- Egy vagyont költött a kriptoipar az amerikai választásokra, kilőtt a bitcoin
- Önfenntartásra rendezkedik be a kínai chipszektor
- Microsoft Excel topic
- Windows 11
- MinDig TV
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- AliExpress tapasztalatok
- Milyen NAS-t vegyek?
- Crypto Trade
- Linux Mint
-
IT café
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tippmix46
senior tag
válasz nightshadow #29102 üzenetére
na már megint a 100 Hz kérdése....soha, egyetlen D szériás tulajtól, beleértve a D5000 és D5500as is nem hallottam vagy nem olvastam azt, hogy utánhúzás lenne....gondolom az öcsike, az ES is nem utánhúzós.
És még valami, talán beszédes: a Samsung gyári garancia (az 5éves akciókon kívül) a D sorozatra 2+1 év, a többire 2 év!
Szóval lehet jól is vannak összerakva...
[ Szerkesztve ]
-
nightshadow
veterán
válasz Tippmix46 #29104 üzenetére
Nemcsak az utánhúzás miatt, de az általános képminősége is jobb a 6-os sorozatnak, mint az 5-nek. Egyébként 40”-es méretben, ha a hivatalos árat nézzük, akkor 10k a különbség az ES5500 és az EH6030 között. Annyit bőven megér a 100Hz. Akinek meg mindenképp kell a SmartTv, utólag egy megfelelő mediaplayerrel bármelyik „buta” tv smarttá varázsolható.
[ Szerkesztve ]
-
tarkatehen
tag
válasz nightshadow #29108 üzenetére
Teljes mertekben egyetertek. Nem azt mondom, hogy rossz az 5-os, de csak 6-tol ajanlom a Samsungokat ha kerdezik tolem, hogy mit vegyenek.
[ Szerkesztve ]
-
titi111
csendes tag
válasz tarkatehen #29107 üzenetére
szia win 7 tem van és sehol nem tudom át állítani !!
-
Flashget
félisten
Maxi egyetértek!
Én nem győzködök már senkit sem..menjen nézzem meg egymás mellett egy 5xxx és egy 6xxx tévét és látja a különbséget. Asszonyt is így győztem meg miért kell a drágábbEgyébként meg a D6500-ban (gondolom a többi 6xxx-ben) is a motion plus-nál van egy olyan beállítás "bemutató" felezi a képet. Egyik valós 100Hz a másik a kamu 100Hz..Na pont ilyen a különbség a kiállított daraboknál is.
Tippmix46!
tavaly dec. 31-ig vásárolt bizonyos D tipusokra 5 év gari volt..és majd a 2013-as modellre is 5 év gari lesz míg a mostani modellekre 2+1..ez a pr. része a dolognak.Realme GT Master Edition
-
syler123
veterán
-
gyugyo79
addikt
válasz Flashget #29114 üzenetére
Azért az a bemutató nagyon durva túlzás. Ezt úgy is tudod tesztelni, hogy keresel egy adót ahol megy egy alsó felirat és ha kikapcsolsz mindent a TV-den akkor sem lesz olyan rossz mint a bemutatón ...
De ezzel nem azt mondom, hogy a 6xxx nem messze jobb mint az 5xxx széria eleve az 5xxx-seket nem is lehet olyan szinten bekonfigurálni mint 6xxx + -sokat már ha valakinek nem jók az alap beállítások.
Persze lehet, hogy velem van a baj de nekem az alap beállításokon még egy Samsung TV-t sem láttam normális színekkel és csak a film mód normális beállítása után lesz elfogadható a kép. -
Sztlaci
aktív tag
válasz macloed #29098 üzenetére
Szia!
A ki-be kapcsolgatás tipikus Samsung tápegység hiba.
Ha garis szervizbe vele, ha nem és van barkács véna, vagy elektronikai szerelésben jártas ismerős, akkor lehet házilag is megpróbálni.
10V-os táp elkók fújnak ki a tápban. Youtubon videót is találni a cseréről. Többnyire púpos és látható az elváltozás. Az enyém első héten tápcserés volt, azóta jó.Más: Egyes típusok esetében a kép akadozik. Érdemes megnézni a színmélység beállítást, nálam natívra volt állítva, amely a maximum színmélység, ezt kikapcsolva nem akad! Egész jól fel lehet nyomni a beállításokat, 8/8-as értéken sima idáig.
Acer Aspire A317-51G-77QX 17,3"; i7-10510U, 8GB, 512GB SSD
-
bibobibo
csendes tag
Sziasztok!
D6510-esem van, elégedett vagyok vele, viszont amit nemrég felfedeztem, zavaró. Szóval foci EB, meccsek és HD-ben m1-en ragyogó a kép, ám az ismétlések után pár másodpercig szaggat a kép. Próbáltam mindenféle beállítást (LED mozgásjavítás, Motion plus), amit itt olvastam, nem változott. Valaki tapasztalt már hasonlót? Mi lehet a megoldás, visszavigyem, reklamáljak, vagy fogadjam el ezt a kis hibát? Épp ma néztem barátomnál egy vadiúj 7000-est, hát ott még meccs közben is volt egy kis szaggatás...
Előre is köszi a választ[ Szerkesztve ]
-
Leone512
csendes tag
szasztok,
UE40D7000-rel szereltem fel magam, a kérdésem pedig:
a hdmi csatlakozóknál van-e jelentősége hogy melyikbe milyen külső eszközt csatlakoztatok
(hdd, pc, pendrive,stb)?
köszi előre isLeone512
-
nightshadow
veterán
válasz kori18t #29120 üzenetére
Nem tudom, hogy most is megvan még, de tavaly a Westendben az MM-ben volt egy fal, ahol egymás mellett volt egy 50Hz-es, egy 100Hz-es, s egy 200Hz-es tévé. Mindhármon ugyanaz a tartalom ment, egy térkép, ami be volt zoomolva, s egy állandó, nagy sebességgel ment a kamera balról jobbra a térkép felett. A településnevek az 50Hz-esen olvashatatlanok voltak, egybefolytak a betűk. A 100Hz-esen olvashatóak voltak a településnevek, de ezen is volt képelmosodás, a 200Hz-esen pedig szinte ugyanolyan volt a kép, mint amikor állt a bemutató elején a kamera. Aki pesti, s arra jár, annak érdemes lehet elmenni megnézni, hátha megvan még.
[ Szerkesztve ]
-
liquivent
csendes tag
Sziasztok!
Kezdő vagyok a témában, érdeklődni szeretnék a témában hozzá értőktől, hogy Samsung 40" EH5300 -nál lehetséges e billentyűzetet csatlakoztatni a tv-hez, illetve ha igen, akkor érdemes e ilyenre beruházni, avagy teljesen felesleges?
Illetve a véleményetek is érdekelne, hogy mennyire jó ez a széria?elnézést az amatőr kérdésekért és előre is köszönöm a válaszokat
-
liquivent
csendes tag
egészen pontosan
UE40EH5300 -
CHROMED7
tag
Sziasztok!
Továbbra is keresem azon vállalkozó kedvű és segítőkész fórumtársat, aki hajlandó lenne kölcsönözni nekem 1 hétvégére C (2010) sorozathoz való SSG-2100, SSG-2200-as 3D szemcsit.
Természetesen fizetnék érte (mondjuk jelképes 1000 forint magasságáig), valamint az árát is odaadom letétbe (kár esetére). De persze vigyáznék rá, nem célom a károkozás.A lényeg, hogy habár sok negatív véleményt olvastam, szeretném végre saját szememmel is látni, hogy számomra mit tud nyújtani (vagy mit nem) a TV-m 3D terén.
Köszönöm a figyelmet,
üdv! -
delig
tag
válasz bibobibo #29118 üzenetére
Szia!
Nekem is észrevehető, és F1-nél is. Továbbá Digisporton is észreveszem, vmint a Sport Tv-n is. Utóbbiaknál annyira nem zavaró, csak hébe-hóba egyszer van ilyen, de az m1HD-n ott többször van. Én is próbáltam mindenhogy állítgatni, hol így, hol úgy, de mindig fenn áll. Engem picit zavar.
Nem tudom, hogy akkor tényleg a közvetítés ilyen, vagy a kábel jele ilyen, vagy a tuner, vagy pedig az elektronika nem okés. Nem örülnék neki, ha szervizbe kéne küldeni.Ha vki tud egy okosságot, az ossza már meg velünk! Köszönjük szépen!
-
bbalika81
aktív tag
Sziasztok,
Érdeklődnek találkozott e már vki hasonlóval:
32LEC630 tv upc médiacarddal digitális adasoknal időnként 'lefagy' a taviranyito, nem elem hiba mert cserelgettem. 1-2 perc után magahozter. -
gukker1
tag
Sziasztok,egy kis segítséget szeretnék kérni,hátha találkozott már valaki ezzel a problémával.
A probléma a következő ,van egy Samsung D6570-es tv-m,és próbáltam a digitális adásokat rögzíteni,egy ide vezérlős külső samsung notebook winchesterre,egy darabig jó is volt,de amikor összegyűltek a műsorok,egyszerre többet töröltem,(kb.10gb)kitörölte,de azt írta ki,hogy a lemez leválasztva,és hiába csatlakoztattam újra,nem ismerte fel,csak ha előtte leformáztam ntfs-re,és utána a tv-vel xfs-re,de alkalomszerűen később is jelentkezett a hiba,megbízhatatlan volt.
Kicseréltem egy egy sata vezérlősre ugyanaz a hibajelenség,vagy megnyitja a lemezt de csak keresi a fájlokat,lefagy,nem jelenik meg lejátszható fájl.
Samsung 64g ssd-vel-is próbáltam szintén nem megbízható.
A kérdésem az,hogy találkozott-e már valaki ilyesmivel,illetve előfordulhat-e hogy kevés neki a táp amit a tv-n keresztül kap,vagy az usb kábel túl hosszú,illetve próbálta-e valaki már memóriakártyára a rögzítést?"WE BREAK FOR NOBODY"
-
Tutu7030
veterán
válasz gukker1 #29129 üzenetére
Nálam is kb ugyanez van. Sőt, még cifrább, mivel ketté van osztva a vinyó (xfs+ntfs), és többnyire csak az xfs partició "veszik el" a tv számára (de van, hogy az egész hdd), és nálam is csak a pc-s formázás segít, csak én rögtön xfs-re formázom.
Már másik hdd-vel is próbáltam, azzal is előjön ez a dolog.
Vettem egy 32GB-os pendrive-t, de azt meg nem hajlandó pvr/timeshift funkcióra használni a tv. Leformázza xfs-re, megcsinálja rá a content mappát, majd kiírja, hogy pvr funkcióra nem használható.
Ha az SSD-vel is ugyanilyen bizonytalan, akkor azt már ki sem próbálom.LG Optimus G E975 v20 -> LG G4 H815 V29a-EUR-XX -> Huawei Mate 9(MHA-L29) -> Huawei P30 Pro -> Honor Magic5 Pro
-
Patentcsávó
tag
-
Tippmix46
senior tag
én 46os méretek árait nézegettem...a D, az ES között 30 ezer Ft a különbség....
Én most vettem 46D5500ast 2+1 év garanciával, házhozszállítással, 1 HDMI, 1 USB, 1 Scart kábellal 206 ezer Ft-ért....
-
Flashget
félisten
Kábeltévén is lehet majd nézni a 3D-s olimpiát
A 3D-s sugárzás külön licencdíja az MTVA közlése szerint a teljes közvetítési jogdíjaknak csupán töredéke, és mivel a köztévé a térhatású csatorna műsorának továbbításáért pénz kér a kábelszolgáltatóktól,
Na ezért tuti a digikábelen nem lesz :p
Sebaj be izzítjuk a mindigtv-tRealme GT Master Edition
-
Flashget
félisten
válasz leslieke #29135 üzenetére
Amúgy valami nem kerek ezzel az M1 féle EB közvetítéssel....olyan mintha felkonvertált lenne SD-ről. Kiírja a TV, hogy HD meg 1080i, de valahogy nem olyan éles a kép.
Kamu HD :p
EB elött néztem a Magyar-Ír meg Csehek elleni meccset..mintha más lett volna a mínőség..ha most az EB meccsről átkapcsoltam digisportra és pont SBK ment ez olyan is volt képileg, aminek hirdeti HD 1080i...Realme GT Master Edition
-
Tippmix46
senior tag
válasz Tippmix46 #29139 üzenetére
egy másik fórumon ezt találtam:
"Sziasztok!
Digikábeles vagyok és nem tudom miért, de Digitális adások közül az M1 HD és az M2 HD szinte állandóan kép ill hanghibás, vagyis szétesik a kép, nincs hang és gyakran írja ki a tévém, hogy "Gyenge jel, vagy nincs jel", de csak ennél a 2 csatornánál.
Nem tudom, hogy az M1-nél van a hiba, vagy a Diginél, vagy a tévémnél? Másnál is jellemző ez a hiba? Hozzáteszem akkor van leginkább, amikor HD-ban sugároznak. "
-
Tippmix46
senior tag
válasz kaboska #29143 üzenetére
46C6000-el analóg adást nézel? hát az rossz lehet...
A UPC-vel még a digital bronz csomog se rossz, igaz nem HD..persze nem minden csatorna esik bele a nem rossz részbe van egy két igazán rossz minőség..
Holnap estétől lesz HD-m is...havi 750 Ft, egy év hűséggel, kíváncsi leszek....
-
vinikorn
aktív tag
A Smart tv-k még nincsenek kiforrva.
Internetezni nagyon körülményes. A kurzormozgatás még nem használható. Lassú, pontatlan stb. Internetezni még a PC-hez ülök. Skype-hoz aranyárban lehet külön webkamerát venni. Samsung Appok között alig van értelmes és használható.
3D is minek? Alig lehet kihasználni.Egyedül a PVR, amire azt mondom, hogy nagyon jó dolog.
-
vlevi
nagyúr
válasz Tippmix46 #29138 üzenetére
Nagyon sok adásnál kilóg a lóláb. Az M1HD felirat sokkal élesebb, mint maga a műsor egésze. A legérdekesebb az volt, amikor M1HD felirat kinn volt, és 60 évekbeli Kennedy dokumentum filmet adtak. Persze a beszélgetések HD-ban voltak, de a műsör túlnyomó része fekete fehér dokumentumfilm, super8-as kézikamerával felvéve. Olyan minőségben, mint a mi reggelente a filmmúzeumon szokott menni
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Ingyen kellene, de tegnapra
- RC modell földön, vízen, levegőben
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Asszociációs játék. :)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Spórolós topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest