Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Minden ami szünetmentes tápegységgel (UPS-sel) kapcsolatos. Ha kérdésed van akár készülék vásárlással, akár hibával kapcsolatban, vagy csak tanácsot kérnél, írd meg ide, és lesz aki segít!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Totyahu
csendes tag
válasz kisninja #1195 üzenetére
Zsír ez a leírás, köszönjük!
Egy kérdésem lenne még: mintha valami olyasmit is olvastam volna, hogy megfelelően túlméretezett kváziszínuszos UPS-sel meg lehet hajtani aktív PFC-s tápot. Vagyis ha egy 200W fogyasztású aktív PFC-s gép elé beteszek egy 1000VA-s szünetmentest, akkor az elviszi.
Igaz ez vagy éktelen baromság?
Kösz,
T. -
kisninja
őstag
válasz Roland1985 #1194 üzenetére
Előszőr is PFC ügyben olvassátok el ezt [link]
Aztán többi ott a forumban.
A passzív PFC től nem szarja össze magát a nem sinus-os ups.
[Szerkesztve]powered by: ®MAJORMÜVEK®
-
Roland1985
csendes tag
Sziasztok!
Köszi a gyors választ! Letettem a Trustról és most APC-ben gondolkodom, csak azok nagyon drágák....
De ahogy olvasgatom ezt a topicot, ráeszméltem, hogy nem is olyan egyszerű ez a UPS-vásárlás dolog...
Meg tudná valaki magyarázni egy szerencsétlen nyomorult földi halandónak, hogy mi a különbség aktív pfc-s és passzív pfc-s tápok között?
Mi a rosseb az a pfc és miért nem mindegy milyen típusú UPS veszek hozzá?
Kicsit visszább láthatjátok a tápom típusát, azt hiszem ő passzív...
Meg tudnátok mondani milyen UPS-re van szükségem hozzá?
Nagyon köszi a válaszokat előre is! -
atala
addikt
A Powercom ups-ek mennyire jók?
A Trust-hoz és az Apc-hez viszonyítva. -
kisninja
őstag
Nos az ups nem hülye megprobálja megvédeni magát, szóval dugd rá és kiderül lekapcso le vagy sem. Nagy probléma nem igazán adódhat belőle, nálam is át vált az 1500 ös bypasra mikor bekapcsolom a tápot de semmi más problem nincs hidgen is indul igy akkor nem panaszkodik
Jó nagy a tied is.
redstar: nálad necceseb de egy probát megér, a hibát ügyesen elhárítottad (túlterhelted)
[Szerkesztve]powered by: ®MAJORMÜVEK®
-
redstar
csendes tag
-
redstar
csendes tag
Sziasztok!
Van egy APC Back-UPS 600i szünetmentes tápom.
Sajnos történt egy kis baleset és véletlenül egy lézernyomtató rossz helyre lett bedugva. Ennek az lett a következménye, hogy a szünetmentes elkezdett csipogni, hogy elment az áram, holott ez nem igaz. Azóta, ha bekapcsolom, akkor nem világít a led, csak csipog. Viszont van rajta egy teszt/csipogás némítás(??) kétállású kapcsoló. Ha azt a Test felirat felé billentem, akkor nem történik semmi, ha az áthúzott csengő felé, akkor zölden kezd világitani a led, nem csipog többet, de enyhe morgó hangot ad.
Akkor most ezzel mi van? Mit lehet vele csinálni? Mivel gépet is épp most cseréltem, jó ez egyátalán aktív PFC-s tápokhoz?
Előre is kösz! -
emre33
addikt
Segítenetek kell
2001-ben vásárolt [link] szünetmentest szeretném egy enermax liberty 620 Aktiv pfc tápegységü gépre rákötni.
Nem lesz baj belölle? Mert tudtommal a régi ups-eket nem szeretik az aktiv pfc-és tápok
köszsihttps://ts.la/imre655043 ASUS B650E-E, AMD Ryzen 9 7900, CORSAIR 64GB DDR5 6000MHz CL30 KIT CMK64GX5M2B6000Z30, ARCTIC COOLING Liquid Freezer II 360
-
canniball
nagyúr
válasz Roland1985 #1187 üzenetére
''...mit szólnátok egy TRUST 500VA PW-4050T-hez???''
Csak egy keveset kellett volna visszaolvasni... [link]https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
Roland1985
csendes tag
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy Ti milyen UPS-t ajánlotok a gépemhez?
A gépem:
alaplap: MSI s754 K8N NEO3-F
vga: MSI SAPH PCIe RX1300 PRO-TD 256E
odd: DVD-RW LG GSA-H10N
cpu: AMD Sempron 3000+ (s754) 64bit
hdd: WD SATA2 160/7200/8Mb
ram: TwinMOS 400MHz 512Mb CL2.5
táp: FSP 300W ATX-300PNF
monitor: Samsung Sync Master 920N
Sajnos teljesen hülye vagyok hozzá, ezért kimásoltam egy diagnosztikai progiból...
A monitor papírjait nézegettem, elvileg csak 40W-ot fogyaszt, kikapcsolva pedig <1 wattot.
Kérlek segítsetek!
Ja...és mit szólnátok egy TRUST 500VA PW-4050T-hez??? Ezzel szerintetek meddig bírná ki áram nélkül? Vagy ez egyáltalán egy jó minőségű táp?
Előre is köszi mindenkinek a válaszokat!
Egy kezdő... -
diegho
nagyúr
vagy vegyem meg ezt és kész: [link]
17k bruttó. -
diegho
nagyúr
sziasztok
tanács kellene ups ügyben. 350W fsp pnr tápom van, de részletes konfig adataimnál. ehhez kell valami amivel 3-4 percet át tudok hidalni, 20k-t nem fogok kiadni érte, ezért nézegettem használtakat vaterán:
[link]
ehhez mennyi lehet az akksi? [link]
[link]
[link]
és miközben ezt írom újabb áramszünet... 4. ma este mindegyik 2 másodperces... -
Totyahu
csendes tag
Apám kitalálta, hogy neki kell a gépére egy szünetmentes és kérte, hogy segítsek kiválasztani. Szart nem akarok kinéztem az APC Back-UPS ES 700VA-t ([link]), de megijedtem a kváziszínuszos jel és az aktív PFC-s tápok ütközésétől.
A gond az, hogy fogalmam sincs milyen táp van apám gépében, ráadásul lassan lehet, hogy új gépe lesz. A kérdésem tehát: 1., mennyire kell ezt komolyan venni, 2., hogyan lehetne elég nagy biztonsággal megállapítani, hogy az adott táppal megy-e a szünetmentes?
Köszi!
[Szerkesztve] -
kisninja
őstag
válasz stophunter2 #1180 üzenetére
Sajnos előferűlhet az ilyen minden nem védett vonalon átjőhet a villám/nagyfesz, de ha közvetlenül az ups elé csap nem hiszem hogy sokat segít.
Szal vagy levéded a kábelt vagy kihúzod.powered by: ®MAJORMÜVEK®
-
stophunter2
csendes tag
Sziasztok!
A kérdésem lehet hogy láma, de nézzétek el nekem. Olvastam itt olyat,h valakinek a villám keltette túlfeszültség az ADSL modemen keresztül főzte meg a PC-t (bár az elektromos kábelek védve voltak). Megtörténhet ugyan ez UPC internet kábelen keresztül is?. Tehát ha kihúzok mindent a fali elektromos ajzatból vihar idején, kivéve a chello kábelt hagyonm csak a PCre csatlakozva, az jelenthet veszélyt, vagy védik azért a kábelmodemet ennyire a szolgáltatók?Stophunter
-
kisninja
őstag
Pedig használtal jobban jársz ha kicsit visszaolvasol láthatod didyman mit javasol illetve hogy aki újat és olcsót vett annak hol lekapcsol az ups (pfc tulterhelés miatt) illetve mikor áramszünet van nem kapcsol át eléggé gyorsan igy a gép újraindul.
Ha ezeket beválalod tölem vehetsz trustot is. (és nem beszélve arrol, hogy még az áthídalási idelyük is sokkal kevesebb, védelemről nem is beszélve).powered by: ®MAJORMÜVEK®
-
ztibor
senior tag
APC Smart 1000-esen van túlfeszvédős aljzat? Mert ha van is én a 4 aljzatból nemtom melyik az. Még a leírásában se szerepel. (legalábbis én nem láttam)
-
atala
addikt
Esetleg a MGE NOVA600 ami nekem megfizethető. Az mennyire jó?
Használtat nem akarok venni. -
Jarod1
veterán
Szasztok Centralion 400-as szünetmentesem van, és a saját progija hihetetlenül vacak, nincs valami olyan progi ami baromi sok szünetmentest felismer és kezeli is őket az XP alatt?
-
-
canniball
nagyúr
Én is elosztóval használom (mármint a UPS csatlakozóira kötött kábel elosztós): egyik csatin a gép, másikon a monitor, harmadikon (elosztóval) a modem+router, túlfesz.védős aljzaton (elosztóval) a hangfal+nyomtató.
https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
atala
addikt
Köszi!
Akkor elvileg akár csak az egyik kimenetre is rá tudom kötni a két gépet.
Megmértem, és a két gép együtt 100%-os proci használat mellett, plusz a két hangfal, modem, telefon, tintasugaras nyomtató bekapcsolva, 260W-ot fogyaszt.
Akkor ezek szerint egy 600VA / 360W-os szünetmentes jó lesz nekem.
Azért még várom mások véleményét is, hogy nyugodtan rá tehete-e egy hosszabítót!?
Ezt írja a használati:
• Tilos elosztót csatlakoztatni a szünetmentes tápegységhez. -
atala
addikt
Sziasztok!
Most készülök szünetmentest venni.
Sok helyen azt írják, hogy ne kössünk rá elosztót. Tényleg nem szabad?
Nálunk két gép van. Amit venni akarok azon két kimenet van plusz egy túlfeszvédett. Gondoltam az egyik kimenetre rákötöm az egyik gépet mindenestül (gép, monitor, hangszóró, adsl modem) a másikra ugyan így a másik gépet. a túlfeszvédettre meg rákötöm a két nyomtatót.
Meg lehet oldani ezt?
Persze majd megmérem, hogy a két gép együtt mennyit fogyaszt, hogy elbírja-e a szünetmentes.
Ja, és mennyire fontos, hogy a számítógéppel lehessen monitorozni? Van haszna is, vagy csak érdekesség?
[Szerkesztve] -
wwenigma
Jómunkásember
válasz didyman #1161 üzenetére
Ehh.... köszi az infókat. A TV 72es sikkepcsöves Orion. Bekapcsoláskor kis pici sipolas, sztatikus kisulesre utalo szörcsögés, majd par masodperc mulva ad képet.
Utanaolvasok megeccer, hatha valaki csinalt ilyet mar. Köszi!Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma
-
didyman
őstag
válasz wwenigma #1160 üzenetére
TV-vel is az a baj, hogy demagnetizál bekapcsoláskor. Ha ez akkus üzemben (önteszt!) éri az UPS-t, abba beledögölhet, nprmál üzemben túlterhelést jeléenthet. Egyébként, ha újabb keletű TV, akkor nincs különösebb igénye, jó neki a négyszög is, amennyiben speciális funkciói nem igényelnek szinuszt (készenlét, óra, stb...)
"Az Antióchiai Szent Kézigránát. Mínár atya az őrizője e kegyes ereklyének"
-
wwenigma
Jómunkásember
-
wwenigma
Jómunkásember
Nemsokára érdekelne 2 szünetmentes táp, egyik a konfigom elé kellene, passzív PFC-s 400as, a másik viszont a TV elé kellene... erre tudtok valamit javasolni? Nem az a fontos, hogy másfél nap áramszünetet átvigyen, hanem hogy egy áramingadozás esetén ne gyalulja be a TV elektronikáját, és siman kapcsoljon le ha lemerult, vagy legyen idom kikapcsolni normalisan a TV-t meg a gépet...
Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma
-
csosza
csendes tag
Ahogy itt nezem ezt az aktiv PFC kerdest, lehet legjobb laptopra atallni..
-
Tuareg0
tag
válasz didyman #1102 üzenetére
Ezt Te vagy egy másik moderátor berakhatnád az első hsz-be (vagy legalább a hozzászolás számát/linkjét). Igen hasznos, és én is csak véletlenül, a topicot böngészve találtam rá.
És egy konkrét kérdés. Adott két, ugyanolyan akkumlátorral szerelt UPS. Az egyik, amelyik kváziszinuszos (vagy akármilyen, de nem szinuszos) jelet állít elő, és egy passzív PFC-s táppal használva. Illetve a másik, a szinuszos kimenetű aktív PFC-s táppal.
Ugyanazt a konfigot, külön-külön mindkettőre rákötve az APFC kombó akksija fogja tovább bírni (az aktív pfc nagyobb korrekciója miatt)?
Tehát, a passzíc pfc hatásfoka mondjuk 0,6, az aktívé 0,8. A konfig fogyasztása a táp felől 300VA, ebben az esetben a UPS felől 300/0,6=500Watt ill. 300/0,8=375W lesz a tényleges teljesítményfelvétel ? A villanyóra felől pedig mindkét esetben ugyanannyi?
Ha nagy hülyeséget írtam, úgy elnézést. Lehet moderálni.
[Szerkesztve] -
csosza
csendes tag
Ehhez a taphoz tudnatok ajanlani UPS-t? Otthoni felhasznalasra. Nezegettem a PowerCom-t az ugy arban szimpatikus lenne (kb 20e-t szannek ra). Mennyire zajos egy ilyen UPS?
Chieftec CT420A2 420W Dupla ventillátor, Aktív PFC
Ez jo hozza?
http://www.powercom-usa.com/ProductDetail.asp?ID=6995
Azt irjak, hogy szimulalt szinusz, jo lesz ez hozza?
Koszi -
Goddyevil
tag
Hi
Van egy Powercom BNT-600 AP szünetmentesem.
Tudnátok ajánlani valami stabil tápot hozzá,amivel problémamentesen működik?
Az előző Hyper 480-as tápommal ment, de a mostani 450-es chieftec-el nem....
Elég sok az áramingadozás, pillanatnyi áramkimaradás felénk, és nem szeretném,ha tönkrevágná a gépem.Notebook, laptop cpu-k olcsón.
-
didyman
őstag
-
ztibor
senior tag
Sziasztok!
Most vettem egy APCSmart-UPS 1000 szünetmentest (használtan) viszont nincs hozzá komunikációs (soros) kábel.
Van valakinek ötlete hol lehet ilyet beszerezni? Rákerestem és majd 10 ezer forint boltban, annyit nem szivesen adnék érte.
Ötletek? Esetleg bekötési rajz? Vagy valakinek elfekvőben?
Előre is köszi
Tibor -
Eddie_P
csendes tag
Lenne egy Kérdésem:
Van egy AeroCool 450W-os Aktív PFC-s tápom! Vettem egy Trust 950VA-s szünetmentest és tökéletesen működik a rendszer nincs gond a pillanatnyi áthidalásokra megfelel nekem (szoftvers kapcsolata nincs a géppel). Hanem szeretnék egy nagyobb tápot venni ami nem Aktív PFC-s, hogy akkor az működni fog a UPS-mel vagy nem? -
Imy
veterán
válasz canniball #1135 üzenetére
Nálunk 3 fázis van bekötve az oszlopról, tehát nincs mit variálni. Az a 3 fázis véletlenszerüen van szétosztva a házban.
De egy hibaforással kevesebb lenne, ha nem oszlopos megoldás lenne, hanem mint pl. ausztriában, mindenhol földkábel. Az nem látszik, és nem csúnya, mint az oszlop, és kisebb az esélye, hogy a villám belecsapjon, illetve hogy a vezetékek összeérjenek, és feszingadozás legyen. -
kisninja
őstag
Nálam tök váletlenül csinálta... és a relé ami kapcsol az okozza a zavart mintha vissza probálna kapcsolni. Viharban már nem az apc üzemelt...(tegnap) én nem szeretem őket.
Igen az a sag (amit nálam ir ki) az ezt jelenti hogy zavar van a hálózatban. Csakhát új családiház apám villanyszerelő technikus én értek a villanyhoz is szóval itthon a kötések jók.
A Powerware UPS nem jelez semmi zavart az dolgozik úgy ahogy kell... igaz az online.powered by: ®MAJORMÜVEK®
-
canniball
nagyúr
Nálam vihar idején csinálta ezt. Én eleinte nem vettem észre semmit (nem volt kimaradás, nem villogtak a lámpák stb.), csak a UPS kapcsolgatott, aztán nagyobb széllökéseknél kiderült, hogy tényleg sz@r van a lecsóban (nálunk nincs áram, szomszédban ég a villany). Végül ki kellett hívni az elműt, átkötötték az oszlopon a kábelt és azóta nincs ilyen gond (kopp-kopp).
https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
-
Jarod1
veterán
Nekem csak a hangjával van gondom baromi hangosan csipog ha bekapcsolom..
Sajna a hangszórót kiiktatni nerm tudom mert a panelra van építve.. -
Imy
veterán
Napi pár alkalommal az APC UPS-em átkapcsol kb 2-3sec-es időre akumulátoros üzemmódba, és kiirja aprogram, hogy az APC nem kap áramot a hálózatból, és az akumulátorokat használja, majd kiírja, hogy mostantól a hálózat már táplálja. Ez normális? Pedig naplózni nem naplóz semmit. A legérzékenyebbre van állítva, lehet az a gondja?
-
kisninja
őstag
Ha értesz az elektronikához de inkább a villanyhoz akkor veszel egy 250w os vagy ha találsz nagyobb higanygőzlápa folytot és bekötötda tápd kábelébe (sorossan... mintha egy biztositékot raknál be) Én nem probáltam ezt ki de azt mondják hogy határsos.