- A Meta húzása miatt egyre többen keresnek rá, hogyan lehet törölni a Facebookot
- Tagadja az Apple, hogy eladta volna a Siri által begyűjtött adatokat
- Nagyon nem tetszik az NVIDIA-nak Joe Biden utolsó percre tartogatott terve
- Bejelentkeztek a TikTok amerikai ágazatáért
- Ilyen még nem volt: magát büntette meg az EU az adatvédelmi törvények miatt
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- PR-Telecom
- Nagyon nem tetszik az NVIDIA-nak Joe Biden utolsó percre tartogatott terve
- Proxmox VE
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Milyen NAS-t vegyek?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- A Meta húzása miatt egyre többen keresnek rá, hogyan lehet törölni a Facebookot
- Windows 11
- Az USA pénzügyminisztériumától loptak fájlokat a hackerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
vil59
tag
válasz kmarco05 #17521 üzenetére
Szia kmarco!
Igen, ez feltétlenül így van. Érdemes inkább sűrűbben cserélni a motorolajat, valóban, ezekbe a típusokba nem kell prémium minőségű olajat erőltetni, mert a motor szerkezete ezt nem kívánja meg. Laza illesztésü motorok ezek,a közepes, de azért valamilyen szinten nem a legalsó kategóriás olajakkal,bőven rendben érzi magát.
Szerintem is,a kutya ott van elásva, hogy ha az előírt olajcserét a meghatározott intervallum elött cseréljük, akkor evvel nagyban meg lehet hosszabbítani a motor élettartamát. Ez különösen igaz a tisztán minerál -ásványi- alapúakra,mivel ezeknél a használati idő és a terhelés nagysága nagyban előrehaladtatja a szénlánca széttöredezését. Ilyenkor romlik le az olaj kenőképessége.
Szintetikus jobban bírja a kiképzést, mert annak másképp néz ki a felépítése.
Én Total 15w-40-est használok, kb. tíz havonta cserélem szűrővel együtt. Annak ellenére, hogy vannak olyan évek, - pl. a múlt év is-, mikor csak háromezret mentem, azt is inkább nyáron..
Ez az olaj 5 literes flakonban van és 6700 Ft.
Mindig azt lesem, hogy mikor van akcióban (4000) és ilyenkor veszek belőle kettőt,plusz ami belekerül. Szeretek bespejzolni...