Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Minden ami szünetmentes tápegységgel (UPS-sel) kapcsolatos. Ha kérdésed van akár készülék vásárlással, akár hibával kapcsolatban, vagy csak tanácsot kérnél, írd meg ide, és lesz aki segít!
Új hozzászólás Aktív témák
-
BB9000
senior tag
válasz Formaster #23846 üzenetére
Ezzel a konkrét típussal nincs tapasztalatom, de általánosságban van. A kínai rendeléseknél gyakori eset, hogy a terméklapon található értékektől a valóságban leszállított eszköz tulajdonságai nagyon nagy mértékben eltérnek.
Másik probléma, hogy jó nevű gyártók, jó termékeit úgy másolják le, hogy a végeredmény az eredeti termék kiváló jellemzői közelében se lesz.
Akkus termékeknél -mint ez is- sajnos az is gyakori jelenség, hogy kezdetben a termék hozza az elvárt jó tulajdonságokat, de az akku túlságosan hamar elhasználódik. pl. 600-800 töltési, merítési ciklus helyett, kibír 5-10 ciklust, majd az üzemidő drasztikusan lecsökken.
Fentiek miatt a kinézett termék megvásárlása olyan kockázatos, amit én nem vállalnék be, és nem is ajánlom másnak se. -
PROTRON
addikt
A szünetmentes termék kategóriában sajnos tényleg nagyon könnyű mellényúlni, erről a konkrét típusról, de valszeg a kempingezéshez szánt kategóriáról nagyon kicsi az esély hogy van valakinek megbízható tapasztalata az itteniek közül, de ezeket nem serverek számára "szánták". Értem hogy a villamos áramot nem érdekli hogy minek lett szánva, de ez a beépített alkatrészek terén kérdéseket vet fel.
Nem írtál teljesítményt, de ha az eszköznél írt állandó terhelésen 2kVA (1600 W) a cél, akkor, ebből az összegből egyedileg aksival épített megoldásokból rugalmasabb megoldásokat találsz, amikről viszont biztosan tudjuk hogy működnek.
De az is lehet hogy kísérleti nyúlként beruházol, aztán várjuk az írásos tapasztalataidat hogy tényleg lefedte-e az igényeid áramszünetek alkalmával, meg hogy nem tette-e tönkre az eszközeid...etc.
[ Szerkesztve ]
Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
Rick4
félisten
Csak hogy legyen egy példa:
Apróból vettem 40-ért egy 3KW-os APC SUA 3000 rack szünemtnetest, még kaptam hozzá 5K-ért egy snmp kártyát, vettem bele 56 ezerért 8 db 9Ah-s akkut, és december óta tökéletesen teszi a dolgát, jelen pillanatban 208W-nyi fogyasztó van rajta, (gép, monitor, optikai modem, router, switchek, nas, ip kamerák, standby-ban tévé, műholdvevő, okos hosszabbítók) erre 2.5 órányi tartást ír, ami az önfogyasztás miatt picit csal, de két órát tuti elmegy, azaz ha itthon vagyok, és nincs áram, a gépnél minden munkát be tudok kényelmesen fejezni, vagy megnézhetek egy 4 órás filmet aksiról, ha nem vagyok itthon, 60W körül eszik minden, aminek nonstop mennie kell, azok elmennek 6-8 órát is, de aksira kerülve jön asz e-mail, hogy aksira került, azaz távolról tudom, hogy gond van, és van elég időm utánanézni, honnan indult a probléma, kell-e tennem valamit, pl belső kismegszakítót csapta-e le, felhívopm a szomszédot, odamegy, benéz az óraszekrénybe, és látja, hogy ott a gond, akkor fel tudja nyomni, miközben én bárhol máshol vagyok, a lényeg, hogy tudok a problémáról, és van időm.Merüléskor egy bizonyos aksi% -nál leálíltja pl a nast, igaz ez lehet 5 óra áramszünet múlva jön el, de a lényege, hogy ne csak egy hirtelen megszakított árammal álljon le, hanem tudatosan leállítással.
Azaz arra, amire kell, tökéletes. Viszont amellett, hogy ez így a tiednek kb harmadába kerül, még többet is bír, igaz nem annyira mozdítható, mert össz 56 kiló a tömege. Mivel ez a szünetmentes pont egy rackszekrénybe való, minden olyan funkciója megvan, ami ide kell, cserébe nincs vízvédett dugója, mint annak, amit kinéztél, és amin értelmetlen funkció egy rackszekrénybe, de kifizetni azért ki kell..
Amúgy amit kinéztél, az egy teljesen jó cucc, ha jársz horgászni, kempingezni, nyaralni, és pont akkor úgyis kihúznál otthon mindent, akkor vedd ezt. Ha csak a szekrényben lenne, és van valami oprendszert futtató cucc, ami kapcsolatban van a szünetmentessel, és áramszünet esetén jobb, ha leáll, akkor másik eszköz lenne oda praktikus, aminek minimum egy usb aljzata van, hogy kezelje a rajta lévvő dolgokat.
[ Szerkesztve ]
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
Teasüti
nagyúr
válasz Formaster #20473 üzenetére
Én teszteltem 1000 Wattos fűtőkockával. A készülék továbbra is stabil 241 Volt-ot jelzett ki. Ha lehet hinni neki, akkor egyáltalán nem ingadozik a kimeneti feszültsége. Ezért is fura nekem, hogy máshol ez nem alapvetés?
Persze a színuszgörbét nem láttam. Csak törpe feszültséghez való szkópom van. -
Teasüti
nagyúr
válasz Formaster #20473 üzenetére
Nekem az mindegy. Én használt piacról szoktam UPS-t venni. 1500-as APC Smart-ot 80 ropiért most legutóbb. Évekkel ezelőtt lőttem egy 1000-est fele ennyiért. Ezek azok az eszközök, amik örökélet +1 nap. Tekintve, hogy bőven lehet találni még 30 éves példányokat is, mint a kolléga SU-ja kettővel feljebb. Akku cserén kívül nem volt eddig velük baj. Állítólag jól szerelhetők is, ha fel kéne újítani vmi okból. Mittomén, pl kiszáradt kondik miatt vagy elfáradt túlfeszvédő miatt, stb. Viszonylag egyszerűen bonthatók is, szóval akár magam is neki mernék állni kicserélni ezeket. Legalábbis ami furatszerelt rajta. Bár van SMD rework station is itthon...
#20472 cinemazealot
Aha. Nekem az SMT széria van. Ezek csak akkor búgnak, ha megy az inverter. Simán lehet aludni mellettük amúgy.[ Szerkesztve ]
-
Teasüti
nagyúr
válasz Formaster #20461 üzenetére
Nem tudom mire vélni azt a különbséget a becsült tartási időben. Nem indokolja papírforma szerint semmi. Ugyanakkora akku van mindkettőben.
Nem tudom mekkora gyakorlati jelentősége van a +-10% tűrésnek. Kapcsoló üzemű tápnál gyakorlatilag mindegy. Csak megütötte a szemem, hogy miféle munka ez.
Nem is láttam idáig ilyet specifikációt. APC pl. nem is tudom specifikálja-e egyáltalán az akkus üzemben a feszültség tűrését. Nem is szabadna ingadoznia ennek szerintem. De ha belegondolok azért az a 10% mindkét irányban azért nem kevés! 24V!!! Vagyis az inverter kvázi bármit csinálhat 216 és 264 Volt között.
Csak megjegyzem az APC éppen ezeken a határokon kezd el feszültséget korrigálni AVR-ből. Más gyártó meg alapból itt működik.[ Szerkesztve ]
-
Teasüti
nagyúr
válasz Formaster #20459 üzenetére
Hogy érted a dupláját? Ugyanakkora akku van mindkettőben.
Első egy SOHO cucc, a másik pedig szerver UPS. Utóbbi picivel erősebb, jobb hatásfok, egy nagyságrenddel szigorúbb kimeneti feszültség (elsőnél a +-10% azért elég durva), SNMP, picivel gyorsabb kapcsolás. Előbbin van UTP szűrés, szerver kategóriában ez nem jellemző. Előbbin vannak egyéb kényelmi funkciók, jobb dizájn, jobb kezelőfelület talán. Hangra mindkettő hasonló zajt tud. Üresjáratban elvileg kussolnak. Terhelésre felpörögnek. -
Formaster
addikt
válasz Formaster #20458 üzenetére
Illetve kinéztem még ezt a Powerwalker VI 1500 GXB tiszta szinuszost. Vélemény? Érdekes, hogy szinte a dupljáját tudja, mint a hasonló VI 1500 CW árban pedig ugyanott van.
-
Cs1csó
félisten
válasz Formaster #13600 üzenetére
Nem rossz de drágállom, és hazánkban ilyen normál konnektoros verziót hol veszel - schuko - mert ahogy látom nálunk IEC van van csak.
Ez jóval olcsóbb is: Eaton 5E 650i USB DIN (5E650iUSBDIN) -
Cs1csó
félisten
válasz Formaster #13590 üzenetére
Az hogy melyik UPS tud kommunikálni a NAS-al mindig kérdéses, nemrég volt róla szó hogy egy olcsó SPS PRO600i Xpenology-val együtt tud működni azaz ha gond van leállítja. Az a gond, ahogy nézem a boltok ahol árulják kicsit bekavartak a típusokkal ugyanis ennek egy régebbi verziója csak soros port-tal van szerelve tehát neked olyan kellene amin USB-van, ha emellett döntesz erre kérdezz rá.
A másik ami USB-s és ajánlott: Eaton 5E 650i USB DIN
Itt is kell figyelni hogy USB-s legyen és legyen rajta schuko - normál konnektor is - a szoftvere nem tudom hogy elboldogul a NAS-al.Online vedd meg és akkor élni tudsz a 14 napos elállási jogoddal ha mégsem működik együtt a NAS-sal.
Új hozzászólás Aktív témák
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Synology NAS
- Horgász topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Ötletek, javaslatok, hogy még jobb legyen a PH! lapcsalád
- Konkrét moderációval kapcsolatos kérdések
- Okos Otthon / Smart Home
- Trollok komolyan
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...