- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Proxmox VE
- Milyen NAS-t vegyek?
- Programozás topic
- Május 5-én csörög utoljára a Skype
- Teljes stratégiaváltással megy neki az európai piacnak a BYD
- Mobilinternet
- Vége: a kínai platformok nem adják vissza a pénzt visszaküldött áru nélkül
- Adobe Lightroom topic
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
-
IT café
Telekom (vezetékes telefon, IPTV, xDSL / kábelnet / optinet)
Új hozzászólás Aktív témák
-
loso48
csendes tag
válasz
havri1 #34450 üzenetére
DGND3700 is the Annex A version, supporting only ADSL2+, while the Annex B version DGND3800B also supports VDSL. Apart from that they are the same device. Nekem a DGND 3800B tipusom van, ami VDSL és VDSL2 beállítást is lehetővé tesz ! A csomagolásán is ez szerepel : Netgear DGND3800B-100GRS N600 Modem-Router (VDSL/ADSL (Annex B, Annex J), Dual-Band 5-Port Gigabit, 4x LAN, 1x WAN, 2x USB 2.0)
-
zibo73
aktív tag
válasz
nylontacsko #34457 üzenetére
Köszönöm szépen!
-
nylontacsko
senior tag
válasz
zibo73 #34456 üzenetére
Számomra relatív a "kép minősége" fogalom, így erről nem nyilatkoznék.
Egyébként nálam semmilyen szakadás nem történt még (pedig a világ végén lakom).
30/5 net mellett, még ha a 30as down sávszél ki van használva, akkor is akadás mentesen mennek a HD csatornák... is.
A HD csatornák minősége is rendben van, főleg egy arra alkalmas TV-vel
Összességében szerintem egy kiforrott technológiáról, szolgáltatásról beszélhetünk. -
zibo73
aktív tag
válasz
nylontacsko #34454 üzenetére
Kép minőség? A HD csatornák minősége és legfőképp arra hogy szaggat e a kép vagy már egy kiforrott technológia?
-
zibo73
aktív tag
Sziasztok!
Valaki kötött a T-homnál akciós iptv csomagot Digi kábelről szeretnék váltani,de nem tudom megéri-e.
Kettő darab tv-re lenne kötve gondolom akkor egy boxot fizetnem kellene pluszba.
Mennyire megbízható ez a megoldás?
Köszi előre is! -
villamos
őstag
válasz
loso48 #34448 üzenetére
Az a baj, hogy itt nem nagyon fogunk tudni segíteni, a t com szakemberei esetleg tudnának segíteni, de ők meg nem árulhatják el a kívánt adatokat. Ez még mindig a Magyar Telekom, és nem a német.
Attól tartok, hogy kénytelen leszel a szolgáltató által biztosított eszközt használni, mint a többiek. -
loso48
csendes tag
Az alábbiakban írt problémám megértéséhez javaslom még a Proharver teszt linkjét :
http://prohardver.hu/teszt/netgear_routerek_a_felsohazbol/netgear_szupergyors_routerek.html
Ebben a tesztben két oldalon keresztül ismertetik a NetGearrel kapcsolatos adatokat, teszteket és képeket is láthatunk a menüről. Természetesen én is tudok képeket küldenia jelenlegi beállításaimról amivel nem müködik a VDSL. A müködő ZTE beállításainak a képeit is rögzítettem. Minden segítséget előre is köszönök ebben a témában.
-
loso48
csendes tag
válasz
havri1 #34443 üzenetére
Ez nagyjából így is van, hogy a T-Online nem ad támogatást más tipusú modemekhez, de csak nálunk Magyarországon. Tudomásom szerint a német gyártmányú Speedport, a Pirelli és a Cisco valamelyik tipusa is szerepelt a ZTE-t megelőző korábbi időszakban. Hasonló helyzetet eredményeznek ezzel, mint a T-Sat-nál, ahol ugyancsak az általuk biztosított müholdvevőhöz biztosítják az előfizetői kártyát. A konkurens Invitel viszont nyilvánosságra hozta az ő területén szükséges VDSL beállításokat. Németországban a T-Com viszont
biztositja erre a modem-routerre is a szolgáltatást. Idézet :"Für den Test wurde das Gerät an einen Entertain-Anschluss der Telekom mit einer Bandbreite von bis zu 25 MBit/s im Download angeschlossen. Im Lieferumfang befinden sich der DGND3800B selbst, ein Ethernet-Kabel, ein Telefonkabel, ein DSL-Kabel und das Netzteil für die Stromversorgung. " Továbbá még azt írják a modem-router leírásában, hogy kompatibilis minden internet szolgáltatóval : "Der DGND3800B ist kompatibel mit allen führenden Internet Service Providern, wie z.B. Telekom, 1&1, Vodafone, Alice u.a. Dank des zusätzlichen Gigabit-WAN-Ports funktioniert der Modemrouter auch mit Kabel- und Glasfaser-Anschlüssen, beispielsweise Kabel Deutschland Unitymedia oder Kabel BW. Der DGND3800B ist kompatibel zu den IPTV-Angeboten der führenden Anbieter." Ezért szeretnék megoldást találni a magyaroszági használatára. Főleg, hogy közel 60 ezer Ft az ára :
http://www.olcsobbat.hu/termek/netgear_dgnd3800b_n600-51a17b2f8e16d5c47602cb06/ -
loso48
csendes tag
NetGear N600 DGND 3800B tipusú modem-routert képei és paraméterei :
http://scr3.golem.de/screenshots/1202/Netgear_VDSL-Router/DGND3800_3-4Rt.jpg
http://scr3.golem.de/screenshots/1202/Netgear_VDSL-Router/DGND3800_Back.jpg
Netgear DGND3800B N600 DualBand Gigabit vezeték nélküli router/modem (Annex B) jellemzői :
Termékosztály Router/Internet gateway
WAN csatlakozók 1x 10/100/1000BaseT (RJ45)
LAN csatlakozók4x 10/100/1000BaseT (RJ45)
2 x USB 2.0Beépített modem ADSL2+
Beépített Flash memória 128 MB
Beépített SDRAM memória 128 MB
Kezelés, felügyelet és konfigurációSNMP - Simple Network Management Protocol
Távoli kezelésTámogatott routing protokollok
Statikus Routing
Dinamikus Routing
RIP v1 - Routing Information Protocol ver. 1
RIP v2 - Routing Information Protocol ver. 2Támogatott protokollok és szabványok
IEEE 802.3 - 10BaseT
IEEE 802.3u - 100BaseTX
IEEE 802.3ab - 1000BaseT
UDP - User Datagram Protocol
TCP/IP - Transmission Control Protocol/Internet Protocol
DHCP - Dynamic Host Configuration Protocol
PPPoE - Point-to-Point Protocol over Ethernet
PPPoA - Point-to-Point Protocol over ATM
HTTP - Hypertext Transfer Protocol
DDNS - Dynamic Domain Name System
RFC 1483/2684
RFC 1577 (IP over ATM)
NAT - Network Address Translation
DMZ - Demilitarized Zone
QoS - Quality of Service
WMM - Wi-Fi Multimedia
UPnP - Universal plug-and-play
DLNA - Digital Living Network Alliance
IPTV - Internet Protocol TelevisionHitelesítési és hozzáférés szabályozás protokollok
IEEE 802.1x - Network Login
RADIUS
MD5 - Message-Digest Algorithm
SHA-1Támogatott VPN protokollok
PPTP pass-trough
IPSec pass-troughProcesszor típus. 400 MHz
Denial of Service támadások elleni védelem (DoS) Minden jelenleg ismert
További funkciókSPI Firewall - Stateful Packet Inspection
NAT Firewall
MAC szűrés
Port forwarding
Port triggering
Bandwidth Control
Szülői felügyeletWLAN támogatás Igen
Támogatott hálózatok - WirelessLANIEEE 802.11a - Wireless LAN 54Mbps, 5GHz
IEEE 802.11b - Wireless LAN 11Mbps, 2.4GHz
IEEE 802.11g - Wireless LAN 54Mbps, 2.4GHz
IEEE 802.11n - Wireless LAN 600Mbps, 2,4GHz
IEEE 802.11n - Wireless LAN 600Mbps, 5GHzTitkosítás
WEP - Wired Equivalent Privacy
WPA (PSK) - WiFi Protected Access (Pre-Shared Keys)
WPA2 (PSK) - WiFi Protected Access 2 (Pre-Shared Keys)
WPS - WiFi Protected Setup
DES - Data Encryption Standard
3DES - Standard adat titkosítás (168-bit) -
havri1
félisten
válasz
loso48 #34442 üzenetére
Én úgy tudom, hogy a thomenál alkalmazott (VDSL) DSLAM-okra csak a T-s HGW-kkel lehet felcsatlakozni. Külső eszköz nem támogatott. Ezt abból is gondolom, hogy nálam a HGW cserénél a MAC cím alapján regisztrálta be, és állították be a sávszélt.
Ha ez azóta változott..kövezzetek meg. -
loso48
csendes tag
2012 november 30-án vásároltam egy NetGear N600 DGND 3800B tipusú modem-routert, melynek gyári száma 2TC12274010D7. Semmilyen problémám nem volt vele, addig amig az ADSL szolgáltatást vettem igénybe a T-Online-ról. Májusban lehetőségem nyílt VDSL-re váltani a T-Online-nál, innentől kezdeve nem tudom úgy beállítani, hogy müködő internetem legyen. Ugyan a T-Online biztosított egy ZTE ZXDSL931VII tipusú modem-routert, de én továbbra is a NetGeart szeretném használni a kedvezőbb paraméterei és többlet szolgáltatásai miatt. Amikor vásároltam, akkor már tudtam, hogy lesz nálunk is VDSL, ezért is vásároltam ezt a tipust. Sikeresen összepárosítottam egy Fritz WLAN Repeaterrel, ADSL üzemmódban hibátlanul müködött mindkettő.
Szeretnék segítséget kérni abban, hogy a T-Online VDSL-nél milyen beállításokat kell alkalmaznom. Úgy tudom, hogy a DHCP szerver feladatát a Netgear-nek kell ellátnia, ahhoz hogy IP címet kapjak, ennyit már sikerült a sok fórum elolvasásából értelmeznem. Korábban ADSL üzemmódban ezt a feladatot, egy külső DHCP szerver látta el. Fontos lenne még az SSID beállítása, ahol a javaslatok alapján : SSID T-Home_XXXXXX, ahol XXXXXX a LAN interfész MAC címének utolsó 6 karaktere (ezt a modem alján megtaláltam, a T-Home, illetve T-Online adatait nem ismerem, ide nem tudom, hogy mit kellene beírnom)
A jelenlegi firmware verzióm : V3.0.0.5-ös. Magyarországon három online kereskedésben árulják ezt a modem-routert 50 ezer - 60 ezer Ft-os áron. .NetMánia L tipusú VDSL-em van. Várom mindenki segítő hozzászólását.ebben a témában.
http://www.argep.hu/product_1907084.html -
Motion_Blur
félisten
válasz
teqi210 #34439 üzenetére
Ezek a le-, illetve feltöltési sebességek már a szabvány határán vannak.
Nekem dettó ugyanilyen problémáim voltak, szintén 321B modemmel. Olyan volt a uTorrent letöltésgrafikonom mint egy végtelenített sinus görbe. Bár nekem csak 12/1 megám volt, de ugyanúgy szakadt ahogyan Te is írtad.
Aztán 1 év után beszart a modem és lett helyette egy 360R, ami ugyanezt csinálta... mondjuk én majdnem másfél km-re vagyok központtól, lehet az is volt a baj. Pár napja átraktak VDSL2-re, azóta egyszer sem szakadtam és mindig megvan a 23/1,2 mbps.
Új hozzászólás Aktív témák
Olvasd el az összefoglalót!
Szolgáltatók összehasonlítása ITT!
Jelszinteket ide írhatsz!
Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni és ahhoz segítséget nyújtani szigorúan TILOS.
- Futás, futópályák
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- sziku69: Szólánc.
- Home server / házi szerver építése
- Proxmox VE
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- LG LCD és LED TV-k
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX Z590-E Gaming Wifi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- iPhone 15 Pro 128GB, Szép állapot, Független, 100%, Garanciával!
- AMD Radeon Pro WX 4100 4GB GDDR5 128bit PCi-e videokártya 4xMiniDP
- Dell Latitude 5310, 5410, 5420, 5430, 7210 2-in-1
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest