta e-mailezek, telefonálok, bemegyek személyesen, hogy tudnak-e olcsóbb csomagot adni, akkor nincs, amikor meg felmondok, akkor van??? Na erről ennyit! Még mindig mérges vagyok rájuk. Bocsesz!
Ha te az vagy, akinek képzeled magad, akkor ki az, aki képzeli magát annak a valakinek?
-
kisapa
senior tag
válasz kabelmania27 #36587 üzenetére
A fibernet tényleg egy katasztrófa volt. Szerencsére megszünt. Én reménykedtem ,hogy a UPC veszi meg de sok más várossal ellentétben nálunk Invitel lett. Az ismerőseim szerint semmivel sem jobb mint az elődje.
-
kisapa
senior tag
A sebesség csökkenésre vonatkozó bejelentésem sikerrel járt.Egyúttal megoldódott a korábbi kérdésem is az IPTV ip címével kapcsolatban. Érdekes módon felhívott a szerelő, hogy át konfigurálták a kapcsolatomat (bármit is jelentsen ez) és lás csodát. Nincs ip címe az IPTV-nek és a letöltési sebesség is 19Mb-re nőtt.Remélem így is marad.
IP Address information (Internet)
IPv4 Address Information
Public WAN-IP:
84.0.115.44
Gateway address:
145.236.238.68
Primary DNS server:
84.2.44.1
Secondary DNS server:
84.2.46.1
IPv6 Address Information
Assigned address range / prefix:
Useable address range for LAN:
IPv6 address (GUA):
Gateway address:
Primary DNS server:
Secondary DNS server:IP Address Information (IPTV)
The Internet connection is currently disconnected. Therefore, no IP address information can be displayed. -
spiritex
veterán
válasz djculture #36580 üzenetére
Mondjuk tényleg semmi gondunk, panaszunk a T-re! Ha gond van, jönnek megjavítják. Úgyhogy valószínűleg 3x is meggondoljuk ezek fényében váltunk-e 1.5 év múlva, amikor lejár a hűségünk.
Ha te az vagy, akinek képzeled magad, akkor ki az, aki képzeli magát annak a valakinek?
-
perfegor17
senior tag
Sziasztok egy pár napja szórakozik a netem. Ping tesztnél packet lost üzenet fogad.A ping pedig 14-es.Ez 20mb-os t-home net.Valami tipp hogyan javítható?
-
djculture
félisten
válasz kabelmania27 #36581 üzenetére
Az egy dolog 2-3 éve az volt annál a cégnél a divat hogy oda mentek, bemutatkoztak magyar telekomosnak. Felajánlottak új szolgáltatást, alá iratták a szerződést avval aki beszívta, majd jött a telekomtól a kötbéres papir hogy más szolgáltatónál kötött szerződést internetre telefonra fizesse ki a kötbért.
Gazdasági Versenyhivataltól is akkoriban kaptak ezért egy vaskos több milliós büntetést.
Mostanában az a divat hogy ha leakarsz mondani valamit épp nem sikerül mert mindig előhuznak valami tartozást, ajánlom mindenkinek aki szívatni akarja magát.
Egyik ismerősömnek nyár óta játszák ezt A telekom hozzájuk képest egy üdvhadsereg, minden jóval.[ Szerkesztve ]
-
-
spiritex
veterán
válasz k.kristof #36578 üzenetére
Az van, hogy konkurenciával terhelt helyeken, utcákban nem publikus csomagok vannak érvényben, és ott van direkt marketing. Nálunk az Invitel játszotta el ugyanezt, mert tudták, hogy évtizedek óta T van a házban, az utcában. De az Invitel valami indokkal szépen felásatta az utcát, majd jött reklámozni az optikai csomagját, ami természetesen olcsóbb volt a T-s csomagnál 50-100 Ft-tal és az elavult rendszerrel ellentétben már optikán érkezett volna. Egyelőre még nem váltottunk, de idővel sztem fogunk.
[ Szerkesztve ]
-
k.kristof
őstag
Sziasztok!
Barátnőm hívott, hogy becsöngetett egy T-s üzletkötő a lakásba, és 2600 forintos havidíjjal 10 Mbites internetet ajánlott. Jelenleg az egész házban Digi van tudtommal, ez kábelen jön, ugyanolyan modemünk van mint a korábbi VI. kerületi albérletemben. Az üzletkötő állítólag optikát emlegetett, és hogy adnak saját routert, erről mit lehet tudni? A Telekom honlapja szerint a házunkban nem érhető el jelenleg az internetszolgáltatásuk. Most akkor mi van?
És a cím: Budapest, IX. kerület, Berzenczey utca.
-
hohorgasz
csendes tag
Sziasztok
A hozzáértőktől kérdezném, milyen felvevős beltérit adnak mostanság iptv felvételi opcióhoz? Ed3- as területen lenne használva. Jelenleg epc3925 hgw van + isb2001 iptv box. Előre is köszi a válaszokat. -
kabelmania27
Topikgazda
válasz spiritex #36575 üzenetére
Ha nem megy el a net akkor semmi problémát nem fog okozni. Amit a modem kiír azt tájékoztató jellegűnek szabad tekinteni, a pontos értékeket műszerrel lehet megnézni. Az sem jó ha túl alacsony a vételi (iptv miatt érzékenyebb) de a túl magas sem jó, ettől független nem törvényszerű hogy 10feletti vételivel gond lesz, tudom hogy kivétel erősíti a szabályt, de ismerősnél (UPC nemwifis) Cisconál újraindítás után is 20-22es vételi ( erős a bejövő médiaboxnál 92%-os az erősség) értékeket ír ki és nincs gond a kapcsolattal, tesztmodemeket is ilyen szinttel próbálják ki.
[ Szerkesztve ]
-
spiritex
veterán
válasz spiritex #36178 üzenetére
Tudom, hogy a cisco 3925 újraindítása leviszi a DS channelek Power Level értékeit, de mégis érdekelne, hogy mit jelentenek ezek a magas értékek? A jelnek az erősségét gondolom, de miért baj, hogy magasak? Mit okozhatnak?
Tegnap pl. már 24-25 között volt a Channel 1-4 értéke. Ha ilyen magasra vagy még magasabbra (mondjuk 30-ra akár) felszöknek, és nem indítom újra, akkor milyen problémát okozhatnak?
-
€uro
őstag
válasz kisapa #36573 üzenetére
Ez nagyon jó hír! Épp akartam kérdezni, hogy Speedport W 724V routerrel sikerült-e már valakinek megoldani az átirányítást. Akkor tovább próbálkozom vele én is.
dchard: Szuper! Akkor ez az út is járható.
Eladó - Samsung 55" Aktív 3D SMART LED TV + 4 db 3D Szemüveg | 2 db Távirányító (egyik giroszkópos, hangvezérléses)
-
kisapa
senior tag
Az átirányítás kérdést egyenlőre megoldottam úgy ,hogy DMZ-vel minden forgalmat engedélyeztem a belső routerre és ott csináltam meg az átirányításokat.Jelenleg működik. Egy régebbi kérdésem. Még mindig nem tudom miért van ip címe az IPTV- nek a HGW-ben amikor már nincs ilyen szolgáltatásom.
IP Address information (Internet)
IPv4 Address Information
Public WAN-IP:
84.2.72.97
Gateway address:
145.236.238.68
Primary DNS server:
84.2.44.1
Secondary DNS server:
84.2.46.1
IPv6 Address Information
Assigned address range / prefix:
Useable address range for LAN:
IPv6 address (GUA):
Gateway address:
Primary DNS server:
Secondary DNS server:IP Address Information (IPTV)
IPv4 Address Information
Public WAN-IP:
10.49.21.14
Gateway address:
10.49.16.1
Primary DNS server:
10.1.132.20
Secondary DNS server:
10.1.5.20[ Szerkesztve ]
-
dchard
veterán
"Ezzel azt akarod mondani, hogy PPPoE-n keresztül is elérhető a 20 Mbps-os letöltési sebesség?"
Pontosan. Ha a második router nélkül megvolt a sebesség, akkor minden bizonnyal a második router háza táján lesz a probléma.
"Ameddig valakinek a vonala NAT-olva van, addig az átirányítás nem működhet - bármilyen routerrel is próbálkozik."
Ez így van, de a sebesség problémának ehhez nincs köze.
Dchard
A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]
-
kisapa
senior tag
válasz dchard #36568 üzenetére
A szuper szervízben igazad van. Hozzám múlt hét szombat óta nem jöttek ki.Már nem is érdekel. A sebességcsökkenéssel kapcsolatban én is kérdeztem, hogy a router wan portja tud-e többet 10Mb-nél.Nálam sajnos annyira nem tűnik fel mert előtte se volt meg a 20Mb csak valamivel több mint a garantált 10Mb. Biztos ami biztos így még csak nem is reklamálhatok. Az azért furcsa, hogy amikor bekötötték a VDSL-t 17Mb volt tv nélkül.Aztán ez szépen lassan lecsökkent 12Mb-re. Ami ugye azt jelenti,hogy a tv mellett már nincs meg a 10Mb sem.Ezután váltottam SAT tv-re de sajnos a sebesség nem változott.Éppen most tervezem ezt megreklamálni.
-
€uro
őstag
válasz dchard #36568 üzenetére
Ezzel azt akarod mondani, hogy PPPoE-n keresztül is elérhető a 20 Mbps-os letöltési sebesség?
A routeremmel PPPoE-n keresztül csatlakoztam a HGW 4-es portjára. HGW IP címe: 192.168.1.254, routeré: 192.168.1.253. HGW-n DHCP ki van kapcsolva. Mindenhol CAT6-os kábeleket használok.
Csak így - a négyes porton keresztül - tudtam összehozni a kapcsolatot.Ameddig valakinek a vonala NAT-olva van, addig az átirányítás nem működhet - bármilyen routerrel is próbálkozik.
Eladó - Samsung 55" Aktív 3D SMART LED TV + 4 db 3D Szemüveg | 2 db Távirányító (egyik giroszkópos, hangvezérléses)
-
dchard
veterán
A NAT-olásnak a problémádhoz semmi köze, a szuperszerviz semmit nem fog neked megoldani, és ami a leglényegesebb: nem írtad le, hogy hogyan kötötted össze (pontosan), ergó megmondani sem lehet, hogy mégis mitől lassult be a cucc. A routered mindenesetre bizotsan nem gátja a nagyobb sebességnek.
Dchard
[ Szerkesztve ]
-
€uro
őstag
válasz Peltár #36566 üzenetére
Majd kijönnek a szuperszervízesek és megoldják az átirányítást!
Ha nem ők, akkor egy - legrosszabb esetben egy-két hónapon belül érkező - új Speedport firmware.
-
OldMike
őstag
Sziasztok!
A kérdésem a járatlanságomat mutatja:
IPTV-m van Cisco 3925-ös HGW-vel, amiből az STB-n kívül a PC-be és a tévébe is megy egy UTP kábel. DLNA megosztást csinálok egy PC-re telepített programmal. Ezen a módon a PC-HGW-tévé között milyen lehet a bitráta? Lehet ezt valamilyen különleges eszköz nélkül mérni? Ha minden összekötés CAT5e kábel lenne (A PC hálókártyája és a HGW 10/100/1000-es, a tévét sajnos nem tudom), akkor az változtathatna a bitrátán?Kösz
42LM660S
-
nauro
aktív tag
Sziasztok!
Speedtouch router lecserélése van folyamatban TL-WDR4300-ra. Milyen belépőkre, jelszavakra lesz szükségem T-nél, mit kezdjek el előkaparni, mielőtt nekiesnék? Köszönöm a segítséget -
€uro
őstag
Sikerült összekötnöm a Speedport W 724V HGW-t és a TP-LINK WR2543ND routeremet.
Így működik a port átirányítás. Szuper!
Ugyanakkor van egy kis problémám. A le és feltöltési sebességem a töredékére csökkent. A Speedtest.net oldalon mértem a sávszélességet.
Speedport-tal a le és feltöltési sebességem - bármelyik időszakban is mértem - mindig stabilan 21.0 és 1.2 Mbps volt. A saját routeremmel 7.5 és 0.12.
Korábban olvastam itt a topikban, hogy ha a HGW-t modemként használjuk, akkor a sávészélesség korlátozott. Ennek köszönhető a lecsökkent adatátvitel? Vagy a routerem nem tud nagyobb sebességet?
Bárhogyan is legyen, most csak kíváncsi voltam, hogy a saját routeremmel működik-e az átirányítás. Most már ki fogom hívni a T-Home Szuperszervízét, hogy oldják meg az átirányítást a Speedport-on. Egyébként ez ügyben már futottam köröket. Kétszer cseréltek nálam routert. Volt itt ZTE és egy másik Speedport is. Na meg közben feloldották azt a bizonyos "NAT-olást" is.
Szerkesztve:
Egyébként amikor a ZTE-t kipróbáltam, alapból nem hozta ugyanazt a sebességet, mint a Speedport. Csak 13-14 Mbps körül volt a letöltés. A feltöltés is kb. a harmada volt a Speedport-énak. Gyorsan kipróbáltam rajta az átirányítást. Nem működött. Aztán kértem azonnal a T-Home-os szerelőt, hogy tegyen vissza egy új Speedport-ot.
[ Szerkesztve ]
-
AtHoS
nagyúr
Sziasztok!
A távközlési cégek most eléggé akciós kedvükben vannak és hajtják az új ügyfeleket minden területen.
Bennünket is megkeresett egy telekom üzletkötő, aki akciós díjjal internetet ajánlott a meglévő analóg telefonvonal mellé. Ránéztem a weboldalukra és nálunk a NetMánia L csomag ami még elérhető és ezt kínálják most potom 3250 Ft-os havi díjért.Amin viszont meglepődtem, hogy elég korrekt le/fel töltési sebességet írnak mellé (30/5 megabit/s, garantált 20/1 megabit/s).
Jelenleg UPC-nél vagyok, ahol 30/3-as csomagért 3590-et kérnek el. Mondjuk nem volt problémám eddig a UPC-vel, de erősen elgondolkodtam a váltáson (kis változatosság nem árthat).
Meglévő telefonvonalra mennyi idő mire kötnek netet tkomék mostanában?
Régebben volt ADSL netem, akkor nem volt vele gondom. Jelenleg egy routerre kötött winyó szerverként üzemel 24/7. Van-e most bontogatás X óránként, IP cím fix-e vagy változik, meg úgy általánosságban mennyire "stabil" a kapcsolat? Telefonközponttól 300..400 méterre a 30 Mb-es sávszélt tudják-e biztosítani?read-only mode on the forum
-
djculture
félisten
válasz pisti22 #36558 üzenetére
Ja de ott eleve bennevan az alapdijban, plusz az archiv tv alkalmazásban minden ,műsort elérsz a RTL Klub, RTL II, TV2, m1, Life Network, Ozone Network, ATV, Hír TV, Cool, Muzsika TV, Story4 csatikról amit nem vettél fel azt is 3 napig. 50 Ft-ba kerül egy műsor visszanézése mondjuk.
Az hogy megéri e te tudod. A rögzitést is meglehet saját berkekben oldani , nem muszáj érte fizetni meg minden mással igy van szerintem.
[ Szerkesztve ]
-
pisti22
csendes tag
válasz djculture #36557 üzenetére
De ez a felvehető adás ez opcionális vagyis kérhetem vagy nem, de ez mindkettő csomagba kérhetem. Ugy tudom hogy lehet Nem interaktiv csaomagot kérni felvevős opcióval, plusz pénzért. 1100 Forint a tv rögzités,tekerés. Videotár nemkell. Facebook, meg van a tvbe a smart hubba is. Akkor így jól tudom? Vagy érdemes interaktivot kérni? Vagy nem éri meg?
-
pisti22
csendes tag
Most van a T nél ez a Műholdas TV csomag. Pontosan most miben különbözik az Interaktív csomag a Nem interaktív csomagtól? FullHD smart Led Tvhez szeretném aktiválni eme csomag valamelyikét.
-
Arki
tag
válasz poli27 #35931 üzenetére
Minek O.o?
A nem T-home routert közvetlenül a TV-s fogadó egység elé raktam, így nincs szakadás. A szolgáltató router dhcp-zik, a fogadó egység előttin megy a wifi és arra van rákötve a fogadó egység.
Comodo:http://comodo.freegamespalace.org, blog: http://geza.freegamespalace.org, olcsó tár: http://secure.hostgator.com/cgi-bin/affiliates/clickthru.cgi?id=gabrielg
-
Gedeon31
addikt
válasz hackeeeee #36551 üzenetére
Mostanában ezt az áremelés lehet a gyakorlat a box havidíjra és a felvétel opcióra fognak fókuszálni,mert azt ugye lehet emelni így.
(#36552) az érdekes ,mert amikor közel 3 éve amikor az első hűségemet kötöttem jól emlékszem úgy volt ,ha lemondom a prémium opciót box cserélve jár aminek már akkor is közel 9000 Ft díja volt.
[ Szerkesztve ]
-
djculture
félisten
válasz Gedeon31 #36550 üzenetére
Azt persze mivel plusz szolgáltatás, nem képezi a hűség alapját. Hűséget csak alap szolgáltatásokra lehet kötni, pl telefon meg internet csomag meg televizió szolgáltatás egy felhasználási helyen, minden másra nem lehet és azt le is lehet mondani bármikor. Nem kell a felvételi opció, lemondod viszont látásra ennyi.
Ha az alapszolgáltatásokat amire hűséget kötött bárki változtatnák akkor az előfizetőnek 15 napja lenne felmondani a szolgáltatást azt meg nem fogják megengedni.
[ Szerkesztve ]
-
djculture
félisten
válasz hackeeeee #36546 üzenetére
Ismerősöknél csak az emelkedett amire nem volt hűség (pl telefon) meg a televizió szolgáltatásnál a plusz beltérik dijai (ezeket bármikor emelheti bármennyire mint ahogy a plusz kényelmi szolgáltatások dijait is). Internet egyiknél se változott hűség van nekik is nyáron kötötték rá.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz djculture #36543 üzenetére
Ezek a változtatások már megtörténtek 1 hónapja.
Januárban jön a következő kisebb csati változás hullám.(#36546) hackeeeee
Nem!
A meglévőeknek nem emelhetik az árat, pontosan le volt írva! Abban az e-mailben amit szét küldött a Telekom, illetve számla levél alján is szerepelt.[ Szerkesztve ]
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz Gedeon31 #36542 üzenetére
Tudomásom szerint a net ára emelkedett, de ez nem 100%-ban biztos. Biztos van, aki ezt jobban tudja.
@djculture: Ez biztos? Én személyesen kérdeztem rá, és ott is azt a tájékoztatást kaptam, hogy meglévő ügyfeleket is érinti az emelés.
Ebben erre nem látok utalást.[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
djculture
félisten
válasz Gedeon31 #36539 üzenetére
Azt megkell reklamálni mert ott van a modositott feltételkben hogy csak a hűséggel nem rendelkezőket érinti az áremelés.
Na azért az más, mondom én hogy a hűséges alapdolgokat érinti csak a plusz kényelmi szolgáltatásokra tudják rányomni de azt meg lemondod a fenébe.Most nézem szép kis csatorna cserék lesznek megint :
2013. november 5-től új csatornaként bevezetjük a SmashHits csatornát az Extra csomagokba és a Pulse
minicsomagokba (5., 6/A, 6/B, 6/D melléklet).
2. 2013. november 5-től új csatornákat vezetünk be a digitális kábeltelevízió és az IPTV Családi+HD csomagokba:
TV2 HD, Eurosport HD, AXN HD és National Geographic HD (5., 6/A, 6/B melléklet).
3. 2013. november 5-től új csatornákat vezetünk be a műholdas televízió Családi+HD csomagba: TV2 HD,
Eurosport HD, AXN HD, Discovery HD Showcase, Animal Planet HD és National Geographic HD (5., 6/D
melléklet).
4. 2013. november 6-tól bevezetjük a MoziKlub előfizetéses műsorkölcsönzési szolgáltatást, amely az IPTV és
az Interaktív Sat TV szolgáltatás keretében vehető igénybe (5. Melléklet 1.2.,1.3., 3.2., 3.3. pont).
5. Új csatornaként osztjuk el 2013. december 2-től az MTV European csatornát az MTV Hungary helyén. Ezzel
egyidejűleg az MTV Hungary – a műsorszolgáltató érdekkörében bekövetkezett okból - kikerül a kínálatunkból
(6/A, 6/B és 6/D melléklet).[ Szerkesztve ]
-
Pár hónapja nem fizetek egy ft -ot sem, mert az ügyfélszolgálat szerint "a hibát nem tudták a szakembereink időben elhárítani ezért x ft-al túlfizetést írtak jóvá" (ez 5-6 hónap teljes havi költség (IPTV,DSL,telefon havidíja) elvileg ebbe a hóba a havidíj fele az amit fizetni kell, következő hónapba már teljeset kell fizetnem , de nem értem milyen hibát nem tudtak időben elhárítani !? (én nem jeleztem feléjük semmi problémát...) de sebaj, kaptam free szolgáltatást majdnem fél évig
L
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
Gedeon31
addikt
Nem arról volt szó akinek speciális csomagja van és még van rá hűség idő addig nem emelkedik 100 FT-tal az internet havidíja?
-
dchard
veterán
válasz #41133696 #36527 üzenetére
Ne feledjük, hogy a növekedést nem elsősorban a Speedport 724 Ci-nek köszönheted, hanem a ténynek, hogy VDSL2 technológiát támogató alközponton vagy, ráadásul elég közel ahhoz, hogy ebből érdemi sebességnövekedés keletkezzen.
Ugyanitt ugyanilyen mértékű növekedés következett volna be a ZTE 931-es eszközzel is, amiben szintén VDSL2 képes chipset van (ráadásul Broadcom ami elég jó).
Dchard
-
dchard
veterán
válasz Peltár #36531 üzenetére
Én úgy gondolom, hogy kell lennie olyan beállítás-kombinációnak, ahol az IPTV/IP telefon is működik, és lehet saját routerrel vagy PC-vel PPPoE betárcsázás segítségével internetezni. Ezt onnan veszem, hogy saját eszközzel egy szimulált DSL hálózaton ezt már megtettem Az persze más kérdés, hogy ezekkel az erősen korlátozott eszközökkel is meg lehet-e tenni. Ha mást nem, majd az okosított FW-ben engedélyezzük
Dchard
-
Peltár
aktív tag
4. Van egy másik beállítás a modemen:
Use device as modem: Allow additional Internet connections
Ezzel mi a helyzet? Be kell kapcsolni a PPPoE-hez?Ha ezt bekapcsolod elméletileg letiltja az IP-TV, IP-Telefon funkciót.
Én így használtam az előző pontokat is betartva így csak modemként működött az eszköz, a Linksys rúter intézte a többit, és én ezt akartam.
-
dchard
veterán
A speedport nem modem, hanem HGW, ez egy lényeges különbség a szempontodból.
1. Érdemesebb ugyanabba a címtartományba de más címre rakni, így ha matatni kell benne, könnyen elérhető mindkét eszköz. Például: Speedport 192.168.1.254, routered meg 192.168.1.1.
2. A Speedport-on be kell kapcsolni a PPPoE PT-t ahogyan írod. És igen, a DHCP-t érdemes kikapcsolni a HGW-n. Ez nem befolyásolja az IPTV, mivel azok a portok brdiged módban vannak, és ők nem a HGW-től kapják a címeket.
3. Nem kell bekapcsolni, ez azt jelenti, hogy a LAN1 port WAN portként működne a Speedporton, tehát ezt ne kapcsoljuk be!
4. Első körben ezt hagyjuk kikapcsolva, ha viszont végigpróbáltad az összes portot(!) a PPPoE PT bekapcsolása mellett és nem tud a Speedport mögé dugott routered tárcsázni, érdemes bekapcsolni ezt is.
5. Nincs.
6. Először a 4-es portot próbáld, de ha az nem megy, próbáld végig az összes LAN portot.
Dchard
-
€uro
őstag
Routerrel (TP-LINK WR2543ND) szeretnék PPPoE-vel csatlakozni a Speedport W724V készülékre úgy, hogy az IP telefon is működjön. Ezzel kapcsolatban szeretnék tisztázni egy-két kérdést, mert nem sikerül összehoznom a kapcsolatot.
1. A Speedport IP címe: 192.168.1.254. A routert mindegy, hogy melyik IP cím tartományba teszem? Lehet a címe 192.168.0.1 vagy adjak neki inkább 192.168.1.1-et?
2. A modemen ugye ki kell kapcsolni a DHCP szolgáltatást és bekapcsolni az alábbi opciót:
Enable PPPoE Passthrough3. A modemen a Settings opcióknál van egy olyan, hogy:
External modem: Allow an Internet connection on socket LAN1/link via external modem.
Ugye ezt nem kell bekapcsolni?4. Van egy másik beállítás a modemen:
Use device as modem: Allow additional Internet connections
Ezzel mi a helyzet? Be kell kapcsolni a PPPoE-hez?5. Van valamilyen egyéb beállítás, amire figyelni kell, hogy a routerem tudja tárcsázni a modemet?
6. A modem 4-es LAN portjára kell csatlakozni a routerrel? Vagy mindegy, hogy melyik port-on kereszül tárcsázok vele?
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
-
djculture
félisten
válasz lucky07 #36523 üzenetére
Nem drágák tescoba is kapsz az a lényeg nézd meg hogy vagy rajta legyen hogy output (kimeneti kábel)vagy a kis nyil kifele mutasson a scarttól. Meg vannak ilyen univerzális scartok is amik kimenetre meg bemenetre kapcsolhatók, itt is tettek be róla képet. csak hozzá még kell külön rca kábel is :
[ Szerkesztve ]
-
-
Lenry
félisten
válasz hackeeeee #36514 üzenetére
nope
HGW -> switch -> szervergép
összes kliens ugyanebbe a switchbe csatlakozik, HGW-ből jön az interwebz, szerverből jön az IP cím.viszont a megérzésed hasonló az enyémhez, ugyanis egy IP scanner a 171.254-es IP-re nem egészen azt az eszközt jelezte, amit vártam, ezért is lennék kíváncsi egy másik ilyen HGW MAC címére
[ Szerkesztve ]
Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
-
hackeeeee
Jómunkásember
Tipp, mivel HGW ment, így, most 2 (vagy több) router van egymás mögé pakolva, és ez a gép nem a hgw-be, hanem egy a hgw-be kötött router-hez van csatlakoztatva? Mert ebben az esetben ez okozhat galibát. Szerintem itt erről lehet szó.
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
Lenry
félisten
válasz Peltár #36511 üzenetére
minden, amit láttatok, az a távoli gép.
IP címet nem akarok újítani, mert egyrészt a szóbanforgó gép a DHCP szerver, másrészt félek, hogy /release után esetleg nem tudnám távolról vezérelni[ Szerkesztve ]
Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
-
€uro
őstag
válasz kisapa #36501 üzenetére
Szia!
Én is azon dolgozom, hogy az átirányítást megoldjam az ugyanilyen típusú router-emmel.
Azt ajánlom, hogy először hívd fel a T-Home-ot és kérdezd meg, hogy "NAT-olva" van-e a vonalad. Ha igen, akkor kérd, hogy oldják fel. Ez az első lépés. E nélkül nem működhet az árirányítás.
Nekem már feloldották, de még mindig nem sikerült összehoznom az átirányítást. Ma próbálkoztam azzal, hogy én is PPPoE-n csatlakozom a modemre a régi routeremmel. Ezt még sajnos nem sikerült megoldanom. Valami miatt nem tudja a routerem tárcsázni a modemet.
-
Lenry
félisten
válasz Peltár #36507 üzenetére
Firefox is ezt csinálja, szóval kétlem, hogy böngészőspecifikus lenne a probléma, de azért kipróbáltam.
mostmár annyival előrébb vagyok, hogy egy pillanatig elkezdi tölteni, amíg az IP címmel próbálkozik, aztán jön a speedport.ip-re történő átirányítás, és megint ott vagyok, ahol a part szakad.Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
-
d.beni
aktív tag
sziasztok!
januártól lesz valami változás a sat tv dijcsomagokban?
ugyértem uj csatornákat tesznek e bele vgay vesznek e ki belőle valamit? -
Lenry
félisten
válasz Garold #36499 üzenetére
a helyes IP 171.254.
ennyire kezdőnek ne nézzetek már...(#36500) GoodSpeed igen, ott a TeamViewer, mert a gép Budán van, én meg Szegeden
(#36502) polonic Server 2003 és IE8, de erősen kétlem, hogy a modemnek ne lenne faxmindegy
-
dchard
veterán
válasz kisapa #36501 üzenetére
Próbáld meg mindenféle bizerálás nélkül a Speedport 4-es számú LAN portjára dugni a routered WAN portját és egyszerűen betárcsázni a routeredről.
És működni fog minden IP-s szolgáltatás is.
Nem hiszem, hogy olyan régi routered van aminek csak 10megás WAN portja van, az elmúlt 5 évben biztosan nem készült már ilyen.
Dchard
-
kisapa
senior tag
Segítséget kérnék.Van egy Speedport W 724V típusú elosztóm amiben nem sikerül megoldani a port átirányítást. Arra gondoltam,ha beállítanám a PPPOE PT-t és a saját routerembe írnám be a felhasználó nevet és a jelszót akkor kikerülhetném a tűzfalat. Csak azt nem tudom ,hogy a digitális telefon ilyenkor is működik-e? A saját routeremen van UPNP úgyhogy a port átirányítás könnyebben megoldható.Még az is érdekelne,hogy ha jól sejtem a hagyományos router WAN portja csak 10Mb -et tud.Ilyenkor ,hogy tudnám kihasználni a 20Mb-es netemet?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Olvasd el az összefoglalót!
Szolgáltatók összehasonlítása ITT!
Jelszinteket ide írhatsz!
Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni és ahhoz segítséget nyújtani szigorúan TILOS.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest