Hirdetés
-
IT café
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2024.04.20)
Új hozzászólás Aktív témák
-
felho001
tag
Sziasztok valakinek van arra ötlete ha a photo station-ben megosztok egy nyilvános mappát legeneral egy linket ami úgy néz ki hogy ...synology.me/photo/valami és ha rányomok nem működik a link csak akkor ha kicserélem az elejét a http://QuickConnect.to/nasid/photo/a generált link. És akkor megy. de ha külső címről lépek be ami a ddns synology.me és ott elindítom a photo alkalmazást ugyan úgy nem tölt be. mit kellene beállítanom és hol hogy működjön mert már vagy 3 órája keresem rá a megoldást. köszi
Felhő
-
felho001
tag
válasz Csabroncka #29888 üzenetére
van port forward beállítva de nem enged többet más ip címhez a ruter. linksys EA6900
Felhő
-
felho001
tag
Sziasztok valaki képben van synology routerrel kapcsolatban? Ha igen olyan problémám lenne, hogy feljön egy friss update és az install után összeomlik a local network és a 192.168.1.1 ip helyett 10.0.4.1-es ip csinál magának ha nyomok egy reszetet és újra konfigurálom akkor jó de a frissítést ismételten feldobja amit teljesen nem értek. T-home optica az internet a T router az csak modem és az után jön az rt2600ac synology ami pppoe kapcsolattal csatlakozik a netre.
Felhő
-
felho001
tag
Sziasztok valaki felrakta már az új Syno NAS frissítést? Ez már jó? Mert ha jól emlékszem a múltkorit vissza vonták.
Felhő
-
felho001
tag
-
felho001
tag
DS415+-ra feltettem és csont nélkül megy minden a plex is és minden.
Felhő
-
felho001
tag
Sikerült megoldani azzal, hogy a photo station beállításain belül a https porthoz beírtam 444-et és most nem akad össze semmivel és megy a link megosztás és az albumhoz való hozzáférés.
Felhő
-
felho001
tag
Sziasztok!
A Hyper BackUp-al csinálok mentést az Amazon drive-ra, es azt vettem észre hogy olyan mintha csomagokra lenne darabolva a feltöltés, ez alatt azt értem hogy elkezdi tölteni pl 50MB/s el majd vissza esik egy kis idő után 123kb/s majd megint mondjuk 20MB/s-el tölti fel. A routeren prioritása van a Nas-nak de nem értem mit tud tokolni ennyi ideig az egyik mentes kb 800GB az most 46% bal jár es már 3 napja csinálja. Van valakinek valami ötlete vagy esetleg egy jobb biztonsági mentésre egy alkalmazás javaslata.? En azt gondoltam, hogy miután kijelöltem a mentendo részt ő csinál belőle egy csomagot amit a 1GB/s interneten pikk pakk feltolt. De ez sajnos nem így történik.Felhő
-
felho001
tag
Sziasztok adott egy nas anin be van állítva a dyndns és működik is rendesen. Viszont ha kívülröl el akarom érni a photo station-t akkor ez nem sikerül pedig már beállítottam azt is a PS-en belűl hogy a gazdanév mi legyen és a https port pedig 444 és meg is csinálatam a port forwardot. de baromira nem működik sőt ha kikapcsolom és megprobálom elérni a 443-as porton akkor meg valamiért a synology router web vpn oldala indul el. esküszöm full nem értem pedig a 2 dyndns teljesen más. mert a nas az dyndns előfizetéssel és a router az meg a synology ddns kapcsolata. És a megosztott mappa linkjei sem működnek. valaki ha tudja írja már le hogy hogyan kell beállítani. Köszi felhő
Felhő
-
felho001
tag
Sziasztok valaki csinált már olyat hogy a régi ext4 file rendszert átmigrálta btrfs file rendszerre ha igen leírná hogy hogyan csinálta meg úgy hogy ne legyen adatvesztés és minden úgy legyen mint a régi rendszeren kötetek mappák stb. Köszi.
Felhő
-
felho001
tag
Sziasztok azt nem tudja valaki, hogy miként lehet azt megcsinálni itthoni NAS-on ha van egy domain-em a hozzá elkészített email címeket tudjam használni úgy hogy nem a domain szolgáltatónál van a levelező szerver és a tárhely hanem a synologyn. Azért lenne jó mert a NAS-ban van tárhely bőven így nem kellene fizetnem nagy tárhelyért. Jó lenne valami step by step leírás mert ilyet még nem csináltam.
Felhő
-
felho001
tag
Sziasztok ki akartam próbálni ezt a Moments nevű alkalmazást de amikor telepíteni akarom azt mondja hogy telepíti a Drive alkalmazást és lecseréli a cloud station servert, és nem merek tovább menni mert nekem fontos a cloud station server és nem tudom mi fog utána történni. Valaki próbálta már aki használja utána újra be kell állítani a hogy működjenek a felhasználoknak a cloud station elérései vagy mi lesz?
Felhő
-
felho001
tag
Erre senkinek nincs tapasztalata?
"Sziasztok ki akartam próbálni ezt a Moments nevű alkalmazást de amikor telepíteni akarom azt mondja hogy telepíti a Drive alkalmazást és lecseréli a cloud station servert, és nem merek tovább menni mert nekem fontos a cloud station server és nem tudom mi fog utána történni. Valaki próbálta már aki használja utána újra be kell állítani a hogy működjenek a felhasználoknak a cloud station elérései vagy mi lesz?"
Felhő
-
felho001
tag
válasz gyugyo79 #38062 üzenetére
Szia és van értelme lecserélni? Mert nekem a kliens oldal maradt ugyan úgy mindenkinél cloud station drive mert nem merem a szerver oldalt lecserélni van értelme? Igazából a moments-re lettem volna kiváncsi de mivel le akarta cserélni a cloud station servert drive-ra nem telepítettem mert ha megáll a 2 irányú folyamatos szinkron akkor gáz van.
Felhő
-
felho001
tag
valószínű hogy az otthoni kábel nem megfelelő nekem is így volt nem akart menni a gigabit sebesség mert csak 100-as sebességet tudott a kábel és felcseréltem 2 kábelt olyan eszközzel ami alapból is csak 100 megát tud így neki az jó lesz és most megy is a gigabit mint a huzat. szerintem a kábelt teszteld le.
Felhő
-
felho001
tag
válasz gyugyo79 #38062 üzenetére
Szia engem az érdekelne ha lecseréled a CSS-t Drive-ra nas oldalon akkor a kliens oldalon le kell cserélni a CSD-t a driver-ra? ha igen ott is be lehet állítani a szinkronizálás mappákat vagy mindent le akar majd szedni a kliens oldalra? Mer nekem a feleségem használ olyat a cloud station alatt ami folyamatosan szinkronizál a benti és az itthoni gépe között és vannak olyan mappák a CSS alatt amik régiek és azok nincsenek bepipálva. De a drive alkalmazásba kliens oldalon nem láttam ilyen lehetőséget. és a Synology oldalán sem találok erre vonatkozó leírást hogy mondjuk mi a különbség a 2 megoldás között.
Felhő
-
felho001
tag
válasz gyugyo79 #38279 üzenetére
Értem amit mondasz csak én úgy csináltam meg pl nálam hogy a cloud station mappa ami a nason van az alatt van minden olyan munka mappa amit szinkronba tartok a gépeim között és a home alatt vannak még olyan mappák amik nem kerülnek szinkronba a gépekkel. Azt gondoltam ez így egyszerübb vagy nem így kellett volna? Viszont a feleségem teljes könyvtára be lett rakva a NAS cloudstation mappába és abból azok vannak a lokális gépen szinkronba tartva amiket nap mint nap használ mivel nem lenne olyan gép aminek a háttértára elég lenne: A kérdésem az lenne hogy azt írtad a pc kliens nem cserélődik le autómatikusan ha jól értettem ezt le kell cseréljem a drive kliensre vagy a csd is megfelelően müködik de azért jobb lenne ha konzistens lenne a nas-sal? csak azért kérdezek ennyit mert a 2 leírás abban különbözik, hogy nem írja a drive kliensre a folyamatos 2 irányú szinkront ez a CSD: A Cloud Station Drive alkalmazás segítségével az interneten keresztül szinkronizálhatja fájljait Synology NAS eszköze és számítógépei között, így mindig naprakész adatokkal dolgozhat, amelyekhez egyszerűen hozzáfér. Fájljait internetkapcsolat nélkül is megtekintheti és szerkesztheti. A rendszer az internetkapcsolat helyreállása esetén az összes módosítást automatikusan szinkronizálja a Synology NAS eszközre és a számítógépekre. ez meg a synology drive: A DSM Drive bővítőcsomagjának asztali rendszerekre készült változata, a PC-s Drive lehetővé teszi az Ön tulajdonában lévő és az Önnel mások által megosztott fájlok szinkronizálását és megosztását egy központi Synology NAS eszköz és több kliensszámítógép között. köszi a sok segítséget Felhő
Felhő
-
felho001
tag
válasz gyugyo79 #38288 üzenetére
van olyanom is beállítva cloud sync goggle és onedrive irányba bizonyos mappákra. Akkor a lecseréli részt rosszul értettem csak a NAS oldalra gondoltam. de várnék egy leírást mert akkor lehet hogy még újra gondolom és átalakítom áthelyezéssel mielőtt még felraknám a synology drive-ot.
Felhő
-
felho001
tag
-
felho001
tag
válasz _kovi_ #38876 üzenetére
Nekem nfs van beállítva az szerintem jobb mint az smb, és a megosztott videó mappa allat van engedélyezve a hozzáférés úgy hogy léterhoztam egy mediacenter felhasználót és annak vannak beállítva az írás olvasás engedélyek. Nekem is mede8er 600 van meg tv és csont nélkül megy minden.
Felhő
-
felho001
tag
Sziasztok ma reggel volt egy olyan jelenségem DS415+ NAS-al hogy olyan volt valami mintha fel akart volna szállni felpörgött mint egy mosógép majd valami pukkant és leverte az összes dugaj biztosítékot. vissza kapcsoltam az áramot de sehol nem találok semmi hibára utaló jelet a naplókba csak annyi van hogy áramkimaradás miatt helytelen leállás. Van valakinek ötlete mi lehetett vagy kell e félnem valamitől?
Felhő
-
felho001
tag
Sziasztok miért van az hogy egyik pillanatról a másikra a photo station nem látja a benne lévő fotókat? Ha megnézem a file station-ba akkor ott minden kép megvan de az alkalmazás mégsem látja.Valaki találkozott már ilyennel?
Felhő
-
felho001
tag
válasz #31774976 #39853 üzenetére
nekem ez plex-el van megoldva az ismerőseim telepítették a plex és a DS videót a DS-hez csináltam felhasználót aminek megadtam a jogosultságot és azzal lépnek be a plex-el meg az én felhasználó nevem van beállítva ha valamelyik épp nem menne a másik biztos megy. A kodi-t nem ismerem nem használom.
Felhő
-
felho001
tag
Sziasztok van arra lehetőség, hogy ha adott egy 4 lemezes (6TB/lemez) NAS EXT4-re formázva amiből 3 lemez Raid 5-ben van, ha ebből kiveszek egy lemezt akkor az új lemezt lehet formázni Btrfs-re? És mondjuk így mindegyik lemezt kicserélve egyesével akkor átformázhatóak az Ext4 formátumú lemezek? ezt azért kérdezem mert akkor egy 6TB lemez kell pluszban és akkor amit kivettem azt tenném be 2. ra majd a másodikat amit kivettem az lenne a 3. A végén pedig maradna egy tartalék Hdd. Köszi
Felhő
-
felho001
tag
válasz geogabcsi #43248 üzenetére
nekem fent van a plex szerver mert az ismerőseim plexen nézik távolról az okos tv-n a filmeket. De én nem emlékszem hogy ezt az ARM nevű szoftvert feltettem volna. Csináltam egy megosztott mappát majd ott megadtam a szükséges jogosultságokat. Elindítottam a plex-et és azon belül linkeltem a megfelelő könyvtárokat a megosztott video mappa alól amit látni akarok a plexen. Port forward hogy a távoli elérés működjön és ennyi.[link]
Felhő
-
felho001
tag
Sziasztok az miért lehet hogy a DS get-en be van állítva az rss ami hozzá is rakja a torrenteket de nem indul el a letoltes mi lehet a gond? Köszi Felhő
Felhő
-
felho001
tag
Azt tudja esetleg valaki hogy miért nem jelennek meg a filmek a VS alatt automatikusan pedig szerintem jól van beállítva de ahhoz hogy megjelenjen újra kell indexeltetnem. Ennek nem automatikusan kellene történni?
Felhő
-
felho001
tag
Erre valaki tud valamit mondani?
tudja esetleg valaki hogy miért nem jelennek meg a filmek a VS alatt automatikusan pedig szerintem jól van beállítva de ahhoz hogy megjelenjen újra kell indexeltetnem. Ennek nem automatikusan kellene történni?
Felhő
Új hozzászólás Aktív témák
- -60% Új, bontatlan Soflow SO X elektromos roller
- A középkategória királya: Intel 1235U 10C/12T passzív barebone
- HP Pavilion x360 14-dy Érintős hajtogatós Laptop Tab 14" -50% i7-1195G7 16/512 FHD Intel Iris Xe
- Rockrider St520
- Új 2K Gamer PC Intel i5 13400F/RTX 2070 Super 8Gb/500Gb M2 SSD/16-32Gb DDR4-DDR5/750W 2-3 Év Gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest