- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen routert?
- Video konvertálás
- Hálózati / IP kamera
- Crypto Trade
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Videó stream letöltése
- Windows Insider Program
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Az AI és a felhő számít, a tiszta energia nem: jó a szén is a tech szektornak
-
IT café
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
PuMbA
titán
válasz espi38 #127794 üzenetére
Ennyi pénzért csak egy nagyon belépő, leggyengébb UHD TV van: UE55NU7102. 50 colosban ennyiért már vehetsz olyat, ami nem olcsó műanyagból van összetákolva és jobb minőségű: UE50NU7402.
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz espi38 #127820 üzenetére
Mindegyik LED paneles!
Ha nem akarsz este felhőket, meg szürke szarságokat látni a tévén, meg aránylag a képminőség is elfogadható legyen, akkor amit Direwolf kolléga, vagy én is beraktunk. 7402 típus...200 ezerért, vagy 210 ezer körül 7442, bár a tkm sem tudja, hogy a kettő között itt tényleg mi lehet a külöMbség?
Szerintem távirányító, applikáció meg ilyenek...7442 Azt írja 355 ezer helyett 210 ezer! Ezt tényleg beszopja még valaki?
[ Szerkesztve ]
-
Fr3eWar
őstag
válasz espi38 #127829 üzenetére
A sony IPS, abból az XF90 széria VA, meg talán egy méretmodell az XF85-ből (tavaly az XE85 és XE90 mind VA volt).
A 7100 meg 7400 között nem látok a satellite tuneren kívül lényegi különbséget <- összehasonlítás. Kb egyforma a két TV, 60hz, nem valós 10bit, picsa 2-300nit fényerő HDR-hez.
Ha jót akarsz magadnak, akkor gyűjtesz, és veszel egy 55NU8XXX szériát.
Ha nem, akkor meg vedd ami a legolcsóbb, a kettő között a többi kidobott pénz.És jól látod, olcsón nincs csak a soknál is több kompromisszum.
Ha kell HDR, akkor felejtsd el a 200K alattiakat. -
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz espi38 #127854 üzenetére
Menj aludni... Mert már össze-vissza beszélsz és kattints a linkekre. El kell olvasni. Egyébként miért venne meg alacsonyabb számazású típust, ha ugyan hangyafasznyi is a különbség, de többet ad, ráadásul azonnal elérhető?
Szerintem te se tudod rá a választ...Léptem alvóba...
[ Szerkesztve ]
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz espi38 #127866 üzenetére
Most ezt komolyan, hányszor kérdezed még meg és hányszor linkeljem be? Vedd meg a 8002-öt és kész. Akinek meg számítanak az "apróbb" részletek és a több, az vesz 8052-öt.
De ha nagyon kíváncsi vagy, akkor DSP-re felmész, beírod a nu8000 és nu8070, ott az fog megfelelni a a 8002 és a 8052-nek. Ugye nem gond, hogy nem csinálom meg a compare-t?
[ Szerkesztve ]
-
Batib
őstag
válasz espi38 #127871 üzenetére
Hogy egyertelmű legyen a különbség.
8052-nél magasabb PQI érték. (valszeg a többzónás microdimming miatt)
Fém vagy fémhatású távszabályzó
Más színű a stand (talp).
10bit és 8bit+FRC különbségről amit az oldal említ én nem tudok.Az optimista az alagút végén a fényt látja, a pesszimista a sötétséget, a realista a közelgő mozdonyt. A mozdonyvezető pedig a 3 hülyét a sineken
-
-
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz espi38 #127898 üzenetére
Én már többször írtam, mindig áruházban veszem meg a tévét. Előttem bontsák ki (mielőtt leellenőriztem, hogy az gyárilag van zárva) emeljék ki, hogy nincs-e rajta látható sérülés, minden tartozék megvan-e, vissza a dobozba és jön a tévé velem együtt a pénztárhoz. Majd én otthon utána széjjel tesztelem az utolsó kis bisz-basz pixelig.
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz espi38 #127927 üzenetére
Akkor vedd a 8002-t a Media Markt-tól
kkp900: Igen, csak az LG IPS paneles, tehát sötétben nézheted rajta a szürkés színű feketét HDR-t sem tud annyira jól, mert a kontrasztja 1:1000, ugyanannyi, mint egy 30 ezres PC monitornak. Mozgásban viszont jól szerepel és valamivel nagyobb a betekintési szöge. Ezt kell eldönteni, hogy mi kell.
Ilyen helyről nem érdemes venni semmit, mit vártál? Olcsón odadobják neked a felső kategóriás TV-ket?
[ Szerkesztve ]
-
direwolf
őstag
válasz espi38 #127939 üzenetére
Hogy jutottál a max 150ezerről egy 230ezres ismeretlen eredetűig???
Na mindegy, nem az én dolgom, de ha az elején nem jelented ki, hogy már a 190e is sok, én sem az 55nu7402-t ajánlottam volna, mert ugye ez is kompromisszumEzt csak azért írtam, hogy ha legközelebb valaki tanácsot kér, legyen egy példa, hogy ne kérdezzen...
"I've seen things you people wouldn't believe"
-
PuMbA
titán
válasz espi38 #145485 üzenetére
Fogalmam sincs a HiMedia-ról. Hát ha most nem hallasz Dolby Digitallal térhatást, akkor Dolby Atmossal se fogsz Sőt, ugye sztereónál is van térhatás, előtted teljesen és kicsit melletted is...csak egy soundbar sosem a hangminőségről szól, hanem hogy kis helyet foglaljon, aztán a többi le van f*sva.
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz espi38 #145488 üzenetére
Le, bár az igazi 5.1 az ott kezdődik, hogy a hangot úgy hallod sokszor, hogy a hangfalak között jön egy adott helyről és nem a hangfalból Az igazi térhatás, ahol teljesen leválik a hang a hangszórókról és egyáltalán nem érzed, hogy onnan jön. Dolby Digital-lal is. Nekem sztereó van itthon, de olyan minőségű, hogy a beszéd középről jön, mintha ott is lenne egy hangszóró, de ugye valójában nincs, illetve jöhet hang a két hangfal közötti távolság háromnegyedétől is. Ez már a keveréstől függ. Még jobb hangszóróknál van mélység is, tehát valamit úgy hallasz, hogy szinte az orrod előtt szól, de mást meg úgy, mintha 10m-ről jönne.
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz espi38 #145491 üzenetére
Értelek, de ez ugye nem jelent semmit 150 ezres TV-re is ráírják, hogy HDR, de ettől még a panelja képtelen visszaadni a nagy fényerőt és a nagy színteret. Ez színtiszta marketing. Ha nem lenne ráírva a soundbarra, hogy Atmos, a TV-re meg hogy HDR, akkor sok ember nem cserélné le az eszközét, mert nem tudnának semmi újat a 4-5 évvel régebbiekhez képest. A mostani 150k-s TV-k semmivel sem adnak szebb képet, mint a 6 évvel ezelőttiek, de ráírják a sok plecsnit meg támogatott újdonságokat, aztán aki nem ért hozzá az azt hiszi, hogy mennyivel jobb és nagyobb eséllyel veszi meg. Soundbarnál ugyanez, egy 4 éves soundbarra nincs ráírva, hogy Atmos, a mostaniakra meg rá van és ebből azt gondolja az ember, hogy a mostaniak sokkal jobbak. Ez pszichológia, én is így gondolom első ránézésre, de aztán elkezdek gondolkodni. A gyártóknak az érdeke, hogy minél többet vásárolj, így ezek nem meglepőek.
[ Szerkesztve ]
-
Vhiktor
veterán
válasz espi38 #150787 üzenetére
Én annyit tudok,. hogy pár évvel ezelőtt a TCL felvásárolta a Samsung panel gyáránák elég nagy részét.
A rendszer a sony tv-kre hajaz.C715, 725 és 728 valamint a C825 100%, hogy VA paneles.
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
Vhiktor
veterán
válasz espi38 #150801 üzenetére
A 715 csak 60 Hzes.
A 725 és 728 között nem tudom mi apontos különbség.Én a C728-at teszteltem [link] az rendben volt, viszont azt tudni kell, hogy a max fényereje 320 nit körül van, tehát a HDR és Dolby vision nem lesz annyira ütős. Kontrasztja viszont jó.
Most egy C825 van nálam, az más kategória, de cserébe jóval drágább is.
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
Vhiktor
veterán
válasz espi38 #150821 üzenetére
320 nit körül van ez is. De ebben az árkategóriában ez ilyen.
-
Vhiktor
veterán
válasz espi38 #150825 üzenetére
De 320 nit.
Nézd meg a videomat ott valóban profi módon van tesztelve készülék és nem fizetett teszt.
Pont ezért indítottam a csatornát, hogy ne hazugság, ferditesek alapján vásároljon az ember és legyen atverve.
[link]320 nitet tud és nem local dimminges, sima backlightos a tv.
De ettől függetlenül ez a tv ennyi pénzért brutálisan jó vétel.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Politika
- Nintendo Switch
- Xbox Series X|S
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Decemberben jön az Android 15 alapú One UI 7
- Okos Otthon / Smart Home
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Szólánc.
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest