- Mesterséges intelligencia topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- pfSense - Avagy az okosított házirouter
- Egy olasz cég védi ezentúl a MediaTek chipeket
- Windows 11
- Mikrotik routerek
- Sweet.tv - internetes TV
- C# programozás
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Internet, TV, és telefon szolgáltatók, pro és kontra
Új hozzászólás Aktív témák
-
---Lasali---
Közösségépítő
válasz BigBadPlaYeR #1103 üzenetére
De én a vegas on kívül is akarom hogy deinterlaces legyen az mpeg videó, nekem sikerült úgy megcsinálni csak nemtom hogyan...
Tul képp ennek vegas hogy nagyon köze sincs de nem találtam normális mpeg es topic ot. -
---Lasali---
Közösségépítő
Valaki segítsen.
MPEG2 codec be a deinterlace-t hogyan lehet bekapcsolni?
TV Tunerrel veszek föl mpeg2 be, hardwaresen akkor mindig interlace-s a kép, és valamit mindig fölrakhatok a gépre mert ugye magától nem változik általába semmi, de bekapcsol valahogyan ez a deinterlace, és akkor minden program deinterlace sen látja az interlace-s mpeg2 es videót.
Újraraktam a rendszert és most megen nem deinterlacés a kép. Valaki segítsen már hogyan tehetem azzá.. nagyon kéne... -
---Lasali---
Közösségépítő
Erre a szép csikozásra nem lehet valami szűrőt tenni?
Ha valakinek valami ötlete van... szóljon... kicsit szájbarágósan akkor kérem írja le hogy mi merre.
Van egy pár spongya bob ''archív'' felvétel itt aztán valamit kéne velük kezdeni mert ilyen csikosan az ember egy idő után szemgörcsöt kap... -
---Lasali---
Közösségépítő
válasz ssolitude #899 üzenetére
Na...
Elővettem laptopot, fel rá a vegas, engedélyez a hálózati izét.
Indít ez a network render, másik gépen szintén, két gép egy routerbe, minden port akármi szabad, semmi tiltás, meg is jelenik 5 perc sz@rakodás után az a render status, rákatt, nem történik semmi... , rendereléskor bejönne egy ablak, ahol ki lehet választani dolgokat, de csak az az egyetlen egy gép látszik amin éppen csinálod a dolgot, és... ha úgy elindítod, kifagy valami hülye hibával...
Szal kb ennyi.
Amúgy azt se értem hogy hol lehetne beállítani ezt hogy mit is csináljon.. pl te azt akartad amit az előbbi hozzászólásba leírtam, én meg azt hogy a fő gép konvertáljon, és küldjön a fileból másik gépre is, és azis konvertáljon, majd küldje vissza a fő gépre... -
---Lasali---
Közösségépítő
válasz ssolitude #895 üzenetére
Na, kipróbáltam a hálózatos dolgot amit mondtál de először erre írok egy választ mert mondta egyik tag hogy ebben a hozzászólásban erről van szó amit kérdeztem.
Na szal... ez a két winyós megoldás szerintem egy fatális b@romság, főleg hálózaton keresztül, minek két winyó? Órákon kereszül renderel egy 3 gigás intel egy mpeg 2 es videót vagy egy avit pl xvid be, ami pl vam 4-10 giga. Ezt az adatmennyiséget egy normál winyó kb 10 perc alatt átmásolja, 55MB/s es olvasási sebbel, másoláskor ez kb fele...
Na... ez akkor lenne jó ez a több winyós megoldás, ha a proci gyorsabb lenne a winyónál--- de nem... mert rohadtul lasabb ilyen esetbe...
Ha meg hálózatba ez lenne... hogy a másik gépről húzná a videót, akkor meg még roszabb a helyzet, mert egy normál 100 megás hálókártya-router, kb 7MB/s es sebességre képes, szal sokkal lasabb mint egy winyó ami pl másol... -
---Lasali---
Közösségépítő
Láttam ezt a network os dolgot a vegasban.
Látom itt volt is róla szó hogy hálózatba kötött gépeket is bevonunk a dologba.
Azt meg lehet vele csinálni hogy egyik gép nyomja a cuccost (mpeg2 ből xvid be konvertál) és egyben ugyan arra is ment, de megosztja a munkát, és a fileból másnak is küld darabokat, és akkor azokat ők számolják át majd küldik vissza?
Ha létezik ilyen beállítás valaki legyen szives magyarázza el, kicsit szájbarágósan ha kérhetem -)) nem naon értem a program ezen részét még.
[Szerkesztve] -
---Lasali---
Közösségépítő
válasz ---Lasali--- #559 üzenetére
Ohh, jobb gomban rá az audió sávra, és ottis van egy fx menü, és ott külön hozzá lehet adni, és így már ''működik'' de így külön kell lementeni az audio csatornákat vagymi...
Na most a működik... amikor csönd van, akkor nincs zaj, aztán mikor valaki beszél, vagy valami hang van, akkor meg van zaj alatta, és ezt lehet szabályozni hogy előtte utána mennyire legyen zaj, meg hogy milyen erőségű hnagokat (zajt) vegyen le a hangsávból... ez semmire se jó így... -( -
---Lasali---
Közösségépítő
Na most vagy én vok hülye vagy aki ezt megírta...
audio FX eknél hozzáadok egy noise gate et, vagy egy track noise gate et, bár fogalmam nincs mi a külöbség, aztán a videónál bekapcsolom az fx et, aztán elkezdem állogatni a csúszkákat a noise-s cucc vezérlőjén, és semmi változás... erre ahol bekapcsoltam az fx et, ott lehet az fx re ráadni hangerőt (?)(...ennek mi értelme zaj szűrésnél...) na ekkor elkezd erősődni a hang, aztán jönnek a csúszkák.. mostmár van rajtuk jel, de zajszűrésnek nyoma sincs... -
---Lasali---
Közösségépítő
Új kérdés
Hogyan lehet zajt szűrni? (hang) -
---Lasali---
Közösségépítő
Azthiszem meg van mi okozta a hangkésést...
48Khz es volt az eredeti mpeg2 hang, én meg 44.1Khz esre konvertáltam át, mp3 ba... és gondolom a minavételezési sebességeket bezagyválta... ámátőőőr náon ámátőőr... -
---Lasali---
Közösségépítő
válasz BigBadPlaYeR #544 üzenetére
Nem tudom kiválasztani a Vegas audio codec menüjébe az ac3 at mert nincs benne.
Külön föltettem egy ac3 filtert ígyse látja...
...
MP3 amibe volt az meg már eleve úgy volt kiírva hogy mp3 layer-3 külön én raktam föl egy vadi nyú mp3 kodekkel. -
---Lasali---
Közösségépítő
válasz BigBadPlaYeR #534 üzenetére
Most mi mi mivaan...?
Most akkor az xvid alá ne mp3 ba rakjam a hangot? Akkor meg mibe?
PAL ba volt...
Feliratról meg nem is volt szó...
Azért kösz. Legalább vk válaszolt... -
---Lasali---
Közösségépítő
Biztos volt már róla szó...
Tegnap előtt egy rohadt nagy mpeg2 őt átnyomtam xvid be, mp3 192 kbit, 44.1Khz, és csúszott a hang... szal mehetett az egész a kukába... valami ötlet..? Miért lehetett...
Másik hogy a 4:3 képarányos videóból miért csinál nekem ilyen fura majdnem szélesvásznut? -
---Lasali---
Közösségépítő
Nincs kb semmi oka, véletelnül marad úgy, mert már kapkodtam a kép elkészítésével.
Amúgy meg ha én egy pl mpeg2 es dvd minsőégű felvételt lenyomok xvid be, annak az az oka, hogy pont nem asztalin, vagy tv-n akarom megnézni, hanem hogy gépen szeretném, és hogy ne legyenek tele dvd-m vagy gigáim egy darab videóval.
De ha minőségre megyünk, és dvd akarok nézni, v. ha úgy tetszik asztalin akarok nézegelődni, akkor dvd-re írom ki a videót, akkor marad minden pl a tv kártya által felvett mpeg2 ben, és kész. -
---Lasali---
Közösségépítő
Szal ezeknek nehogy már ilyeneknek kell lenniük.
[Szerkesztve] -
---Lasali---
Közösségépítő
válasz BigBadPlaYeR #472 üzenetére
Kösz.
De szal...
Úgy állt a dolog a leírásban amit belinkeltél, hogy: ''Jobb klikk a videóra és a properties-ben pipáljuk be a reduce interlace flicker-t.'' Na ez meg is van, be is van pipálva, de itt van pár kép, szerintem a változás ha tapasztalható is, csak egy két százalékban, vagy semennyire se.
Képek:
Ezen a képen az eredeti video képe van.:
Ezen a képen a bekapcsolt educe interlace flicker-es.:
Ezen meg a kiakapcsolt educe interlace flicker-es.:
[Szerkesztve] -
---Lasali---
Közösségépítő
Neki kell majd állni konvertálgatnom, szal próbaként lenyomtam a Vegas al egy hd-s wmv-t xvid be, pal dv, 720x576, meg mp3 hang, 2x196kbit be.
Ééés, csikos lett a videó... vízszintes csík mindehol, főleg ami mozog.... iszonyat sz@r....
Szal a kérdésem. Miért? Milyen hibát követtem én el, hogy csikos képet kaptam... -
---Lasali---
Közösségépítő
Amúgy a blue box os cuccot meg találtam a premiere pro 2 ben, és ott sikerült az átlátszóságot szimbolizáló színnek a beállítása is, amit pl a másik adobe programban nem igen találtam, meg a másik ajánlt programban sem, mondjuk itt a premierben a hozzá kapcsolódó finomításra szolgáló beállítások nem olyan profik.
-
---Lasali---
Közösségépítő
Nya!
Leszedtem tegnap a Serious Magic Ultra!-nak a 2. verziójának a trial változatát.
Ebben vannak ilyen ''green box'' os integrált példa anyagok, ahol tökéletesen lehet állogatni, variálni a beállításokat. Tökéletesen műxik is.
De, ha én rakok be egy anyagot, akkor nem találom, hogy hol állíthatom be azt, hogy melyik részt/színt, vegye ki az eredeti képből, szal mi legyen átlátszó.
Én vok a totál analfabéta vagy a trial-ban ez esetleg nincs is benne? -
---Lasali---
Közösségépítő
Oh kösz.
Tulajdonképp arra még mindig nem kaptam választ, hogy az említett programokban pontosan ezt az egész dolgot hogyan tudom lebonyolítani.
Ezt a Serious Magic Ultra-t meg majd kipróbálom, mert a róla látott képek alapján eléggé megtetszett. Remélem ezzel majd össze tudom hozni a dolgot, nem fogok ezzel is akkorákat bénázni mint a többi prog-al. -)))
Amit itt utána írtál a dolog működésével megvalósításával kapcs. az rendben van, főként ezért is vagyok kiváncsi az egészre, hogy ilyen progranok segítségével ez hogyan, milyen szinten valósítható meg. -
---Lasali---
Közösségépítő
válasz BigBadPlaYeR #419 üzenetére
Okés!
Most uppoltam életemben először de úgylátom egyben utoljára is
Aztán, ezt a Chroma Key-t meg is találtam a vegasban, de csak szineket lehetett állítani, és köze nem volt a bluebox hoz.
Premierben nem kerestem, de az after effects ben igen, de ottmeg mondom... megfeneklettem... -)) -
---Lasali---
Közösségépítő
up
-
---Lasali---
Közösségépítő
Hály all!
PLS HELP!
Olvastam valahol hogy lehet a Vegas-al is csinálni BlueBox os v. GreenBox os efektet (mikor egy videóban zöld, kék színnel kifestenek valamit, majd azt utólagosan kivágják, és más képi eszközökkel helyettesítik).
Végigkutattam már mindenhol a programot, de sehol nem találtam meg, szal valaki légyszives segítsen, és mondja el hogy hol találom, vagy honnan szedhetek le hozzá ilyesmit, és hogy hogyis tudom utána működtetni.
Adobe After effects-hez meg tuti van, én a 7 essel tudnék próbálkozni, meg is próbáltam, de aztán föladtam... mer se megtalálni se semmi... pedig volt egy video guidem is, mondjuk az a 6.5 höz volt, a 7-es meg már kissé más, aztán ezért tértem át a vegas-ra.
Új hozzászólás Aktív témák
● BigBadPlaYeR leírását olvasd el, mielőtt kérdezel
- World of Warcraft Burning Crusade Collector's edition bontatlan
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest