Hirdetés
-
IT café
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2024.04.20)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sanyi.mTs
addikt
válasz sulaco5555 #75313 üzenetére
Nincs. A garancia idejét nézd inkább
-
Sanyi.mTs
addikt
válasz sulaco5555 #75315 üzenetére
milyet akarsz venni? van, amire 2, de van olyan, amire 3 év gari van alapból.
-
Sanyi.mTs
addikt
válasz sulaco5555 #75319 üzenetére
Az 3 év garis.
Hivatalos forgalmazók egyike: oaziscomputer.hu és lejatszo.hu
De bárhol megveheted, ahol megadják a 3 év garanciát. -
Sanyi.mTs
addikt
válasz Rolito #75552 üzenetére
Távolról csak QC-vel tudod elérni vagy esetleg van publikus IP-d és tudsz DDNS-t használni?
Utóbbi esetén:
Webdav szerver telepítése nas-ra, http-t tiltod, https-re megadsz egy másik 5 számjegyű portot, amit kiengedsz a routeren.
Kodi telepítése gépre, lejátszóra. Filmek alatt megadod a webdav https elérését, majd nézed a filmeket. -
Sanyi.mTs
addikt
válasz Rolito #75554 üzenetére
0. Saját vagy szolgáltatói modem/routered van? Ha saját, akkor a szolgáltató eszköze modem módban van?
1. Beírod a google-ba, hogy: what is my ip
Majd belemész a routered kezelőfelületébe és megnézed a WAN IP címedet.
- Ha egyezik, akkor örülünk, lehet tovább menni.
- Ha nem egyezik, akkor a szolgáltatót meg kell kérni, hogy adjon publikus IP-t, mert nem éred el távolról az otthoni IP kameráidat. Ha nem tud vagy akar adni a szolgáltató, akkor ez az irány (webdav) nem megvalósítható. -
Sanyi.mTs
addikt
válasz Sanyi.mTs #75555 üzenetére
2. routerben 80-as és 443-as port továbbítása (port forward) a nas felé ideiglenesen.
3. DDNS beállítása
vezérlőpult > külső hozzáférés > DDNS > hozzáadás
Synology-t ajánlott és akkor lesz egy saját.synology.me címed
Heartbeat-et be lehet állítani
4. Lets Encrypt tanusítvány
ha a DDNS létrehozás után nem ajánlja fel automatikusan, akkor vezérlőpult > biztonság > tanusítvány > ha nincs itt a saját.synology.me címed R3 kibocsátással, akkor hozzáadás > új tanusítvány > Tanusítvány kérése Lets Encrypt szolgáltatótól > megadod a saját.synology.me címet, mailed és alkalmaz.
5. ha lefutott a Lets encrypt (LE) hitelesítés a 2-es pontban megadott ideiglenes port továbbításokat törölni kell. Ez azért kellett, mert a hitelesítéshez először az LE akar a gépedhez csatlakozni és be kell engedni, a továbbiakban már a megújítás a nas felől kezdeményeződik.
6. CSomagkezelési központból webdav szerver telepítése
ajánlott csak a https-t engedélyezni és egy tetszőleges 40ezres portot kiválasztani pl: 43210
speciálisba nekem nincs semmi bepipálva.
7. vezérlőpult > biztonság > tanusítvány > saját.synology.me > konfigurálás > ellenőrizni, hogy a webdav is ezt használja
8. routerben a 43210-ás port forward a nas ip-re
9. vezérlőpult > felhasználók > felhasználó kiválasztása > szerkesztés > alkalmazások > webdav server engedélyezésekodiban > filmek > videó hozzáadása > davs://felhasználó:jelszava@saját.synology.me:43210/video/filmek/
én személy szerint a webdav servert csak akkor futtatom, ha tudom, hogy távolról akarom elérni.
[ Szerkesztve ]
-
Sanyi.mTs
addikt
válasz mato0913 #75582 üzenetére
nem a ddns készít IP címet, hanem a szolgáltatótól kapott IP-hez rendeli a DDNS-t.
és igen, a wan felől jövő IP:43210 címet kell a 192.168.1.70:43210 címre forwardolni. A routered topikjában biztos tudnak segíteni, ha valamiben elakadsz.
ez a 43210-es port csak egy példa, bármint adhatsz neki, de érdemes a 40 és 50 ezres tartományból választani egyet.
-
Sanyi.mTs
addikt
válasz gezatata #75594 üzenetére
Ha nincs szükséged a btrfs fájlrendszer előnyeire, akkor töröld a 2. kötet és hozd létre újra ext4-gyel. Ez a 2-es kötet adatvesztésével jár.
A rendszerbeállítások és a DSM minden HDD-re feltelepülnek
Sok program van telepítve csomagkezelőben?
A költözésre két út van:
- SSH-n kell átkonfigurálni a programok helyét. Régen volt róla szó, én sose próbáltam
- megnézed és mented (én képernyő mentéssel csináltam) a programok beállításait, törlöd a programot, majd újratelepíted a 2-es kötetre. Ajánlott egyesével csinálni.
A megosztott mappákat meg simán áthelyezed a 2-es kötetre. -
-
Sanyi.mTs
addikt
válasz Ctrl+Alt~Del #76011 üzenetére
Quick connect eléréshez nem kell semmit se (be)állítani a routeren (port forward, tűzfal, dmz, stb).
Minden zöld a nason?
Belső hálóról pingelhető? Elérhető?[ Szerkesztve ]
-
Sanyi.mTs
addikt
válasz oZone762 #76040 üzenetére
Átolvasva az ajánlós topikot: nem írta senki, hogy biztosan menni fog, inkább hogy talán működhet. Alex91 is írta, hogy inkább cseréld le, de ha már megvan, használhatod otthoni környezetben. De ő RAID-ről/SHR-ről nem írt.
A 14 nap meg az SMR lassúsága miatt van. Amíg nem végez a NAS, addig csak nélkülözhető adatokat tölts rá, mert akár az is előfordulhat, hogy a 12-ik napon száll el az SHR optimalizálás. -
Sanyi.mTs
addikt
esetleg elgondolkozhatsz, hogy kb +4K-ért 3 év garis nas-t vegyél.
szerk: a linkeden 93.6K a nas
[ Szerkesztve ]
-
Sanyi.mTs
addikt
válasz bozsozso #76319 üzenetére
nem biztos, hogy ez a helyes folyamat és csak saját felelősségre csináld.
én ilyen helyzetben dsm-ből újraindítanám a nas-t, megnézném, hogy "rendben" megszakadt a teszt, majd pedig kikapcsolnám. végül rádugnám pc-re a kérdéses HDD-t, megnézném mit mond hdsentinel és talán így futtatnék smart tesztet. -
Sanyi.mTs
addikt
válasz Marci112233 #76428 üzenetére
nem tudom, hogy számít-e neked, de az x16-ra 5 év, az x18-ra csak 3 év garit adnak, mármint a leírás szerint
-
Sanyi.mTs
addikt
Létezik NAS-ba való HDD 8+TB méretben, ami 5400/5900rpm-es? Fontos a zaj, mert a nappaliban van a NAS.
-
Sanyi.mTs
addikt
QC-hoz nem kell port forward, mert azzal a synology szerverein keresztül lehet elérni a nas-t. Ezért a nas-t el lehet érni QC-val is (szolgáltatói) NAT-olt hálózaton is.
Új hozzászólás Aktív témák
- Cyberpunk 2077
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Hardcore café
- Politika
- Bestbuy játékok
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- AliExpress tapasztalatok
- További aktív témák...
- Új RYZEN 7 5800X (8 mag/16 szál) +hűtött VRM-es ASUS lap +Új 32GB hűtőbordás DDR4 kit! GAR/SZÁMLA!!!
- Canon EOS 90D + 18-135mm + 50mm f/1.4
- 0 perces RYZEN 3 laptop eredeti Win10-zel! FullHD IPS / 12GB DDR4 / 1TB M.2 SSD! Garancia+számla!
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 5 4500-5600X + RTX 3060 12GB GDDR6! GAR/SZÁMLA/BESZÁMÍTÁS/INGYENFUTÁR!!!
- KERESEK eredeti SNES PAL konzolt
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest