Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- Windows 10
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Linux kezdőknek
- Reklámblokkolók topikja
- Synology NAS
- Windows 11
- Microsoft Excel topic
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- AliExpress tapasztalatok
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
-
IT café
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2024.04.20)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Atlantis
veterán
Gondoltam erre is, de egyrészt szenilis vén f@sz vagyok és elfelejtem, másrészt annyira be van építve a NAS, hogy az USB-portjához macerás hozzáférni. Ezek a nyomorultak a 100-as sorozaton is tehették volna az elejére....persze ki is vezethetném, de az meg már hogy néz ki, hogy ott lóg egy madzag...
[ Szerkesztve ]
>>>>>>>> Creo Parametric ; Allplan Engineering ; McLaren F1 Team <<<<<<<< "A gondolkodás a lehető legkeményebb munka, valószínűleg ezért gyakorolják oly kevesen." - Henry Ford
-
Atlantis
veterán
Jól hangzik, köszi. Így azért olcsóbb lenne, mint venni egy kétlemezest, hogy RAID 1 legyen....kár, hogy a DS118-ba is hervadt procit tettek, várni kellene, hátha lesz DS120 a közeljövőben, esetleg Intel procival....lehet, hogy ez csak álom.
[ Szerkesztve ]
>>>>>>>> Creo Parametric ; Allplan Engineering ; McLaren F1 Team <<<<<<<< "A gondolkodás a lehető legkeményebb munka, valószínűleg ezért gyakorolják oly kevesen." - Henry Ford
-
Atlantis
veterán
Hello!
Van egy DS116-osom, ami kiválóan működik, de szegény szomorú egyedül... gondoltam veszek mellé egy DS118-at (apropó, DS120 szerintetek nem lesz? ), utána csak annyi dolga lenne a 116-osnak, hogy időnként bekapcsoljon és biztonsági másolatot készítsen a 118-asról. Működik ez a megoldás szerintetek és lehet ezt automatizálni?
-
Atlantis
veterán
A lomtár volt a hunyó, köszönöm mindenkinek a segítséget.
-
Atlantis
veterán
Akkor arra rá kell néznem, gyanítom, az lesz ludas. Még sosem kerestem, úgyhogy tele lehet.
[ Szerkesztve ]
-
Atlantis
veterán
Megnézem majd, köszi. Lomtár alatt gondolom a Windows lomtárját értjük vagy van a NAS-nek saját? Mert az oprendszeré üres, oda nem tesz semmit.
-
Atlantis
veterán
válasz #56573440 #33787 üzenetére
Az a cél, hogy ha a DS-ből kitörlöm a letöltött cuccost, akkor törölje mindenhonnan, de ha ott megmarad, amit megadtam mappát és kézzel kell kiszednem, az nem baj. Csak a rejtett helyről szedje ki, ahonnan a seed-et csinálja....mert jelen állás szerint az a gyanúm, hogy ott meghagyja, mivel a tárterület nem növekszik, ha törlök valamit DS-ből.
Madwe: igen, alapon van minden. Megnézem majd, remélem, csak ennyi lesz.
-
Atlantis
veterán
válasz #56573440 #33782 üzenetére
Na, ez nekem kínai, de majd ha előttem lesz a felület, akkor értelmezem, amit írtál. Nálam csak egy kötet van, DS116-ról van szó.
-
Atlantis
veterán
-
Atlantis
veterán
Hello!
Lenne egy gyors kérdésem: a Download Station-ből ha eltávolítok egy letöltött anyagot, azt miért nem törli le? Tudom, hogy valahol magának tárolja a tartalmat és ha átmozgatom a letöltött anyagot, akkor is tudja seed-elni...de ha magából a DS-ből törlöm, akkor illene letörölnie, nem? A vinyóm lassan megtelik, mert nem szabadít fel helyet az sem, ha DS-ből törlök tartalmakat.
Kösz előre is.
-
Atlantis
veterán
válasz Csabroncka #30783 üzenetére
Arra szerintem jónak tűnik, hogy kivédje a fertőzést. Mert ha jól sejtem, ha egy ransomware elszabadul, akkor az szépen végigmegy a láncon és még egy beállított felhő-alapú szinkronizáció esetén oda is szépen feltolja a fertőzött anyagot. Külső meghajtóra persze kell menteni, de az emberek többsége ezt napi szinten nem teszi meg.
Még csak most próbálok kigondolni egy jó, de kevésbé macerás megoldást, amit lehet, azt automatizálnék az emberi tényező (=saját hülyeségem vagy lustaságom) kivédése érdekében.
-
Atlantis
veterán
-
Atlantis
veterán
Azért AV Essential eléggé paranoiás, nekem vagy 20 elemet karanténozott, amik között volt jópár olyan, ami eddig minden víruskeresőn átment, tizenéves anyagok(pl.: Excel-táblázatok) is voltak, de természetesen néhány jogos észrevétele is volt (pl. :1-2 régebbi cracker).
-
Atlantis
veterán
válasz kulu22 #30741 üzenetére
Úgy értem, hogy a felhőben van pl.: Mentés mappa, azt egy szinkronizáláshoz megadhatom célmappának, de egy másodikhoz már akkor sem, ha létrehozok benne egy másik almappát.
-
Atlantis
veterán
válasz kulu22 #30738 üzenetére
Ha a titkosítás aktív, akkor nem engedi, nélküle elfogadta.
Viszont bosszantó, hogy ugyanabba a célmappába nem állíthatok be új szinkronizálást ,ég akkor sem, ha abban egy új almappát csinálok. Ez így használhatatlannak tűnik...
-
Atlantis
veterán
válasz kulu22 #30735 üzenetére
Tényleg a böngésző volt a gonosz, Chrome alól továbbment...hogy a végén azt írja ki, miután beállítottam mindent, hogy ismeretlen hiba történt, próbáljam később.
-
Atlantis
veterán
Szeretném a NAS pár mappáját Onedrive mappával szinkronizálni. Ha jól sejtem, a Cloud Sync kell erre, de valamiért nem akarja a jót, a beállításnál annál a résznél nem megy tovább, ahol vissza akar irányítani az IP-mre. Mit csinálok rosszul?
-
Atlantis
veterán
válasz hackeeeee #30617 üzenetére
Akkor ne nyisd meg őket.
A tanúsítványnál elég a létrehozáshoz a forward, újracsináláskor nekem nem dobott hibát anélkül sem, gondolom hosszabbításkor sem fog.
-
Atlantis
veterán
válasz gyugyo79 #30610 üzenetére
Ennyi, igazad van, nem írtam elé a https://-t, csak simán beírtam a DDNSnév:port -ot.
Köszönöm!
-
Atlantis
veterán
Már csak azt nem értem, hogy ha külső eléréssel közvetlenül a választott HTTPS portot írom be, akkor miért dob 400-as Nginx hibát...ellenben ha a HTTP portot írom be és aktív az átirányítás a NAS-on belül, akkor működik rendesen, már a tanúsítvány is rendben van neki. Elvileg ugyanarra a portra irányít át, mint amit közvetlenül próbálok elérni...
-
Atlantis
veterán
válasz #56573440 #30607 üzenetére
Lehet, hogy ez lesz, de még küzdök vele. Újracsináltam a tanúsítványt, megpróbáltam beletenni a helyi gépem IP-címét is a tartományba, mint alternatív név, de nem fogadta el érvényes címként.
Egyébként újradefiniáláskor tényleg nem kell neki a 80-as port átirányítása a routerben.
-
Atlantis
veterán
válasz #56573440 #30604 üzenetére
Aha, akkor mégis jól csináltam, de az csak a külső elérésre vonatkozik és arra nem, ha lokálisan lévő gépről akarom elérni, tehát mondjuk itthonról lépek be FF-ból, akkor ne zörögjön, hogy nem biztonságos a szerver.
-
Atlantis
veterán
-
Atlantis
veterán
Tudom, balfing vagyok, de a tanúsítványt nem sikerül megcsinálnom. Csináltam egyet az írás szerint, de továbbra sem fogadja el, valószínűleg rosszul töltöttem ki a domain nevet. Mit tudomén, miket írjak oda, meg a további azonosítóhoz.
A port forward végre működik, de csak ha a routerben megadom a Http és a Https portokat is. Ha csak egyik van, akkor vagy be se tölt vagy 400-as hibaüzenet jön.
-
Atlantis
veterán
válasz #56573440 #30572 üzenetére
Köszi, este megnézem akkor megint. A routerhez innen nem férek hozzá, hogy állítgassam a port továbbítást.
Felébredéshez: elvileg nem volt olyan, aminek futnia kellett volna tegnap éjjel se a DSM-ben, se a víruskergetőben. Naplóban sincs semmi bejegyzés, hogy miért ébredt fel és a tiltólistában sincs semmi, hogy valaki próbált volna hozzáférni. Úgy látom, kikapcsolni nem is lehet a hibernálást, legfeljebb megadok neki egy hosszabb inaktivitási időt.
gyugyo79: tényleg van Naplóközpont. Pont ott nem néztem, mindent a Vezérlőpultban keresek...átállítottam a portokat a DSM-eléréshez, de nem tudom, hogy melyiket kell a routerben megadnom a továbbításhoz. Lehet, majd beírom mindkettőt.
Megint más: A Quickconnect-et érdemes használni? Mennyire biztonságos? Per pillanat nekem nagyon jó, hogy van, mert amíg a port forward nem működik, addig legalább elérem kívülről a DSM-et.
-
Atlantis
veterán
válasz kocoska007 #30570 üzenetére
Szóval akkor ez ilyen...akkor a hibernálást kikapcsolom szerintem.
Ennek ellenére érdekelne, hol lehet naplózást megnézni.
Megint más: port forward-nál a routerben a HTTP vagy a HTTPS portot kell megadni, ha a NAS-ban be van kapcsolva a HTTP-HTTPS átirányítás? Asszem nem sikerült valami, mert 400-as hibát kaptam válaszként...
-
Atlantis
veterán
Ezzel a tanúsítványos dologgal nem jutottam előbbre, egyelőre használom anélkül.
Más: biztos van valahol naplózás a rendszerben, hogy ki mikor, honnan próbált hozzáférni. Éjjel valamiért feléledt a NAS és nem igazán kellett volna neki...paranoia ON, szóval jó lenne tudni, miért.
-
Atlantis
veterán
válasz #56573440 #30548 üzenetére
Volt pár percem, átolvastam ezt a tanúsítványos linket. Jól értem, hogy el kell küldenem valahová az adataimmal és kapok majd egy tömörített fájlt?
-
Atlantis
veterán
Még egy kérdés: a QuickConnect-et érdemes engedélyezni?
Illetve még egy: a felhasználókkal kapcsolatos rész sem világos az összefoglalóban: a DSM, amit telepítéskor csinál felhasználót, az jó úgy vagy kell mellé csinálni még egyet? Telepítéskor csinált egyet a választott névvel, az admin és a guest pedig csak van, de le is tiltotta. Jó ez így?
[ Szerkesztve ]
-
Atlantis
veterán
válasz #56573440 #30548 üzenetére
Este majd jobban átnézem a linket, amit írtál, most még nem világos a dolog.
A mentést illetően igazad van, ezért is nem vettem többlemezes NAS-t, RAID nem kell, úgyis külső vinyóra is mentek mindent, ami fontos. Ha majd be lesz álíltva rendesen, megnézem azt a Hyper backup-ot, de még ettől távol állunk.
-
Atlantis
veterán
válasz Patice #30546 üzenetére
Magát a NAS-t láttam Windowsból, az összefoglaló alapján be is tudtam állítani a kötet egy mappáját, mint hálózati meghajtót, pedig nem pipáltam be ezt a Samba-szervert (amiről azt se tudom, hogy mi a rosseb az ).
Ok, a tanúsítványt megnézem majd, azt megtaláltam, hol tudom exportálni a Synology tanúsítványát, de importálást nem találtam (nem ismerem a Chrome-ot). Mondjuk az meglep, hogy minden eszköznél kell, mert nem tudom, iOS-mobil eszközre, hol tudom majd ezt a tanúsítványt importálni. Egyébként miután a Chrome kizárt, telefonon a Safari simán beengedett és kit tudtam kapcsolni a Http-Https átirányítást.
Kicsit még homályos ez a biztonsági rész, de addig nem merek rámásolni semmit, míg mindent be nem állítottam ezen a téren.
-
Atlantis
veterán
válasz #56573440 #30544 üzenetére
Na, az a gomb nem tűnt fel, csak visszafelé engedett menni. Mondjuk nálam a Chrome most csak kényszermegoldás, nem ismerem, csak addig lesz használva, amíg a FF-t be nem üzemelem, ahogy szoktam.
A tanúsítványt majd megcsinálom, köszi.
-
Atlantis
veterán
Tegnap beüzemeltem a DS116-ost, követve a téma-összefoglalóban lévő biztonsági ajánlásokat, azt vettem észre, néhány ponton már nem aktuális. Pl.: a tegnap emlegetett port-átírások. Ezeket hogy lehet a legfrissebb verziójú DSM-ben átállítani? SPDY és Windows hálózat engedélyezése részeket sem találtam meg....
Volna még egy kérdésem: ha engedélyeztem a Http-Https átirányítást, akkor be se tudtam lépni vissza a DSM-be, mert a Chrome azt írta, hogy nem biztonságos. Gondolom, valami tanúsítvány hiányzik neki...mit tudok tenni vele?
Kicsit zavaros még nekem ez...
Új hozzászólás Aktív témák
- Dell Latitude 5190 laptop (14FHD/I5-G8/8GB/256SSD/Win11/Excellent)
- iPhone 14 Pro 128 GB Silver, Kártyafüggetlen! Mint egy új!!! 86% Akku!
- Gamer Laptop, üzletből, alkalmi áron Lenovo IdeaPad Gaming, i5-12450H/16RAM/512SSD/GeForce RTX3050
- Gamer Laptop, üzletből, alkalmi áron MSI GF63 Gamer, i5-12450H/16RAM/512SSD/GeForce RTX2050
- Laptopok alkatrésznek
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest