-
IT café
A Blizzard 2007. május 19-én a Blizzard Worldwide International keretein belül bejelentette, hogy fejlesztik minden idők egyik legsikeresebb RTS-ének folytatását, a StarCraft II-t. A játék alapjaihoz nem nyúltak, a második részben is három fajjal szállhatunk harcba: a rovarszerű zerg-gel, a kolonizáló földlakó terran-nal és a hi-tech űrlény protoss-szal. Rengeteg új egység mellett régi ismerősökkel is fogunk találkozni, a történet pedig a Brood War után veszi fel a fonalat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
oxox
addikt
válasz DarthPeeter #28897 üzenetére
sikerult elaltani a cenzurat...de nekem is leragadt a szemem...sry....nahh majd ma!
/szombattol-pentekig nem leszek...fyi...kuldenek oktatasra/Ki gépen száll fölébe.... SC2 nick: oxox character code: 698...dio3/ow: oxox#1525 + #21838
-
oxox
addikt
DPeti este folytatas?
Ki gépen száll fölébe.... SC2 nick: oxox character code: 698...dio3/ow: oxox#1525 + #21838
-
oxox
addikt
megnéztem a replayt...ha a másik tornyot is elfoglalom, akkor simán látjuk a lingeket....
a zergnek már 3000 körüli unit lostja volt...nekünk együtt nem volt 2500...(ebből én adtam a derekát....) sebaj máskor kiküldök még egy obit középre, meg egy zeát a a toronyhoz....1 győzelem és platina második helyen leszünk...mondjuk ma nekem nem lesz jó este mert pókerparty....esetleg kora délután .[ Szerkesztve ]
Ki gépen száll fölébe.... SC2 nick: oxox character code: 698...dio3/ow: oxox#1525 + #21838
-
oxox
addikt
tegnap gyakoroltunk DPetivel....6-ból 4 win...gyakorlatilag mindkét loss azon múlt, hogy nem figyeltünk a mapcontrol nyújtotta előnyre...elsőnél ha kirakunk egy unitot, akkor lehozok 1-2 sentry-t és nem séltálnak be hozzám a stalker-lingek, Petinél már akkor esélyük nem lett volna...a túloldalon meg már várt a prismem a dropra....másodiknál már elkezdtük bontani az expüket, közel volt a győzelem, csak nyitva volt a falunk, hogy jöhessen az utánpótlás, és megkerülve berongyolt vagy 20ling hozzánk....
ami viszont vicces volt, hogy adott kb 2 PZ-et, vagy 3 randomot, úgy, hogy az egyik vagy zerg, vagy P volt, meg egy dupla randomot...ennek ellenéremind a 6 meccset egymás után PZ-ek ellen vívtuk....
a droppjaim sajna nem voltak túl sikeresek (többször is lufi buktatott le ), de tovább erősödött bennünk, hogy a tank-prism kombó nagyon durva...egyszer volt csak kicsit ilyesztő, mert 4gate ling mutat játszottak ellenünk (scan mutatta), ekkor egyből elindultunk, lebontottuk a toss falát...gyakorlatilag végignézte, mert a tankoktól esélye nem volt kijönnie...gondolom tolt át minen nyersanyagot mert jópár muta megjelent a tankok felett....szerencsére a stalkereimmel kergetőzve sikerült elvenni a kedvét...
-
oxox
addikt
meg korai nagy taktikarol beszelni, mert eddig negyszer csinaltuk celzottan (3w 1l)...ebbol reszemrol 3x 3gate+robo volt... a dubla zerg ellen 4gate....mind4x a csapattarsak egy helyen voltak, ha kulon helyen van a mainjuk, akkor kerdes mennyire tudjuk vedeni a tankokat, vagy ne adj Isten a sajat main-unket ha az ellenfel megindul (bar ha vesz van tudok en is haza warpolni, meg Petinek is jonnek az egysegei folyamatosan)..pl tegnap a toss+terran ellen amikor mar lattak, hogy a tossnak meszeltek, a terran bedroppolt Petihez...ket tankja pont kesz lett, akik meghuztak magukat nalam, az erositesig...idozites
....eddig a dropolt egysegekre mozdultak ra ertelemszeruen..., a tankok akkora ertek oda, mikor en kezdem a droppot...meg finomitani kell, meg jobban figyelni a tankokra (vedelem, javitas...mondjuk erre a mule jo megoldas ) ill. az egeszet kicsit meggyorsitja, hogy szoktam gazt attolni...[ Szerkesztve ]
-
oxox
addikt
válasz killerjohn #28780 üzenetére
mikor Peti azt mondja..."mehetunk"
-
oxox
addikt
válasz DarthPeeter #28777 üzenetére
a falazasunk (ha egyutt vagyunk) kikenyszeriti beloluk a dupla expet...amit meg ha jo idoben indulunk el fogunk egy base tank+marine gw unitsokkal...
-
oxox
addikt
válasz DarthPeeter #28771 üzenetére
vagy ha imozok....sajna a ket colot is eleg nagy kihagyasal tudtam lehozni, mert durvan nulla korul volt a mineralom folyamatosan (es az expre is keson mozgattam at a parasztokat sajna...) az is volt a baj, hogy kenyelmesre vettuk, mert annyira egyertelmuen a mienk volt a meccs ...meg utana jottem ra, hogy droppolni kellett volna folyamatosan, es akkor a tankjaid addig is gyulekezhettek volna....gyakorlasnak igy is tuti volt....
ami kifejezetten tetszett, hogy a palyak adottsagait hasznaltuk nagyon durvan (ket mappon is nagyon tuti helyeket szurtal ki a tankoknak) ....en 3gate+robo-val droppoltam, es a sima parasztverest ugy kombinaltuk, hogy Peti lent letalpalt 4tankal minimum, es mikor ramugrottak, csak vissszabb kellett lepni....brutalis volt....egyszer fullra lekapta a toss szedoit...a prismal eleg volt csak visiont adni.
de volt mikor siman egy obival segitettem a felnezesbe....ill. dupla zerg ellen csak vedeni kellett a tankokat...roach+ling+bling-el probalkoztak...az elso pushnal az ff-ek elvettek a blinkeg kedvet...kozben leszedtunk egy expet, en meg nyaggattak oket a rampan....
[ Szerkesztve ]
-
oxox
addikt
thanks Peti a játékokat....nagyon élveztem....durván jó ez a tank push
-
oxox
addikt
válasz Winner_hun #28705 üzenetére
az nagy kiralysag, mikor zuzol a roach-okkal, szemben a tankok...es a ket fronvonal kozott eldzsesszel egy queen (foleg a nagy tempojaval)...a ket oldal meg csak nez, hogy ez meg mi f.sz?
-
oxox
addikt
válasz föccer #28703 üzenetére
igen lattam, hogy a lavina elkapott ...mondjuk ez volt szamomra a leghasznosabb info belole, amit irta...nem mondom, hogy teljesen ertem....(de tosskent ezert nem is irtam ra)....de ha mar reagaltal ra
Tehat kijelolod az osszes queent majd tabbal valtasz a hatch-ek kozott, akkor mindig a legkozelebbi kopik ra automatikusan? ...nem kezdenek el koszalni...gondolom ha valamelyiknek meg nincs eleg energiaja, akkor a masik probal odamenni, vagy nincs ilyen gond?
[ Szerkesztve ]
-
oxox
addikt
vicces, hogy a #686-os killer uzenetre Winner teljesen mast valaszolt.... erre mindenkibol kijott, hogy mik vannak a gyors gombokon...pedig En csak lecsaptam a magas labdat ami Kovsol feldobott a kerdesevel, hogy miert bannoltak Killert (tudom, hogy csak ennyit adtal meg, s, hogy az azonos idozites miatt derult ki a dolog...meg, hogy ha mar gyartanak programozhato klavit/egeret...sokszor jatek logoval ellatva furcsa, hogy bannolnak a hasznalatuk miatt ) ...
nahh sebaj
0-nexus
1-probe (scout)
2-army
3-robo
4-5-6- obi, colo, ht, stargate, de ez mar jatektol fugg, ill. ha nem felejtem el[ Szerkesztve ]
-
oxox
addikt
válasz killerjohn #28680 üzenetére
huhh akkor nekem is kene....40"-on tolom
-
oxox
addikt
válasz DarthPeeter #28664 üzenetére
tegnap jo kezdes utan eross visszasesunk volt....mondjuk a dupla zerget nyerhettuk volna, ha a tankokra jobban vigyazunk....meg a dt-t besz.ptam sajna...az is a mi partynk lett volna....a masik dupla zergek durvan apritottak minket (de legalabb tudjuk, hogyha expelnek akkor egybol push kell)
a zerg-protoss-ban jatszottam csak elfogadhatoan....
ma leszel? (nekem cenzura fuggo, de valoszinu csak keso este jutok gep ele)
[ Szerkesztve ]
-
oxox
addikt
válasz DarthPeeter #28664 üzenetére
a mi két helyünkre nem expeltek
meg is lepett, mikor az első seregüket lekaptuk, és indultam expelni (meg láttam, hogy neked is már kiosztva a parancs), és mindkét hely foglaltelméletben leszek 5-től! ! ! !
-
oxox
addikt
DarthPeti este folytatas?
tegnap toltunk ha (jol emlekszem) harom meccset.
mindharom izgalmas volt
ugye TP mi-elso party ZP ellen....scout mutatta, hogy a toss valami zsivanysagra keszul, meg a lingek is raugrottak a probe-omra...proxy gate-et nyomtak, meg 8 koruli poolt.
Peti fala elvette a kedvuket a lingeknek, aztan elvettuk a kedvuket a szikla bontasatol is (terran reszrol tank marine, en meg ledobaltam nehany cannont...mikor szaladtak volna a lingek ff-megallitotta oket)....tulajdonkeppen mar ekkor veguk volt...volt egy nem tul sikeres droppom, de scoutak vegul jo lett...hydra-roach void-ra mentek...fel is faltuk oket
igaz mint rajottunk mikor bezartuk magunkat vadul expeltek...de keves volt-masodik TP ellen...ez is szoros volt...igaz nagyot hibaztam...mikor lattuk, hogy kette valtak mondtam, hogy most kene megindulni...aztan az egysegeim valahogy lemaradtak, mikozben probaltam a valami kis sereget csinalni odahaza (a toss is ugy dontott, hogy megindulnak)...lenyeg a lenyeg a vegere egymas kergetese maradt, de hamarabb zuztak le az utolso epuletunket (nem is figyeltunk erre )
-harmadik TT ellen...41perces meccs lett...ez lett a legizgalmasabb....koran expelek (Petivel mindketten a diffenziv jatek hivei vagyunk), egy droppal hatraltattam oket egy kicsit, es lattuk, hogy az egyik full mech-re megy...tank-thor, Peti atallt BC-re...en probaltam mindent, gw units, colo, imo, ht....hazudok dt-t nem probaltam...ugy daraltak be a tankokkal, meg a masik bio reszlegevel, hogy a jatek felenel mar 30k lost unitom volt (nekuk meg kb 10-10k)...brutalisan szetkaptak folyamatosan...a vegere sikerult oket megis kivereztetni (bar en tenyleg csak golyofogo voltam )..
[ Szerkesztve ]
-
oxox
addikt
-
oxox
addikt
válasz execute93 #28480 üzenetére
okok
KR - eszak vagy del?cyla szerintem az elso hozzszolasba akkor fel is lehetne vezetni a ph!ajtast....akar...
=========
Vedd úgy, hogy el van intézve.üdv, föccer
[ Módosította: föccer ]
-
oxox
addikt
válasz zuzu000 #28308 üzenetére
En T ellen utalom leginkabb a late jatekot....mmm, vagy mm+tank nagyon durvan szokott apritani...mondjuk inkabb a zea+sentry+stalker+colo felallast szoktam eroltetni....ff-el lehet fogni oket, de ha meglepp akkor bedaral...
A tegnapi 1v1 besorolom sikerult 25-30percesre (zerg ellen)..Szamomra a zerg az a faj ahol kesoi jatekban nemsok eselye van....anyahajo durvan op, miutan nincs hasonlo detectorja mint a terrannak/tossnak....
[ Szerkesztve ]
-
oxox
addikt
válasz zuzu000 #28285 üzenetére
szép tetszetős játék volt...nem tudtam, hogy ki fog nyerni, de toss játékos lévén a toss szemszögéből néztem...jól játszottál, tetszett
Én három dolgot csináltam volna másképpen (nem biztos, hogy az jó-jobb)
- cannont a 30x-ik percig nem raktál le...pedig akkor már volt, hogy 6-7k minerálod volt....drop ellen szeretek lerakni néhányat, főleg ha van miből, mert amig nem ér oda az erősités jól elvannak a cannonal...ill. sokszor el is riasztja a medicet
- leraktam volna még 2 robot....vagy hármat...ha ráál vikingre, mehet a templar megint (ez a része tetszett legjobban a játékodnak), de ha leáll róla megint mehet a colo gyár...
-ill. Én korábban szoktam expelgetni.terran szemszögéből nem néztem, ugyhogy nem tudom, hogy állt, de nem volt túl aktív....lehet a sebeit nyalogatta folyamatosan. ...
mint írtam nem tudtam ki nyert....a dt-ket nem értettem a végén, főleg, hogy volt mobil detectorja is....megijedtem, hogy azon megy el a party (sokat vesz el az a rengeteg dt a supply-ból)
[ Szerkesztve ]
-
oxox
addikt
1v1-ben elkezdte adogatni a platina jatekosokat....tegnap sok sikerem nem volt, bar ket terrant elkalapaltam (ami azert fura, mert jelenleg terrantol tartok leginkabb)...elso sima 4gate volt, nem falazott, es a tank talpalasa elott odaertem...masodik falazot, es ugy dontottem gyors eldugott expre megyek....terran ellen ez tunik jarhatobb utnak, mert ha 1base-rol techelek akkor nincs esely mmm kombo, vagy tank marine ellen....
-
oxox
addikt
válasz holydragon #28150 üzenetére
-
oxox
addikt
lehet valahogy ladder resetet nyomni, hogy az ember ujra 5placementet tolhasson?....gondolom nem, de hatha....
[ Szerkesztve ]
-
oxox
addikt
válasz Winner_hun #28025 üzenetére
most a terranra gondolsz?
-
oxox
addikt
-
oxox
addikt
a protoss drop nem all in taktika, megha winner orrba-szajba warpol akkor sem....
ha nem jon be a drop meg siman lehet nyerni...ha egy kis kart okoz az mar megerte...a gate-ek nem vesznek el, a robo-bol johet obi/imo, vagy mehet le a colohoz az epulet....de a ket base meg arra is jo, hogy az ember atalljon legire...a zerget meg siman feltartja 6 sentryvel (kettes rampahoz annyi kell), legyen akarmekkora sereged a jatek abbani fazisaban...a nydus sem all in...korabban kell roachra menni, es ha kikuldesz 3-4 lufit akkor siman foghato...foleg, hogyha ket torony van kozepen, amit uralsz...en is a scout-ot hianyoltam.amit ellenem szoktak...bling-ling, nydus, es roach termeszetesen esetleg megprobalkoznak egy hatch expel (ha latjak a lenti pylont)....sot muta is szokott jonni ez ellen....de egy ideju ket expet nem szoktak csinalni, nagyon koran kerult le a masodik.
[ Szerkesztve ]
-
oxox
addikt
nydus-al + 3 csapat ling, hamarabb keszvan, minthogy aterjen (es nem is biztosan kell kiexpelned...kettore semmikeppen)....,es O is eleg keson rakosgatott pilonokat (meghat a pilonok nem vedtek volna meg, a nyersanyagjat meg koltotte epuletekre) ...
hasonlot szoktam...mondjuk lassabb vagyok, vagy nydus-t probalnak (mint irtam akar 1 base-rol), vagy bling+lingel berobbantanak....bar erre ott az ff (igaz a masodik korben amit neztem nem csinalt sentryt winner) nydus ellen meg jaroroztetni kell egy probe-t...
-
oxox
addikt
válasz Winner_hun #27943 üzenetére
jó volt ez is...ha Alg megindul azzal a néhány lingel, és nem a pylont rágcsálja, akkor sakk-matt....
-
oxox
addikt
vegyel egy vizibiciglit, es horgasz arrol engedely nelkul...igy megoldva a bringa, kajak, horgasz kerdes....fenykepezni meg hasznald a telod ugy is az a divat mostansag
[ Szerkesztve ]
-
oxox
addikt
válasz killerjohn #27878 üzenetére
toss ellen forge-al nyitok, de nem ffe...pont azt szoktam csinálni amit most a terran ellen...visszavetem a gazdaságát, azzal, hogy probe-okat kénytelen rámozdítani a pilonra, és a cannonra....egyfajta cannon rush, de nem all in-el, mert közben otthon gyártom a probe-okat, gate-et, ha kell cancellezem ami már nem áll túl jól a bázisán...ha látom, hogy sokat kivett belőle max akkor teszek le nexust...eddig egész jól bejött....volt, hogy úgy tünt, hogy megbosszulja magát, de forcefieldel fel tudom tartani őket, ha kell....ha meg nem mozdít rá probe-okat, akkor instant win cannonal...álltalában úgy helyezem el, a pilont is, hogy minél kevesebb probe-al érhessen hozzá...vagy a gate.pyloja mellé, vagy a nexus mellé, vagy simán a minerál linra...ha nem mozdul rá, egy cannon, két három pilonnal meg bekerítem...mire lebontja a pilonokat, hogy rendesen odaférjen...addigra cancelezem őket, és jó esélyel kész a cannon....
[ Szerkesztve ]
-
oxox
addikt
Megvan az eddigi legértékesebb skalpom....nem megy rosszul mostanában az 1v1 (előtte be is adott egy platina top-ot...az toss volt....kicsit lassú voltam még, de így is elég jól bírtam ellene)...gondoltam a következő majd könnyebb lesz...random favored...ohh mondom remek...toss, zerg ellen forge nyitást szoktam, jó nagy pálya....mi legyen?...hát gondolom 66% az esély, hogy ne terran legyen ffe.....persze terran lett.
gondoltam leírom, de egyszerübb ha feltöltöm....gyémánt ligás volt a srác, 2v2,3v3 master!, 4v4 gyémánt (én arany top )
[link]még ebben is igencsak lassú voltam, és szerencsém is volt néhányszor (pl az utolsó támadásnál pont droppolni akart volna), ill. egyszer széthúzta a csapatát, ami szerintem felesleges volt....bár legalább szokom, hogy több részre osszák a marin-mara sereget....
a második expem elesett...itt is ha hamarabb szedem a sziktál talán menthető...mondjuk számítottam rá, hogy odamegy, csak nem sikerült nyitnom addig....
[ Szerkesztve ]
-
oxox
addikt
válasz DarthPeeter #27840 üzenetére
ugye-ugye a teknos taktika
-
oxox
addikt
nekem is atfutott az agyamon, hogy gond lesz az expelessel...(egy probe ugye kint volt a cannonoknal), es kikuldtem meg egyet bujtatva, hogy nehogy gond legyen...a 6 ling eleg riaszto volt, ahogy elszaladnak a main fele ...ill. 6 meg nem gond, de ha latja, hogy feljut es tolja ki magabol a tobbit az game over lett volna....igy viszont tuti volt, mert vegig egy lepessel elotte jartam
-
oxox
addikt
reggel megint vertem egy platina zerget
random volt, de scout mutatta....forge lent egybol, korai expet rakta...sajna nem tudtam pilont rakni a helyere....mondom akkor melle teszek egyet....kicsit ragcsalta droneokkal, majd hagyta...tobb sem kellett ket cannon+ket pilon, hogy ne ferjen hozza....nem cancelezte az expet...a 6 lingel megindult, gyorsan zartam, es keszult mar a zea....volt a bazisomon egy drone...gondoltam, hogy megprobal egy hatcht letenni...meg is probalta...majd economy mindket oldalon...egy leselkedo probe mutatta, hogy roachra szamithatok (exp csak nalam)...ment le a stargate, es a nydus probalkozas sem lepett megKi gépen száll fölébe.... SC2 nick: oxox character code: 698...dio3/ow: oxox#1525 + #21838
-
oxox
addikt
válasz killerjohn #27620 üzenetére
este leszel?
-
oxox
addikt
válasz AlyArkhon #27614 üzenetére
Nehezmenyezek is rad, hogy kivontad magad a jatekbol.
3-4 napja akkora lagunk volt 4v4-ben (Foccerel, Winnerel, es DPetivel), hogy orom volt nezni....frankon diafilm volt egy percig...mondjuk be be jott pillanatokra az iranyitas...igy eltudtam loni az anyahajoval a fekete lyukat
Este ki lesz? Cenzura dolgozik
[ Szerkesztve ]
-
oxox
addikt
mint irtam megint kicsit gyurok a cannon nyitasra toss ellen...volt harom nagyon erdekes.
az egyik sima ugy kristalyai moge egy pylon (a kristalyokra melle kozvetlen...majd mikor csak a probe-t hajkuraszta +1 pilo + forge-al bezartam a probe-m, hogy 1 cannon meg elferjen bent ami lovi meg a nexutst is....kicsit szitkozodott, aztan kilepett
masodik....probaltam zarni a cannont gateje-pyloja koze, de mikor nem sikerult, canceleztem....de, ekkor meg epult ket zaro pilon is (ezeket hagytam mert probe-kkal bontotta, gondoltam nyersanyag kieses neki ...csakhogy a harombol csak 2-t vett eszre...kvazi egyrol azt hitte a sajatja (eleg hasonlo szint kaptunk) ....warpra idealis volt
a harmadik egy 1000 single toss wines ellen volt (gondoltam, hogy tuti sajtol)
videot elnezve proxy gate-re ment...csakhat a bazisan ellen cannonra koltott (a core, ket pilo, es egy gate igy is aldozat lett), es mire jott az elso zea nekem mar ketto volt a main-en.a mai legjobb viszont, hogy fogtam egy marauder bunker rusht....ez esett legjobban a lelkemnek...probe mutatta a gazt, plusz a fejlesztest a barakk-on....1 sentryt gyorsban megrendeltem, ment le a forge...mire megjott 3 marauder 1 sentry, 1 zea +1cannon fogadta oket....az scv volt a leggyorsabb a tobbit le is zartam...onnan mar nem volt nagy gond....robo, obi, exp...meg egy pusht fogtam (lentebb is raktam cannont...amit ugyan eszik a mara, de ff-el nem szeretik ...majd colo....amint kaptam a scan-t (masodik colo pont kilepett a robobol) meg is indultam, es nem is lett kesz a ket vikinge csak mire mar bent acsorogtam a main-en...
[ Szerkesztve ]
-
oxox
addikt
válasz Winner_hun #27567 üzenetére
azt lehet, hogy egy csapatban van sentry, plussz ht, és nem kell tabbal váltani őket??....hanem f-el ff t-vel storm??!??!
jobbat nem tudok.... gyakorlom....most pl. összejött valami olyasmi...dugi pylon ment a main expje közé, majd mikor kész lett az exp lezártam + két cannonal + 1 pilonnal....expet leszedtem, es mire kijott roachokkal már lent volt két robo (láttam, hogy arra megy)....de nem egyszerú.
ill most toss ellen is gyakorlom a cannon nyitast...jobb jatekos persze fogja, de nagyobb nyersanyag bevétel kiesést generál mint amibe kerül....ha jol zárom a cannont akkor muszály rámozdulni egy csomó szedővel...Ki gépen száll fölébe.... SC2 nick: oxox character code: 698...dio3/ow: oxox#1525 + #21838
-
oxox
addikt
válasz _OldBoy_ #27560 üzenetére
jahh elmeletben jol megy nekem is....amugy kivaloan dobolok....csak meg nem probaltam ...nyilvan valamit rosszul csinalok, de ha az egy gaz utan ket ling leszedi a scout-olo probe-t, akkor barmi lehet...roach, roach ling, sling, sling+bling....sling, majd muta....a jatek ebben a szakaszaban a zerg gyorsabban all at counterre mint a toss...ezert nincs mas esely mint a senrtyk.....ha nem ffe, akkor meg falazni kell...mint irtam a mass roach meg igen koran seregben komolyat alkot.....a forge 1base meg ongyilkossag szerintem....szoval nem talalom az ellenszert, ill. forcefield semmi mas, es addig probalni visszatamadni amig nincs muta....az ffe az esetek tobbsegeben nem jon be....sajnos...ahhoz, hogy fogjam az elso pusht meg kell a ket gaz.....
late gameben erosebb a toss velemenyem szerint (bar nem divat a sajat fajtankat dicserni), de earlyben gyenge....ez igaz terran ellen is...ha falaz, es ket bunkert lerak a fal moge, 3x akkora sereggel annyit ersz el, hogy betorsz, es kifulladsz (4gatenel), onnan meg mar nincs felallas....ill. a terran late gameben sem tunik gyengenek(gyengebbnek)...tankok/vikingek range-e brutalis...
[ Szerkesztve ]
-
oxox
addikt
válasz föccer #27552 üzenetére
aha...winner tanacsara fordzsa, 17-nel nexus, aztan 1cannon majd gate....ha forge utan gatet teszel, meg ket cannont, es aztan a nexus-t buktad az elonyt, es mire elvezhetned az exp aldasat a zerg mar 3 helyen van kint
-
oxox
addikt
válasz föccer #27546 üzenetére
hat igen....csakhat zerg is ugyanugy kiexpel....sentryvel nem tamadok ki....es hogyan tovabb....ha csak lingezett siman atall mutara, es nem gyozom gazzal, stalkerrel....
kezdem azt erezni, hogy csak ff-el lehet zerg ellen nyerni ill egyaltalan tulelnies azt sem szabad elfelejteni, hogy az olyan map ritka ahol ket ff eleg az exp rampa zarasahoz, ami azt jelenteni, hogy folyamatos zarashoz min 6setry kell....az meg brutal gaz igeny....ahol meg meg nagyobb a hely ott meg....
-
oxox
addikt
tegnap mar ledobta az agyam a szijat, es ugy dontottem hagyom az ffe-t zerg ellen...sima 4gate-el probalkozok....1base taktikat valasztott (en falaztam), 1 sentrym, 1 zeam, 1 stalkerem volt mire 7 roachal megjelent (plusz egy lufival, hogy fellasson) ....egy stalkert cancelleztem es lett sentry mikor lattam, hogy 1 base roach lesz....az egy sentry eleg volt arra, hogy addig feltartsa oket mig kinyilnak a gatek...ill. az elso ff elrisztotta kicsit...pont lett volna ideje feljonni (egy pilonom azert banta a lufi miatt)...
azt irtatok, hogy milyen konnyu 4gate-el zerg ellen....hat en megszenvedtem...ugyan gyakorlatilag veszteseg nelkul leszedtem a 7 roach-ot, ff-el, 3 zeaval, meg 4-5 stalkerrel....de lerakott vagy 5-6 karmot az expje ele, es csak ugy birtam vele, hogy beslisszoltam az exp melle, mikozben cirogattak....70-ig felment az apm atlagom mire kimikroztam (ennyi normal esetben nem szokott lenni) gg-zett...pedig volt 2000 mineralja, es ha idoben lerak meg egy hatcht akkor nincs is eselyem (22 szedom volt, gazrol levettem 1-1et, de igy is folyamatos nyersanyag hianyban fejeztem be...)
zerg ellen nagyon nem talalom a megoldast....ffe-nel,ling- bling, vagy roach-ling betor...persze sentry garmadat kene csinalni, de nincs annyi gazom....vagy siman bling utan atall mutara es nem lehet veluk mit kezdeni....persze mehetek void-phonixre, de annyi nem jon le egyszeruen ami fogna...betor, es lingekkel leszed....
[ Szerkesztve ]
-
oxox
addikt
válasz mikromanus #27451 üzenetére
Nem toltam sok ffa-t...10-15t de nekem a tuti recept a muta volt (ugy hogy nem vagyok zerg jatekos)....50-60 felett semmi nem fogta meg...volt, hogy ellenem is alkalmaztak...s azert nyertem mert volt kb 10dt-m es leszedtem a fobazisat, es nem volt detektora....persze ha mutara keszulnek, akkor foghato, de egyreszt egyszer sem mentek arra, masreszt a zerg meg akkor is konnyen atall masra, es ha megvan a makro is hozza, akkor dara...az ffa pont arra jo mint fps-ben... semmire...mikor az embernek nincs kedve gondolkozni, akkor marhul.....arckep sem jar erte (csak 1000win utan ha jol emlekszem)
-
oxox
addikt
válasz Winner_hun #27414 üzenetére
igen ezt kihagytam....
amugy mindezek (es a vereseg) ellenere jo meccs volt...ketten expeltunk Foccerrel....en mass charge zea-ra mentem, majd ht+colo...addig meg toltam at nekik a gazomat...hullottak az expek (ami kicsit baj is volt, mert nagyon szetszorodtunk a palyan)
[ Szerkesztve ]
-
oxox
addikt
válasz Eyesis #27410 üzenetére
tegnap 3v3-ban kaptunk harom zerg ellenfelet (Winnerel, es Foccelingel jatszottunk)...early poolt fogtunk forge-al, aztan elkovettuk azt a hibat, hogy nem tamadtunk vissza egybol...
lenyeg a lenyeg, csinaltak egy rakas hydrat, es rengetek infestort....ment az adok kapok, es a sokadik pofon utan mar-mar lenyomtak minket (Focceling ki is lepett), DT-kell zavartam el oket (aztan Winner leszedegette a megjeleno detectorokat)...buktuk a vegere...egyebkent most belegondolva, ha csinalunk egy anyahajot, bekuldjuk ala a muta-phonix, zea +colo sereget akkor nem lett volna eselyuk...[ Szerkesztve ]
-
oxox
addikt
Én is csatlakozok a BUÉKozokhoz
-
oxox
addikt
válasz föccer #27306 üzenetére
biztos, hogy Te voltál, ha igen akkor igencsak gyorsan lereagáltad ? csakmert amint okéztam láttam, hogy nem sikerült beillesztenem, és javítottam...
itt a drop is Winner figyelmébe ha már javasolta
[link]ez a drop visszanézve még talán jobb is mint a gate fogás....23 roachal lépett ki...nekem meg kb volt 6zeám, meg 5-6 sentrym
[ Szerkesztve ]
-
oxox
addikt
visszanézve volt, hogy elszaladt a nyersanyagom, ill. nem 5gate-t akartam, hanem 4+robot (ezt a "hibám" játék közben is észleltem....)
======
Linkesítettem.üdv, föccer
[ Módosította: föccer ]
-
oxox
addikt
7-es streaknel tartok 1v1-ben (az utolso 10-bol 9win)...es ami a legjobb, hogy ennek a 9 gyozelemnek a nagyresze nem sajtolas....pl 4gate nyitast csak terran ellen szoktam...zerg ellen altalaban ffe, toss ellen meg 3gate robo...mondjuk reggel volt egy nagyon elvezetes jatekom.
scout 2 gate-t mutatott, mar jott is le a forge, es az elso egysegem sentry volt termeszetesen....mire a negy zea megjott egy cannon kesz volt, +1 meg keszult a rampa tetejen...elso rohamot lent tartottam a sentryvel, masodik hullamnal kesz lett a masodik cannon, plussz a masodik sentry eppenhogy...rampta tetejen zartam, amivel gyakorlatilag az 5 zeabol negyet zartam el a ket sentrytol (cannont tudtak csapkodni, de mindketto energiavesztessel meguszta)....gondoltam ra, hogy nyomok egy ellen pusht, de ugy voltam vele, hogy inkabb korai exp+tech jatek....kozben droppoltam 4 + 2 zeat a mainre, ezzel is feltartva egy kicsit a kovetkezo hullamot...meg is erkezett (az expnel mar harom ff kellett a lent tartashoz), es mikor nem tudott feljonni, oldalt elkezdte szedni a kovet (ekkor keszult el az elso colo...) neki stalker-zea-imo serege volt.
2X akkora sereget vertem nullara az FFE-nek koszonhetoen (szivesen megneztem volna a srac arcat )...az az 1perc volt az eddigi legjobb csata alatti fieldezesem....leszedtem harmom zea, kelloen visszaleptem, megint leszedtem 4egyseget, aztan moge tettem a fieldet, hogy a maradek se menjen mar sehova...onnan meszeltek neki, mert maradt kb 4 stalkere a bazisan, nekem meg kb 4x annyi egyseg...kimentem masodik, majd harmadik expre, harom robo, meg egy rakas gate...kozben scoutoltam is....majd teszek fel replayt
volt egy masik jopofa gyozelem is...ezt meg Winnerhun tanacsa vezette...ffe majd drop...harom sentryvel zartam a sajat rampajat (volt lent vagy 15roach), a rakas zeaval meg leszedtem a hatcht, a poolt, meg a roach warent is...gg
-
oxox
addikt
ctrl+W-vel játék közben is le lehet csukni a paneleket?
-
oxox
addikt
nahh gyakorolgattam....ha jol, es idoben teszem le a pilont akkor eleg hatasos....ha valaki drone-okkal lekapja, akkor megint fifti-fifti....volt aki elkezdett magyarazni, hogy cheese....aztan kiexpeltem, ramentem legire, erre beirta, hogy most egy masik sajt a sajt utan ...szegenykenek az egyik gazat loptam, ezert roachra ment...majd hidrara probalt...de addigra volt 5phonix, meg 4void, es bukta....
[ Szerkesztve ]
-
oxox
addikt
válasz Winner_hun #27172 üzenetére
nahh igen...de addigra ott az obi, az mutatja a nydust is...es meg ha at is tori a falat, addigra csak van akkora elonyom az expel + counterrel egyutt, hogy fogom....
mondjuk mineralja k-sok volt...es le kellett volna tennie meg egy hatch-t, es ontenie ki a slingeket.....az az eselye lett volna meg...de ha a rampajat fogom cannonal (okosabban teszem le), akkor meg a hajara kenheti a lingeket....vagy ami meg ugye alap dolog...droneokat rahivni es szedni a pilonokat az expen, amig nem terjeszkedik a creep (de ez is nyersanyag kieses....foleg ha ugyesen rakom, es cancellezem)
-
oxox
addikt
megint vicceskedik a ladder....arany topban vagyok ugyan 1v1-ben de kapok ezustot is szep szammal..igaz topokat...(mostanaban ugyan romlott az atlagom meg ellenuk is, de egesz jol is ment nemreg), tehat arany kozepere teszem magam....viszont azert bekerul platina is hebe-hoba....ebbol azt szurom le, hogy az aranyliga csak egy halovany sav....ahol megis konnyu ott ragadni
reggel pl platina zerget kaptam (terran ellen megy a legjobban, aztan protoss, majd a zerg....zergek ellen szenvedek folyamatosan) ...szoval reggel is csak egy partyra volt idom, es nem voltam tul vidam mikor zerget kaptam arra az egyre.
majd teszek fel videot, de nagyon tanulsagos volt (Winnerhun taktikajat alkalmaztam....nem nem a droppot...azt meg nem neztem meg.... )
FFE-re gondoltam, bar a map nem idealis hozza...a derito probe-om lenyulta mindket gazat, es lattam is, hogy korai expet jatszik...leraktam egy pilont melle, majd mikor mar ket cannon varta a hatch-t cancell-ezte is...gondoltam, hogy nem adja fel, es szerencsemre (meg probaltam mindenfele deriteni), meg is talaltam a masodik exp kiserletet (a hozzam legkozelebbi helyre rakta) ....oda is pilo+ ket cannon (ezt nem torolte, mert gondolta a nehany ling majd segit..segitett is volna, de a ket zeam nem hagyta...s innen mar meszeltek neki...kimentem aranyra, majd meg egy expre (amit lecsaptam neki)....volt egy gyenge kiserlete masik aranyon, de gazt nem is szedett...obs mutatta a hydrat, es a ket colonak csemege volt...
szoval hasznos volt, mert az expet ezekutan molesztalni fogom cannonal, es hasznos volt, mert ha kicsit jobban teszem le azt a ket cannont, akkor meg inkabb megkeseritettem volna az eletet, mert a rampajan nem nagyon tudott volna lejonni meg a lingekkel sem ...
gondolom neki ekkor az egyetlen alternativa a roach (vagy a muta, bar az ket gazbol nem leanyalom....tehat a terv, hogy robo, es observerrel latom, hogy mass imo, vagy blink stalker legyen (esetleg phonix)...de exp nelkul eleg ketsegbeesett a zerg jatek
persze lehet korai az orom...ha meg bejon egymas utan 2-3x akkor fog igazan tetszeni
esetleg lehet meg bling, de szerintem kar a sajat lejarojanal gazt pocsekolnia....en roachra mennek....
[ Szerkesztve ]
-
-
oxox
addikt
válasz Winner_hun #27101 üzenetére
es ez mi is?
-
oxox
addikt
válasz Ghoosty #27067 üzenetére
5placementet tolt, ugyhogy nem...gondolom mas volt a sorsolas, vagy jobb volt a teljesitmenyuk (tobb pont....pl...anno reges regen engem sem sorolt be magas ligakba, mert eleg gyorsan kileptek a cannon rush lattan)
-
oxox
addikt
válasz killerjohn #27064 üzenetére
masterbe kerult 3v3-ban 5 placement utan....5 gyoztes placement utan ertelemszeruen
[ Szerkesztve ]
-
oxox
addikt
válasz Ghoosty #27062 üzenetére
Winner nem veletlenul kerdezte am
jahh winner fyi nincs netem otthon mar lassan ket napja....digitv erosodik Vecsesen, es lehet valamit jol megszereltek a kozpontban...mondjuk vicces volt mikor nalunk csinaltak (kb ket hete), latom ket jotet lelek szerel valamit az oszlopon...gondolom megkerdezem megis mit csinalnak....ket roman volt...magyarul, meg a helot sem ertettek , kerdezik, hogy inglissss? mondom, hogy igen, feltettem nekik a kerdest, de neztek butan...biztos, hogy valamilyen masik angolt beszeltek....kerdezem a szomszedot, hogy mit tud roluk...mondta, hogy tegnap is mokoltak valamit, biztos nem kabelt lopnak...
[ Szerkesztve ]
-
oxox
addikt
válasz killerjohn #26979 üzenetére
nahh vegre...es milyen ligaba kerultel?
[ Szerkesztve ]
-
oxox
addikt
válasz föccer #26970 üzenetére
ha ez a lenyeg akkor megigerem, hogy placementek alatt csak deritek, vagy probe rusht nyomok igy jo eselyel nem kerulunk fel, es lenne jopar happy meccsunk a lentebbi ligaba ?!? amig fel nem kerulnenk gyemantba
[ Szerkesztve ]
-
oxox
addikt
válasz Winner_hun #26959 üzenetére
az En hatamon akarsz feljebb maszni ?
ellened csak ugy jatszanek, ha beszereznek egy asztalt meg egy szeket , hogy feljebb menjen az apm-em
[ Szerkesztve ]
-
oxox
addikt
válasz Winner_hun #26957 üzenetére
majd tolhatjuk 3v3-ban is ha gondoljatok...azt a hulye random top aranyat kikene mar csiszolnom valami szebbre
az 1v1-et mar elkezdtem polirozniglobalis kerdes:DT mikorra tud percben+masodpercben a legeslegkorabban kijonni?
[ Szerkesztve ]
-
oxox
addikt
Koszonjuk ...jo partyk voltak...
amugy kezdunk osszeszokni (pl regen kileptem volna ...ill. nem mindig szabvany jatekot jatszunk, es probalunk kozosen alkalmazkodni a varatlan dolgokhoz)hirtelen otlet volt a 4 gaz lopas...igazi mocsok dolog es sunnyogtam meg Winner elott is ....Vicces volt, Winner is deritett utanam...es ezt mondta "Ohh vigyazzunk ezek lehet DT-re mennek duplagaz mindket helyen"...
...igazsag szerint megnehezitettuk a sajat dolgunkat kicsit...en meg jobban a sajatomat (nekem kellett volna kb meg 1 sec a warp kifejleszteseig...ha jobban figyelek a chronora akkor meglehetett volna, ill. mikor ozonlottek befele akkor kicsit mar ervago hangulatban voltam...ill Winnernek elhuztak a ket stalkeret a szikla tuloldalarol..., esetleg cannon-t rakhattunk volna le, de nagyon ramozdultunk a stalkerrekre, aztan nekem nem jott ossze (csak gazt kuldozgettem)...ill. sentryt akartam....mindenesetre ha ilyen aprosagokra figyelunk akkor helyunk van a gyemant ligaban
Amit viszont nagyon jol eszrevett Winner, es szerintem alkalmazni is fogunk...hogy a bal oldalinal fel lehet blinkelni ha mienk a gaz!!!
volt egy dt rush is tegnap ami bejott...PZ ellen...4gate roachal jottek...az elso nehany egyseget elriasztottam...a masodik tamadas mar komolyabb volt ezert odawarpoltam az elso ket dt-t kockaztatva, hogy egybol csinalnak valami detektort...de itt mutatkozott meg a nem random jatek lenyege...megkertem Winnert, hogy kuldje at minden gazat...es a kov ketto dt a bazisukon eldugott pylonbol manifesztalodott...meg a toss probalkozott egy forge-al, kicsit kergetoztunk, de mikor Winner megjelent mar jott is a gg
mondjuk volt egy csunya vereseg is...ugy olvadt a chr zea+stalker seregunk, hogy nem volt orom nezni...de ez meg platinaban volt top diamondok ellen
[ Szerkesztve ]
-
oxox
addikt
válasz föccer #26918 üzenetére
ok megnezem otthon....de nem vagyok biztos benne, hogy talalok (foleg teamplayt jatszok, es nem szoktam mentegetni az 1v1 eimet (a teamplayt sem)...foleg nem a buktakat , de megnezem)
-
oxox
addikt
válasz föccer #26916 üzenetére
En meg mai napig nem tudtam a jol megcsinalt 4gate-el nyerni ...mondjuk ma csinaltam eddig eloszor dupla gaz lopast (olyan sokat nem is 1v1 ezek)...eddig roachal siman fogtak akarhanyszor ezzel probalkoztam. Az ffe volt a bevallt mostanaban, de azen/ezen a mapon nem lehet vedeni rendesen az expet...ezert lett 4gate
[ Szerkesztve ]
-
oxox
addikt
reggel meg toltam egy keveske partyt meg izibe...3 1v1-bol 3x kaptam zerget....az elsot sajna buktam, de igen tanulsagos volt...az expnel zartam, (gate, forge,+2 cannon). Sajna a scoutomat hamar leszedte lingekkel, es azt gondoltam, hogy akkor eleg lesz a ket cannon ket zea+2 stalker....ling+blingel viszont berobbantott...fogocska, es a gazdasag helyrehozasa (erosebb volt az economy, de a masodik hullam elsodort)
masodik...ez tetszett jobban. kis palya dupla gazt loptam...kozben kiexpelt...sima 4gate (roach-t szeretett volna, de nem jutott el odaig)...es vegre nem hagytam, hogy a mainre a tamadasom kozbe berongyoljon a kint levo lingjeivel (ezt rendszeresen elhibazom)....tehat 4 gate, vagy 6-7 zea, 3 sentry, 4-5 stalker....expet lekaptam, kozben meg zartam a rampat...orom volt nezni a vergodo lingeket az ff-mogott
harmadik, szinten lentebbi falazas, de stalkerek helyett tuti ami tuti ket sentryt hoztam, gate zarassal cannon nelkul...kicsit harcoltunk a toronyert (zeas vs lings), aztan az observer mutatta a roach-t, majd a hydrat...mar 1 colo kesz volt ekkor, mire kesz lett a masodik megindultam...kis mikro, es ff pakolgatas utan a masodik tamadasom mar gg volt
meg volt egy 3v3 is...az sima ugy volt...phonix+colo (TZP mi Vs ZZP) ...szegeny P-t egyedul nullaztam coloja volt, kb 5 stalkerrel...akik csak ugy ugraltak az antigravitazio hatasara
[ Szerkesztve ]
-
oxox
addikt
válasz Winner_hun #26905 üzenetére
de ha sikerul tartani a tegnapi nyeresi mutatot, akkor mar tenyleg nem sok van hatra....5W 1L a tegnapi termes ....
-
oxox
addikt
válasz killerjohn #26863 üzenetére
Nekem az volt a legjobb mikor hutot akartam venni....Mediamarkt-ba bementem kinezni...megvenni nem ott fogom, mert hulye azert nem vagyok, de legalabb latom mit veszek mashol....mar voltak tipusok amiket nezegettem....Whirlpool, Bosch, Siemens, es Liebh. volt a listamon...odajon az elado, hogy segithet-e...igen mondom, hogy hutot szeretnek, es az alabbiak....felbeszakitott, hogy most nagyon jok a sharp hutok....arcom: ...mondom, oke, de nem szeretnek sharpot...erre elkezdett gyozkodni, hogy 10x milliot eladtak tavaly...mondtam nekik, hogy okes, de nem bannam ha olyan cegtol vennek aki nem nehany eve kezdte, es felhoztam neki a Sony Leica bevasarlasat, es ezzel belepeset a digitalis fenykepezok vilagaba....frankon nem ertette az erveimet....viszont a Bauhause-be kezdek mostanaban jarni (pecelnel van az m0-asnal egy uj), es frankon mondom, hogy az utobbi idok legkellemesebb csalodasa....kedvesek, segitokeszek, es amennyire kiderult nem is olyan kutyautok mint pl az europarknal levol obi v baumax vagy mi a korsagba...jahh es nem mellesleg olyan valasztek van mint mashol sehol (nincsenek erdekeltsegeim, de tenyleg nagyon jo bolt....csak k.va sok penzt otthagyok mindig...olyanokra amit nem is akartam venni )
On is legyen....ma volt ket nagyon popec 3v3-am...az elso korai blink stalker....sikerult is megmentenem a zerg tarsat, azzal, hogy elcsaltam a pusholo sereget...majd ramantem dt-re, es onnan meszeltek is nekik...masik ZZZ v PTZ(mi) ellen favored...a Terran mar parazott az elejen, hogy vegunk...mondam neki, hogy relax....bevedtem magam meg a zerget cannonal...a ling sereg at is ment a terranhoz, aki tartotta magat...aztan csalogattam a lingeket a cannon falba...terrantol egy drop, meg ket dt le is nullazta ket zerg szedoit....most vegre ugy erzem fejlodtem kicsit (1v1-ben ket terran-t sikerult ma verni...ill tegnap megprobaltam ezt a gazlopo technikat....jo volt...ellen zeazot kinjaba, emg expelt...ott is elfoglaltam mindket gazt ) az elso dt 3-ik csapasanal gg-zet is
[ Szerkesztve ]
-
oxox
addikt
thx.
-
oxox
addikt
Végre lecserélhetem az SC2 arcképem....Artanis-ra!
1000 protoss teamplay winKi gépen száll fölébe.... SC2 nick: oxox character code: 698...dio3/ow: oxox#1525 + #21838
-
oxox
addikt
válasz killerjohn #26810 üzenetére
miko' veszel sc2-t?
-
oxox
addikt
Amugy valaki lemerhetne, hogy mi a gyorsabb a korai pushnal...a warpra nyomkodni a chronot, vagy inkabb az egyseget gyarto gateway-re (csakmert ezt csinaltak ellenunk, es eleg gyorsan osszejott a serege amivel fogott minket a terran-al kozosen....igaz nekem kisebb csapat gyult ossze mint Winnernek)
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- 7000 mAh fölé lőne a következő OnePlus Ace
- Digitális Állampolgárság Program
- Nyomtató topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Need for Speed Heat (PC, PS4, XO)
- CES 2025: közeleg az AMD és az NVIDIA CES előadása
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest