Új hozzászólás Aktív témák

  • snyper990

    őstag

    válasz polonic #146362 üzenetére

    Nem a bekapcsolást érinti a dolog, hanem az alvásból ébredést. A bekapcsolás gyorsasága leginkább az SoC, a RAM és a háttértár sebességének, illetve áttételesen a firmware méretének a függvénye.
    Úgy tudom, az alvásból felébredés meg leginkább attól függ, hogy melyik sleep state-ből ébred a rendszer (így az sem mindegy, hogy egyáltalán melyik sleep state-eket támogatja az SoC).
    „Ezt lehet kapcsolni egyébként?”
    Definiáld, hogy mit értesz a „lehet” alatt.
    Ha jól tudom, ezek az alapvető dolgok rendszerinicializáláskor/indításkor kerülnek „beállításra” a firmware betöltése során, és magába a kernelbe vannak hard code-olva. Még ha publikus is lenne a box firmware-ének a forráskódja, akkor is elég komolyan érteni kellene hozzá, és megfelelő fejlesztői eszközöket igényelne a piszkálása, hogy működő végeredményt kapj.
    Valószínűleg még biztonsági tanúsítványra is szükség lenne, hogy egyáltalán a forráskódból épített egyéni firmware-t hajlandó legyen betölteni a hardver, vagy magát a bootloadert is megpiszkálni, ami megint egy külön történet, és (vagy az SoC, vagy a box) gyártói fejlesztői eszközei hiányában valószínűleg nem lenne lehetséges a box brickelése nélkül...
    Szóval lehetni lehet végső soron, csak nem átlagos felhasználóknak :)
    De valószínűsíthetően úgy adják ki a kezükből a gyártók ezeket az eszközöket, hogy az adott hardverrel elérhető optimális teljesítményt nyújtsák, így szerintem leginkább csak rontani lehetne a működésének ezen a részén

Új hozzászólás Aktív témák