- AliExpress tapasztalatok
- Milyen program, ami...?
- Az AI és a felhő számít, a tiszta energia nem: jó a szén is a tech szektornak
- Windows 11
- Hálózati / IP kamera
- Linux kezdőknek
- Információbiztonság, kiberbiztonság, adatvédelem
- ArchiCAD és Artlantis topik
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
-
IT café
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
Elar
senior tag
Sziasztok
A LE32R72B milyen minőségnek felel meg?
4 éve vettem és pl a VB-t elég szar minőségen néztem végig....
Ezen lehet-kell frissíteni Biost v firmwaret?Külön nem írok köszönömöt, de köszönöm szépen ha válaszolsz :)
-
Elar
senior tag
válasz Freestyle79 #3453 üzenetére
Köszi
Egyelőre nem cserélem leKözben találtam egy ilyen kalibrálási tippet:
[link]Szerinted átállítsam? Sokan dicsérték h nagyon jó lett a kép utána
Külön nem írok köszönömöt, de köszönöm szépen ha válaszolsz :)
-
Elar
senior tag
-
Elar
senior tag
Sziasztok
Boldog (?) tulaja vagyok egy Samu Q6F Qled Tv nek.
1 hét után, mikor épp USB-ről néztem valamit egyszercsak az egész képernyő átváltott fehérre - kifehéredett. Majd kb 1 perc múlva vissza, normálra
Utána megint.
Ekkor átkapcsoltam kábel tv-re hátha az USB rossz, de ott is maradt a fehérség.
Na másnap hívás Samsungnak.
Áramtalanítsam, ellenőrízzem a csatlakozásokat stb. Nézzem hálozaton a youtube-ot - ot is előjött.
Na akkor húzogassam ki a kábeleket és nézzem csak wifin a youtube-ot, hogy úgy is előjön e?Na ott tartok, hogy kicseréltem a CL modult és már csak a koax van bedugva, de a TV adásnál előjött egyszer - a youtubeon nem vettem észre, habár tény, hogy nem fogok előtte ülni és nézni órákat.
Most akkor mi lehet a baj?
Cseréljem ki magát a koax kábelt?
Illetve a Pr telekomos srác magyarázta, hogy nem szeretik használni a fali ajzatot, hanem a fali kábelre kötik egyből a csatijukat, mert elektronika van benne ami gondot okozhat.
Létezik, hogy ez tényleg így van?Külön nem írok köszönömöt, de köszönöm szépen ha válaszolsz :)
-
Elar
senior tag
Sziasztok
Samu Q6F Qled
Kijött egy szoftverfrissités, megcsináltam.
Közben a NAS szerveremet átköltöztettem egy másik helyre és közvetlenül a switchbe dugtam be.Ezek után nem látom a NASt a Samun. (Azt nem tudom melyik lépés kavart be, gyanítom a frissités)
Mit hagyok ki, mit felejtettem el?
UI: A másik TVn (LG) továbbra is megvan DLNA kapcsolot a NAS
-
Elar
senior tag
Sziasztok
QE65Q6 szervizmenűbe hogy lehet belépni?Külön nem írok köszönömöt, de köszönöm szépen ha válaszolsz :)
-
Elar
senior tag
válasz ΞΔGLΞ #128369 üzenetére
Sztem igen...
Ma beszéltem a Samsunggal.
Ott a hölgy mondta a szokásos aramtalanitast illetve h csináljak hyari visszaallitast.
Mondtam h ezek megtortentek de semmi
Erre mondta h akkor majd felhiv egy technikus es ő csinál egy "mélyebb" visszaallitast es az talan segít
Szóval gondolom igen, Factory resetKülön nem írok köszönömöt, de köszönöm szépen ha válaszolsz :)
-
Elar
senior tag
Sziasztok
75 vagy 85 QLED Tv-t vadászok.
De kicsit elvesztem a különböző tipusok sűrűjében.
Azt gyanítom, hogy ahol bazi bagy az árkülönbség, ott valóban van vmi számomra nem egyértelmű változtatás, de pl ennél a kettőnél mi a különbség?
samsung-qe75q60tauxxh-75-4k-uhd-qled-smart-tv
https://www.mediamarkt.hu/hu/product/_samsung-qe75q67aauxxh-qled-4k-uhd-smart-tvKülön nem írok köszönömöt, de köszönöm szépen ha válaszolsz :)
-
Elar
senior tag
válasz DanielLong #150736 üzenetére
Erről egy kb 25 éves dolog jut az eszembe.
Vmely ősrégi gépem baromira nem akarta a netet megtalálni frissítés (talán winfos) után.
Számtalanszor újraindítottam. Végül éjjel 2-kor feladtam és kikapcsoltam.
Reggel volt "net" vagy minek nevezzem.[ Szerkesztve ]
-
Elar
senior tag
sziasztok
Egy utolsó segítséget kérnék
Most egy 65 Q6FN van a falon
Váltanék nagyobbra.
75 QE75Q70 - 540eft
85 QE85Q60 - 680eFt
85 QE85Q70 - 999eFtSzerintetek váltsak - és ha igen melyikre?
-
Elar
senior tag
válasz Bagan #150758 üzenetére
Ez engem is érdekelne
Alapból én is ezt néztem ki, de minél többet olvasgattam róluk - lemondtam róla.
Ma ismét visszakanyarodtam ehhez a tipushoz...
Gondolkodom rajta.
Az általam vágyott 85-ös méretben 680e vs 1m vs 1.4m ft a különbség a Q60 , Q70 és NQ85 között. Nem gondolnám, hogy van közte ennyi.Külön nem írok köszönömöt, de köszönöm szépen ha válaszolsz :)
-
Elar
senior tag
Felkerült a falra a QE85Q60A a 65-ös Q6FN helyére.
Gondolom nem kell mondanom, hogy jobb nem lett a kép.
Elsőre kicsit sokkolt, h mennyire halvány a fényerő, de miután lekapcsoltam a "szobához igazítja a fényerőt" dolgot, jobb lett.
Ami gyanús nekem az, hogy mintha gyors mozgásnál látnék elmosódást.
A hangja brutál szar.
Nem is tudom ki írta, de valóban visszafelé fejlődik a Samu ebben a kategóriában.
A menürendszer is egyelőre elborzaszt - nem értem miért kellett variálni vele.
Most még szokom, de lehet h visszakerül a boltba.Külön nem írok köszönömöt, de köszönöm szépen ha válaszolsz :)
-
Elar
senior tag
válasz mrThomi #150879 üzenetére
Igen most én is agyalok, hogy akkor Q70 - de az brutálisan drágább.
Akkor már valóban inkább egy 75Q80, de onnan már csak egy ugrás egy C1 Oled vagy egy NeoQled....
De visszakanyarodom a 65q6fn-hez hogy akkor inkább visszateszem azt és elmegyek 2-3x a Kolpingba a családdalKülön nem írok köszönömöt, de köszönöm szépen ha válaszolsz :)
-
Elar
senior tag
Na végre sikerült beüzemelni a 2 TV-t egyszerre.
Igen. Nem csalt a szemem.
Gyakorlatilag ég és föld a különbség a "fakóság" - "fényesség" tekintetében.
Beállítottam mindkét Tv-t ugyanarra a Természetes módra, lekapcsoltam minden képjavítást.
Most még beteszek vmi sötéteb filmet és ennyi.
De szerintem megy vissza a Q60Külön nem írok köszönömöt, de köszönöm szépen ha válaszolsz :)
-
Elar
senior tag
Még be akartam tenni egy USB-t, de bevallom a fali konzolon nem férek hozzá a nagyhoz...
Mennyivel egyszerűbb, hogy külön van a régin (Pedig elsőre nem jött be)Persze a Q60-on lehetne még játszani a beállításokon, de egyszerűen pl a narancssárga a régin narancssárga - ezen meg piszkosbarna (kicsit eltúlozva).
A fehér sokkal fehérebb.Szóval gyakorlatilag ezt láttam múltkor a Médiában, hogy a NeoQled kiviláglott a tömegből a többi meg beleolvadt (közte ez is).
-
Elar
senior tag
válasz wallace 234 #150888 üzenetére
Van jelentősége?
-
Elar
senior tag
válasz wallace 234 #150888 üzenetére
Visszapakoltam újra a cuccot, kipróbáltam akkor azt a két módot is
Sikerült belenyomnom egy USB-t a nagyba is, megnéztem a Lotr 2160-as verzióját.
Csak azt tudom mondani, mint az előbb, hogy pl a sárga - sárga, a Q60-nál meg kicsit "piszkossárga". Pedig ugyanazok a beállítások vannak.
Értelemszerűen nem rossz TV a Q60, de ha melléteszem a Q6FN-t - egyszerűen jobban bejön a színvilága.
Lehet, hogy ha 3 éve ezt veszem, akkor mást mondanék. De azt már írtam, hogy anno emiatt is választottam a Q6FNt mer "kitűnt" a tömegből.
Persze lehet javítani a beállításokkal, de ettől függetlenül szerintem maradok a réginél.
Arra mindenesetre jó volt ez a vétel, hogy szerintem sok lesz a 85 a szobába - elég lesz a 75.Külön nem írok köszönömöt, de köszönöm szépen ha válaszolsz :)
-
Elar
senior tag
válasz wallace 234 #150892 üzenetére
Igen. Így egy tonnányi véleményt elolvasva + látva. Igen.
Csak az árban már elég combos.
A 75-ös 1.1m körül van, akkor már alternatívaként ott van az LG Oled C1.Külön nem írok köszönömöt, de köszönöm szépen ha válaszolsz :)
-
Elar
senior tag
válasz wallace 234 #150895 üzenetére
Mondjuk azt sem értem, c1 oled és Samu Qledek miért nem tudják a DTS-t
-
Elar
senior tag
Egyébként ez meggondolandó alternatíva:
QE75Q95T700e Ft.
Mondjuk ez valahol kimaradt nekem... ez most mit tud?
[ Szerkesztve ]
-
Elar
senior tag
válasz wallace 234 #150899 üzenetére
Viszont ebbne meg mintha Dolby Vision nem lenne
-
Elar
senior tag
Sziasztok
Szetesett a CL adapterem. Nem tudjátok h kell osszerakni?
[kép]Külön nem írok köszönömöt, de köszönöm szépen ha válaszolsz :)
-
Elar
senior tag
válasz espi38 #150978 üzenetére
Közben megoldottam.
Egy videón láttam, hogy hol kellene lenni a hosszabb elemnek, a 2 egyenes meg már ment ezek után
Épp csomagoltam vissza a Q60A-t. Kicsit leizzadtamMost visszatettem a falra 65-ös Q6F-ot. Meg kell h állapítsam, hogy qrva jó
-
Elar
senior tag
Tegnap elvitték a 85 Q60A Tv-t.
Ma hoztak egy 75 Q95T -t
Értelemszerűen ég és föld a különbség.
A méret azért barátibb
Először is megdöbbentem a Quick Connecten - a Q6F-nek sokkal kisebb, ez egy "batár" nagy, nehéz doboz. Elsőre nem örültem neki, de aztán láttam, hogy mindent ebbe kell dugni - a tápkábelt is. Ez qrva jó.
Nekem nem fér a fejembe, hogy a fenébe képes egy vékony kábelen minden "átmenni" a Tv-be
Itt most nincs a "fakó"' hatás, mint panaszkodtam a Q60 után.
Próbaképpen betettem egy Dolby Vision, Atmos 7.1 Gyűrűk Urát - hát komoly. Egyrészt h lejátsza a Dolby Visiont, másrészt meg h mennyivel világosabb, mint a Q6F-en. A hang meg brutális a Samu Q800A Soundbaron.
Már erősen gondolkodtam h visszamondom a Tv-t, mert nem érzem jó döntésnek 700e-ért lecserélni a a Q6F-et erre. Így hogy látom a képet, már elbizonytalanodtam.
Mondjuk sajnos feljebb kell fúrni a konzolt a falon - attól rettegek. Sajnos ezen a Tv-n felül van a két Vesa pont. A Q6-nál kb középen volt a felső kettő.
Hétvégén azért letesztelem a kettőt egymás mellett.(Közben a hálóban is cseréltem 42LG ről Philips 50PUS8506-ra. A feleségem teljesen el van alélva egyrészt a színektől, másrészt az Ambilighttól. Most azzal nyúz, hogy a nappaliban is inkább ilyen legyen.... )
[ Szerkesztve ]
-
Elar
senior tag
válasz PuMbA #151048 üzenetére
Igen tudom, h sajnos nem támogatják
Tudsz olyan videót ajánlani, ami kihozza a különbséget a Q95 és Q6 között?#151049 pjen Ezt nem értem
#151051 Green174 Köszi, neked is tetszeni fog. A HDT hozta - előző nap ők vitték a Q85-öt. Olyan jól sikerült, hogy fel is borult a Tv.... Még szerencse, hogy a kamera vette.
Az enyém meg az oldalára volt állítva - én nem tettem volna be így...
Amit linkeltél az elfogyott 75-ben.
De erre lehet benevezek, kösziKülön nem írok köszönömöt, de köszönöm szépen ha válaszolsz :)
-
Elar
senior tag
Még egy kérdés.
Ugye a T sorozat elvileg a 2020-as
Akkor miért jelölik 2021-esnek?
QE75Q95TVan különbség vajon?
[ Szerkesztve ]
-
Elar
senior tag
Na megvolt az összehasonlítás Q6F és Q95T között. Szigorúan átlag mezei felhasználóként, aki kb annyit ért hozzá, hogy fényes, nem fényes
A végén csattanó lesz
Felszerelkeztem USB-n 5 mintával.
Alacsonyabb felbontásnál nem nagyon vettem észre különbséget. Nekem ugyanolyannak tűnt.
De amikor betettem a tLOTR szuperspéci verzióit, azért a Q95 szebb volt.
Utána kérte a nejem a mesecsatornákatt - Mancs őrjárat és Bogyó és Babóca ment éppen. Elvérzett a Q95T.
Bogyóéknál konkrétan homályosnak tűnt a fejük + halványabbak a szinek. Csak néztem ki a fejemből.Na a lényeg. A homályos arcnál rájöttem, h nem szedtem le a fóliát még a 95-ről
Szóval a kérdésem. A fólia mennyit vesz le belőle?
[ Szerkesztve ]
-
Elar
senior tag
válasz wallace 234 #151088 üzenetére
Véletlenül hagytam rajta 🙂
Na de most leszedtem és már pörög a Lotr.
Azt hiszem marad a Tv.
Ha sikerülne jól eladnom a Q6ot, nem fog fájni annyira az ára 😀Külön nem írok köszönömöt, de köszönöm szépen ha válaszolsz :)
-
Elar
senior tag
Tegnap este megnéztem az Expanse új részét 2160p HDR verzióban a Q95T-n.
Az elején lesokkolt hogy nem látom, mi történik a képen. Éjjel az erdőben + űrjelenet.
Mi a tököm ez?
Mit kell állítani, hogy lehessen látni a filmet?Most egymás mellé raktam a Q6F-fel. Párhuzamosan ment a két kép. A régin látom a történteket
Ezen ugye van pluszban egy Háttérvilágítás csuszka 0 - 20. Nálam 20-ra volt húzva.
Oké ez lesz a különbség.
Levettem 10-re, sötétebb lett a kép, de még mindig lehet látni mi történikOké látom, hogy a Q95-nek szebb a képe, szebb a feketéje. De bassza meg, nem látom mi történik.
Szóval a kérdésem. Mit bénázok?
-
Elar
senior tag
Ami a gondom
Igen látom, hogy túl van tolva a jobb - de ugye látszik a történet. (Élőben nem világít ennyire a jobb)Igen, sokkal szebb a kép - főleg ha jobban merevítettem volna ki
Itt is[ Szerkesztve ]
-
Elar
senior tag
válasz Celtis #151118 üzenetére
sötét részek részletessége - na ilyet nem találok
151120 Vhiktor:
Erről van vmi videó? - kicsit még zavaros nekemEgyébként nekem az is furcsa, hogy megjelenik a felirat fehéren és gyakorlatilag besötétedik teljesen. (Ki vannak kapcsolva az Eco lehetősgek)
-
Elar
senior tag
válasz junior19 #151119 üzenetére
Ezt most nem értem
Igen írtam, h látom/értem hogy a felső a jobb/helyesebb.
Az alsón lehet látni, hogy "mit kellene látni" mert látszik
A felsőn konkrétan semmi nem látszik.
Értem, hogy állítgatni kell, de basszus egy 7 kilós Tv-n nem akarok manuálisan állítgatni ennyit :I
Vasárnap megnéztük a Lotr-et, szép volt meg ilyenek. jobb élmény, mint az alsón.
De azért gyakran nézek sorozatokat - de ebből semmit ne látokKülön nem írok köszönömöt, de köszönöm szépen ha válaszolsz :)
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest