Hirdetés
- Windows 11
- Jelszókezelők
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- DIGI kábel TV
- A streaming miatt szabadulnak a kábeltévétől
- Router gondok
- Nem mond le Kínáról az NVIDIA
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mesterséges intelligencia topik
-
IT café
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2024.04.20)
Új hozzászólás Aktív témák
-
senior tag
-
Patice
Topikgazda
válasz zsolee73 #29233 üzenetére
Első körben szerintem próbáld meg az összes lejátszót és a NAS-t is a switch-re kötni. Talán ez megoldhatja a szaggatást, de csak akkor, ha ez hálózati sebesség probléma. És talán a Med problémájára is jó lesz.
Fix IP-t az eszközökben állítottál be, vagy hozzáférsz a router kezelőfelületéhez?
Eladó: Intel NUC J5005, Lenovo dokkoló
-
gyugyo79
addikt
Ha közvetlenül játszod le a filmet a Mede8er -en akkor jó? Mert ha már látja a tartalmat NFS -en át akkor furcsa, gondolom próbáltad több forrással és nem csak giga nagy BD iso -kkal.
Az ugrást tudja okozni, a nem megfelelő kép frissítés választása a tartalomhoz. A hanghoz igazítja a képet de mondjuk a 2 mp az fura.
A Mede8er az elvileg mindent tud kezelni tudtommal, de nem tudom váltja e a kijelzőt meg ha a kijelző nem vált mert pld. nem tudja a 24 Hz -et akkor azt hogy kezeli. Itt pld. szépen leírják, hogy mitől ugorhat 41 másodpercenként a kép.A nincs internetre meg az a tipp -em, hogy nem állítottál be DNS-t vagy elírtad azt a fix ip megadásakor.
A wifi kapcsolatnál a DHCP -n át ezt megkapja a gép. -
Madwe
nagyúr
válasz zsolee73 #29243 üzenetére
Nálad akkor kadenciahiba lesz, azért ugrál. Valószínű a tvd nem tudja a 23.976ot rendesen lejátszani, ezért ugrál. Nem hálózati gebasz, lejátszási problémáid akadtak Illetve hddről mivel játszod le? ez tipikusan kadenciaprobléma, vagy a lejátszód, vagy a tvd nem kezeli le rendesen.
[ Szerkesztve ]
-
Rick4
félisten
Csak a saját példámból tudok kiindulni, itt egy szolgáltatói HGW van berakva gbites portokkal, köszöntem szépen, rádugtam egy tp-link wdr3600-as routert, az ip-ját dmz-be tettem, openwrt-t tettem rá, és azon van minden, még 5 portos gbit-es switch-csel egyetemben. Bármit is csinálnának a modemmel, akár csak resetelik, firmware-t, frissítik, a belső hálóm kamerákkal, további routerekkel, mindennel megy enélkül is.
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
zsolee73
tag
Sziasztok, sikerült beazonosítani mindkét probléma okát, és el is hárítani:
- a szaggatás oka, hogy a webes felületről letöltött 25.000 fps sorozatot (A mi kis falunk) a WD Live Streaming lejátszó valamiért 24p-ben játsza le. (A Mede8er felismeri, és 25.000-ben is játsza) Amint kikapcsoltam a WD-n az automatikus video képsebesség illesztést, immár ez a video is zökkenőmentes.
- a Mede8er azért nem kapott a kábelen netet, mert rossz volt az automatikus 192.168.0.1 DNS szerver.
Valamiért a Telekomos WRG-ben 84.2.46.1 van beállítva. -
azka79
aktív tag
válasz zsolee73 #29694 üzenetére
Szia!
az én rendszerem is ugyan ez annyi különbséggel hogy nekem 2db WD média player van.
Én is tapasztalom ezt. Sőt ha megy a torrent és közben másolok a NASra asztali gépről, nekem még a windows file megosztás is megszakad...
Szerintem a DSM 6 sokkal nagyobb erőforrást igényel, vagy szarul menedzseli a dolgokat.
Kezdek agyfaszt kapni ettől a DSM-től, pedig már 6 éve használok synologyt
[ Szerkesztve ]
-
azka79
aktív tag
válasz zsolee73 #29709 üzenetére
sztem mikor hosszabb időre (~30mp) leterhelem a procit (99%) akkor bedobja a NAS a kulcsot és megszakad a windows megosztás. Megszakad és újraindul, ~1 perc kell neki amíg helyre áll a kapcsolat. Próbáltam olyankor telefonról is elérni, nem sikerült. A média player azért nem szakad meg mert előre bufferel és egy kis hálózati szakadás miatt nem dobj el a kapcsolatot, ilyenkor mint írtad előre ugrik, megakad stb. Sztem ez tuti DSM hiba, nálam a 6os óta kezdte, az 5nél ilyen problémám nem volt.
-
törölt tag
válasz zsolee73 #29709 üzenetére
Ha a proci és ram nincs fullon miközben beakad akkor részemről sokkal inkább hálózati mint nas/lejátszó gondra tippelnék továbbra is.
Én tuti ott kezdeném, hogy nast megnyitom, erőforrás figyelő, meg minden indít ahogy az üzemszerűen lenne, torrent, film akármi, aztán nézni a hálózat, lemez, proci terhelést. Ha a nas hal el az io műveletek miatt akkor azt látnod kéne a lemez fülön vagy a procin, ki kell verje a plafont. Amennyiben ott minden rendben van, akkor vagy a lejátszó -kétlem- vagy a router magasságában keresgélnék. Valakitől bugázni kéne egy teszt erejéig egy vállalható switch-et pl, és azon keresztül kipróbálni az egészet.
Több topikban is előfordulnak ilyen és ehhez hasonló anomáliák, ismerősöknél is játszottunk nem egy hasonló kört, volt ahol elég volt az élére állított routert lefektetni mert jobban szellőzött úgy és nem főtt meg terhelésre már, volt ahol több hónapja kergették a szellemet aztán kikerülve a szolgáltatótól kapott routert egy switchen át öröm volt és boldogság.
-
zsolee73
tag
válasz zsolee73 #29725 üzenetére
Az én film lejátszás-akadásos problémám megoldódni látszik.
Eddig úgy volt a rendszerem összekötve, hogy a telekomos routerbe csatlakozott a NAS és egy külön portra a média lejátszók egy switchen keresztül:
Szombaton átkötöttem a NAS-t is a gigabites switchre:
Azóta néztem a médialejátszókon 3D BD ISO-t, 1080p HD filmeket 40 MB/s bitrátával, oda-vissza tekergetve, és egyetlen akadás sem volt.
Ment alatta a torrent, és figyeltem az erőforrás kezelőt, a proci nagyrészt 5-10 % körül volt. Ez NFS megosztással (csak stream), de kipróbáltam médiaszerverként használva is a NAS-t, akkor ment kissé feljebb a proci használat.Egyenlőre úgy fest, hogy a szolgáltató routere (Sagemcom F@st 3686AC) volt a ludas, hiába a gigabtes portja.
De ismét hozzáteszem, hogy nem vagyok szakember, az én tudásom kb. ennyiben merült ki
-
-
eszakas
senior tag
válasz zsolee73 #41587 üzenetére
Hát ezzel én is így vagyok sajnos. Az utolsó DS frissítés óta.
Azóta serviiót használok és VLC playert.Asus rog strix x570‑e gaming alaplap ,AMD Ryzen 7 3800X ,SAPPHIRE NITRO+ AMD Radeon RX 7900 XT Vapor-X 20G,G.SKILL Ripjaws V 32GB (2x16GB) DDR4 3600MHz, Corsair HX1200i Köszönöm szépen. Üdv. eszakas :)
-
zsolee73
tag
válasz zsolee73 #41587 üzenetére
Erre [link] az NFS film megakadásomra valakinek esetleg ötlete?
Egy Mede8er MED 600 lejátszóval és egy WD TV Live lejátszóval is néha megakadnak a filmek.
A hétvégén simán végignéztem egy BD 3D filmet 38 Mbps-es bitrátával, tegnap meg egy sima 4 Mbps-es film többször is megállt. És úgy lefagyasztja a lejátszókat, hogy csak áramtalanítással tudom azokat újraindítani.
Vagy várok, és néha továbbindul a film magától...[ Szerkesztve ]
-
ERPY
őstag
-
Multibit
nagyúr
-
ERPY
őstag
-
Sickboy25
addikt
válasz zsolee73 #42354 üzenetére
Melyik verziót rendelted? Csak a távirányító miatt kérdezem, mert az nem a legjobb. Nekem kellett hozzá rendelnem agy másikat, mert rohadtul nem vette az adást. Erre többen is panaszkodtak :-) Kb. 3 méterről használnám, de most abba maradt, amíg nem jön meg a távirányító hozzá. Mert már a hajtogatás szélén álltam :-)
"Az élet olyan, mint az ásás. Néha hátráltat egy- két gyökér, de annak jól odab*szol ásóval, azt’ haladsz tovább!"X360 gamertag: sickboyhun
-
Borisz76
veterán
válasz zsolee73 #49886 üzenetére
Az NCore zárt oldal...ajánlott a DHT-t kikapcsolni.
( Beállítások / BT / DHT hálózat engedélyezése ....pipa kivesz )A másik két oldalt nem ismerem.
Ha nyilvános - bárki számára elérhető, nem kell regisztrálni , nem meghívásos alapon megy - oldalak , akkor a DHT hiánya okazhat ilyen hibát.Amúgy a nyilvános oldalakat érdemes elkerülni....
[ Szerkesztve ]
Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik
- Windows 11
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- A Microsoft szerint nem alku tárgya a TPM 2.0 szükségessége
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Witcher topik
- Redmi Note 10 Pro - majdnem minden stimmel
- Elite: Dangerous
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Anime filmek és sorozatok
- További aktív témák...
- FOXPOST AZ ÁRBAN! Xiaomi Mi 10T Lite 6/128Gb Független - Pici Repedés - Kis hibás - FIX ÁR
- FOXPOST AZ ÁRBAN! iPhone 12 64Gb - Független - 81% Akksi - 10/8 Állapot - FIX ÁR
- Logitech g szériás rgb egér SOS ár
- Gigabyte x570 Aorus Elite + Ryzen 5 3600 + hűtő + 16GB Viper 3600MHz CL17 DDR4
- ASRock X570 Phantom Gaming 4 alaplap, dobozában ealdó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest