- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Az AI és a felhő számít, a tiszta energia nem: jó a szén is a tech szektornak
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Információbiztonság, kiberbiztonság, adatvédelem
- Hálózatokról alaposan
- Videó stream letöltése
- Synology NAS
- Starlink
- Proxmox VE
- AliExpress tapasztalatok
-
IT café
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
PuMbA
titán
válasz bl4ze #116060 üzenetére
"Érdemes a menüben a "HDR"-t bekapcsolni ?"
Ha elolvasod a TV leírását, akkor ez csak a HDR felkonvertálás, szóval nem. Ha valami HDR-es, akkor magától HDR és nem kell hozzá állítani természetesen semmit Itt vannak a TV-d kalibrált értékeihez legközelebbi beállítások az első 4 képen, kivéve a Háttérvilágítást állítsd feljebb, mert sötét lesz a kép.
(#116055) Scooby: Ha KS TV-d van, akkor ezt kell beállítani a TV-n, csak az első 4 nagy képet. Háttérvilágítást feljebb, mert sötét lesz a kép, illetve a SMART LED-ed Alacsonyra vagy Kikapcsolvára Igen, ahogy mondod, de a HDR-t a madVR-ben kell bekapcsolni, a TV HDR-t ad ki, ha azt kap természetesen. Hülyeség lenne állandóan állítgatni rajta.
[ Szerkesztve ]
-
sajtos75
tag
válasz bl4ze #116057 üzenetére
Miért ne lehetne? Nem kell itt semmilyen külön ország. Ilyen hülyeséget. Program sem kell. Ugyan ez a tvm van. Saját listát hozol létre. Oda bepakolod azokat a csatornákat amiket szeretnél.Utána sorrendbe teszed.
Home gomb-Csatorna lista-Kedvencek-1. kedvencek-Kiválasztod mik kellenek-Hozzáadás kedvencekhez-kipipálod a jobb oldali listát amiket rendezni akarsz.-Átrendezés gomb használható lesz- Le föl átrendezheted-Kilépés
-
Bogyi007
veterán
válasz bl4ze #116083 üzenetére
Az oldalnak van YT csatornája is, ott is van bőven tartalom.
No meg persze "a nevét ki nem ejtjük" nmagos oldalon is vannak már UHD tartalmak...[ Szerkesztve ]
Xbox GT: Hun Bogyi007; PSN ID: Bogyi007 - TCL 55C735 és 55C645 tévékhez is felhasználható beállítások: https://youtu.be/IgyOiQz8Fzo?si=Zv-LkNcsh7JQ7fE9 valamint https://youtu.be/8nBzpLA-sZw?si=QNRPJ4k8yxtFdzUi
-
enemi
senior tag
válasz bl4ze #116083 üzenetére
Hozzáadok még két 4k HDR csatornát:
FUTURE etc[ Szerkesztve ]
[̲̅̅P̲̅][̲̅̅s][̲̅̅y][̲̅̅T̲̅][̲̅̅r][̲̅̅a][̲̅̅n][̲̅̅C̲̲̅̅][̲̅̅e]
-
PuMbA
titán
válasz bl4ze #116267 üzenetére
Egy 1TB-os vinyót talán érdemesebb, hosszabbított kábellel Pendrive-nál arra kell figyelni, hogy USB 3.0 legyen és minimum 70MB/s legyen ráítva. Szerintem 128GB-ost érdemesebb, mert 64GB-os az csak 58 valójában
Ha szabványosan kódolják az UHD filmet, akkor szépen viszi őket. Amire figyelj, hogy a film is tényleg UHD legyen, tehát például Blade Runner 2049 esetén ott van a "Digital Intermediate (4K) (master format)" sor, ami azt jelenti, hogy 4K-ban készítették el a filmet.
[ Szerkesztve ]
-
Bogyi007
veterán
válasz bl4ze #116267 üzenetére
Nekem 50"-os van és mivel a PC-m gyengusz az UHD filmekhez így pontosan úgy játszom le a tartalmakat ahogy te kérdezted. Eddig minden nmagos tartalmat le tudtam játszani vele...
Szerk. USB. 2.0-ás külső vinyóm van külső áramról s a fölső USB csatiba van bedugva a hosszabb USB kábelem.
[ Szerkesztve ]
Xbox GT: Hun Bogyi007; PSN ID: Bogyi007 - TCL 55C735 és 55C645 tévékhez is felhasználható beállítások: https://youtu.be/IgyOiQz8Fzo?si=Zv-LkNcsh7JQ7fE9 valamint https://youtu.be/8nBzpLA-sZw?si=QNRPJ4k8yxtFdzUi
-
Exelsior
senior tag
válasz bl4ze #116335 üzenetére
Gondolom drágább típusra több extra reges garancia jár. Nem tudom. Azt tudom hogy én 2021-ig lett most garanciám. Mondjuk majdnem 400k-ért el is várom.
Samsung fold 4/AOC Agon pro AG27 OLED,ROG STRIX B550-A GAMING Lian Li Galahad AIO 240mm ARGB White,AMD Ryzen 7 5700X, Corsair RM850\Corsair Vengeance RGB PRO 4X8GB,ZOTAC GeForce RTX 4080 Trinity 16GB/Lian Li LANCOOL 216 RGB White,ilovbee b87 TKL,Roccat Air Pro/Logitech G935/maono dm30 rgb white
-
arnicode
tag
válasz bl4ze #116396 üzenetére
Szia! Ezt én írtam tőlem idézted.
Nos volt egy kis félreértés ebből.. ahogy elkezdünk beszélgetni a sötét jelenetes problémáról, jelezte
stilo18 kollega az saját tapasztalatait és én rosszul asszociálva a helyi sötétítést értelmeztem ami=local dimming.
Én ezt raktam normálra és megmondom őszintén működött is a placebó hatás.. rögtön jobbnak láttam,mert azt akartam látni. De még tesztelés alatt van, nem olyan biztos az mert közben kiderült,hogy nem arra gondolt stilo hanem HDMI beállítások feketéjére.
Ezt a helyi sötétítést kb mindenhol kikapcsoltra javasolják, vagy az én esetemben ahol nem lehet kikapcsolni , alacsonyra. De épp a témával kapcsolatban délután elhangzott opi064 beállítása amivel ő elégedett.
Én is fogom tesztelni, de 7végére kikészített már ez az állítgatás.Az eredeti problémára visszatérve nekem gyanús, hogy az nem normális,hogy így ki legyen hegyezve egy setting,hogy ne mozdulhass el benne 2 3 egységet, különben szétesik.
-Arni-
-
stemplar07
őstag
-
Bogyi007
veterán
válasz bl4ze #116407 üzenetére
Az a háttérvilágítás nálad mennyire lett így téve? 10-es?
Privátbeli kérésedre találtál választ? Nem voltam itthon a hétvégén így ránézni sem tudtam a témára, de alapjaiban a tv saját lejátszójánál a távirányítón az alap gombokat (Play, Pause szoktam használni, meg a film indításakor a Settingsben kikapcsolom az angol feliratot mivel nekem azt defaultban szokta hozni, a hang viszont eddig minden nmagos film esetében a magyar volt.
-
-
saalty
csendes tag
válasz bl4ze #116456 üzenetére
Szia!
Amennyiben tudnál/akarnál többet áldozni rá lehet megérné venni egy NAS-t. A Samsungok szépen kezelik, van dedikált lejátszó is pl. a Synology-hoz, van benne torrent kliens, típustól függően több HDD-t is tehetsz bele amiket használhatsz biztonsági mentésként de hozzáadott tárhelyként is.
-
stemplar07
őstag
válasz bl4ze #116525 üzenetére
Igen van, letölthető 1155.1 de ahogy írták is, OTA-n nem teszik lehetővé a frissítést egy darabig, csak pendrive-ról , az esetleges hibák kiszűrése miatt .
(pendrive fat32-re formázva a letöltött exe kibont rámásol,és manuálisan 5 perc alatt fent van a TV újraindul és kész), de ha nincs gondod a 1151-el akkor egy darabig várjál vele, nekem volt gondom, 2x kifagyott a HUB, +a Youtube közben beállításokba belépve leállt az éppen nézett film .. ezek is orvosolva lettek..
És lehet placebó ,de a kép is kicsit más lett, én több és mélyebb feketéket látok azóta, vagy a local dimmingen állítottak , mert a fényerő/kontraszt miatt a 7-8-as szériának van LD hibája ,ellentétben a 6-os szériát.. ( amúgy sem volt rossz a fekete )[ Szerkesztve ]
-
Batib
őstag
válasz bl4ze #116715 üzenetére
Itt már többen írták, hogy a szervízmenüben bekapcsolták a BT opciót.
De, konkrétan senki nem írta le, hogy utána működött a BT audió, illetve volt-e külön opció a BT smart controlra (távszabi). Annó a H6200-nál létezett külön az audióra és a smart controlra.
Tehát ha valakinek sikerült jó lenne ha jelezné itt, akkor egyértelmű lenne a dolog.Az optimista az alagút végén a fényt látja, a pesszimista a sötétséget, a realista a közelgő mozdonyt. A mozdonyvezető pedig a 3 hülyét a sineken
-
-
bl4ze
veterán
válasz bl4ze #116984 üzenetére
Talán ezt nem szerette a tv player-e :
Codec...........: HEVC
Type............: progressiveEzt nem vitte szépen, akadozott, szétesett a kép, a hangsáv sem volt választható, és felirat sem.
Pedig volt benne felirat is :
-(SUBTITLES)--
Format..........: PGS (original) Hungarian,Ezt a HEVC codec és a PGS feliratot úgy látom a 1151.1 fw player nem komázza.
A másik film amit szépen vitt, gond nélkül :
HEVC Main 10 Profile 5.1 High
Video kodek......: 4:2:0 / 10 bits / HDR / BT.2020
Felbontas........: 3840x2160Az elsővel volt komoly baja, a másikat vitte - pedig ez is HEVC.
.:. bl4ze .:.
-
warren29
tag
válasz bl4ze #116987 üzenetére
Dehogy orosz rulett.
Kifogtál egy "hibás" dekódolású filmet.
Ilyen van.(ISO-n kívül visz mindent mint kés a vajat)
Nálam ez kb 60-100:1-hez amikor valamiért nem hajlandó lejátszani.(de ez igazából még az előző tv-mre igaz mert e jelenleginél nem nagyon emlékszem olyanra amit ne evett volna meg)
Ez azért igen jó arány.
Viszont a 4K HDR filmeknél eddig 100%-os a lejátszási ráta.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz bl4ze #116984 üzenetére
Ha valami nem megy, néha elég csak remuxolni mégegyszer mkvtoolbox-al... legalábbis én már találkoztam ilyennel, igaz eddig egyszer.
Pont ezeket okozta azis, szakadozott szétesett a kép stb.
Csak újra remuxoltam és megjavult (ez nem jár semmi minőségromlással).Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m
-
stemplar07
őstag
válasz bl4ze #117233 üzenetére
Én feltettem a 65MU7052-re a 1155 fw-t , simán felment , nekem volt 2 gondom az előzővel (1151) egyszer megfagyott a HUB , és a Youtube-n film nézés közben ha a beállításokra mentem addig lepauzézta a filmet .. ezek nálam megjavultak , sztem az os-t is javítják és egyéb biztonsági dolgokat is ,pl lehet csak placebó ,de mintha a feketék is jobbak lennének . Az OTA-n való frissítést csak egy idő után engedélyezik, ha nincs az új FW-ről negatív visszajelzés..
-
Bogyi007
veterán
válasz bl4ze #117218 üzenetére
Passzolok, első bekapcsolás után raktam is fel a friss szoftvert így lövésem sincs hogy van-e különbség.
[ Szerkesztve ]
-
anjani182
őstag
válasz bl4ze #117319 üzenetére
Hát ez érdekes!
Csatorna váltás után nekem a hangprojektor mindig megnézni a jelet -gondolkodik 0,5-1 másodpercet, vagy azt irja hogy: Dolby D (M1,M2, Duna), vagy PCM...ezért gondolom, hogy a csatorna léptetés után megkapja a jelet és "eldönti" mit kapott...
Tietek is 5.1? Vagy csak 2.1...
Átalakítás után -analógnál- nem hinném, hogy csinálja, a jelfolyam ott más tészta, gondolnom én...
[ Szerkesztve ]
Forever and ever, let's make this last forever.
Új hozzászólás Aktív témák
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Számtech boltosok memoárjai, azaz amikor kiborulunk...
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Az AI és a felhő számít, a tiszta energia nem: jó a szén is a tech szektornak
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- PlayStation 5
- PlayStation 5 Pro teszt
- Viccrovat
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest