Aktív témák
-
A_ScHuLcZ
addikt
Sziasztok!
Időszűkében most csak 1 gyors hozzászólást ejtek meg, majd este mikor géphez kerülök kíváncsian olvasom el a válaszokat, illetve olvasgatok kicsit bele ebbe a topicba is.
Szóval röviden és tömören nagyon tetszik ez a készülék, és a minap a MediaMarkt-ban lehetőség adódott kipróbálni, mert be volt kapcsolva, és hihetetlenül megtetszett az Android oprendszer, annyira gyors és könnyű használni a windows mobile után.
Jelenleg egy Omnia2-esem van, de fontolgatom a cserét, elsősorban erre lennék kíváncsi, hogy ezzel szemben mik lehetnek a negatívumai és a pozitívumai a galaxy-nak illetve az Android-nak?
Amiket eddig hallottam:
-gyenge navi-s támogatottság, nincs rá rendes navi szoftver, ami jó is lenne
-egyelőre kevés program, honnan lehet rá szerezni?
-nagyon gyors és szép, ráadásul úgy hallottam év végére itt az Android 3.0 (talán?)
-nagyon jó böngészni vele a netet az omniához képestTovábbi véleményeket is szívesen fogadnék!
"I'd tell you a joke about UDP, but you probably wouldn't get it."
-
A_ScHuLcZ
addikt
CHIPman-en és Babosmikin kívül volt-e még valakinek korábban Omnia2-je?
A különbségek érdekelnének főleg, pro, kontra, valamint a 2 oprendszer közötti különbség használatban.
Igen olcsón hozzájuthatnék most egy ilyen készülékhez, de ezt vagy ma hozom, vagy nem lesz már. Szolgáltatósnak van valamilyen hátránya?
Győzzetek meg vagy beszéljetek le róla pls!"I'd tell you a joke about UDP, but you probably wouldn't get it."
-
A_ScHuLcZ
addikt
Ajjaj, még a végén meggyőztök!
Pénz pont akad, mert a napokban kaptam fizut, bár kocsira akartam spórolni, de a galaxy sem hagy nyugodni és nagyon gondolkozok rajta már 1 ideje, nagyon bejött az android, bár sokat nem használtam még. Progik erre is vannak bőven? Mármint a winmo-hoz képest? Gondolom ez nem az az iphone féle fizess, ha valamit le akarsz tölteni rendszerű, ugye?
Nem mondom, hogy überbrutál akció, de 90-ért bontatlanul szerintem megéri, még ha szolgáltatófüggő akkor is. Kb 2 órám van eldönteni.
Szegény Omnia2, pedig szeretem őt is.Gyengébb navi, valamint a vaku hiánya eléggé visszatart...
[ Szerkesztve ]
-
A_ScHuLcZ
addikt
A vakut tényleg nagyon soxor használom én is elemlámpának az O2-n, brutál fényereje van, ezért is hiányozna.
Galaxy-ra is van használható és jó iGO már, vagy mivel használjátok?
(sorry a sok kérdésért, csak égető a dolog, mert választ kell adnom, közben pedig melózok, így nem tudok most visszaolvasni sajnos, rátok vagyok hagyatkozva )ui: igazából úgy vagyok vele, hogy ha nem jön be, akkor pár napon, 1-2 héten belül majdnem ugyanolyan áron el tudom adni itt ph-n, attól nem kell félnem, hogy nem jönne rá vevő, a kíváncsiság pedig nagyon hajt!
[ Szerkesztve ]
-
A_ScHuLcZ
addikt
Megvan a kicsike, köszönöm a segítségeteket és egyúttal azt, hogy rábeszéltetek. (vagy lesz egy eladó hibátlan Omnia2-esem, vagy ezt fogom eladni, 1-2 héten belül kiderül. )
Ugyan alig volt a kezemben még, de már így is jobban tetszik, mint az Omnia. Ez tényleg vadi új, minden be volt csomagolva, még akksi se volt benne, ezt tényleg nem használta még senki. Viszont ami rajta van fólia azon a sok felirattól nem lehet látni semmit, leszedni viszont nem akarom, amíg nem vettem rá valamilyet, egyúttal jön az első kérdés is, milyet javasoltok rá, brando ultra clear?Valamint régen volt már ténylegesen új, használatlan telefonom, érdemes eljátszani a kikapcsolt állapotban 12 v 16órás töltést először, első lemerülés után?
[ Szerkesztve ]
-
A_ScHuLcZ
addikt
Használatbavétel előtt új tulajként miket kell tudnom a telefonról, vagy az oprendszerről, mit olvasgassak át? Mert a hozzászólás az iszonyat sok
Frissítsem például rögtön a kies-sel?"I'd tell you a joke about UDP, but you probably wouldn't get it."
-
-
A_ScHuLcZ
addikt
1 gyors kérdésem lenne friss tulajként, mielőtt elkezdem belakni a telefont érdemes lenne-e frissítene rajta valamit?
T-mobile-os, Android 2.2+update1 van rajta
PDA: XWJM2
PHONE: XXJM1
CSC: TMHJM2
Kernelverzió: 2.6.29 root@SE-S603 #2KIES nem talál hozzá hivatalos frissítést.
Ha frissítenem kellene, légyszi mondjátok meg mit, és hol olvasgassak utána a mikéntjének?Köszönöm!
-
A_ScHuLcZ
addikt
AWD Launcher tényleg olyan jó, érdemes feltenni?
-
A_ScHuLcZ
addikt
Exchange szervert használ-e valaki a galaxy-val? Kérdésem lenne, mielőtt beállítanám, érdekelne, hogy itt is ráerőlteti-e a telefonra feloldásnál a kódot, mint a windows mobile-nál, vagy esetleg ezt itt már ki lehet kapcsolni?
-
A_ScHuLcZ
addikt
válasz bgaboo #15902 üzenetére
Köszi, akkor kipróbálom!
MSN progiból ki milyet javasol? Láttam van 1 csomó rá, lehetőleg olyan kellene, ami kompatibilis a pc-s microsoft-os msn-el (támogassa a több helyről való bejelentkezést 1 időben).
-
A_ScHuLcZ
addikt
2 gyors kérdésem lenne, mert nem jövök rájuk.
Az egyik, hogy hogyan tudom a sim számokat törölni a telefonról? Csak mert összetársítja őket azokkal, akik hívnak. Ez azért érdekes, mert a sim számokon kívül senki nincs még benne a névjegyzékben, és persze a társítások is rosszak...
A másik: csak a billentyűhangot hogyan lehet levenni anélkül, hogy mást is elnémítanék (rendszerhangerő pl) Az érintés hangját már sikerült, de mikor előugrik a qwerty, annak még így is van hangja."I'd tell you a joke about UDP, but you probably wouldn't get it."
-
A_ScHuLcZ
addikt
Azt hiszem egyedi hibával találkoztam, mivel visszaolvasva a fórumot senkinek nem volt ilyen problémája. Nem hajlandó telefonáláskor együttműködni a sima (nem BT-s, kábeles, sennheiser cx400 II) fülesemmel, hiába szólt előtte 1 pillanattal abban a zene, hívás közben a kicsengést illetve a másik fél hangját a teló hangszórója hallatja. A gyári fülesével, ami valóban 1 headset működik rendesen. Gyári rom van rajta, még nem buheráltam, de gondolkozom egy Sztupy 3.0-n.
Ötlet?
-
A_ScHuLcZ
addikt
Azt hiszem egyedi hibával találkoztam, mivel visszaolvasva a fórumot senkinek nem volt ilyen problémája. Nem hajlandó telefonáláskor együttműködni a sima (nem BT-s, kábeles, sennheiser cx400 II) fülesemmel, hiába szólt előtte 1 pillanattal abban a zene, hívás közben a kicsengést illetve a másik fél hangját a teló hangszórója hallatja. A gyári fülesével, ami valóban 1 headset működik rendesen. Gyári rom van rajta, még nem buheráltam, de gondolkozom egy Sztupy 3.0-n.
Ötlet?
-
A_ScHuLcZ
addikt
Használt valaki rajtam kívül vezetékes, nem gyári fülest a telefonhoz? (mezei fülhallgatót, amiben nincs mikrofon, tehát nem headset) Érdekes hibát tapasztaltam velük, konkrétan 3-mal is próbáltam, és mindegyikkel ugyanaz. Zenét, vagy bármit tökéletesen tudok hallgatni vele, de amikor telefonálásra kerül sor, akkor megáll a tudomány... nem képes átvinni a hangot, ami telefonálás közben jön, tehát se kicsengés, se a másik fél hangja nem hallható benne, csak a beépített hangszórón, ha a fülemhez tartom. Magyarul mintha bele se lenne dugva semmi. A gyári headset-jével működik rendesen.
Most komolyan nem bírja lekezelni a sima füleseket úgy, hogy azon adja a hangot, mikrofonnak meg használja a beépített sajátját? Sok telefonom volt már, de ez még egyiknek sem jelentett problémát, mindet sennheiser fülessel használtam, pont a galaxy ne tudná ezt?!? Szomorú leszek...
Ha segítene valaki kipróbálni a sajátján hogyan működik azt is megköszönném, fel is hívom az illetőt, mert ingyen hívok, céges, ennek szeretnék a végére járni."I'd tell you a joke about UDP, but you probably wouldn't get it."
-
A_ScHuLcZ
addikt
válasz makaveli666 #16413 üzenetére
Bocsi, nem vettem észre, hogy valaki válaszolt. Ez most komoly???
Ha 10 telefonom nem volt eddig akkor egy sem, ez egyiknek sem jelentett még gondot, se az 50ezres, sem az 5ezres kategóriának!
-
A_ScHuLcZ
addikt
Tud az android olyat, hogy alkalmazásokat teljesen bezár, nem csak háttérbe tesz? Mármint mikor ezt, mikor azt használnám, de nem lenne hátrány, ha lenne benne ilyen, én nem találok.
[ Szerkesztve ]
-
A_ScHuLcZ
addikt
válasz dancsuri #16510 üzenetére
Igen, csak van amiből a vissza gomb nem lép ki, hanem pl visszaugrik az előző műveletedre, vagy 4-5 ablakot vissza kell menned, hogy ténylegesen kiérj a főprogramba, ami a következő visszával bezáródik. Ilyenek pl böngésző, Market, stb, ezért kérdeztem.
Azokhoz lenne 1 kérdésem, akik már huzamosabb ideje használják a masinát, és nem hordják tokban: farmerzsebben tartva mennyire kopik? Kijelző nem karcolódik-e 1 idő után? Tudom, hogy gorilla üveg, de azért mégis... Természetesen mindezt úgy értem, hogy mást nem hordunk mellette.
Mert ez a tok annyira megnöveli a méretét...
-
A_ScHuLcZ
addikt
válasz tariattila #16688 üzenetére
Ezt az unlockert merre találjuk? Csak mert T-s a készülék, tehát biztos, ami biztos... Gondolkozom én is, hogy most rögtön feltolom a sztupy-t, de ha most nem, akkor legkésőbb 7végén tuti.
-
A_ScHuLcZ
addikt
válasz tariattila #16692 üzenetére
Ez azért poén, hogy egy unlockert a Market-ról lehet letölteni, ráadásul ingyen...
Root nélkül is megtalálta a kódjaimat, mehetek tovább, mentés, rootolás, új rom"I'd tell you a joke about UDP, but you probably wouldn't get it."
-
A_ScHuLcZ
addikt
Feltettem rá tegnap este a Sztupy 3.0-ás ROM-ot lagfix-el, mindennel, tariattila-nak ezúton is köszönöm a segítségét! A telefonon gyorsulást nemigazán vettem észre, viszont tényleg kerültek bele praktikus dolgok, még használom, aztán lehet másképp fogom látni.
Viszont 1 hatalmas problémám van, exchange szerver használatánál a 2.1-es rommal ellentétben ez kötelez rá, hogy állítsak be a képernyőfeloldáshoz vagy PIN-t, vagy jelszót. Épp ez tetszett az SGS-be az Omnia2 után, hogy nem kért ilyen jelszót, több hónap exchange használat után azt hiszem már kijelenthetem, hogy ez bizony nagyon sokat dob a használhatóságon, hogy nem kell minden egyes feloldásnál beírni a jelszót (pl mikor csak teszem azt tovább akarom léptetni a hallgatott zenét)
Nem lehet ezt 2.2 alatt is előokoskodni valahogyan, ha már 2.1 alatt működött?[ Szerkesztve ]
-
A_ScHuLcZ
addikt
válasz A_ScHuLcZ #16881 üzenetére
Pontosítok: a galaxy-ban lenne olyan lehetőség, hogy ne kérjen jelszót, de az szürke és nem választható, alatta a szöveg: távoli adminisztrátor által letiltva. Világos, a rendszergazda tiltotta a szerveren, de akkor a 2.1 alatt miért működött jelszó nélkül? Lehet vissza kéne azt tennem, nekem ez elég fontos.
-
A_ScHuLcZ
addikt
Tud-e valaki olyan progit, ami kiüti az exchange hitelesítést (ne kelljen minden képernyőfeloldásnál beírni a jelszót) és működik froyo 2.2 alatt? A szerveren nem kapcsolhatjuk ki, így a telefonra kell valami megoldást találni. Tegnap frissítettem 2.2-re, előtte 2.1 volt, ott nem volt ilyen probléma, ment jelszó nélkül is!
Most xda-n vadászok appot hozzá, de eddig nem sok sikerrel.Ha valaki tudna segíteni, azt megköszönném, elég fontos lenne munkahely miatt!
-
A_ScHuLcZ
addikt
válasz ForRedGlory #17094 üzenetére
Gyorsaság szempontjából én sem vagyok túl elégedett vele, de kibővítették jó cuccokkal a gyárihoz képest.
Más: gyári feladatkezelő WIDGET-et hogy tudok kitenni a Home-ra, ahogy a 2.1 alatt is volt? Tehát nem az indítóikont akarom, hanem azt, ami ki is írja hány program fut, és színnel jelzi mennyire telített a ram, ha rákattintok, akkor pedig indul a feladatkezelő.
Ezt honnét tudom elővarázsolni? A gyári widgetek között nincs..."I'd tell you a joke about UDP, but you probably wouldn't get it."
-
A_ScHuLcZ
addikt
Az mennyire normális, hogy a 3.0-s sztupy rommal + universal lagfix 0.3-mal csak 964 pontot kapok?!? Azért csináltam a tesztet, mert lassúnak találom a telefont, megkockáztatom, hogy a gyári 2.1 gyorsabb volt. ext4-et megcsináltam.. Ötletek?
-
A_ScHuLcZ
addikt
válasz bossvico #17319 üzenetére
Szia!
Megnéztem a recovery menüt, és érdekes módon rfs-en állt az első 3, pedig emlékszem, hogy át volt állítva ext4-re. Factory reset kiüthette?
Csak simán át kell állítani, vagy valami konvertálást is rá kell indítani egyébként?
Kíváncsiságból kikapcsoltam a lagfix-et és rfs van most, szerintem enyém lett a világ leglassabb SGS-e Betöltésnél és használatnál olyan érzésem volt, mintha kb egy 700as celeronon használnék 128 mega rammal xp-t Quadrant így 937 pont, de az I/O pár mp híján 3 perc alatt futott le!!! Az elsővel tökölt 40mp-ig, utána a 2. 3. megvolt gyorsan, majd a 4. több mint 2 percig futott, mire végzett.Normális ez, hogy lagfix nélkül rfs-es ennyire akad?? 2.1 alatt se volt lagfix és rfs-el használtam, de ég és föld volt a sebességkülönbség a 2.1 javára!
-
A_ScHuLcZ
addikt
Oké, erről valóban volt, visszanéztem.
De ez a lassúság mivel magyarázható a lagfix nélküli 2.1 gyorsaságához képest? Tényleg iszonyat belassult, már-már undorítóan akad.
Tehát fájlrendszer átállít, majd utána wipe data, vagy csak a cache-t kell wipe-olni? (hallottam már mind2-t, azért kérdezem )"I'd tell you a joke about UDP, but you probably wouldn't get it."
-
A_ScHuLcZ
addikt
Oké, megpróbálom.
Még 1 gyors kérdés: a fájlrendszer beállításoknál van olyan, hogy Use NO-RFS asvanced (a=e4) ez az első 3-at ext4-re állítja, eddig ezt használtam. Így az utolsó 4 false-on maradt, de most felfedeztem, hogy az advanced menüpont alatt egyesével át tudom állítani azokat is, megcsináljam?"I'd tell you a joke about UDP, but you probably wouldn't get it."
-
A_ScHuLcZ
addikt
Vagyok, csak el kellett szaladnom gyorsan 1 órára. Szóval megcsináltam az ext4-et, gyorsulást valóban tapasztaltam, quadrant is jobb eredményt hoz most már: 1590
Bár az I/O rész még most is 20mp-ig futott, ennyivel gyorsabb lenne az ext2 a 4-nél? Mennyivel instabilabb, sokan használják a 2-est?"I'd tell you a joke about UDP, but you probably wouldn't get it."
-
A_ScHuLcZ
addikt
Van-e valakinek valami infója arról, hogy melyik másik telefonok Email kliensei működnek a galaxy-n, vagy egyeznek meg vele? Találtam 1 lehetőséget a 2.2 alatti exchange hitelesítés kiütésére, meg kellene hackelni az Email.apk-t, de sajnos az enyémet nem tudja, próbáltam, csak hibaüzeneteket dobál.
1 sráccal beszéltem xda-n, ő azt állította, hogy a Nexus One vagy a HTC Evo romjaiból kiszedettel működni fog, küldött is nekem 1-et, a hackelő program valóban megcsinálja a fájlt, de a galaxy nem tud vele mit kezdeni, ha az van bemásolva, akkor nem tudja elindítani az e-mail alkalmazást. Akkor se működik, ha csak simán bemásolom amit küldött hack nélkül. Factory resetet is próbáltam..Van-é valakinek okos ötlet, vagy infó az e-mail kliensről?
[ Szerkesztve ]
-
A_ScHuLcZ
addikt
Tudna nekem szolgálni valaki egy 2.1-es original Email.apk és egy odex fájllal?
-
A_ScHuLcZ
addikt
Megvaaan, sikerült kiütnöm az exchange hitelesítést froyo 2.2 alatt, akit érdekel az eljárás, dobjon 1 privit.
-
A_ScHuLcZ
addikt
Pls javasoljatok valami új romot a sztupy 3.0 helyett, ez annyira lassú a gyári 2.1 után, hogy az valami hihetetlen... Pontosabban változó, gyakoriak a belassulások, van hogy gépelek 1 szót, és csak akkor jelenik meg, mire a végére érek..
Lagfix van fenn, ext4re állítva, quadrant 1500 körül ad, de nem érezni... Launcher prot már használni se merem, mert a twlauncher gyorsabb...Ötlet?
Arról nem is beszélve, hogy 3 órája húztam le a töltöröl, igaz azóta nyomogatom, de hogy 17%-ra lefoggyon ennyi idö alatt, az azért kicsit erös...
[ Szerkesztve ]
-
A_ScHuLcZ
addikt
Pls javasoljatok valami új romot a sztupy 3.0 helyett, ez annyira lassú a gyári 2.1 után, hogy az valami hihetetlen... Pontosabban változó, gyakoriak a belassulások, van hogy gépelek 1 szót, és csak akkor jelenik meg, mire a végére érek..
Lagfix van fenn, ext4re állítva, quadrant 1500-1600 körül ad, de nem érezni... Launcher prot már használni se merem, mert a twlauncher gyorsabb...Ötlet?
Arról nem is beszélve, hogy 3 órája húztam le a töltőröl, igaz azóta nyomogatom, de hogy 17%-ra lemenjen ennyi idö alatt, az azért kicsit erős...
up: 17%-nál zsebre vágtam, semmi nem futott, kb 30-40 perc múlva elővettem és 4%-on állt!
Egész nap 1x sem volt se wifi, se bt bekapcsolva, csak a mobilnetet használgattam, de nem folyamatosan, és tulajdonképpen kevesebb mint 4 óra alatt csontra merült, ez egy kicsit idegesítő...
-
A_ScHuLcZ
addikt
válasz rankesz #17709 üzenetére
Megvolt persze, még napokkal ezelött mikor feltettem a romot. Mondjuk visszagondolva a merülés csak ma lett ilyen durva, most kb 2perc/% zsebben is!! Nincs 1 órája hogy elindultam otthonról, akkor volt 58%, most áll 14en. Míg a csodálatos edge betöltötte a puszta közepén a ph oldalát, csak addig esett 4%-ot. A hozzászólás alatt 10et ment le, mindjárt kikapcsol, viccnek is rossz. A tegnap óta feltett összes appot töröltem már, tegnap még nem volt gondom az akksival.
Komolyan 1 rom újrarakáson gondolkozom már, de most épp vonatozok.. Lehet most csak 1 wipe data lesz belöle, az ugye jól tudom h a romot nem törli?
-
A_ScHuLcZ
addikt
válasz tariattila #17733 üzenetére
Megcsináltam öket újra ebben a sorrendben, de semmi változás: wipe data/factory reset, wipe cache, davlikos izé, majd reboot, van 1 full default sztupy 3.0-m és továbbra is merül mint atom... Csak aztne hogy hw hiba és vihetem szervízbe...
Adjatok tippeket pls, mit próbáljak meg vele? Ha hazaérek újrahúzom rá a sztupy-t.
-
A_ScHuLcZ
addikt
Milyen memóriakártyát ajánlotok hozzá, amivel még gyors működésre képes? 16 gigásban gondolkozom elsősorban, de ha látok olcsón 32-est, akkor meggondolom. Eddig egy 8-as Nokia-val használtam, annak nagyon jó volt a sebessége (minimum class4-es lehetett) de azt elvitték az Omnia2-vel együtt, tehát most kéne helyette valami.
Tippeket is szívesen fogadok, hogy hol lehet jó áron jó kártyákhoz jutni.
-
A_ScHuLcZ
addikt
Én tőle vettem az előző telefonomat, egy Omnia2-est, annak is le volt homokfújózva a hátlapja szép mattra, épp most a 7végén adtam el. Szép volt nagyon, kimondottan tetszett, de használatban nem biztos hogy előnyös, szerintem jobban csúszott tőle a kezemben, mint eredeti hátlappal..
[ Szerkesztve ]
-
A_ScHuLcZ
addikt
Nekem meg nem volt a kezemben sima Omnia2, csak homokfújt!
Viszont volt egyszerre galaxym meg homokfújt Omnia2-esem kb 3 hétig, így össze tudtam hasonlítani, szerintem (én bnőm szerint is) az O2 jobban csúszkált a kézben. Hogy a hátlap anyagában van-e különbség, azt nem tudom, szerintem ugyanaz a kettő.Zsírosodás szempontjából egyértelműen az Omnia volt a jobb, a matt hátlapon szinte semmi nyoma nem maradt a fogdosásnak.
-
A_ScHuLcZ
addikt
Csak érdekességképpen: ZTE Blade
Közép-felsőkategóriás Androidos telefon, t-nél domino csomagban 36ezer... Barátnőm már rendeli is!"I'd tell you a joke about UDP, but you probably wouldn't get it."
-
A_ScHuLcZ
addikt
válasz tariattila #18892 üzenetére
Én is Blade-n agyalok most barátnőmnek karácsonyra, nagyon megtetszett neki mikor az előbb mutattam a tesztet, most Samsung Monte-ja van, kell valakinek esetleg?
-
A_ScHuLcZ
addikt
Gyerekek, mivel még csak mentésre használtam a nAndroid-od, visszaállításra nem, így lenne egy kérdésem, ez komplett rendszert képes visszaállítani minden telepített cuccal, beállításokkal az utolsó szálig, jól sejtem? Olyanra gondolok, mint a szgépeknél a ghost, hogy byte-ról byte-ra lement mindent, és képes ugyanolyan helyzetbe visszaállítani a rendszert a mentésből.
-
A_ScHuLcZ
addikt
válasz dancsuri #20363 üzenetére
Köszi, nem a 2.2.1 miatt kérdeztem, ebben a fórumban több mint 1 héttel le vagyok maradva, teli vagyok vizsgákkal, nem volt időm mostanában olvasgatni, még nem is tudok a 2.2.1-ről!
Barátnőm ZTE Blade-je miatt kérdeztem, mert ott is clockwork van, és lehet vissza kell vinni gariba.."I'd tell you a joke about UDP, but you probably wouldn't get it."
Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest