Új hozzászólás Aktív témák

  • PROTRON

    addikt

    válasz Dißnäëß #17372 üzenetére

    Én calculatort néztem.
    A mindennel 350-et arra értettem ha OC-zni kell és még USB-s egységeknek is tápot kell adni, mert jön még 1-2 háttértár vagy valami. Továbbá a calculatorban nincs 730-nál gyengébb videókártya. :D
    730-assal max terhelésen 270 wat-ot ír, mivel SOK HÁTTÉRTÁR VAN, ha egyszerre dolgoznak szépen fogyasztanak. És inkább méretezzünk felül, mivel 5-10 éves távlatban változnak a szokások.
    Tény hogy átlagban azaz eset áll fenn amit írsz, de attól még előferdülhet hogy épp rossz időpontban kapja az áramszünetet.

    #17372Dißnäëß

    Az AVR és a tiszta színusz az két eltérő területe a ups-eknek.
    Az AVR arra szolgál hogy a beállított értékhez minél közelebb tartsa a feszültséget, tehát ha épp valamilyen szolgáltatói hiba miatt beesik 1-2 pillanatra a bejövő fesz 180 alá és megvillannak a lámpák, a PC akkor is a neki szükséges érték határok között kapja a feszt.
    A tiszta színusz meg magának az tápegységnek a belső alkatrész érzékenységével foglalkozik, tehát hogy a beérkező feszültség milyen hullámforma szerint megy végig a készüléken.
    Ha minőségibb hang cuccot is ráakarsz kötni (gondolom itt már nem az áthidalás csak a hangminőség a lényeg) akkor valóban fontossá válik a tiszta színusz.

    Amúgy láttam itt a topicban 50k alatt 800VA--->480w-os, 9AH aksival szerelt tiszta színuszos UPS-t PowerWalker-től, csak nem tudom mennyire nagy/megbízható márka.

    Csak ebbe már nem merek belevauzni, mert nincs tapasztalatom, csak olvasok és következtetek, így inkább megvárnám a szagértő kollegát. :)

    [ Szerkesztve ]

    Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.

Új hozzászólás Aktív témák