Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Gaultier

csendes tag

Sziasztok,
    Elore elnezest kerek, egy kicsit hosszu lett.
    Segítséget szeretnék kérni. Uj vagyok a NAS/halozat teruleten szóval nezzetek el nekem, ha lesznek láma kérdéseim. :)Vettem egy D220+ NAS-t. Szeretnem LAN-on kivulrol biztonsagosan elérni a NAS-t. A forumon olvasottak alapján sok mindent sikerült beállítanom rajta. Regisztraltam egy xxxx.synology.me DDNS nevet, amivel port forward-dal el tudom erni a DSM-et. Itt pl átírtam a default portot egy 5xxxx-re, es ezt forwardoltam a routerben az 5001-re. Ezt jol csinaltam?
    Itthon, LAN-on, sikerult a NAS-on levo kotetet halozati meghajtokent csatolnom a Mac-re (smb://mynasname) illetve windows-ra (\\mynasname) es tokeletesen mukodik. Amit nem tudok megcsinalni az az, hogy ugyanezt LAN-on kivulrol is meg tudjam tenni. Sokan irtatok hogy csinalni kell egy VPN-t es azon keresztul menni fog. Valamit biztosan en rontok el, de nem megy. Digi-s 1gigas net, NAT mogul kiveve az IP cimem, ezt mar elinteztem a digivel. Digis router bridge modban van. Telepitettem a VPN szervert es be is allitottam:

OpenVPN-t valasztottam, ezt is forwardoltam a routern belul:

Illetve a router LAN/route oldalan beallitottam :

Elinditom a VPN kliens-t es kapcsolodik. Viszont kapok egy ilyen uzenetet:

A Tunnelblick szerint kapcsolodva vagyok:

Mit csinalok roszul?

Ha kapcsolodna a VPN szerverhez, akkor ezzel bekerulnek LAN-ra, azaz a router moge. Vagy tevedek? Megsem tudom a sharedfolder-t csatolni LAN-on kivulrol. Illetve ha bent lennek a LAN-on, elvileg kellene tudnom csatlakozni a routerem admin feluletere is, igaz? Azt sem erem el. Szoval nagyon ugy nez ki, hogy igazabol nem epul fel megfeleloen ez a VPN kapcsolat...

A VPN-nel kapcsolatban is lenne kerdesem. Vannak VPN szolgaltatok (Express VPN, Surfshark...) es van a Synology VPN szervere. Mi a kulonbseg koztuk?

[ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák