- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Sweet.tv - internetes TV
- Milyen routert?
- Mesterséges intelligencia topik
- Új típusú árháborút hirdet az EV-piacon a BYD
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Tarr Kft. kábeltv, internet, telefon
- Ubiquiti hálózati eszközök
- ASUS routerek
- Corel Draw topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Atilla001
senior tag
válasz
bobalazs #16398 üzenetére
Igen, lejátszás közben is pattog, de nem ez volt a fő probléma, hanem a gép bekapcsolásakor durran egyet a hangfal mikor USB power-t kap a kártya. Van mikor ezt követően nem ismeri fel a gép a kártyát és van nincs játékot játszik másodpercenként, csak a kihúz visszadug segített (volt hogy azt is többször). 1 évig próbáltam driver és beállítás. Adtam még 1 esélyt egy új rendszeren 12.gen. ugyan olyan szutyok maradt.. csak sajnálom a fiókban, direkt az alaplapi helyett vettem, nem is olcsón..
thx[ Szerkesztve ]
Védd a természetet!
-
iceQ!
addikt
-
-
-
nutella1
őstag
válasz
bobalazs #16326 üzenetére
Oh, minő forradalom, hozzászólás született.
Nem, nem csúszik, azt nem árulom el, hogy miért nem (dehogynem, késleltetéssel beállítottam).
A különbség pusztán annyi, hogy a G6 klasszisokkal szebb hangképet produkál.
[ Szerkesztve ]
https://www.instagram.com/pacsi_kulturalis_kozpont/
-
nutella1
őstag
válasz
bobalazs #16312 üzenetére
Tehát: telepíted a hangkártya software-t, windows10-ben kiválasztod az SPDIF-OUT-ot, mint kimenetet (mivel optikai kábelen van ugye összekötve a hangkártya az erősítővel). Aztán a sofware-ben a Speaker Configuration-t beállítod 5.1-re, ezután kipipálod az "Enable Dolby Digital Live"-ot. És csak üvöltenek a hangfalak, nem lehet a számítógépen sem halkítani, sem hangosítani, csak azután ha leveszed a pipát a Dolby Digital Live-ról. Röviden ennyi. És ez nem tudom miért van.? Miért nem lehet a számítógépen akkor szabályozni a hangerőt? Ez a problémám.
https://www.instagram.com/pacsi_kulturalis_kozpont/
-
Lord Myn
senior tag
válasz
bobalazs #16301 üzenetére
Akkor próbálj meg egy PCI-E-s X-Fi-t szerezni (Titanium széria) én is ezt tettem kb. 7 évvel ezelőtt és nem bántam meg (csak legyen hozzá mindig driver).
#16302 Csorbi: Nem biztos, hogy ki lesz vele segítve, a sima Z-nek szintén nem túl acélos az ASIO driver-e.
"War does not determine who is right - only who is left."
-
Csorbi
addikt
-
Lord Myn
senior tag
válasz
bobalazs #16296 üzenetére
A G6-ban biztosan van, mert jelenleg ilyenem van (4 sztereó output, 1 sztereó input, akár 1ms latency), de sokat nem tudok róla nyilatkozni, mert inkább a Titanium HD-t (ugye EMU20k2
) használom ASIO-s célokra (9 sztereó output, 7 sztereó input, 4 FX bus).
-
Csorbi
addikt
-
Lord Myn
senior tag
válasz
bobalazs #16289 üzenetére
Semelyik USB-s cuccban sincs EMU proci, csak belső kártyákban van, de újonnan már olyat sem kapsz. Irónikus módon az újonnan kapható kártyák közül, egyedül az Audigy RX-ben van ősrégi EMU10k2-es DSP (kb. 20 éves technika).
-
LZs?!
aktív tag
válasz
bobalazs #16291 üzenetére
Köszi szépen, de nem visszacsatolás (visszahallgatás volt), hanem a vonal zúgott, t.i. Audacity-ben is kijött.
A lényeg a múltidő...
Utolsó nekifutásként még este tízkor 'csakazértis' beleálltam még egy körre.
1) Utolsó gyári driverpack újrahúz (fura módon nem most nem uninstalált semmit sem, csak felülírt) és reboot
2) EQ APO újrainicializál az eszközökön; ezek után már működött a mikrofon 'kiállással' is
3) Windows beállítások kinulláz, SB enchancements kinulláz (Windows 'érzékenység' a Level tab-on később beállítva 70%-ra)
4) Ezen video alapján APO profile összerakva [link]
Jó? Hááát...sokkal-de-sokkal jobb, de nem feltétlenül jó.
Egy ma reggeli beszélgetésben a visszajelzés: [Plantronics @factorysetup] vs [SB + MH751 + APO] olyan, mint rádiószórást hallgatni FM vs AM sávokon.
Nevermind...
-
Lord Myn
senior tag
válasz
bobalazs #16234 üzenetére
A scout mode az SBX generáció újítása, kikapcsolja teljesen az Acoustic Engine-t, cserében real-time kiterjeszti a hallás távolságot, szóval jóval korábban meg lehet hallani az ellent. A G6-on még külön hardveres gomb is van hozzá (mondjuk valószínűleg azért, mert konzolokon is lehet használni a cuccot).
Tessék itt egy profil amin be van kapcsolva a D+ (RPG játékokhoz):
-
Lord Myn
senior tag
válasz
bobalazs #16232 üzenetére
A centrál csatornát úgy értettem, hogy a filmek általában úgy vannak kódolva, hogy azon van a beszéd, így azt emeli ki és utána keveri a beállított hangszóró setup-ra (esetedben szeteróra).
Pár gyári beállítás:
Akció/Kaland:
Autószim:
FPS:
Zene:
Bár megmondom őszintén, én zenére a belső hangkártyám használom (X-Fi Titanium HD) Audio Creation módban, FPS-re meg inkább a Scout Mode-ot, de ref.nek jó lesz.
-
Lord Myn
senior tag
válasz
bobalazs #16228 üzenetére
Nincs javasolt, ahogy te is írod a médiatartalomtól függ... Nem véletlen, hogy az SBX családban (tudom, hogy ez X-Fi, de 2010 óta mindegyik 'Pro studio' alapú), a Connect/Command szoftverben kismillió profil van más-más beállításokkal, attól függően, hogy épp mit hallgatsz (zene/mozi/specifikus játék, stb.).
-
CanyonNerve
csendes tag
válasz
bobalazs #16110 üzenetére
Nem, nem szól egyszerre mindkettő. Ha mindkettő rá van dugva akkor csak az előlapra csatlakoztatott fejhallgató szól, ki kell hozzá húznom, hogy hátul az RCA -ra kötött eszköz szóljon. Tegnap letöltöttem a drivert meg a progit hozzá de sehol se találtam olyat, hogy a kimeneten tudjak változtatni.
-
Lord Myn
senior tag
válasz
bobalazs #15846 üzenetére
SoundBlasterX G6 USB DAC (32bit/384 kHz/130dB SNR): [link]
Hát, azért az Enter. mód és az AC mód közötti ASIO támogatásban van egy kis difi... (persze attól függ mit használsz ASIO módban).
AC módban 5x2 kimeneti és 4x2 bemeneti csatornát kapsz, amit össze-vissza routolhatsz + sztereó csatornánként különböző Insert effekt és globálisan 4 send effekt, illetve 1ms (kvázi Real-time!) késleltetés.
Én pont az enter. módot nem használom soha, mert az inkább mozizáshoz van és arra is ott a G6.
-
Lord Myn
senior tag
válasz
bobalazs #15844 üzenetére
Este majd megnézem nálam mennyit eszik, bár az igazat megvallva nem nagyon próbáltam játék közben az AC módot (hiszen az nem is arra van kihegyezve, hanem ahogy a neve is mondja, studió munkákra).
Én régi (EAX támogatott) játékok közben Game módot használok, az újabbaknál meg a G6 adja a hangot, nem az X-Fi (két bemenetes a studió monitorpár, amit használok).
-
-
HSM
félisten
válasz
bobalazs #15351 üzenetére
Vannak neten havidíjas streaming szolgáltatások, amikkel veszteségmentes formátumban tudsz zenét hallgatni, leginkább egy ilyet használok.
De azért nyilván a kedvencek megvannak lemezen is. Azok FLAC -> Foobar2000 -> ASIO plugin útvonalon jutnak a hangkártyához.(#15352) olymind1: Természetesen ezerszer jobban szól egy ilyenen egy YT vagy MP3 is, de azért a teljes élményt veszteségmentes forrásról használva adja.
Egy MP3-ból szvsz pont azok a finom részletek hiányoznak, amik rengeteg plusz élményt adnak ezekkel a kártyákkal.
[ Szerkesztve ]
-
Baliga Tamás
senior tag
válasz
bobalazs #15351 üzenetére
Én pl. AIMP playerrel hallgatok 320kb/s mp3 és Lossless audiót speciálisabb beállításokkal - jàtszok és mozizok (.mkv) 5.1-ben analógon; ahogy feljebb a Kollégák is írták - néha cserélgetjük a műveleti erősítőket/játszadozunk a hangszínekkel - és törekszünk a minél jobb minősèg elérésére..!
A gyökerek közül csak a krumplit bírom...!
-
olymind1
senior tag
-
Terminator17
senior tag
-
HSM
félisten
válasz
bobalazs #14958 üzenetére
Én ezt úgy oldottam meg, hogy egy Jack-elosztóról megy a hangfal és füles is, plusz egy jack-hosszabbítóról, itt van előttem az asztalon a kimenet. Ennek hátránya, hogy a füles kevesebb hangerőt kap, illetve, hogy ki kell húzni, amikor nem használom. Ez nálad nem opció?
-
Tiger.
nagyúr
válasz
bobalazs #13751 üzenetére
Végül is az engem nem érdekel hogy kint van hivatalosan a driver, nem figyeltél engem az érdekel hogy gyakorlatban jó e, vagy mokolni kel továbbra is.
Ez kb olyan veszel egy terméket nem érdekel hogy akik csinálták mennyire jókat irnak róla, az érdekel hogy akik használják ők is úgy gondolják e?U.I szinte biztos voltam hogy ezzel fogtok jönni, olvasni tudok.
Intel I7 4790 3.6gh/Geforce Rtx 2060S /Alienware 2014/lenovo legion 5 pro /Creative SB ZxR /16gb ddr3/ Htc One/Iphone 16 Pro Max/ Creative Gigaworks S750 7.1/ Z5500/ Apple Iphone 5S.
-
-
PrinceHerceg
őstag
válasz
bobalazs #13574 üzenetére
Egy tuningolt X-Fi Elite Pro + saját építésű kis külső D.I.Y AKM DAC Coax digi bemenettel a forrásom, amit Foobar2000-n keresztül igyekszem maradéktalanul kiaknázni általában ALAC / FLAC / WAV számokkal...
A fejesem viszont csak egy SONY MDR-XB700, de most kb olyan térben ülök és részletkavalkádban, hogy el se hiszem, csak a fejem kapadozom de szó szerint!
Szóval végre valami hasznát is hallom a gyártónak!!!
[ Szerkesztve ]
-
kriszpontaz
veterán
válasz
bobalazs #13561 üzenetére
Nekem kicsit összeakadt az X-FI support pack-el. Ez csak Driver. Tehát a beállításokat a hangszóró ikon - lejátszóeszközök, hangszórók - tulajdonságok, stb.stb alatt lehet konfigurálni. Most indítom újra hogy így megjegyzi-e és leszedek egy Console Launchert külön, vagy felteszem a Support Pack-ból.
Újraindítás után megjegyzett mindent. Nem kell alvó módba rakni. Gondolom Console Launcheren keresztül nem ment volna.
[ Szerkesztve ]
-
Musicking
aktív tag
válasz
bobalazs #13471 üzenetére
Ha elnémul próbáld meg váltani entertrainment-game módok között ha szerencséd van ezzel újra lesz hangja.
A sleep mód esetén az chipset és az ACPI driver is tud érdekes dolgokat produkálni tehát nem feltétlenül kell a custom drivert hibáztatni bár teljes egészében nem is zárható ki.
somé:
Nem véletlenül írtam hogy nálam hibátlanul működött a DK driver a SB046A-n , w10 bulidjára nem emlékszem de akkor jött ki az első gnc-s driver (kb 3-4 hónapja). Hogy azóta mit reszelgettek a 10esen ami esetleg beleszólhat a hangzásba azt nemtudom, de egy asio driverrel/pluginnal és egy azt támogató lejátszóval direktbe meghajtatod a hangkártyát megkerülve az win directsound-ját.
A creative meg inkább hegessze októberig az a új drivert , csak ne adjanak ki egy olyan tákolmányt mint amilyen anno az első win7-es driver volt. Annál aztán voltak érdekes dolgok ha játék vagy zene alatt váltottam módot, akkor az volt a kisebbik baj ha nem váltott más módra, a rosszabb az volt ha elnémult vagy 1khz-es sípolásba kezdett amit az altatás-ébresztés sem szüntettet meg minden esetben tehát maradt a restart. Így került nekem képbe a PAX, majd később a DK driver.SpinTires térképek: https://userscloud.com/go/1q2nebwr69wm/ , S.T.A.L.K.E.R. mods:https://mega.co.nz/#F!3MtwVBpZ!yS78_98dwg4MnYAHR_NYIw
-
-
Musicking
aktív tag
válasz
bobalazs #13445 üzenetére
10es alatt nekem frankón működött a DK driverrel
A 10es amúgyis túl van hájpolva max majd a játékok terén a dx12 lesz érdekes, de előbb legyenek kiforrt meghajtók és olyan játékok, addig meg feleleges mert nem fog ugrásszerűen megnőni a jelenlegi géped hatásfoka az új oprendszer hatására.[ Szerkesztve ]
SpinTires térképek: https://userscloud.com/go/1q2nebwr69wm/ , S.T.A.L.K.E.R. mods:https://mega.co.nz/#F!3MtwVBpZ!yS78_98dwg4MnYAHR_NYIw
-
HSM
félisten
válasz
bobalazs #13069 üzenetére
Ha nem ráz a ház, az jó jel. Csak annyiból fontos, hogy a kártyák árnyékolása tudomásom szerint a földeléssel valósul meg. Ami még lehet, hogyha öregszenek a tápfeszt szűrő kondik. Azokat lehet kicsit fejleszteni, ha van megfelelő forrasztási tudással rendelkező ismerős.
Bár sanszosan csak a hátsó kimenetet javíthatná nagymértékben.[ Szerkesztve ]
-
HSM
félisten
válasz
bobalazs #13065 üzenetére
Hátra van bedugva, vagy az előlapi kivezetésre? Nekem előlapi összeszed mindenféle processzor meg hasonló zajokat, de ha a kártya hátuljába dugom a fülest, akkor kristály tiszta. Nálam Auzen X-fi Prelude. Érdekes, hogy az alalpaival nem olyan gázos az előlapi kivezetésem, de biztos van erre is racionális magyarázat.
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Villanyszerelés
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Milyen processzort vegyek?
- Autós topik
- Politika
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Ukrajnai háború
- Még mindig rengeteg Socket AM4-es CPU-t ad el az AMD
- Ford topik
- Milyen egeret válasszak?
- További aktív témák...
- GIGABYTE GeForce RTX 5080 AERO OC SFF 16G bontatlan, garanciális
- Új Lenovo Legion Slim 5 l RTX4070 140w l AMD Ryzen 7 7435HS l 16GB l 16inch 2560x1600 165Hz
- Playstation - Xbox - Nintendo !! Moddolás // Okosítás // Karbantartás - ZACKONZOL
- DELL LATITUDE 5530 ( Még 8 hónap gyári gari) i5-1245U (12. GEN) 16GB RAM 500GB SSD 15.6 FULL HD
- Eladó Flipper Zero és Hack RF one Portapack H2
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest