-
PROHARDVER!
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2024.04.20)
Új hozzászólás Aktív témák
-
dkess
őstag
válasz
Tizedes88 #72343 üzenetére
Szia,
A Synology szerint (ld. alábbi képen a megjegyzés szöveget - [link] ) mobil eszközről a képek backup -jára a Synology Photos -t ajánlja ...
Fentebb utaltam arra a kérdésre, hogy a Synology Drive mobilkliensel nem lehet szinkronizálni a Synology Drive Server -re (most nem fotókra gondolok csak, hanem általánosságban)? Az alábbi táblázat ötödik sora alapján ez nem teljesen egyértelmű nekem ...
Egyébként ez a táblázat éppen a Synology Drive és DS Cloud mobilkliensek közötti funkcióbeli összehasonlítás ...
-
-
Gabesz87
veterán
Sziasztok! Érdeklődtem már a célomat illetően több topikban, de végül, jelenlegi állás szerint, arra jutottam, hogy talán egy DS220+ megfelelő lesz. A véleményeteket, taácsaitokat szeretném kérni.
-
Elemental
addikt
Még mindig nem mertem rávenni magam a dsm7-re. A dockeres dolgok változatlanul futnak? Adguard home-ot futtatok, ahhoz nem kell nyúlni, dsm 7-re frissítés után megy ugyanúgy tovább?
-
Syl
nagyúr
-
Syl
nagyúr
válasz
kgymac #72332 üzenetére
Uh. Most égek, mint a Reichstag...
Pár évig Linux only voltam itthon, és ez nem jutott eszembe... Ciki!
Köszönöm, működik!
Sikerült letörölni a transmission.sc fájlt, de a Transmission program javítása valamint fájlból való telepítése ugyanúgy sikertelen. Mindegy, feladom. Egyelőre használom a DS-t. -
dkess
őstag
válasz
Melorin #72327 üzenetére
Kis háttér - DSM6 -on vagyok most is. 2 idegen háztartásban van 3 szinkronizációs feladat. Ezek ilyen routerre kötött közös használató SSD -k meg USB -s HDD -k amik időnként PC -re vannak kötve ilyesmik (összesen olyan 16 TB adat). Ezek mellett ezen távoli helyszínekről 4 PC/laptop -ról van teljes backup, de erre Active Backup for Bussiness -t használok (úgyhogy ez nem érdekes. Ez egyébként még 3-4 TB).
Egyébként többé-kevésbé a DSM7 miatt is terveztem migrálni Cloud Station -ről Synology Drive -ra. Első körben a Server -t tettem fel. A távoli Cloud Station kliensek szó nélkül mentek tovább. A kliensekt meg egyenként frissítettem Synology Drive kliensekre amikor éppen arra jártam ... Ahogy írtam annyi volt, hogy a Synology Drive Server -ben a még Cloud Station Drive kliensek csak akkor látszódtak amikor éppen szinkronizáltak, de egyébként minden rendben volt.
Igen, a mostani Synology Drive Server frissítésekor olvastam én is, hogy a Cloud Station kliensek nem támogatottak ezután. Szerencsém volt, mert én pont végeztem a kliensek lecserélésével is. Persze, ha nem így lett volna, akkor addig nem frissítem a Server -t amíg ez nincs meg ... Persze a DSM7 -el meg a teljes Cloud Station ökoszisztéma megy levesbe - ott már a szerver oldalon is megkövetelt a Synology Drive ...
Mobilokról nem szinkronizálok semmit. A Synology Drive klienssel próbálod mobilról? Egyébként próbáltad megadni a DDNS -t és a quickConnect -el is? Egyiket sem engedte? A Synology Drive Server -ben az érintett csapatmappára a jogosultság meg van adva? Legalább 1 file verzió engedélyezve van? Milyen hibaüzenetet ír ki?
-
krealon
veterán
válasz
Bandita4141 #72328 üzenetére
A hálózati csatoláskor, ha lehet, én mindig parancssort használok, mert ott értelmes hibaüzeneteket kapok, amikre rá lehet keresni a neten.
net use
kilisitázza az aktív kapcsolatokat.net use z: /d
törli a Z: meghajtó hozzárendeléstnet use \\nas\megosztás\mappa /d
a nem betűjelhez rendelt aktív kapcsolatot bontjanet use * \\nas\megosztás * /user:nas\felhasználó
felcsatolja az első elérhető betüjelre a megosztást a megadott felhasználó szerinti hozzáféresi joggal, miután begépeltük a jelszót és entert ütöttünk (nem mutatja a jelszó gépelésének folyamatát). -
Melorin
addikt
Igen, valóban véletlen egybeesés. Nem értem miért kellett így kivezetniük egy működő megoldást. Kissé azt érzem, hogy az embereket hajtják a fizetős felhőszolgáltatás felé, pedig a NAS adott lenne.
Azt írod, hogy a Synology Drive kliens váltotta fel nálad a Cloudot? Én felraktam a Drive-ot a telómra de nem bírok vele csatlakozni a Drive serverre.
-
Patice
Topikgazda
válasz
Bandita4141 #72320 üzenetére
Gondolom a más felhasználónak adtál legalább olvasási jogot a megfelelő mappákra.
Kezdek kifogyni az ötletekből...
Az összes eszköz egy alhálón van gondolom és egy munkacsoportban is vannak? -
dkess
őstag
válasz
Melorin #72322 üzenetére
Nem, nem a DSM7 -nek esett áldozatul. A legújabb Synology Drive Server -nek esett áldozatul. Az előző Synology Drive Server verzióval vígan mentek a Cloud Station Drive kliensek. Ez nálam is így volt - ugyanakkor vakszerencse folytán pont az új verzió előtt sikerült átmigrálni az idegen háztartásokban levő klienseket a Synology Drive kliensekre. Annyi "bug" azért volt, hogy csak akkor jelezte ki a klienseket korábban, ha éppen szinkronizáltak, de ettől függetlenül működött jól.
Az új Synology Drive Server verzióval pedig már DSM6 -on sem mennek a Cloud Station Drive kliensek.
Azaz ez független a DSM6 vs. DSM7 kérdéstől ...
-
eszakas
őstag
Elárulod hogy hogy sikerült? Biztos többet értesz hozzá mint én
ez egyértelmű. De hátha sikerülne nekem is működésre bírni a segítségeddel.
-
Syl
nagyúr
válasz
Miksa64 #72310 üzenetére
Köszi, de én Mac-ről vagyok, sima Terminal-lal.
Szerintem a gond az lesz, hogy a transmission.sc fájl root felhasználó tulajdonában van, azzal meg nem tudom, hogy lehet belépni. DSM-ben saját felhasználó és admin (amit egyébként kikapcsolva tartok) van, root nincs. (root-hoz admin jelszót próbáltam, nem jött be) -
Patice
Topikgazda
válasz
Bandita4141 #72306 üzenetére
Ha eddig jók az értesüléseim, akkor a DSM 7-ben alapból tiltott az admin fiók ilyen célokra, tehát kellene legalább egy felhasználót létrehoznod, aminek adsz jogosultságot a megfelelő mappákhoz és ezzel a felhasználóval + jelszó párossal csatolod föl újra.
Másik lehetőség, hogy a Win10-es gépen: Vezérlőpult --> Hitelesítőadat-kezelő --> Windows rendszerbeli hitelesítő adatok alatt törlöd azt, amivel korábban volt csatolva. És ezután próbálkozz újra. -
WaterWave
veterán
Most értünk el arra a szintre, mikor a nasom (718+) felajánlja a 7.0 dsm frissítést a vezérlőpultban...
Szóval berakhatták automatikusra. -
Bandita4141
tag
Megpróbáltam egy laptoppal hálózaton belül elérni a nast, azzal simán ment.
-
Bandita4141
tag
válasz
krealon #72312 üzenetére
igen, de a belépésnél jól, újra megpróbáltam de sajnos más a probléma. Azért nagyon köszönöm az ötletet.
Az a bosszantó, hogy frissítés előtt még minden rendben volt. Biztos, hogy a windows 10-en belül van valami turpisság, mert telefonról DS File-on keresztül elérem az adatokat.
-
krealon
veterán
válasz
Bandita4141 #72311 üzenetére
Arra figyelj, hogy nem mindegy milyen irányba dől a perjel. A válaszodban hibásan írtad.
Szerk: typo
-
krealon
veterán
válasz
Bandita4141 #72306 üzenetére
Súgok Windows hálózati meghajtó ügyben:
- ha nem írod ki egyértelműen, hogy melyik gépen lévő felhasználói fiókra hivatkozol, akkor az alapértelmezetten a kliensgépet jelenti.
Vagyis asynonas\admin
nem egyezik meg asajatgépem\admin
fiókkal.
Ha csak annyit irszadmin
, akkor az az utóbbit jelenti és a NAS megkérdezi a gépedtől, hogy a megadott jelszó hiteles-e a gépeden az admin nevű fióknál, ami valószínűsíthetően hibára fut, vagyis az eredmény: Hozzáférés megtagadva. -
Tizedes88
újonc
Üdv.
Ds cloud nem kompatibilis a synology drive-val? -
Bandita4141
tag
-
Patice
Topikgazda
válasz
Bandita4141 #72303 üzenetére
Ezek akkor felcsatolt hálózati mappák?
Ill. ezek milyen felhasználóval voltak csatolva? Ugye nem admin? -
Miksa64
tag
Nekem úgy sikerült, hogy töröltem a fenn lévő transmission-t, utána ha a telepítés során hujjog a 9091-es port miatt akkor törölnikell egy fájlt (ezt nekem is 'ERPY' javasolta)
Törlendő fájl: /usr/local/etc/services.d/transmission.sc
A törlés mc-vel kivitelezheztő.
Ezekután már felment a transmission. -
Bandita4141
tag
Sziasztok! Feltettem a dsm 7-et bár ne tettem volna.
Még az előző rendszernél a Windows fájlkezelőben a hálózatnál létrehoztam hálózati meghajtókat, de sajnos egyikbe sem tudok belépni. Windows biztonság azt írja, hogy a hálózati hitelesítő adatok nem megfelelőek. A hálózati gépek között látom a NAS-omat, de nem tudok belépni. Böngészőböl betudok lépni a szokásos módon, de szükségem lenne a fájlkezelős belépésre is. Tudnátok segíteni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- SSD kibeszélő
- Építő/felújító topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Opel topik
- Milyen videókártyát?
- Doom: The Dark Ages teszt
- Milyen processzort vegyek?
- Elektromos autók - motorok
- iPhone-t használók OFF topikja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 24" full HD LED IPS monitor (HDMI, DSUB, jack) eladó
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- BESZÁMÍTÁS! Google Pixel 9 Pro 5G 128GB 16GB mobiltelefon garanciával hibátlan működéssel
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest