- Egy vagyont költött a kriptoipar az amerikai választásokra, kilőtt a bitcoin
- Önfenntartásra rendezkedik be a kínai chipszektor
- Microsoft Excel topic
- Windows 11
- MinDig TV
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- AliExpress tapasztalatok
- Milyen NAS-t vegyek?
- Crypto Trade
- Linux Mint
-
IT café
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
tarkatehen
tag
"40-es és 37-es tv között nincs olyan sok különbség és így legalább szellőzni is fog a tv-d, ráadásul könnyebben hozzáférsz a csatlakozókhoz"
Ezzel nem értek egyet, nagyon észrevehető a 37-ről 40-re váltás. De ha nincs hely akkor nincs hely.
A csatlakozó rész ok, de a szellőzés? LED tv esetén nem nagyon beszélünk melegedésről, hogy annyira szellőzésnek kelljen hely.
-
Mate
nagyúr
válasz tarkatehen #28401 üzenetére
Enyém azért melegszik, pedig teljesen szabadon van. Régen másik szobában a tv minden oldalról körbe volt véve szekrénnyel, hátulról fal +dvd író+mediabox+műholdas beltéri. Tud azért meleg lenni egy led is.
A csatlakozók meg (legalábbis enyémen) oldalról vannak, meg lentről. Szűk helyen kínszenvedés.
4 tv van a családban 32-es, 37-es, 40-es és 47-es. Szerintem nincs egetverő különbség méretben a 40-es és 37-es között, bár ez függ a szoba adottságaitól is, illetve milyen messziről nézi az ember a tv-t.
De egyetértek veled is, főleg a méret eléggé szubjektív dolog.
-
Mate
nagyúr
válasz tarkatehen #28403 üzenetére
Enyém azért szokott, bár nem zavaró és nem annyira mint a 47-es sima lcd amivel fűteni is lehet télen, de azért szokott. Kb. annyira melegszik mint a monitorom, ami sima samu lcd, nem ledes.
-
Mate
nagyúr
válasz tarkatehen #28405 üzenetére
Sokkal melegebb az lg 47-es lcd, mint a régi crt tv-m, pedig az is nagy dög volt és az mér körbe is volt építve, most már szellőzik a tv.
-
Mate
nagyúr
válasz tarkatehen #28407 üzenetére
Ha elzárják a gázt, azon főzünk
-
PLaci58
addikt
Akkor az nem LCD, hanem tűzhely
Azért érdemes tudni, hogy a régebbi LCD-k többet fogyasztottak, mint az újabb plazmák.
Egyik ismerősöm 32"-os LCD Samuján 160W-ot mért. Az én 42"-os LG plazmám megelégszik 100W-al. A 42" LED-es olyan 50-60W körül eszik és max kézmeleg.[ Szerkesztve ]
"Nincs végzet, csak ha magad is bevégzed!"
-
Mate
nagyúr
válasz tarkatehen #28411 üzenetére
Valami tuti *ar már benne, pedig vb előtt lett lecserélve egy sony ami tönkrement erre, úgyhogy még csak nem is régi.
[ Szerkesztve ]
-
HofiZoli
senior tag
Nappalinkba ahol kb havi 1x kapcsoljuk be a tv-t, tervezek egy plazmát, fogyasztás nagyon nem érdekel (pont a kevés használat miatt) mindössze annyi a kritérium hogy szép képe legyen és legyen dvb-t tuner és kártyaolvasó a MindigTv-hez. Jön a foci eb, olimpia, kell egy "csendes zug" ahol tv-zhetek, asszony nézze csak a hálóban a led tv-t
A hozzászólás elolvasása kizárólag erős idegzetű fórumozóknak ajánlott! A hozzászólás elolvasásából adódó esetleges fizikai és szellemi károkért a hozzászóló nem vállal semmilyen felelősséget!
-
torma1981
veterán
Szisztok.
3d-s filmet lehet nézni 2d-ben is? Van rá mód?
-
Tutu7030
veterán
válasz PLaci58 #28416 üzenetére
Felváltva!
3D No glasses by Jonathan PostLG Optimus G E975 v20 -> LG G4 H815 V29a-EUR-XX -> Huawei Mate 9(MHA-L29) -> Huawei P30 Pro -> Honor Magic5 Pro
-
tarkatehen
tag
válasz torma1981 #28414 üzenetére
Attol fugg min jatszod le es milyen formatum. Ha mkv es a tv lejatszojaval jatszod le akkor nincs ra lehetoseg. Ha blu-ray film es blu-ray lejatszo akkor a lemezen rajta van a 2d valtozat is, tehat igen. Ha van egy medialejatszod ami kepes 3d lejatszasra (Realtek 1186DD chipes) akkor ki tudod valasztani, hogy a 3ds tartalmat 2d vagy 3d modban jatsza le.
-
torma1981
veterán
válasz tarkatehen #28419 üzenetére
Mkv-ra gondoltam Pc-ről játszva.. Akkor ezek szerint csak b-ray lemezzekel megy a dolog.
-
torma1981
veterán
válasz tarkatehen #28422 üzenetére
Okés köszönöm. :-)
-
PLaci58
addikt
válasz Tutu7030 #28418 üzenetére
Beszarás, hogy miket találnak ki. Nem ártana kicsit növelni a feszültséget pár KV-ra
Én csak viccből írtam a fél szemet. Tudtommal nincs olyan tachnológia, ami a 3D-ből 2D-t csinál, mivel az egyik oldal elhagyásával simán megkapjuk a 2D-s jelet. Nekem nincs 3D-s TV-m, de kéne bennük lenni olyan beállításnak, hogy csak az egyik oldalt jeleníti meg. Az nem bonyolult. Gondolok arra, hogy a sztereónál is van olyan lehetőség, hogy csak az egyik oldalt szólaltassuk meg ( R, L, R+L)"Nincs végzet, csak ha magad is bevégzed!"
-
nextman
aktív tag
válasz tarkatehen #28399 üzenetére
En tegnap neztem oket MM-ban, nem lattam kulonbseget a kep kozott. A talpa meg jobban tetszik a D szerianak, stabilabbnak tunik.
Persze az ES tobbet tud, de szerintem nem eri meg, csak ha nem szamit a penz valakinek. -
Tippmix46
senior tag
Sziasztok!
Segítségeteket kérném! 46'-os Samsung LED tv-t szeretnék venni és a keretbe a következő típusok férnek bele:
Samsung UE46D5500
Samsung UE46ES5500
Samsung UE46EH5300Árban nem nagy a különbség.....Kérdésem tehát, hogy a D5500hoz képest a másik kettő miben tudhat többet?
D5500as van a fateromnak 32'-ban és meg van elégedve vele...
Előre is köszönöm segítségeteket!Üdv.Krisztián
-
sandró60
addikt
válasz Tippmix46 #28427 üzenetére
Talán az internet tudásában van eltérés a D5500-és a másik két tipus között.Ahogy elnézem elég "húzós" árak vannak az új tipusoknál.A D5500-as tv-t már nem hiszem,hogy betudod szerezni,ha esetleg mégis hirdeti valamelyik kereskedő akkor nagy az esély,hogy használt-javitott visszacsomagolt árút kapsz
-
Tippmix46
senior tag
És honnan tudnám meg, hogy nem javított, visszacsomagolt árú? Valami kód beütés vagy bármivel kiderülne?
Egyébként Pesten 205 ezer körül vannak D5500asok ebben a méretben, az ES és EH pedig 230 körül.
Köszi üdv.
-
CHROMED7
tag
Sziasztok!
Egy NAAGY kéréssel fordulnék hozzátok.
Van-é valaki itt kicsiny Budapesten, aki hajlandó lenne kölcsönadni 1-2 napra a C sorozathoz való SSG-2100, SSG-2200 típusú 3D szemcsijét kipróbálásra? Meg mondjuk egy 3d-s filmet hozzá MKV-ban... (Avatar, TRON esetleg)
Hajlandó lennék 1 ezrest fizetni érte, meg persze a szemcsi árát letétbe.Nagyon szeretnék venni, de nem tudom megéri-e az árát, és előtte ki szeretném próbálni.
Volna jelentkező?
PM-ben is pls ha igen, azt hamarabb észreveszem.Köszi, és üdv!
-
Tippmix46
senior tag
válasz leslieke #28430 üzenetére
Az UE46D5500 és az UE46ES5500 között majdnem 30 ezer Ft a különbség....
Az a bolt, ahol a 32eset vettük ott ezek 208 és 234 ezer Ft-ért mennek.....Mondjuk többet is tud, kiemleten a korlátlan webböngészéssel....
De egy laptop és kész...
Szóval nekem a D5500 elé lenne, de most elbizonytalanított ez az újracsomagolt dolog...Nincs valami kód beütés, hogy látható legyen a készülék üzemideje?
Van itt olyan fórumtag, akinek ES5500as típusú LED-je van?
[ Szerkesztve ]
-
nextman
aktív tag
A Samsung B es C szeriarol mit tudtok?
Outletben lattam ilyeneket. -
sandró60
addikt
válasz Tippmix46 #28435 üzenetére
Szia!
Én irtam le,hogy elképzelhető a javitott-visszacsomagolt árú.Sajnos kis hazánkban minden előfordulhat.A velem megtörtént esetet már egy párszor leirtam(Plazma Tv),pedig egy nagy áruházban vettem(Mert Hülye azért nem vagyok)
Nagyobb esélyed van az új tipusoknál egy "nulla kilóméteres"darabot kifogni Ezért talán megéri a töblet kiadást[ Szerkesztve ]
-
Tippmix46
senior tag
válasz tarkatehen #28439 üzenetére
valaki, aki írt az újracsomagolásról leírná, hogy hogyan lehet úgy újracsomagolni ezeket, hogy semmit ne vegyen észre az ember?
-
tarkatehen
tag
válasz Tippmix46 #28440 üzenetére
A legegyszerűbb módszer ha megnézed a dobozon a ragasztószalagot, hogy hány db van. Ha nem előtted bontják ki a készüléket jó esélyed van rá, hogy az már bontott. Ha látod, hogy a legfelső ragasztó alatt van még 2-3 réteg akkor is. Nekem spec volt olyan, hogy 2db Pedigree Pal jutalomfalat zacskója volt a dobozban a készülék mellett!!! Azonnal vissza a boltba, vissza is adták az árát szó nélkül amikor leraktam az asztalra az ajándék zacsikat
-
sandró60
addikt
Mégegyszer leirom idézem magamat "Nagyobb esélyed van az új tipusoknál egy "nulla kilóméteres"darabot kifogni Ezért talán megéri a töblet kiadást"
Ne azon törd a fejed,hogy honnan lehet észre veni az újracsomagolást,mert úgy is amikor kibontod akkor derűl ki minden.Mondtam már mindent meglehet oldani azt is,hogy használt-javitott darabokat adjanak el "újként".Itt a fórumon már leirtak egy pár történetet[ Szerkesztve ]
-
Alexkaaa
csendes tag
Valaki tudna ebben segiteni?
Sziasztok!
Van egy ilyen TV-m: UE40D5000. Nagyon sokszor az usb-n keresztül nézem a videókat. Most kaptam egy rövid videót, ami egy panasonic fényképezőgéppel készült. Sajnos valamiért ismeretlen formátum a TV számára, pedig más MOV fájlt simán lejátssza. Mi lehet a gond?
Előre is köszönöm.
Így néz ki a videó (mov fájl) részletezve:
Format : MPEG-4
Format profile : QuickTime
Codec ID : qt
File size : 226 MiB
Duration : 1mn 0s
Overall bit rate : 31.3 Mbps
Writing library : pana
Video
ID : 1
Format : JPEG
Codec ID : jpeg
Bit rate mode : Variable
Bit rate : 30.8 Mbps
Width : 1 280 pixels
Height : 720 pixels
Display aspect ratio : 16:9
Frame rate mode : Constant
Frame rate : 30.000 fps
Compression mode : Lossy
Bits/(Pixel*Frame) : 1.113
Stream size : 222 MiB (98%)
Language : English
Audio
ID : 2
Format : PCM
Format settings, Endianness : Big
Format settings, Sign : Signed
Codec ID : twos
Bit rate mode : Constant
Bit rate : 256 Kbps
Channel(s) : 1 channel
Sampling rate : 16.0 KHz
Bit depth : 16 bits
Stream size : 1.85 MiB (1%)
Language : English -
torma1981
veterán
válasz tarkatehen #28441 üzenetére
Ez nagyoj LOL. :-) :-D Mit gondoltak a puncinyalóknak lesz saját Tv-jük. :-D
-
syler123
veterán
válasz Tippmix46 #28435 üzenetére
Nem volt újracsomagolt, ki sem volt bontva, én vágtam szét, ráadásul valami Samsung érvényességi matrica, volt ráragasztva, azon a részen, ahol a matrica végigfut a dobozon felül, gondolom pont ezért, hogy tudjuk milyen terméket kapunk.
Amúgy ilyeneket kiírják, hogyha refurbished termékről van szó. Amúgy arra figyelj, hogy ezeken a tvken már mindenhol fólia van, a káva körül, a talpon stb. Ha minden okés szerintem nem újracsomagolt.Nem kell itt ijesztgetni a népet...
Én itt vettem a tv-met: muszakiplaza.hu[ Szerkesztve ]
-
syler123
veterán
Amúgy én náluk vettem volna ha lett volna: [link]
Velük biztosra mehetsz, nagyon korrektek.
Kérdeztem tőlük, hogy melyiket éri meg jobban a 32d5000-et vagy a 32eh5000-et, és ők a d5500at ajánlották, hogy jobb tv, pedig nem volt már benne a kínálatukban.
Más kérdés, hogy d5500 lett, mert d5000 nem volt sehol
De megérte, már csak a youtube miatt is.[ Szerkesztve ]
-
nightshadow
veterán
Samsung UE46ES7000 review [link]
-
sandró60
addikt
válasz tarkatehen #28446 üzenetére
Én is azt irtam ezzel a szóval"Nagyobb esélyed van"az új tipusoknál.Leforditva=Régebbi tipusoknál kisebb esély
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Asszociációs játék. :)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Spórolós topik
- RC modell földön, vízen, levegőben
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest