- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Windows 10
- ASUS routerek
- AliExpress tapasztalatok
- F-Secure termékek
- Chiptörvénnyel készül Trump elnökségére Dél-Korea
- Egy vagyont költött a kriptoipar az amerikai választásokra, kilőtt a bitcoin
- Crypto Trade
- Ingyenes vagy akciós szoftverek
- Netflix
-
IT café
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
mantaxsz
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék TV-t venni. Eddig egy samsung 43m5502 van a középpontban. A leírásban olvastam, hogy az 5000-res szériának "Nagy a megjelenítők elmosódása és mozgásfelbontásuk 300-350 sor." Tudtok esetleg olyat mondani ami jobban megérné? Max 140-et szeretnék költeni rá és minimum 100cm képátlós TV-t szeretnék.
Válaszotokat előre is köszönöm!
-
Secretknight
aktív tag
válasz Secretknight #112305 üzenetére
Ráadásul a LG és a Pana is 10bites panellel rendelkezik
-
senki66
senior tag
válasz Secretknight #112306 üzenetére
Akkor ebből a 3-asból nem is olyan rossz választás a Panasonic TX-55EX600E?
-
galaxys80
veterán
válasz fborbely72 #112279 üzenetére
Végül nem sikerült működésre bírni?
-
PuMbA
titán
válasz Secretknight #112306 üzenetére
És a Samsung is 10 bites: [link] Az, hogy 8bit + FRC vagy 10 bittel érik el, lényegtelen, mert ezt nem lehet egy számmal leírni. A végeredmény a fontos és az pedig hasonló, de persze a teljes HDR-t tudó TV-khez képest még ez is gyenge, mert 10bit és 10 bit között is nagy különbség lehet.
[ Szerkesztve ]
-
shield
őstag
43"-ban melyiket ajánlanátok. Nincs nagy elvárásom, ne legyen nagy elmosódása, tűrhető színei legyen, ennyi.
Egyre kevesebb filmet nézek, ezek a mindenféle elvárások nem igen érdekelnek, de ha kicsit jobb azt nem bánom. Ja még annyi, hogy 200 alatt legyen.
Előre is köszi.[ Szerkesztve ]
S.T.A.L.K.E.R. és modok: http://users.atw.hu/stalkermods-hun -- http://www.shieldstalker.nhely.hu
-
tag
Hi!
A Q7F széria mennyire lehet jó pc monitornak? Mert főleg autós játékokkal játszanék. A 49est nézegettem,elég jónak tűnik. Csak egy kicsit drága,lehet még számítani áresésre? Köszi! -
tag
válasz PuMbA #112315 üzenetére
Most még egy 40 colos, pontosan az LE40A656A1-es TV-el ment a pc, azért gondoltam mert amekkora kerete van ennek körbe(régi samu), a q7f pont kitöltené,pont beférne a helyére.Igen kb. 1mre vagyok tőle.Majd forgatom a szemem, ha kell . A perifériás látás bőven túl van méreteken,kisebb meg nem nagyon van ebbe a kategóriában.Nagyon tetszik,még vacillálok
-
Scooby
aktív tag
válasz senki66 #112302 üzenetére
Szia!
Tudom nem neked szólt a kérdés, de talán tudok segíteni a döntésben. Nekem volt LG IPS tv-m és most van VA Samsung. Ég és föld a VA javára! Hidd el ha szereted a filmeket akkor a VA panelt keresd mindenképpen! Én nagyon nagyot csalódtam az IPS-ben TV-knél. Jelenleg VA vagy OLED tv-t vennék, IPS-t semmiképp! IPS-nél a fekete inkább ilyen szürke árnyalatos. Ha van rá lehetőséged akkor menj el nagy áruházba és kérd meg az eladókat, hogy rakjanak egymás mellé egy VA és IPS paneles tv-t ugyan azzal a demoval amit te vigyél 2 pendrive-on. Olyan videó anyagot vigyél amiben vannak sötét jelenetek. Még az áruház fénye mellett is kijön a fekete különbsége.
Remélem saját tapasztalatommal tudtam segíteni a döntésben, hogy ne érjen a végén csalódás.Üdv
Minek az?
-
mantaxsz
csendes tag
Hali!
UE43MU6102 vélemény? Valaki próbálta konzollal is? Nem nagy az elmosódás? Full HD filmek is szépek rajta?
-
mirai22
csendes tag
Van 3 befutó és ár/ értékben nem tudok dönteni:
1. Samsung-ue55mu8002 367.000.-
2.Samsung-ue55mu7002 379.000.- (drágább mint a 8-as széria!!!)
3.Samsung UE55MU7052TXXH 349.000.-
Azt már írtátok, hogy a 8-as kevésbé tükrözödik egy új eljárás miatt. De akkor hogy lehet olcsóbb mint a 7-es széria és a két hetes között van-e valami különbség? Köszönöm előre is
[ Szerkesztve ]
-
Secretknight
aktív tag
válasz PuMbA #112311 üzenetére
Ezzel vitatkoznék.A link a MU6300-ra vonatkozik amely valóban 8bit+FRC(10bit),de a kérdés a MU6100-ra vonatkozik ami 8bit-es.Ráadásul árnyaltabb a kép,mert ha az UN55MU6300-at nézed,az VA paneles 8bites ,de az európai UE55MU6300-as IPS paneles.
A kérdéses típus IPS,60hz,8bit panel.A HDR -hez valóban 10 bit kell és még sok más is,a MU6300 pedig ,amelyik 10 bites sem támogatja a HDR-t,mert samsung nem akarja . -
törölt tag
válasz mirai22 #112320 üzenetére
Ennyi a különbség, igen. Tudtad, hogy az Edigital hivatalos viszonteladó: Garancia: 1 év - Gyári garancia
(A termék regisztrációja esetén: +2 év), nem tudom miért mall.hu nevű websop-ból akarod venni, de persze a te dolgod. Annak inkább örülni kell, ha a magasabb kategóriás olcsóbb(bár nagyon sok tech. eltérést nem lehet felmutatni a talpon felül, és még ez a bevonat esetleg, de az sem sok embernél volt probléma a 7000-esnél.)
Scooby Nem figyeltél, hogy a T-nél venne tévét, és hogy ott mi a kínálat. Egyébként az 55MU6102 elődjét itt sokan elégedetten használják, annak ellenére hogy nem va paneles. pl. Gizmo[link] és mások is.[ Szerkesztve ]
-
-
prosectura
tag
Sziasztok!
Egy kérdésem lenne UE40H6400 után az UE49M5502 visszalépés lenne képminőség tekintetében (kb 3m-es nézési távolság)?
Köszi
-
PuMbA
titán
válasz Secretknight #112325 üzenetére
Az amerikai MU6300 az az európai MU6100, ez még az oldalon is le van írva A HDR-nek meg semmi köze a bitekhez. HDR-hez teljesen más panel kell, ami drága és olyat nem fognak belerakni egy MU6100 szintű TV-be. Ezért lehetséges az, hogy színátmenetekben egy rosszabb 10bites panelnél jobbat produkál egy felső kategóriás 8bites TV. RTINGS-en ott vannak az összehasonlító képek.
[ Szerkesztve ]
-
mirai22
csendes tag
válasz Secretknight #112328 üzenetére
hát így most már tutti, hogy észrevenném köszönöm
[ Szerkesztve ]
-
sandró60
addikt
válasz prosectura #112329 üzenetére
Nem sok az a 3-méter?
Közelebbről szoktak ilyet nézni.
Én az 55" fhd tévét 2-méterről nézem-talán még ez is sok[ Szerkesztve ]
-
gzoli0415
csendes tag
Sziatsztok most lesz a Tescoban a UE43MU6102 akciós +dolgozói kedvezménnyel meg tudnám venni 130.000 Ft körül.Annyiért megéri megvenni vagy érdemes várni hátha lesz mondjuk a black fridayen jobb akció?
Mert úgy néz ki a jelenlegi tévémnek több helyen is elszállt a háttér világítás és nem tudom meddig bírja így. -
Antonio
senior tag
Sziasztok,
pár napja nagy intenzitással nézek új Tv-t, passzív 3D ről és 55"Oledről lemondva 65" ra koncentrálva találtam rá Samsung UE65KS8090 re (8000 Németországi megfelelője bár ezzel itt gondolom jobban tisztába vagytok)
szinte csak jót olvastam róla, remélem nem bánom meg , nem volt időm előtte fórumon érdeklődni mert féltem más is lecsap rá és ezért rendeltem azonnal*. Szóval ha lehet csak jót mondjatok most már
Sikerült beszereznem kb "féláron"(?) ha úgy nézem hogy hasonló tudású/méretű/idei/konkurens társaik kb 2x ennyiért vannak (még ki se fizettem de már szervezés alatt a dolog) 423 -e Ft (kiállítási db volt). Bízom benne hogy ettől függetlenül épp és egészséges gépet kapok ami még hosszú ideig szolgál ... végül is 30 napig visszavihetem + 1 év gari.
Kérdés (még nem jártam körbe a témát lehet hülyeséget kérdezek) van olyan program ill videó/kép ami a képernyő hibáinak észlelését segítik elő, már ha vannak? Amit mondjuk USB ről lejátszva észrevehetőek az esetleges kép/pixelhibák?
Más:
Képernyő KS8000 beállításra/kalibrálásra van jól bevált séma/link? (tudom google a barátom de ha van már kijárt út akkor azt járom)Más: (ha már itt vagyok és írok megkérdem)
Érdemes ennél [link] jobb mozgatható fali tartóba beruháznom?mert kb ugyanezzel a tudással vannak 2x, 3x drágábbak de nem látom mi indokolná a magasabb árat Stell honlapja is szimpatikus, ár/értékben ezt találtam a legjobbnak.
*igazság szerint előbb találtam a hirdetésre és csak utána olvastam el hogy mi is tud tesztek stb ...
[ Szerkesztve ]
Samsung 65KS8000, Denon AVR-X2400H, White Heco Music Style 500 front, Heco MS Center, Heco MS 200F Satellite, Sub: Dynavoice T12, Zidoo X9S, Synology DS216+II, Dell precision 4800
-
gyeniko
őstag
válasz Antonio #112336 üzenetére
Ezen a linken találsz jó sok videót, mellyel tesztelheted a TV-t. Használd a készülék beépített YT alkalmazását!
Szerintem a linkelt állvány elég erős a 65KS8090-hez.Nem tehetünk meg mindig mindent, amit kellene, de azt mindig meg kellene tenni, amit lehet!
-
senki66
senior tag
Üdv,
Ha egy tévé adatlapján az szerepel, hogy:
Panel: 4K 1300 Hz BMR IFC ez valójában, hány Herzet jelent? -
will5
tag
Sziasztok!
Samsung UE43KU6000 a TV-m. LAN-on keresztül van az internethez kötve.
Eddig simán ment a SmartView alkalmazás, kb 1 hete viszont hibaüzenetet ír pedig nem lett semmi elállítva.
Az alkalmazás látja a TV-t viszont csatlakozni már nem tud.Magával az alkalmazással lehet a probléma vagy máshol keresendő a hiba?
Köszi.
-
Angel2014
addikt
Sziasztok érdekel egy 0 perces Samsung UE60KS7000 tv 350 k ért? [link] nem az enyém nem hírdetem...azért írtam ki ide hátha árértékben megéri gyorsan valakinek.
[ Szerkesztve ]
Csak a Weider ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
nagyúr
-
Copilot64
tag
Üdv Mindenkinek!
Segítséget szeretnék kérni: sikerült viszonylag jóáron szert tennem egy JU6850-es tv-re. Sajnos a mellékelt képeken látható foltok jöttek elő rajta. Valami tipp, hogy esetleg javítható, vagy szokjam meg. Csak nagyon világos, homogén háttérnél látszik.
Köszönöm a válaszokat!
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest