-
IT café
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2024.04.20)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gaultier
csendes tag
Sziasztok,
Elore elnezest kerek, egy kicsit hosszu lett.
Segítséget szeretnék kérni. Uj vagyok a NAS/halozat teruleten szóval nezzetek el nekem, ha lesznek láma kérdéseim. :)Vettem egy D220+ NAS-t. Szeretnem LAN-on kivulrol biztonsagosan elérni a NAS-t. A forumon olvasottak alapján sok mindent sikerült beállítanom rajta. Regisztraltam egy xxxx.synology.me DDNS nevet, amivel port forward-dal el tudom erni a DSM-et. Itt pl átírtam a default portot egy 5xxxx-re, es ezt forwardoltam a routerben az 5001-re. Ezt jol csinaltam?
Itthon, LAN-on, sikerult a NAS-on levo kotetet halozati meghajtokent csatolnom a Mac-re (smb://mynasname) illetve windows-ra (\\mynasname) es tokeletesen mukodik. Amit nem tudok megcsinalni az az, hogy ugyanezt LAN-on kivulrol is meg tudjam tenni. Sokan irtatok hogy csinalni kell egy VPN-t es azon keresztul menni fog. Valamit biztosan en rontok el, de nem megy. Digi-s 1gigas net, NAT mogul kiveve az IP cimem, ezt mar elinteztem a digivel. Digis router bridge modban van. Telepitettem a VPN szervert es be is allitottam:
OpenVPN-t valasztottam, ezt is forwardoltam a routern belul:
Illetve a router LAN/route oldalan beallitottam :
Elinditom a VPN kliens-t es kapcsolodik. Viszont kapok egy ilyen uzenetet:
A Tunnelblick szerint kapcsolodva vagyok:Mit csinalok roszul?
Ha kapcsolodna a VPN szerverhez, akkor ezzel bekerulnek LAN-ra, azaz a router moge. Vagy tevedek? Megsem tudom a sharedfolder-t csatolni LAN-on kivulrol. Illetve ha bent lennek a LAN-on, elvileg kellene tudnom csatlakozni a routerem admin feluletere is, igaz? Azt sem erem el. Szoval nagyon ugy nez ki, hogy igazabol nem epul fel megfeleloen ez a VPN kapcsolat...
A VPN-nel kapcsolatban is lenne kerdesem. Vannak VPN szolgaltatok (Express VPN, Surfshark...) es van a Synology VPN szervere. Mi a kulonbseg koztuk?
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- 11 az 1-ben Thunderbolt 4 dokkolót készített az Apricorn
- Asztalos klub
- Eredeti játékok OFF topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- YouTube
- Parfüm topik
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- Kártyafüggetlen iPhone 13 Mini, 128GB
- Alcatel OneTouch Pixi 3 (8079) 10,1 tablet
- MSI Sword 16 HX - 16" WUXGA 144Hz - i7-13700HX - 32GB - 1,5TB SSD - RTX 4060 - Win10 - 2,5+ év gari
- Dell Latitude 7320 2 in 1 Detachable (Laptop/Tablet) 16GB RAM 512GB NVME SSD eSIM Dell Gar 2027-ig
- LOQ 15ARP9 15.6" FHD IPS Ryzen 7 7435HS RTX 4060 32GB 1TB NVMe magyar vbill gar
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i5 6500 4 mag 4 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B650M R5 7600 32GB DDR5 1TB SSD RX 6800 16GB NZXT H7 Elite GIGABYTE AORUS 850W
- LG 27GP850P-B - 27" NANO IPS - 2560x1440 - 180Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDR 400
- Xiaomi Redmi Note 11 Pro 128/6GB Fekete / Normál állapotban / 12 hónap jótállással
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest