Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
nyugis21
kezdő
válasz
sztanozs #5371 üzenetére
Tudnál segíteni, hogyan lehet az ms weboldalán értelmesen keresni?
Az általad linkelt weboldalról kizárólag az "egyszerű keresés" weboldalra van link, és ha az alsó keresőbe írok be témát, vegyesen ad excel, share point és mindenféle mást.
Most két témára keresem a választ:
Az egyik a projektes példára vonatkozik, ez alapján látszik, hogy csak nagyon bonyolult, több táblás lekérdezéssel lehet adatot felvinni, ezt akarom megérteni, de a példában nem engedi, hogy megnézzem az sql kódot, és a weboldalon nem tudok továbblépni, illetve nincsen link másik weboldalra, ami az adatbevitelt elmagyarázná.A másik egy általános kérdés, a táblák közötti kapcsolatnál van három sor, az elsőt értelemszerűen be kell pipálni, ha két táblát összekapcsolok, de a másik kettő használata nem teljesen világos számomra. Úgy sejtem, akkor lehet belőlük probléma, ha adattörlésre kerül sor, és akkor rekurzívan törölnek másik táblákból is, de nem értem, hogyan és miért, és mi a különbség közöttük.
-
nyugis21
kezdő
Köszönöm!
Sajnos megfertőztek coviddal, eltart egy ideig, amíg túlleszek rajta.:-(
Ráadásul a webbel is bajok vannak, levelező weboldalnak lejárt valami tanúsítványa, napok óta nem kapok leveleket, nagy nehezen be tudok lépni, küldeni tudok, de válaszok "kézbesíthetetlenek"?
yt-ről se tudom a videókat letölteni, még azokat se, amik korábban letölthetőek voltak, a letöltök nem találják a fájlt, vagy időtúllépés.:-(
-
nyugis21
kezdő
válasz
sztanozs #5377 üzenetére
Mondanál egy Móricka-példát arra, hogy mi lehet egy Projekt < több esemény < több feladat?
5374 első mondatában leírtam, a projekt az eseményekből áll, amik megtörténtek, a feladatok az elintézendőek, amik jövőbeli dolgok.
Először azokat is be akartam venni, hogy lehessen látni az összes történést, de rájöttem, hogy az túl sok lenne, így azt majd csak ki kell pipálni, hogy még élő dolog, vagy már befejezett.
A Móricka példa a kedvedért:
projekt (ügy):
az osztályban lévő lányokat virágesővel köszönteni 1 hét múlva.
1. esemény:
gyűlés, résztvevő Móricka, Ottó, a tizedes, meg a többiek
leírás: Megalakult a "LáViKö" csoport, a lányokat virágesővel köszöntők csoportja.Feladatok:
1. feladat felelős: Móricka, teendő: megtudni, hol a legolcsóbb a cserepes virág - kipipálva
2. feladat felelős: Ottó, teendő: létrát szerezni - kipipálva2. esemény:
gyűlés, résztvevő Móricka és Ottó
leírás:
Móricka közli, hogy 13 virágkereskedést hívott fel, a legtávolabbinál van a legolcsóbb cserepes virág, így autó kell a beszerzéshez
Ottó közli, hogy megszerezte a szomszéd villanyszerelő létráját, de sietni kell a visszaadással, mert az illető a csavarhúzójába kapaszkodva maradt.Feladat:
1. feladat: pénzt összeszedni a tagoktól - kipipálva
2. feladat: cserepes virágokat gyorsan elhozni - kipipálva
3. feladat: virágesőt lebonyolítani- kipipálva
4. feladat: létrát visszavinni- kipipálva3. esemény
résztvevők: Móricka, Ottó, a tizedes, meg a többiek
leírás: 600 ft-ért megvették a virágokat, 200 ft-ért elhozták taxival, virágeső létra tetejéről megvolt, annyira sikeres lett, hogy a lányok a földön fekve sikongattak4. esemény
Ottó a létrát visszavitte, a villanyszerelő a földön feküdt aléltan, így a létrát ratette, hogy balesetnek látszódjonEz egész érthetőnek és jól felépítettnek tűnik a leírás alapján.
Nekem nem úgy tűnik, pl. hova írom be az eseményekhez a résztvevőket? Az ESET táblába nem tudom betenni, mert onnan az ID-vel kell kapcsolódnom a M táblához, akkor az M táblába kell felvennem egy résztvevők rubrikát?
Valamint a Feledat-okat is jelezni kell, hogy élő, vagy megoldva, ezt talán logikai Y/N mezővel meg lehet oldani, de akkor valahogy kezelni kell, hogyha megoldva, akkor ne legyen megjelenítve a lekérdezésben később, de jelentésekben szerepeljen, ha a feladatok is érdekesek lesznek.Adatbevitellel próbálkoztam, de úgy tűnik, az access nem szereti, ha egy id-hez egynél több tábla kapcsolódik, erre még megoldást kell találnom.
-
nyugis21
kezdő
Megpróbáltam az összes szempontot figyelembe véve megoldani, de túl bonyolult lett, így egyszerűsítettem, lemondtam a feladat-esemény bonyolultságáról, külön kezelem őket.
(5294-ben és 5370-ben volt a két különböző séma)A feladatnál az lesz a lényeges, hogy lezáruljon, és ha fontos, akkor eseménylistába be lesz írva, mint egy fontos történés.
Itt az első változat, szerintetek ez a logika jó, vagy még mindig van vele valami gond?
Az UGY (project)-nek lehet egyetlen felelőse és sok eseménye (ESET).
Az eseményeknek (ESET) csak egyetlen felelőse és egyetlen helyszíne, de M kapcsolóséma révén sok résztvevője lehet, és sok FELADAT tartozhat hozzá.
Egy FELADAT csak egyetlen eseményhez (ESET) kapcsolódhat és csak egyetlen felelőse lehet, a határidő a lényeg, és az, hogy nyitott vagy lezárult. (Hopp, ezt a mezőt elfelejtettem felvinni.)
Minden UGY-nek, ESET-nek és FELADAT-nak egy felelőse lehet, de M révén sok eseményen (ESET) vehet részt és egy eseményen több résztvevő lehet.
-
nyugis21
kezdő
válasz
martonx #5373 üzenetére
Az esemény az, ami megtörtént, a feladat az, ami elintézésre vár, el kell őket különíteni, ráadásul egészen más kapcsolatokra van szükség, lásd lentebb.
A példát csak hirtelen írtam, de nyilván minden az, amit meg kell tenni a közeljövőben.
Azt még nem tudom, mi lesz, ha a feladat meghiúsul, majd kiderül, ezért kellene végre eljutnom odáig, hogy legyen egy minimálisan működő séma és elkezdhessem tesztelni.A táblák közötti kapcsolatot továbbra se látom tisztán, az eseménynél egy eseményhez kell több személy, a résztvevők, míg a feladatnál egy személyhez több feladat kell, pont az ellenkezője.
Nem jövök rá, hogyan lehet az egészet kezelni, ebben kérek segítséget.
-
nyugis21
kezdő
válasz
sztanozs #5371 üzenetére
Furcsa ez a fórum, elvileg segítőkészséget ígértek, de ahogy visszaolvastam, a nekem írt "tanácsok" nagy része nem a témához tartozik, vagy félrevezető.
Utána néztem, az acces is sql alapú, ami 1992-es megegyzés (szabvány?) alapján jött létre, majd 1999-ben volt egy újabb verzió, de azt már nem mindenki fogadta el. Akkor most nem mindegy, hogy a program 2007-es vagy frissebb, ha évtizeddel korábbi kódot használ?
Legyen lényeges téma is:
Agyalok egy ideje a megoldáson, szerintem táblák közötti kapcsolat mindennek a kulcsa, azt kellene valahogy összehozni, ebben lenne szükségem segítségre, az pedig még a programtól független megoldásnak tűnik.Amin elakadtam:
A project minta adatbázisban van egy jónak látszó megoldás, hogy a projekt-hez lehet feladatokat csatolni, amihez felelőst lehet kinevezni, de ha jól értem, ez csak úgy működik, hogy a projektnek is van felelőse (tulajdonosa?).Az én megoldásomban a projekt az eseményekből áll, amihez sok résztvevő tartozik - azaz ellentétes a példával, ahol csak egy felelős van - és az eseményekhez kellene feladatokat csatolni, amiknek lenne felelőse.
DE: a feladat megvalósításával az is eseménnyé válik.(Példa:
esemény: telefonhívásos megbeszélés 2 személy között, megegyeznek, hogy az egyik megvesz valamit, majd elviszi a másiknak, aki azt majd később visszaadja neki.Erre két megoldást látok:
1.séma
Az egyik megoldásnál van egy esemény 2 fővel, telefonos megbeszélés, majd lesz egy újabb esemény 2 fővel a találkozóról, ahol a lényeg az, hogy az egyik átad valamit a másiknak.Az első eseményhez kapcsolódik két feladat, az első feladatnak az egyik személy a felelőse, és a téma a bevásárlás.
A másik feladatnak mindkét személy a felelőse és a téma adott helyen és időben találkozni.A második esemény már a megvalósult találkozó lesz, ahol adott helyen és időben a két személy találkozik és megtörténik az átadás.
Ehhez rögtön kapcsolódik egy újabb feladat, a második személy a felelőse, és adott határidőre vissza kell adnia a dolgot az első személynek.Ekkor kell két külön tábla, az egyik az esemény, amikhez feladatok kapcsolódhatnak, a másik a feladat, ahol csak az a lényeg, hogy megvalósult, vagy sem.
A hátránya, hogy néha ugyan az a dolog feladat és esemény is lesz, lekérdezésnél esemény és feladat sorrendet kell választani.2.séma
A fenti folyamat azzal a különbséggel, hogy a feladatok a sikeres teljesüléskor eseménnyé válnak.
Ekkor a lekérdezés (megjelenítés) egyszerűbb lesz és nem lesz párhuzamos adat, de fogalmam sincs, hogyan lehet ezt megvalósítani - talán kell egy "kód" mező, hogy ez feladat vagy esemény?A másik problémám az, hogy a feladathoz egy felelős kell, ami a ms projekt mintában látszik, hogy csak egy személy kapcsolódik hozzá, DE! amint eseménnyé válik, akkor már ellenkező irányú kapcsolat kell, mert akkor már több résztvevője lehet az eseménynek.
Tehát, ha az ms projekt sémáját követem, akkor a második feladatot, amikor két személynek kell találkoznia, mindkét személynek ki kell osztani, személyenként lehet egy feladat, és mindkettőnek teljesülnie kell, hogy létrejöjjön a két feladatból az egy esemény.Ez önellentmondásnak tűnik számomra, ti ezt hogyan oldanátok meg? (vagy fel, ha az ellentmondást fel kell oldani.)
-
nyugis21
kezdő
válasz
sztanozs #5369 üzenetére
Most látom, hogy már lelkes újonc vagyok, a moderátorok adnak kategóriákat?
------
1. Nem, az oldalon nem tudok semmit megtalálni, bármit keresek, az első tiz találatot megjeleníti - ami többnyire aktiváld-töltsd le, stb. - és nem enged továbblépni a többire.2. amennyit értek a videóból, az már 2016-os access példafájl, képpel, és csak a task-employee két táblából áll.
ennél jobb a projects adatbázis - lásd lentebb a képet - ha megtalálnád az azt bemutató videot, megköszönném, ott nem értem, miért van külön task és common task tábla is, eltérő kapcsolatokkal.3. Ez volt az első kérdésem, hogy hogyan lehet access példa adatbázisokat összehozni, de nem volt rá válasz. Végignéztem mindet, ami 2007-ben volt, a project adatbázis volt a legjobb, de nagy része felesleges nekem, más részét nem értem, mire jó és miért így vannak a kapcsolatok, és van, ami nekem hiányzik belőle, ezért kellett nekem több tábla.
Itt van
project - ami nálam ügy,
tasks - ami nálam feladat
employees - ami nálam emberek
common tasks - fogalmam sincs, hogy mire jó, és csak az emberekkel van kapcsolatahiányzik az
eset - vagyis a project/ugy egyes lepesei
hely - esetek valahol történnek (vagy virtuálisak, pl. telefonhívás)Valamint itt úgy látszik, hogy mind a project, mind a task csak egy emberhez tartozhat, míg ténylegesen többen vesznek benne részt, és gyakran mindig mások.
-
nyugis21
kezdő
válasz
martonx #5364 üzenetére
Kérlek nézd el nekem, hogy utoljára valamikor 2010 táján Access-eztem, és nem is hiányzik.
Ezt nem értem, megsértődtél, mert gratuláltam, hogy találtál egy extra megoldást, amit eddig mások nem vettek észre, hogy táblán belül is lehet kapcsolat?
Ezen miért sértődtél meg?Egy dolgot kell megoldanod, hogy amikor egy újabb eseményt felviszel a formon, akkor ki tudj (de ne legyen muszáj) választani egy szülő eseményt, pl. az előzőleg felvittet. Így tudod logikailag megoldani, hogy a jövőbeli események kapcsolódnak az őket kiváltó eseményhez, azaz a tábla önmagához kapcsolódik.
Sejtettem, hogy nem accessel van a gond, ezek szerint nem is az adatbevitellel, hanem még a táblák egymáshoz kapcsolásával.
5295-nél tartunk, eddig jutottam, ezek szerint ez így nem jó?
Itt egy példa, mondjuk a mostaniak alapján:
1. esemény:
találkozó X.20 21-23 között, résztvevők: nyugis, martonx, ispy
leírás: access adatbeviteli form probléma megbeszélése
feladatok:
nyugis - acces-ben adatbeviteli formok végigpróbálása
ispy - acces és vba kapcsolati videok listájának kigyűjtéseVagyis a következő két esemény az lesz, hogy
nyugis mondjuk X.21 9-13 között végigteszteli az access formokat, mikor milyen hibák jönnek elő
majd a harmadik esemény az lesz, hogy ispy mondjuk X.22 14-22 között webes keresgéléssel listát csinál.Ezek az események még nem léteznek, még csak feladatok, de el van döntve, hogy ezek lesznek a következők, amik az 1-es esemény, a találkozó következményei.
Vagyis nekem előre kell beírnom, hogy mi(k) lesz(nek) a következő lépés(ek) és majd akkor lesznek véglegesítve (kezdő-vég dátum, résztvevők, leírás) amikor megvalósult.
Akkor a 5295 táblák közötti kapcsolat így nem jó?
Ispy:
Mi a trükköd, hogy te tudsz kétszer is írni egymás után?Kössz, de nyugdíjas fejjel nem akarok nekiülni programozni, az egyetlen életcélom most ezt a megoldást megvalósítani, legkésőbb a karácsonyi ünnepekig, ez a nagy projektem.
-
nyugis21
kezdő
Taci:
nem hiszem, hogy "kattintgatással" végig lehet vinni egy projektet.
Nem is, projektet csak ésszel lehet végigvinni.Talán próbálj meg kisebb területeket lefedni a kérdéseiddel, mert ezek talán túl általánosak, megfoghatatlanok, vagy nehezen megválaszolhatóak.
Vagyis nem értettétek meg, hogy egyetlen részletkérdés volt a probléma, és nem jeleztetek vissza, hogy nem értitek.Számomra a te javaslatod volt érthetetlen, értelmetlen nekiállnom sql programozási példáknak, amikor csak egyetlen részprogramra keresem a választ:
Hogyan lehet adatot bevinni az eset táblába jövőbeli feladatként, hogy az rögtön ugyan annak a táblának egy még nem létező rekordjára hivatkozzon?És azt kérlek, ne feledd,
Kérlek, ne feledd, hogy a fórum korlátoltsága miatt csak egyetlen beírás lehetséges, ha hetekig nincs válasz, vagy újabb beírás, hetekig kell várnom, hogy esetleg rákérdezzek, miért nincs válasz, mert még a beírást se tudom utólag módosítani.Próbáld ki, milyen érzés naponta többször ránézni a fórumra csak azért. hátha végre valaki írt valamit, hogy lehessen folytatni a munkát.
Kínzótábornak is elmegy ez a fórum.martonx:
Ez egy SQL fórum, nem pedig MS Access fórum.SQL kérdésem volt, nem access - amúgy az acces is sql alapú, csak vizuális megoldású, de van sql nézet nézete is.
Hogy táblák között milyen kapcsolatok vannak, SQL query-kben mit-hogy érdemes megcsinálni, abban tudunk segíteni, de szerintem itt senki nem használ MS Access-t (többek között ezért is próbáltalak volna lebeszélni róla).
Pontosan ez volt a kérdésem, az általad javasolt megoldásra irányult, hogyan lehet vele adatot bevinni, mert nem értem és nem találtam rá sehol példát, pedig végignéztem az acces helpjének a részeit és letöltöttem és végignéztem az access2007 videókat yt-ról, még az angol nyelvűeket is.Sőt, letöltottem az elmúlt tíz év access érettségi feladatait is, de azok nem foglalkoznak adatbevitellel, csak lekérdezésekkel és jelentésekkel.
Mindenhol csak 1-sok, sok-1 vagy sok-sok kapcsolat van, de az utóbbinál is két különböző tábla között, te viszont ugyan abba a táblába tetted vissza a kapcsolatot, amire sehol sincs példa.
Ezért kérdeztem, hogy adatbevitelt hogyan oldod meg ott?
Nem értem, ha egyszer egy táblában egy rekordot kezdek bevinni, hogyan tudok ugyan abba a táblába egy vagy több újabb rekordot úgy beszúrni, hogy még nem zárom le a rekordot, ráadásul rögtön kapcsolat lesz az újonnan bevitt rekordokkal?A mi szemszögünkből nézve az MS Access form készítés mizériája egy szinten van az MS word-ös példámmal.
Igen, a könyvben is pár oldalon vannak az adatokkal kapcsolatos dolgok, majd sok-sok oldalon, hogy milyen betűtípus, szín, meg sok minden lehet és hogyan lehet logot használni képként, stb. amik nem érdekelnek.
Remélem így már érthető, hogy miért állt itt meg a segítségünk. Olvass MS Access doksikat, nézz MS Access form gyártó youtube videókat, ha létezik olyan, akkor írj direktben MS Access fórumokra, és biztos meg lesz a kérdésedre a megoldás.
Lásd a fentieket, úgy tűnik, egy sql megoldást javasoltál, amit az access könyvek nem ismernek, erre kérdeztem rá.
A könyvek, help és videok alapján arra tippeltem, hogy az adatbevitelnél talán egy lekérdezést kell meghívni, ami létrehoz egy új rekordot, és utána lehet az adatot bevinni, de nem értem, hogyan, ha egyszer még a tábla korábbi rekordját nem zártam le. (Sőt, több jövőbeli feladat lehet, úgyhogy sok új feladatot kell beszúrni a táblába.)Lehet, hogy jelentkezhetnél a megoldással a ms-nél is, hogy nem csak különböző táblák között lehet sok-sok kapcsolatot létrehozni.
-
nyugis21
kezdő
válasz
sztanozs #5343 üzenetére
Óh, köszönöm, én az eset táblával próbálkoztam, mert annak van minden táblával kapcsolata, de az "a kapcsolat másik végén" van.
Egyenlőre csak azt akarom valahogy tesztelni, hogy ez az elrendezés működik-e, és igen, akkor miért nem, ezért akarok pár adatot bevinni.
Ha működik, akkor akarok nekiállni a beviteli űrlapot megcsinálni, ahhoz már most segítséget kérek, eddigi tudásom alapján azt sejtem, hogy a feladat-okat csak lekérdezéssel lehet majd bevinni, amire eddig semmilyen példát se találtam. Igazából nem is nagyon értem, mert úgy látom, hogy a táblába beviszek egy rekordot, majd a feladat "virtuális tábla" révén ugyan abba a táblába viszek fel újabb rekordokat, amik egyenlőre üres sorok lesznek, hoszen csak később realizálódnak.
Ennek emésztéséhez kérnék segítséget, mit olvassak el, hogy ezt a megoldást megértsem. -
nyugis21
kezdő
válasz
sztanozs #5297 üzenetére
Igen, igazatok volt, csak megjelenítése ilyen furcsa.
Azóta viszont elakadtam, sehogyan se tudok adatokat bevinni a táblákba.
Egy hete bújom a könyveket és oktatóanyagokat, de semmit se találtam rá.
Hogyan tudok legalább két sornyi adatot bevinni minden táblába, hogy kipróbálhassam a lekérdezéseket?
-
nyugis21
kezdő
válasz
martonx #5292 üzenetére
Pedig csak egy mondat volt.
1. Csak éppen értelmezhetetlen, mert az Acces nem enged két kapcsolatot két tábla között, lásd lentebb.
2. Nekem már papírom van róla, hogy nem vagyok aktív, felesleges emlékeztetned rá.
A tények:
Láthatod, hogy ott van az új feladat tábla, de vagy ezt a kapcsolatot hozom létre, ami a képen látható, vagy a másikat, az Eset táblából a feladat-ot kötöm össze a Feladat tábla ID_feladat-tal.A kettő egyszerre nem megy, ezért nem értem, amit írtál.
-
nyugis21
kezdő
válasz
nyugis21 #5286 üzenetére
Na tessék, itt van, eddig jutottam:
Egy ügy elindul, annak sok eseménye (eset) lehet, vannak résztvevők és esetleg van helyszíne, van típusa, amit listával meg lehet oldani.
Ez eddig szép és jó.Az ügy táblát az access sablonbol vettem át, érdekes, hogy csak egy csatolás volt, itt pedig három sor jelenik meg, a "fontosság-állapot-készültség" sorokra talán nem lesz szükség, egyenlőre benne hagytam.
Ott vagyok elakadva, hogy bizonyos eseteknél feladatokat kell meghatározni, amelyek újabb eseményeket várnak el, vagyis szükség lenne egy újabb eset táblára.
-
nyugis21
kezdő
válasz
martonx #5284 üzenetére
OK,megpróbálok gyorsan áttekintést adni, de most estem vissza, megint ezernyi dolgot varrtak a nyakamba, hogy "neked úgyis mindenre van időd."
Nos, a táblákkal elakadtam, igen, amiket írtam, az megvan, és talán első lépésben annál nem kell több adat, ha igen, talán egyszerű lesz hozzáírni.
Elolvastam pár leírást, és volt egy nagyon jó javaslat, hogy mindent a legvégső lekérdezés alapján kell megtervezni, de itt elakadtam, mert többféle módon kell majd látni az adatokat.
Tehát az alapsor adott, dátum és idő, ha egyszeri dologról van szó (levél, telefon) és idősáv, ha esemény (pl. hosszú beszélgetés) kell.
Azaz itt már bejön egy kódmező, ahova az esemény formáját lehet kiválasztani.
Azután az adott esemény valamilyen ügyhöz tartozik, valamint vannak résztvevő személyek (aki levelet írt, vagy aki(kk)el beszéltem, utóbbi esetben van helyszín is.Azután jön a nagy dilemmám, hogy a kapcsolatokat hogyan tegyem bele, mert a fentiekből következik, hogy egy ügyhöz sok esemény kapcsolódik, de az egyszer dátum szerinti sorrendben van, másodszor van bizonyos események között logikai kapcsolat van (pl. megbeszélés után van több feladat, levelet írni, telefonálni, vagy következő megbeszélésre iratot beszerezni), és emellett bejön még a határidő és feltétel, hogy a következő megbeszélés csak akkor lehetséges, ha azok teljesültek.
Ezért talán az "ügy" és az "események" között kell egy újabb kódmező, ami azt jelzi, hogy teljesültek a feltételek, és tovább lehet lépni.
A végső megjelenítés történhet az adott ügy szerint, hogy mikor és mi történt, kik vettek rész és hol voltak az események - itt megint bejön a dilemma, hogy időbeli vagy logikai sorrend legyen.
Valamint kell olyan megjelenítés is, hogy adott személlyel milyen ügyeim voltak, ami sokkal bonyolultabb lesz, hiszen az adott személyről van szó, de az ügy listájában ott lesz, hogy az adott személy az ügynek csak bizonyos eseményeiben vett részt.
Nost így ennyi van a fejemben, két napja nem voltam pc előtt, majd talán holnap tudok egy képernyőképet feltenni, hogy a három táblával eddig mire jutottam.
-
nyugis21
kezdő
válasz
martonx #5282 üzenetére
Értelemszerűen csak az adatbevitelre vonatkozott.
sztanozs
Dehogynem, a lekérdezéseknél az adatokat csak megjeleníti, átírásuk nem lehetséges, vagy csak előre tervezetten.Még mindig várom a választ a kérdésemre, hogy hogyan lehetséges-e a táblák átmásolása különböző adatbázisok között, mert láttam, hogy a sokféle különböző minta adatbáziban lényegében ugyan azok a táblák voltak alapként.
(furcsa, hogy csak egy választ engedélyez a fórum, akkor így írom, hátha így elfogadja.)
-
nyugis21
kezdő
válasz
sztanozs #5272 üzenetére
Helyes,akkor ez nekem való, a bíróságot meg nem akarom többet látni.
Sejtettem, amint a Northwin-det megnyitottam, hogy amit akarok, az jóval egyszerűbb, majd átnéztem a többit is, azt hiszem, a task és projekt ami részben kell nekem, de sok velük a gond.
Az első kérdésem:
Azt látom, hogy kis különbséggel azonos táblák vannak különböző fájlokban.Hogyan lehet a táblákat átmásolni másik access fájlba, vagy több access fájlból egyet csinálni, és a fölösleges táblákat törölni?
-
nyugis21
kezdő
válasz
sztanozs #5269 üzenetére
Nem, angollal hadilábon vagyok, csak az írott szöveget értem valamennyire. Igaz, németet még annyira se, a francia és spanyol és más nyelvek pedig hottentotta kategóriák nekem.
Nem akarom megtanulni a programozást, meg akarok csinálni azokat, amikre szükségem van.
Elegem van abból, hogy azt mondják, hogy ahhoz fizetnem kell milliókat, amikor látom, hogy access-ben csak kattintgatnak és máris működik.Nemrég egy szélhámos megalázott a bíróságon, hogy összekevertem dátumokat és nem emlékeztem pontosan az adatokra, így még nekem kellett fizetnem azért, hogy átvert.
Két programra van szükségem, amiket meg akarok csinálni, ha már senki se akar segíteni nekem, akkor "magad uram" elv alapján, és amikor elakadok, akkor kérek majd továbblépéshez segítséget.
Az egyik program az legyen, ahova minden este beírom, hogy aznap mi történt, dátum és óra szerint, hogy mi volt az ügy, mi történt, levél vagy telefon, vagy cselekedet, és ki hívott vagy írt levelet. Esetleg legyen megjegyzés, vagy figyelmeztetés, hogy ott valamire várni kell, vagy határidő van, így ne legyen az, hogy valamiért nem kapom meg a levelet, vagy nem hívnak, és utána azt mondják, hogy de, hívtak és volt megállapodás.
Ha kell, akkor ott legyen, akár a bíróság számára is bizonyíthatóan, hogy pontosan mikor mi történt, és akkor már az adott ügy összes történését lehessen csak látni.
Bár már nem akarok többször bíróságra menni az életemben, csak meg akarom mutatni, hogy van egy lista a történésekről, így a szélhámosok már ne is próbálkozzanak többet.A másik program az idézeteknek legyen, nagyon pontosan emlékszem mondatokra, de nem tudom, hogy melyik filmből, vagy könyvből valók.
Ezek szerintem egyszerűen megvalósíthatóak, vagy legalábbis annyira, hogy segítséggel még én is össze tudom ezeket kattintgatni.
-
nyugis21
kezdő
Jó estét!
Friss nyugdíjasként belefogtam access adatbáziskezelő megtanulásába.
Ha van valakinek itt türelme segíteni nekem, amikor elakadok, megköszönöm.
Egyenlőre ennyi, ha már nem él a fórum, vagy nem kezdőknek való, nyugodtan jöhet eltanácsolás, hogy inkább hol próbálkozzak.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest