- Mesterséges intelligencia topik
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Vége: a kínai platformok nem adják vissza a pénzt visszaküldött áru nélkül
- Idővel bárkinek lehet saját Waymo robottaxija
- Tényleg megbüntette az Apple-t és a Metát az EU, jön a megtorlás?
- Hálózati / IP kamera
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Windows 10
- Bitcoin topic
- ASUS routerek
-
IT café
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2024.04.20)
Új hozzászólás Aktív témák
-
scream
veterán
Hali!
Valamiért a Download Station nem akarja letölteni az újonnan berakott torrenteket, "Waiting" státuszban vannak, pedig nincsen más olyan, ami miatt várólistára kéne kerülnie.
Ilyenkor mit lehet tenni?
PC-re ugyan az a torrent lejön.
-
Primary92
senior tag
Létezik Synology-ra valamilyen pénz menedzselő app?
-
bb.bocs
őstag
válasz
Borisz76 #33191 üzenetére
éééééééééééééértem! na ezért hatalmas + pont járna neked!!!!! köszönöm szépen már értem.
remek! ha van még bármi ilyesmi érdekelne, kamerás audios, felhős ds videós bármi jöhet beállítások stb, vpn távoli elérés. minden
kezdő vagyok ezen a nas téren szinte, tudok pár dolgot de van még mit megismernem
-
Borisz76
nagyúr
válasz
bb.bocs #33190 üzenetére
Download Station-ről egy bejegyzés.
-
bb.bocs
őstag
válasz
#56573440 #33187 üzenetére
"Ha nem szeded ki seedbol nem is fogja véglegesen törölni. Állítsd le fából és fel kell szabaduljon a helye..."
erre jöttem most rá én is ,.,hogy a ds ből kell kitörölnöm hogy valójában tölrődjön, mert különben foglalja a helyet.(de hogy hogy azt nem tudom hogy ha a letöltött mappában már nincsen ott)
most azt néztem emg hogy ha letöltöm,kitörlöm a ds ben, akkor a mappából is törlődik e,és nem törlődik. -
törölt tag
válasz
bb.bocs #33186 üzenetére
Akkor duplázott, ha 100 giga letöltés 200 giga helyet foglal.
Ds azonos kötetre települt mint a letöltés helye? Ha nem, akkor meg van adva az ideiglenes helynek is a celmappa?
Ha nem szeded ki seedbol nem is fogja véglegesen törölni. Állítsd le fából és fel kell szabaduljon a helye...
-
bb.bocs
őstag
esküszöm nem értem. download station egy mappába való letöltésre van beállítva, de hiába törlöm a vinyórl a cuccot még mindig foglalja a elyet. mi az alapértelmezett ahol lehet? hogy kéne mentenem hogy ne duplázza? (ezekszerint duplázza)
-
törölt tag
Sziasztok.
Az lenne a kérdésem, hogy ez a típusú DS115J NAS vásárlásán gondolkodom. Az lenne a kérdésem, hogy játszani erről lehet e a sebessége elfogadható hozzá? Köszi a segítséget.
-
Steady74
addikt
Sziasztok. Syno DS 413 NAS, szeretnék egy, az ezen lévő mappát jelszóval levédetni, amit a hozzá csatlakozó eszköz (mp, pc, tablet,stb) kér az oda belépéskor. Köszi szépen.
-
Tamarel
senior tag
válasz
Csabroncka #33179 üzenetére
- TCP (UDP elvileg gyorsabb, de kevésbé stabil)
- SHA256 (ami a legkisebb SHA-2 -es)
- kódolás leginkább AES-128-CBC de ha kicsi vas és nem bírja akkor kb mindegy, pl BF-CBC
- tömörítés: kikapcsolva -
Csabroncka
addikt
Sziasztok aki kicsit tapasztalt a VPN témában:
Adott egy háló ahol a fel/le töltés kliens/szerver oldalon rendben. Most a Synon csak simán beállítottam a Open VPN-t nem állítgattam kódolást, tömörítést és egyebeket.
A cél a kliens oldalon filmnézés. Nem próbáltam még végig (hogy szétkapcsol -e ) Milyen beállításokat használjak, hogy a kapcsolat stabil legyen mind kliens, mind a szerver oldalon?
Agyontitkosítanom a forgalmat fölösleges!
-
bb.bocs
őstag
még egy frappáns kérdés. beletoltam egy másik vinyót,majd az alap vinyót kiszedtem, és betettem a heyére a mostanit. átkoltoztem elég jól. ha jól emlékszem az elején nem csináltam iyen ellenőrzést vagy mit,sem akkor amikor a másik mellé raktam, csak leformáztattam vele simán ext4 re.(állaota normál) lehet ebből bajom?
állapota pesze a vinyónak kiváló írja is h nincsn vele gond.
gondolom ez a folyamat amit az elején lehet csinálni nem befolyásolja a teljesítményt sem, és azt sem hogy szóljöon ha haldoklik egyszer a vinyó (?) -
Varszegig
veterán
Szerintetek egy 214play-t mennyiért érdemes meghirdetni?
-
bb.bocs
őstag
válasz
#56573440 #33169 üzenetére
nah bakker raid 5 ről van szó!!! ó mamám, este már agyhalott zombi leszek
nem szóltam.
lemezes dolgot pedig köszi
gondolom azért ha később raidbe akarom rakni mondjuk tükrözni, akkor újra kellene formáznom a z első lemezt is (?) vagy simán hozzátudom csapni?köszi a segítséget, és megtanulok olvasni.( miért raid 0 án agyaltam...)
-
Primary92
senior tag
válasz
Borisz76 #33166 üzenetére
Köszönöm a segítséget.
Az első idézett mondat félreérthető. Úgy értettem, hogy ha van mondjuk 3 külön álló kötetem, és minden lemezen van kihasználatlan tartalék, akkor kevésbé értelmesebben "pazarlok", mintha az egész egy SHR kötet lenne, ahol a szumma nem használt terület egy része a biztonság érdekében használódik fel.SHR1 esetén mennyi tárhelyem lesz, ha 3 + 2 + 1,5 + 0,75 TB-os lemezeket használok?
A legkisebbet lehet, hogy cserélném egy akkorára, ahol a kalkulátor szerint nem lenne a "Használaton kívüli terület", csak az "Elérhető" és "Védelemre használt". -
bb.bocs
őstag
válasz
Borisz76 #33166 üzenetére
"Ha a lemezeket összefűzöd 1 kötetté ( SHR vagy RAID5 )
Akkor 1 lemez meghibásodása esetén még eléred az adatokat de a hibás meghajtót cserélni kell:"én nem vagyok képbe még ezzel annyira nagyon.
oylan kérdésem lenne hogy ha az adatokat több szálon futtatja egyik vinyón másik vinyón, akkor tegyük fel a b fájl. a fájl egyik b másik vinyóra kerül. b filet os vinyó hibásodik meg.
ha jól értem azt irtad hogy kijavítja önmagát a ha belerakja az új vinyót. de mi alapján javítja ki hogyha az a fájl vagy egy töredékes része akárcsak, azon a vinyón van ami lepusztult? akkor nem rengeteg töredezett file lesz amit nem lehet beolvasni mert a másik lemez amin volt a másik része az kiesett?fő kérdésem inkább az lenne nekem most, hogy ismerösöm mondta hogy inkább úgy csináljam, hogy megveszem a két lemezt, és ha raidbe 0 ha raid1 ha két külön kötet (2 külön kötet lesz valószínűleg)
inkább úgy csináljam hogy egyszerre rakom bele, és hozom létre őket, mint hogy inkább elöször belerakok 1 vinyót, majd idövel még 1 et.
valamit mondott hogy ez miért jobb, de szrtem ha különálló kötet akkor tök mind1 nem? -
Borisz76
nagyúr
válasz
Primary92 #33163 üzenetére
"Ha külön független kötetek, akkor mindegyik marad kihasználatlan terület, de akkor ezeket fel is használhatnám az SHR-hez."
Ilyet nem lehet.
Ha a lemezeket összefűzöd 1 kötetté ( SHR vagy RAID5 )
Akkor 1 lemez meghibásodása esetén még eléred az adatokat de a hibás meghajtót cserélni kell:
Ugyanakkorára vagy nagyobb kapacitásúra.
A hibás HDD cseréje után a kötet "kijavítja" magát."Ha bővíteni szeretnék, akkor csak kiszedem az egyik, és teszek be helyette egy nagyobbat, és minden felépül magától?"
Ugyanaz mint fentebb írtam a hibás HDD cseréjéről.
-
heroldbalu
tag
Sziasztok,
érdeklődnék, van e valakinek megoldása rá. Keresgéltem de nem nagyon találtam kész Dockeres megoldást.
Dockerben szeretnék weboldal változást monitorozni, ideális esetben nem csak egyszerű riasztással, hogy változás történt, hanem a változást is kiküldené a riasztásban. Ismer valaki ilyet ?(tudom, hogy van megoldás rá, de azok mik eleget tennének a kitételeimnek keményen árazottak). Ezért gondoltam keresgélek Dockeres megoldások között.
Köszönöm
Arra vigyázz, ha Raidet, vagy SHR-t akarsz akkor mindenképp a kisebbel kell kezdened a kötet felépítését !!
Ha a 3Tb-al kezdesz akkor utána már csak 3 vagy nagyobb lemezt tudsz a kötethez csatolni. -
Primary92
senior tag
válasz
Patice #33161 üzenetére
Játszottam a kalkulátorral is.
A kényelem azt diktálja, hogy egy bazi nagy tárhely legyen az egész. De akkor egy lemez kiesése esetén bukok mindent?
A több lemezzel az a baj, hogy szívás, ha egyik megtelik, de az új adat logikailag odatartozik. Eddig így volt a linuxos szerveremen.
Ha külön független kötetek, akkor mindegyik marad kihasználatlan terület, de akkor ezeket fel is használhatnám az SHR-hez.Az Offline mentéshez ragaszkodom, de mivel ez fizikailag nincs túl távol a NAS-tól (itthon van mind a kettő), ezért világvége esetére lenne egy távoli bakcup is (pl.: betörés). Ezek közül egyiket sem adnám fel szívesen, de a NAS-on belüli biztonsági mentés nélkül meg szívás, ha meghal az egyik lemez, és másolgatni kell vissza manuálisan. Ha gikszer van, de RAID-5 vagy SHR van, akkor csak cserélem a lemezt és semmi dolgom ugye?
A kalkulátor hogyan számol? Vannak olyan lemezeim, (1.5TB, 0.75TB) amelyek nem szerepelnek a listában. Kalkulálnék egyet, hogy mennyi hasznos helyem maradna. 3/2/1.5/0.75 jöhet szóba, ha nagyon megerőltetem magam. Ha bővíteni szeretnék, akkor csak kiszedem az egyik, és teszek be helyette egy nagyobbat, és minden felépül magától?
-
Patice
Topikgazda
válasz
Primary92 #33160 üzenetére
Grat!
Igen, a legnagyobb üreset rakd be elsőnek, és csinálj belőle alap kötetet.
Ha lesz off-line, meg távoli szerveres backup, akkor szvsz. felesleges még egyszer duplikálni a NAS-on belül, pláne ha pazarolni sem szeretnéd a tárhelyet.Ha a lemezekről átmentek az adatok, akkor egyesével rakd be, azokat is külön alap kötetként formázd és ennyi.
Lehet, hogy több köteted lesz, meg több megosztott mappa, de egy lemez kiesésekor nincs nagy baj a többivel.
-
Primary92
senior tag
Na végül megvettem a DS416-ot.
A kérdésem az lenne, hogy hogyan lenne érdemes átmásolnom rá az adataimat.
3, 2, 1.5 TB-os lemezeim vannak, amik bele kerülnének. Ezek közül a legnagyobb üres. Gondolom ezt kellene beleraknom először és másolni a következő legnagyobbról, majd azt is betenni a Synology-ba majd hozzáfűzni a bent lévőhöz, majd a 3. lemezzel is ugyanazt.
Eddig jó az elgondolás?
Egy része fontos adat. Ezeket offline kötetre is menteném, és egy távoli szerverre is. Ezt biztonságosnak tartjátok, vagy mindenképpen használjam az SHR-t? Nem definiálható előre, hogy mennyi lesz a fontos adat, és mennyiről nem kell biztonsági mentés, viszont pazarolni sem szeretném a tárhelyet.
Mit gondoltok? -
Kicsimix
őstag
válasz
Kicsimix #28321 üzenetére
Egy régi kommentemet szeretném kiegészíteni ezzel;
Lehetséges a WebDav-val hálózati meghajtót felcsatolni natívan windows-ban SSL nélkül is.
Sajátgép --> Hálózati meghajtó hozzáadása --> Csatlakozás egy dokumentumok és képek tárolására alkalmas webhelyhez---> Tovább --> Egyéni hely hozzáadása :
\\tecimed.synology.me@5005\DavWWWRoot\
A probléma ami miatt nem fogadta el a bejelentkezéseket a windows az az, hogy alapbeállításként csak az SSL kapcsolatoknál engedélyezett az egyszerű hitelesítés.
Íme a megoldás:
Windows Vista, Windows 7, és Windows 8 (és Win 10) esetén:Az egyszerű hitelesítés felhasználói gépen történő engedélyezéséhez (módosításához) kövesse az alábbi lépéseket:
Windows Vista vagy Windows 7, (10) rendszeren kattintson a Start gombra, írja be a regedit kifejezést a Keresés megkezdése mezőbe, majd nyomja le az Enter billentyűt.Windows 8 rendszeren tartsa lenyomva a Windows billentyű + F billentyűkombinációt, jelölje ki a Menüsoron az Alkalmazások lehetőséget, írja be a regedit kifejezést a Keresés mezőbe, majd nyomja le az Enter billentyűt.
Keresse meg a következő beállításkulcsot, és kattintson rá:
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\WebClient\ParametersMutasson a Szerkesztés menü Új pontjára, majd kattintson a DUPLASZÓ parancsra.
Írja be a BasicAuthLevel kifejezést, majd nyomja le az Enter billentyűt.
Kattintson jobb gombbal a BasicAuthLevel elemre, majd kattintson a Módosítás parancsra.
Az Érték mezőbe írja be a 2 értéket, majd kattintson az OK gombra.Megjegyzés: Az azonosító értékeinek értelmezése:
0 – Az alapszintű hitelesítés le van tiltva
1 – Az egyszerű hitelesítés csak az SSL-kapcsolatokhoz engedélyezett. (Ez az alap beállítás)
2 – Az egyszerű hitelesítés az SSL- és a nem SSL-kapcsolatokhoz is engedélyezett. (Ezt kell beállítani)Lépjen ki a beállításszerkesztőből, és indítsa újra a számítógépet.
(Forrás Innen)
Így már működik a WebDav SSL nélkül is Netdrive nélkül stb..
Ha valakit érdekel majd egyszer. Meg magamnak is ha majd vissza kell keresnem valahol.
-
bb.bocs
őstag
ds 209+ ban szeretnék esetleg ventilátort cserélni valami totál csöndes módú ventire. mit ajánlanátok ami jó és csöndes nincsen hangja?
-
Bence_
tag
Sziasztok!
Van olyan program ami a duplikációkat ellenőrzi?
Vannak olyan fényképeim ami biztosan több mappában is szerepelnek ezeket kéne kiszűrni.
Köszönöm. -
cstomee
tag
Hivatalosan is megjelent!
Új hozzászólás Aktív témák
- AKCIÓ! Beszámítás! Intel Core i9 13900K 24 mag 32 szál processzor garanciával működéssel
- Bezámítás! Lenovo Legion 5 15IMH05H notebook - i5 10300H 16GB DDR4 256GB SSD 1TB HDD GTX 1660Ti W10
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB DDR4 1TB SSD Radeon Pro 5500M garanciával
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
- LG 55CS6 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest