Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Amazon
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- TP-Link WR1043ND router
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Windows 10
- Hálózati / IP kamera
- Mozilla Thunderbird
-
IT café
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2024.04.20)
Új hozzászólás Aktív témák
-
MrCsiT
addikt
válasz Slowman #39080 üzenetére
"az, hogy tv-n mappákat tallózgassak számomra nem megoldás visszalépés." - ezt a mondatot egyszerűen nem értem. Hát nem az a folyamat, hogy
1., a NAS-on fut a konfigurált Plex, ami a NAS egyik mappájában látja az odatett filmeket;
2., az LG TV-n betallózod, mit szeretnél nézni, és nyomsz rá egy Play-t?Hogyan lehetne ezt "más megoldással" csinálni?
Nálam az van, hogy
1., a Plex appot elindítva a NAS-ról,
2., annak beállításainál van egy olyan rész, hogy "azonosítás NÉLKÜL engedjen csatlakozni...." - és ide egy IP címet kell megadni: itt én megadtam a TV belső hálózati IP-jét;
3., furcsa mód működik, hogy a Plex appon belül a DLNA-t kikapcsoltam.4. számít még az is a lejátszásnál, hogy a TV wifi-n vagy kábelen csatlakozik-e a belső hálózathoz? Nyilván ha wifin, az okozhat akadást, ha a router messze van, vagy a használt csatorna terhelt, stb. Nálam 48-ra van állítva az 5Ghz-es wifi sávja, így az LG TV képes csatlakozni az 5Ghz-es hálózatra, ami gyorsabb nálam, mint a 2,4Ghz-es.
Nálad hogyan is van ez, mik a beállítások?
..ja és én nem használok transzkódolást, hiszen a TV képes lejátszani elég sok formátumot (kivéve iso-t.)
Borisz76: vagy
1., a 2 lemezes NAS tulaj
- nem használ raid-et, hanem helyette az 1-es lemezen lévő fontos fájlokról ütemezett másolást csinál a 2-es lemezre - ezáltal az olyan pl. netről letöltöttizékdriverek nem lesznek meg 2 példányban, mert minek is?
2., alapból készít biztonsági mentést, a NAS-on kívüli meghajtóra (hiszen ugye azt tudjuk, hogy a RAID az a rendelkezésre állásról szól, és nem arról, hogy biztonságosan 2 példányban megvannak az adatok, hurrá)
3. a több lemeznek sajnos - akár itteni tapasztalatok szerint is, emlékeim szerint - nem csak az a tulajdonsága, hogy mint széria el tud romlani, hanem az is, hogy a kb. azonos időpontban vásárolt HDD-k várható elhalálozása is éppen kb. azonos időpontra fog esni, akkor meg mindegy, hány lemez volt..[ Szerkesztve ]
"Nekem a "link" egy hivatkozás legyen, ne egy ember ?!" - by Mr.CsiT
-
Borisz76
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest