Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- Tényleg betilthatja a TP-Linket az USA
- Vivaldi (böngésző)
- Netflix
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Amazon
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- TP-Link WR1043ND router
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
-
IT café
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2024.04.20)
Új hozzászólás Aktív témák
-
luigi106
tag
válasz Csabroncka #38972 üzenetére
Köszönöm a válaszod. Beletörött a bicskám.
Leírom mi van, és mit szeretnék.
A régi nasom egy 215-ös és létrehoztam egy próba1 mappát rajta, ide szeretnék másolni.
Az új nasom egy 718+ ezen van egy torrle mappa és innen szeretnék a 215 próba1-es mappájába másolni.
Azt írtad, file station/ eszközök / távoli mappa telepítése. Eddig ok, ott kiválasztottam CIFS megosztott mappát.
Az első ablakban megadtam a 215-ös belső IP címét \\192.168.0.10\próba1. Erre a DSM kitöltötte a csatlakoztatás a következőhöz ablakot így /torrle/próba1. Gondoltam ő biztos tudja hogy mit kell oda írni.
Rányomtam a csatlakoztatás gombra, mire a következő üzenetet kaptam: nem sikerült csatlakozni a távoli mappához. Győződjön meg róla, hogy a távoli kiszolgáló hozzáférhető CIFS protokoll segítségével.
Na erre nem jöttem még rá, hogy hol engedélyezhetem ezt. Előre is köszi. -
luigi106
tag
Sziasztok.
Azt szeretném megtudni, hogy helyi hálón hogyan tudok másolni egyik nasról egy másikra, vagy áthelyezni egy fájlt? Még nem jöttem rá. -
luigi106
tag
Sziasztok.
Eddig mindig safariban intéztem a letöltéseket, és ment is minden rendben. Most viszont kipróbáltam a DS get böngészőjéből és az történt, hogy az ncore és az insane megy simán, de a diablóban ha rákattintok a letöltés nyílra akkor egy /https://diablotorrent.net/details/download/476620/-t illeszt be és egy Login1 14k-s fájlt tölt le.
Tudja valaki hogy ez miért van? És hogyan lehetne orvosolni a problémát? -
luigi106
tag
Köszi a gyors választ.
Ezek szerint ha jól értelmezem akkor a routerben nem is kell beállítanom a ddns-t, elég a port forwarding-ot beállítani? Viszont ha altatom /például időzítőben megadom, hogy a nap egy bizonyos intervallumában kapcsoljon ki, gondolom ezt jelenti az altatás/ akkor hogyan kapja meg a magic csomagot /wol/ ez most ellentmondásosnak tűnik nekem. Persze biztosan én nem értek valamit jól. -
luigi106
tag
Sziasztok.
Azt szeretném megtudni, hogy a Synology DNS szolgáltatását igénybe tudom-e venni egy Tp-link 1043wd routerrel? A probléma az hogy a routerbe be van égetve három ddns szolgáltató /fizetős 30 nap után/ de nem tudom hogyan lehetne a synologyt használni. Vagy ezen csak az segítene, hogy routert cserélek? -
luigi106
tag
válasz #29810560 #38253 üzenetére
Igen. A DHCP címfoglalásban kapott egy fix IP címet ami rendben is van, mert ha net Analyzer-el nézem a hálózatot akkor mindig azon a címen szerepel, tehát ez jó. Ennek ellenére zavar egy dolog amire nem találok magyarázatot. A DHCP list-ben minden eszköz megjelenik ami fix IP-t kapott, kivéve a nas. Erre nem találok magyarázatot. Viszont az ARP Binding-ben ott van az eszközök között , és boundoltam is a Mac címével.
-
luigi106
tag
Az volt a baj, hogy az assistant, szerintem még a tegnapi állapotot mutatta amikor be volt kapcsolva.
Én azt hittem, hogy másnap ha elindítom akkor majd automatikusan keres egyet, de tévedtem. Nekem kellet indítanom egy keresést, és utána már aktív volt a lehetőség. De minek? Mert továbbra is alszik, olyan mint a gazdája, nehezen kel fel. Lassan feladom, és beletörődök, hogy nekem kell mindig manuálisan bekapcsolnom. -
luigi106
tag
válasz #29810560 #38237 üzenetére
Valahol itt lehet a baj. Az assistant nem írja ki, hogy hálózaton kívüli, ő úgy tudja gondolom, hogy be van kapcsolva, mert az IP címet is kiírja. Viszont a nas összes ledje sötét, én úgy gondolom ez a kikapcsolt állapot.
Még azt tudom elképzelni, hogy titokban túlórázik, és lekapcsolta az az összes lámpát, hogy le ne bukjon. -
luigi106
tag
válasz Mezga Aladár #38231 üzenetére
Ha a wol állapota alatt jobb klikk akkor ott megjelenik az ébresztés lehetősége, csak sajnos halványszürke, azaz nem elérhető.
-
luigi106
tag
válasz Mezga Aladár #38194 üzenetére
Korai volt az örömöm. Most jöttem haza melóból, és megint nem sikerült feléleszteni .
Az assistant-al (win) hogy lehet wol-t küldeni, én nem találom, és hol nézted meg hogy melyik porton akarja azt? -
luigi106
tag
válasz Mezga Aladár #38117 üzenetére
Köszi a választ. Végre egy működő megoldás. A DS Finder-el végre sikerült felébreszteni. De 9-es udp porton keresztül, igaz nem az androidos appal hanem ios-es társával. Csak azt nem értem hogy más alkalmazással miért nem ment ez. Pedig többet is kipróbáltam. Na de az a lényeg hogy végre megy. Nagyon köszönöm.
-
luigi106
tag
Egy wr1043nd v2. router “boldog” tulajdonosa vagyok,+ egy Synology DS215j nas. Minden szuperül működik.
Csak egyet nem sikerül az istennek sem megoldanom. Szeretném hálózaton belül felébreszteni a nasomat.
Már szét olvastam az agyamat a neten de nem találok működő megoldást. Van egy program a neve Syno on.
Ebbe bele kell írni az IP címet a Mac számot, az 5000 vagy 5001-és portot, a 9-es udp portot és a jelszót.
Ezt el is lehet menteni. Ha megy a nas akkor be lehet jelentkezni rá, és egy raklap információt ad a nasról.
Ki is lehet kapcsolni a nast. Ez működik is. Ha egy 10-15 mp-en belül küldök rá egy Wake up-ot akkor felis ébreszti. De később már, ez nem megy. Ha valaki tudna segíteni, hogy mit csináljak, nagyon megköszönném.
Hangsúlyozom, belső hálón, wifin keresztül szeretném egy tabletról felkelteni a drágát. Köszi. -
luigi106
tag
Sziasztok.
Egy DS215j nasom van, tp-link wr1043nd routerrel, digis nettel. Azt nem tudom hogy ahhoz hogy kívülről is elérjem a nast, a routerben be kell állítani a ddns-t? Mert a tp-ben fixen benne van 3 DNS szolgáltató, és nem tudom hogyan tudnám beállítani a Synology DNS-ét. Előre is köszi a választ. Igazából a wol-t szeretném használni, és egy két mappát (fotó) megosztani.
-
luigi106
tag
válasz Multibit #18245 üzenetére
A köszi ez mind meg van, a ddns-re vonatkozott, és nem használtam lanon kívülről mert nem tudtam. Pont ez volt a bajom. Csak nem gondoltam hogy a programon belül /DS download/ IP cím helyett beírhatom a synology.me-t is.
Egyébként meg visszaolvasva rájöttem, hogy rosszul tettem fel a kérdést, mert alapvetően nem a wi-fi vel volt a probléma, hiszen lehet wi-fi-n is csatlakozni úgy hogy nem LAN-t használsz.
[ Szerkesztve ]
-
luigi106
tag
Köszönöm a válaszod, ez a tökéletes megoldás. Az ip cím helyére a név.synology.me-t beírva, végre hosszú hetek szenvedése után, sikerült belépni az interneten keresztül, nem a wi-fi-t használva, mivel akkor a belső hálózatot használtam. Így viszont bárhonnan be tudok lépni. Köszönöm.
A quickconnectet még nem próbáltam, de sort kerítek arra is. Azért csak piszkálja a csőrömet hogy miért nem ment ez simán, ha már a portforward meg lett csinálva.
[ Szerkesztve ]
-
luigi106
tag
Sziasztok. Rengeteget olvastam, régóta próbálom megoldani a problémát, de nem megy.
Ha otthon wi-fi-ről csatlakozom akkor simán belépek a tabletomon/ipad air/ de ha kilövöm
a wifit, akkor nem tudok felcsatlakozni rá. Többen írták hogy port forward. Ok a synology ez-internet-el
felismertettem a routert és elméletileg beállította a port forwardot UPNP. Az eredmény lista itt láltható.
de sajnos továbbra sem működik, vagyis távolról nem tudok belépni.Az y végüek a nas ip címei. Bár a 7-es és 8-as external port beírásai nekem nem tetszenek de attól még lehet hogy jók.
Előre is köszönöm a segítségeteket.Current UPnP Settings List
ID App Description External Port Protocol Internal Port IP Address Status
1 uTorrent (TCP) 12670 TCP 12670 92.168.0.10x Enabled
2 uTorrent (UDP) 12670 UDP 12670 192.168.0.10x Enabled
3 upnpclient:16881 16881 TCP 16881 192.168.0.10y Enabled
4 upnpclient:6881 6881 UDP 6881 192.168.0.10y Enabled
5 upnpclient:80 80 TCP 80 192.168.0.10y Enabled
6 upnpclient:5000 5000 TCP 5000 192.168.0.10y Enabled
7 upnpclient:5001 50953 TCP 5001 192.168.0.10y Enabled
8 upnpclient:6690 64684 TCP 6690 192.168.0.10y Enabled
9 uTorrent (TCP) 12671 TCP 12670 192.168.0.10w Enabled
10 uTorrent (UDP) 12671 UDP 12670 192.168.0.10w EnabledUi. Bocsi de sehogy sem tudtam úgy szerkeszteni hogy az normálisan nézzen ki.
[ Szerkesztve ]
-
luigi106
tag
Sziasztok, most kezdtem el csak Nassolni két napja. Eddig csak utorrenten nyomtam, és most elkövettem azt a hibát a DownloadStation-ben hogy rányomtam véletlenül a seprűre. Asztali gépen nem nyomtam volna rá mert ha az egeret felé viszem akkor kiírja hogy mi is az. Na mindegy az ipadon rányomtam és eltünt az összes kész letöltés, a feladat kezelőből. És szeretném visszacsinálni ha lehet. Már csak s seedelés miatt is.
Van erre esélyem? Előre is köszi a segítséget.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen videókártyát?
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Xbox Series X|S
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Tényleg betilthatja a TP-Linket az USA
- Magisk
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Óra topik
- Autós topik
- További aktív témák...