Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• gyugyo79

addikt

Gondolom sokan nem követitek főleg ennek a változásait és ha már nem béta lesz is valószínűleg egy darabig be kell majd kapcsolni ahhoz, hogy működjön.

7.1.1 és az utáni DSM -ekre kijött (Még 22 Dec. elején) egy BÉTA SMB service ami már hivatalosan is támogatja a smb multichannel-t az általuk támogatott modelleken.

SMB Multichannel available for testing!

A fenti linken lévő képen ugye értelemszerűen a network részen a switchnek min 2,5 Gbit/s -et tudnia kell, hogy az a sebesség meglegyen (Ez vicc de egy éve olcsóbb volt mint most én olyan 30-40k közt valahol vettem itthonra egy 5 portosat, most olyan Qnap-ot nem is találtam csak jobbat 2x annyiért)

Viszont ez úgy is működik, hogy a PC oldalról is 2 kábel megy a hálózatba így ha azon egy ezt támogató oprendszer fut. Tehát ha van 2 gigabites csatolóval egy Synology NAS -otok meg szintén 2 gigabites csatolóval egy aktuális Win10/11 -es gép és ezek egy gigabites switchbe (nem igényel spec pld. menedzselhető eszközt) össze vannak kötve és minden rendesen működik akkor a samba fájlműveleteknél amik a hálózatot használják a sebesség majdnem 2* gyorsabb lesz (Nem számoljatok fix 2* sebességgel feltétlen de bőven az 1 felett lesz a sebesség).

Új hozzászólás Aktív témák