- Egy vagyont költött a kriptoipar az amerikai választásokra, kilőtt a bitcoin
- Önfenntartásra rendezkedik be a kínai chipszektor
- Microsoft Excel topic
- Windows 11
- MinDig TV
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- AliExpress tapasztalatok
- Milyen NAS-t vegyek?
- Crypto Trade
- Linux Mint
-
IT café
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
Andie
őstag
válasz Tippmix46 #28747 üzenetére
Azthiszem elsősorban el kell döntened, hogy a képminőség vagy az ár az elsődleges nálad.
Ha az elöbbi, akkor ne sajnáld a pénzt a 6xxx szériára. Ha az utóbbi, akkor pedig köss kompromisszumot a képminőség terén.Samsung Galaxy A50 - Samsung UE46D6100 - BNet Tag: Andie#2999
-
PLaci58
addikt
válasz Tomix24 #28729 üzenetére
Teljesen meg tudlak érteni. "Egy újszülöttnek minden vicc új"
Hát igen. Vannak okos emberek, akik gondolkodnak. (ezt persze nem kéne erőltetni mindenkinek)
Tényleg dícséretes dolog, hogy közkincsé teszi valaki azt, amire teljesen magától rájött.
Lehet, hogy előbb el kellett volna olvasni a használati útmutatót, esetleg rákeresni a PCM-re, hogy mi is az tulajdonképpen ?
Általános iskolában ilyen teljesítményért talán már piros pontot is lehet kapni.Andie! Jó lenne, ha azt is megadnád, hogy milyen TV-n tesztelted ezeket a dolgokat.
Ez a "Logitech Z906" tényleg 100K körül kapható?
Ennyi pénzért már lehet venni egy rendes házimozit[ Szerkesztve ]
"Nincs végzet, csak ha magad is bevégzed!"
-
aktív tag
válasz PLaci58 #28754 üzenetére
Jah,alap dolog amire rajott ez biztos, de ha a Logitech cuccan nincs kijelzes,hogy milyen jelet fogad, akkor igy jart.. A kerdest azert feltette,amit en is mar korabban,de senki le sem tojta,hogy ha nem is automatan kezelje a tv,mert amint latjuk ez nem megy,de legalabb van-e vslami gyorsmenu funkcio arra hogy atvalthassuk azt s rohadt DTS-Dolby kimenetet,mert sztem ez eleg gaz megoldas,hogy mindig a menuben kell turkalni...
-
vinikorn
aktív tag
Sikerült megoldanom, hogy D6500-al külső HDD-re felvett videót átalakítottam a DeSTRoi-al .ts fájlba. Ez mivel lehet direkt, nem több lépésben pl. avi-ba konvertálni?
-
Andie
őstag
válasz PLaci58 #28754 üzenetére
Lehet itt engem alázni, de bevallottan n00b vagyok házimozi terén. Amatőr felhasználó vagyok, aki többször kért segítséget itt is, és az Istenek fórumán is (bár oda halandónak bemenni igen veszélyes dolog), és amiket kaptam, rész-infókat, abból döntöttem úgy, ahogy.
Sajnos PCM ügyben sem láttam és látok tisztán. Találtam némi definíciót, de ez nekem nem mond semmit. Eredeti hangsáv, változásmentes továbbküldése a feldolgóz egységnek. Ez számomra azt jelenti, hogy ezt kell választanom, és majd az erősítő, vagy a hangfeldolgozó egység tudja a dolgát. A z906 úgy hirdeti magát, hogy DTS/DD jelet fel tud dolgozni, és szépen kezeli. Van is rajta erre szolgáló visszajelző ledecske (decode).
Ezekszerint mégsem, vagy nem úgy, ahogy én gondolom. Ez nyilván megint az én hibám, elnézést érte.
A használati útmutatóban pedig kiváncsi vagyok, mit találsz erre a részre vonatkozólag, mert én anno nem kaptam érdemi infót - ez is lehet a tudatlanságom miatt.A Logi cuccot 70-ért vettem, nem muszáj az első útbakerülő boltban megvenni. Sokaknak ez is drága, és tudom, hogy az Istenek fórumán ez játékszer, ahhoz meg drága, én nem tudok erősítőt épiteni, használtat nem merek venni, sőt, elfogadom azt is, hogy a szedett-vedett, összevadászott hangrendszer jobb lehet, mint ez. Elolvastam millió tesztet, véleményt, és én emelett döntöttem.
A tv-m tipusa pedig jól látható módon az aláírásomban van
Jah, és köszi reggi!
[ Szerkesztve ]
Samsung Galaxy A50 - Samsung UE46D6100 - BNet Tag: Andie#2999
-
Andie
őstag
Megtaláltam itt egy kollega tippjét, nemtudom ez működik-e nálunk is?
A Tools menüben nem emléxem, hogy lehetne a kimenetet váltani, csak azt, hogy a saját hangszóróin milyen effekt legyen (normál, tiszta, film, stb). Bár most rémlik valami jel ott jobb szélen, ilyen: (( o ))
Lehet, hogy ez az, csak eddig nem tünt fel?... Na majd este meglesem.
Persze a legjobb az lenne, ha automatice felismerné, hogy a lejátszott hangsáv milyen, és arra állítaná át magát.Samsung Galaxy A50 - Samsung UE46D6100 - BNet Tag: Andie#2999
-
Mate
nagyúr
válasz Tippmix46 #28764 üzenetére
Simán jó az 5500-as is. Nekem 5000 van, nézek rajta 1080p-s filmet, játszok rajta gépen keresztül és meccseket is nézek raja. Szerintem gyönyörű a képe, játszottam már 2012-es 7000-es sorozaton és minimálisan volt szebb a képe, a filmnél se vettem észre, hogy megérne +pár százezer forintot. Fogyasztásuk kisebb, de minimálisan, mire visszajönne árban az, hogy kevesebbet fogyaszt.... Addigra már a led is elavult lesz.
Úgyhogy szerintem 5500 tökéletes, bár szerintem az 5000-es is bőven elegendő, ár/érték arányban nagyon jó és külföldi oldalon úgy olvastam, hogy lehet okosítani smart-ra, bár nem sok értelmét látom, mikor laptopot vagy gépet rákötve jobban lehet rajta netezni, mint bármelyik tv-n.
[ Szerkesztve ]
-
Relaxing
tag
Hello
Nincs valami Hack arra, hogy a D6500-as playere lejátszon BD isokat is?
Bakker - micsoda gubanc!
-
-
aag
őstag
Mi a félrevezetés? Hát az, hogy nem arra válaszoltok amit kérdeztem. Másra akartok rávenni. Ezt kérdeztem a #28727-ban:
"Mit javasoltok, milyen formátumba, milyen paraméterekkel végezzem az 1920-as felbontású mkv fájlok konvertálását, hogy a tévém is lejátssza, a képméret és a minőség pedig ne sokat romoljon?"
De erre a kérdésre nem kaptam választ, csak félrevezetést és szemétkedést. Most pedig magyarázod a bizonyítványod, de úgy, hogy személyeskedsz. Miért kell ez?
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
Mert olyan, hogy 1980-as mkv vagy 1920-as mkv nincs, azt 1080p-nek hívják, de ha nem így van akkor elnézést kérek, valószínűleg téves a 720p meg 1080p kifejezés mkv-k esetében.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Andie
őstag
Ezen a gondolatmeneten jutottam el énis az esti tesztig
szerk: mármint az nem elég, hogy külső hangszórót állitasz be, mer nekem úgy van. Viszont ekkor lehet, hogy enableddé válik a tools-ban ez az opció![ Szerkesztve ]
Samsung Galaxy A50 - Samsung UE46D6100 - BNet Tag: Andie#2999
-
tarkatehen
tag
-
aag
őstag
válasz blakey #28778 üzenetére
Végre valaki aki szakmai választ akarna adni. Nos akkor elmondom, hogy a Mediainfo ezt adta ki rá:
General
Unique ID : 251371132750568348244450881682926078785 (0xBD1C51B53FAB900EA5ED295A875A0B41)
Complete name : /sample-Paul.2011.1080p.RETAiL.BluRay.x264.DTS.HUN-BiTZoNe.mkv
Format : Matroska
Format version : Version 2
File size : 90.7 MiB
Duration : 45s 464ms
Overall bit rate : 16.7 Mbps
Encoded date : UTC 2011-09-21 06:19:42
Writing application : mkvmerge v4.9.1 ('Ich will') built on Jul 11 2011 23:53:15
Writing library : libebml v1.2.1 + libmatroska v1.1.1Video
ID : 1
Format : AVC
Format/Info : Advanced Video Codec
Format profile : High@L4.1
Format settings, CABAC : Yes
Format settings, ReFrames : 5 frames
Muxing mode : Header stripping
Codec ID : V_MPEG4/ISO/AVC
Duration : 45s 462ms
Bit rate : 14.1 Mbps
Width : 1 920 pixels
Height : 816 pixels
Display aspect ratio : 2.35:1
Frame rate : 23.976 fps
Color space : YUV
Chroma subsampling : 4:2:0
Bit depth : 8 bits
Scan type : Progressive
Bits/(Pixel*Frame) : 0.376
Stream size : 76.6 MiB (84%)
Language : EnglishAudio #1
ID : 2
Format : DTS
Format/Info : Digital Theater Systems
Codec ID : A_DTS
Bit rate mode : Constant
Bit rate : 754 Kbps
Channel(s) : 6 channels
Channel positions : Front: L C R, Side: L R, LFE
Sampling rate : 48.0 KHz
Bit depth : 24 bits
Compression mode : Lossy
Delay relative to video : 3ms
Stream size : 4.09 MiB (5%)
Title : hundub
Language : HungarianAudio #2
ID : 3
Format : DTS
Format/Info : Digital Theater Systems
Codec ID : A_DTS
Bit rate mode : Constant
Bit rate : 1 510 Kbps
Channel(s) : 6 channels
Channel positions : Front: L C R, Side: L R, LFE
Sampling rate : 48.0 KHz
Bit depth : 24 bits
Compression mode : Lossy
Delay relative to video : 3ms
Stream size : 8.18 MiB (9%)
Title : engdub
Language : EnglishText #1
ID : 4
Format : UTF-8
Codec ID : S_TEXT/UTF8
Codec ID/Info : UTF-8 Plain Text
Title : hunsub.forced
Language : HungarianText #2
ID : 5
Title : engsub
Language : EnglishText #3
ID : 6
Title : hunsub
Language : Hungarian[ Szerkesztve ]
-
Mate
nagyúr
-
nightshadow
veterán
válasz SyneT87 #28743 üzenetére
ES-> slim LCD panel, mely egy új technológia, ami idén került először TV-be, valamennyivel szebb a képe, de csak közelről észrevehető, elvileg jobban kiküszöbölték a felhősödést, illletve kevesebb áramfelvételt melett hasonlókat tud mind a D-s
Az ES az edge-Led-es LCD (a Led-ek a képernyő szélén helyezkednek el), semmi új nincs benne, már tavaly előtt is volt ilyen tévéje a Samsungnak, pl. C6000. A változás annyi, hogy külön betüvel jelölik a típúsnévben (ES – slim led) ezt a megoldást. Erre azért volt szükség, mert idén backlites (a Led-ek a képernyő mögött helyezkednek el, ezért vastagabb) LCD-ét is gyárt a Samsung, amit EH-val jelöl.
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
1080p-s a film és a hiba forrása "Muxing mode : Header stripping", MKVToolnix-al újra kell kódolni, extra option-nél a compression legyen none. Elnézést ha nem értek hozzá, csak segíteni szerettem volna.
[ Szerkesztve ]
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
air
nagyúr
válasz szimike79 #28691 üzenetére
"egy alap alsó kategóriás is ugyan azt a képminőséget adná kevés pénzért, mint egy felső kategóriás horror árú cucc"
Ez tulajdonképpen majdhogynem igaz is. Ha eltekintünk az 50Hz kontra 100Hz kérdésétől, akkor TV adások nézésénél nem sok különbséget mutatnak a különböző szériák.
A 4-5-6-7-8-as sorozatok inkább "kényelmi" és extra szolgáltatásokban térnek el. Egy DVD film, Bluray lemez, vagy TV adás szinte semmi különbséget nem mutat az egyes típusokon.Tintatartó, aligátor, búzavirág, csók, gyalupad, fogpiszkáló
-
air
nagyúr
válasz tarkatehen #28787 üzenetére
Konkrétan mi az, ami a 6500-ban jobb a 6000-hez képest, és már sima TV adásnál is észrevehető?
Tintatartó, aligátor, búzavirág, csók, gyalupad, fogpiszkáló
-
tarkatehen
tag
Konkrétan szebb a kép. Egyben az egész, a színek, az élesség, a kontraszt. Ugyanolyan beállítások voltak a két tv-n amikor egymás mellé voltak téve. Nem csak én mondtam, hogy szebb, hanem bárki aki látta a D6000-et és utána a D6500-at. 3D esetén jobban kijön rajta a térhatás, élvezhetőbb. Lehet, hogy a nagyobb képfrekvencia miatt van, de nekem akkor is jobban tetszik a 6500 képe.
[ Szerkesztve ]
-
Tippmix46
senior tag
válasz tarkatehen #28790 üzenetére
nagyok a különbségek árban, szóval legyen is szebb a képe
-
Killerlaca
senior tag
Sziasztok!
Azt szeretném megkérdezni, hogy milyen LED TV-Monitort tudnátok ajánlani?
Kislányom szobájába szeretnénk...egyelőre csak mint TV használnánk.
Ezt néztem ki: [TV]Előre is köszönöm.
Asus Z170 pro Gaming, i7-6700K, GTX 1060 6GB, OCZ 60GB, Corsair 8GB, Sharkoon 500W
-
Flashget
félisten
válasz Tippmix46 #28764 üzenetére
Oké csak akkor ne a képmínőséget írd fontosnak vagy válasz kisebb képátlót.
Te döntöd el 50 Hz vagy valós 100Hz. Fekete kocka két kép közé vagy képkocka kerüljön.
Gyors jeleneteknél, sportoknál (foci EB, olimpia pl.) fontos a folyamatos kép vagy néha nem.
De nekem nem kell hinned a szemednek higgy..menj el egy MM vagy saturn vagy euronicsba legyen egymás mellett (és normálisan beállított) 5xxx és 6xxx tévé és vaknak kell lenni, hogy ne vedd észre a különbséget.Realme GT Master Edition
-
Mate
nagyúr
válasz Killerlaca #28792 üzenetére
Én sokat használom a tv-t géppel és elég sok monitort, tv-t használtam már. Szerintem nem érdemes monitort venni, amibe van tv. Sokkal olcsóbb, ha tv-t veszel, ami egyben monitor is.
-
Flashget
félisten
-
PLaci58
addikt
Nem alázni akartalak, főként, hogy mosolygóssá tetted a reggelem
A manual tényleg sz.rt sem ér ebben a tekintetben. Csak annyit ír, hogy választható a PCM és DD az optikai kimeneten.
Javaslom ennek az elolvasását. Sokat meg lehet tudni belőle a digitális hangokról.
Röviden és egyszerűen:
A PCM az egy alap, tömörítetlen hang (.WAV) 2 csatornás átvitelre alkalmas. Ilyen van az audio CD-ken is.
DD, DD+ (Dolby Digital); 5.1 csatornás átvitelre alkalmas, de attól még lehet 2.0! pl. a Mindig TV alapból a HD csatornáknál ezt használja és nagyrészt csak 2 csatornás, néha váltanak 5.1-re, amit csak az erősítőn lehet észrevenni.
DTS; 5.1 csatornás hang átvitelre alkalmas.A surround hangzás alapvetően azt jelenti, hogy a sztereo (2.0) jelből egy ál (mesterséges) 5.1-et hoznak létre. Ilyenek pl.Pro Logic dekóderek.
Ha az erősítő DD Pro Logic üzemmódban megy, akkor 2 csatornás bemenő jelet használ a térhatás létrehozásához.
A mesterséges térhatás kásás, elmosódott és nagyon jól ismerted fel, hogy a valódi 5.1 az igazi csatornánkénti hang."Nincs végzet, csak ha magad is bevégzed!"
-
Flashget
félisten
válasz tarkatehen #28798 üzenetére
mert az a magyarázat rá nem csak "lehet"
Realme GT Master Edition
Új hozzászólás Aktív témák
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Asszociációs játék. :)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Spórolós topik
- RC modell földön, vízen, levegőben
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest