- Hálózati / IP kamera
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Alternatív kriptopénzek, altcoinok bányászata
- Windows 10
- Proxmox VE
- OpenWRT topic
- Eladatják a britek a kínai vállalattal a skót chipcéget
- Még ebben a hónapban megbüntetheti az EU az Apple-t
- Microsoft Excel topic
-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
alasoh
aktív tag
válasz waszabi07 #4160 üzenetére
Szia!
Ha tényleg hosszú távra tervezel a telefonnal, mindenképp S24U-t vennék a helyedben.
A mostani februári frissítéssel sok olyan dolgot "javítottak" amit nehezményeztek a felhasználók világszerte. Pl. Vivid kijelző beállítás.
Nekem eddig nem volt kellemetlen tapasztalatom a készülékkel... és a Samsung sw.-es támogatásával sem. (Ezt biztos sokan még fogják cáfolni ellenpéldákkal, de en elégedett vagyok velük.)
7 éve samsung telefonokat használok. Szerintem nem fogsz csalódni..
Sok sikert a döntéshez!
-
dnelb
veterán
válasz waszabi07 #4166 üzenetére
sokkal fontosabb az hogy 3-10x között kapj normális minőséget (amiben sokkal gyengébb az s23), mint 10 felett. Pont ezért vették ki, nem használta senki. Amúgy x30ig bőven egálban vannak, 10ben meg jobb is. Jobb a szenzor egyszeruen mint az őskori 10mps kis szenzor a 23ban.
-
joey04
titán
válasz waszabi07 #4160 üzenetére
Itt írtam hosszabban, hogy szerintem marad az iPhone, de azért még barátkozunk. Viszont nagyon tetszik, szóval ha marad is az iPhone, akkor majd az S25-re is biztos rápróbálok.
Én azt mondom, hogy aki váltáson agyal, az lépje meg. Akár iOS-ről androidra, akár fordítva. Mert az azt jelenti, hogy piszkálja az agyadat. Ha nem léped meg, akkor nem múlik el az érzés, hogy mi lett volna ha. Vedd meg online és akkor 2 hét alatt ki lehet tapsztalni az üzemidőt, kamerát, meg hogy mennyire jön be a rendszer és ha nem, akkor el lehet állni.
[ Szerkesztve ]
-
malor
aktív tag
válasz waszabi07 #4166 üzenetére
Platform váltás előtt először azt gondold át, hogy biztosan el tudsz-e mindent engedni, ami jelenleg kényelmessé teszi a mindennapjaid. Ha a válasz egy biztos igen, akkor utána érdemes elgondolkodni azon, hogy mennyi időd és kedved van az új szoftveres finomságok ki- és megismerésére. Ez ugyanis elég időigényes tud lenni. Nincs ma már a telefonokhoz használati utasítás. Ez szerintem egy óriási hiba. Nagyon bonyolult eszközről beszélünk és semmi támpontot nem adnak hozzá. Mindent úgy kell összevadászni, de még úgy sem egyszerű. Főleg, ha nem is tudod, hogy amúgy mire képes a telefonod. Jól össze lehet zavarodni tőle és az ember néhány perc alatt elfelejti, hogy mit és hogyan és hol állított be vagy el. YouTube videókat néz oda meg vissza, hogy valamire rájöjjön. Szerintem ez frusztráló tud lenni, ha nem vagy elég lelkes az elején.
Szóval rengeteg apró dolog felbosszanthat az elején. Egész apróságok is. A kamera hangját például hogyan kell kikapcsolni, például ? - mert a kamera appból kivették ezt a lehetőséget. Az ember meg ott áll értetlenül, hogy sehol sincs erre egy értelmes magyarázat vagy opció, hogy a kamera szépen csendben tegye a dolgát.
Az üzemidő sem azonnal lesz jó. Szerintem kell hozzá 1-2 hét mire véleményt lehet róla formálni. Ez a pár nap alatt beáll az akksi az én véleményem szerint egyáltalán nem igaz. Én elhiszem másoknak, ha nekik sikerül, de nekem mások a tapasztalataim. Hogy mennyit fog bírni, az attól is függ, hogy mire használod. Ez meg teljesen egyén függő. Minél kiszámíthatóbban használod a telefonod, annál gyorsabban áll be. Ha napokig folyamatosan nyomkodod, állítgatod, telepítesz és törölsz appokat, variálsz vele, akkor merülni fog rendesen. Jaa, és ha véletlenül még fotózni és kedved támad az első pár napban, akkor az komolyan akkugyilkos lesz. Lazán 2x is töltheted egy nap emiatt. Ettől nem kell megijedni.
Hozzáállástól is függ, hogy mennyire lehetsz vele elégedett. Ha azt hiszed, hogy kiveszed, bekapcsolod és mindjárt minden szuper és tökéletes lesz, akkor borítékolható a csalódás. Ezért láthatsz olyat, aki tökéletesen elégedett, más meg csalódott.
-
malor
aktív tag
válasz waszabi07 #4175 üzenetére
Az ujjlenyomatolvasó gyors, ahogy a GPay fizetés is. A Samsung a Microsoft szolgáltatásait integrálta. One Drive és Microsoft 365 kiválóan működik, Windows 11-gyel jól kommunikál a telefon. Produktív az S24U. Elég jó kis munkaeszköz tud lenni.
Úgy látom van kedved a szoftveres dolgokhoz. Vágj bele nyugodtan. Jópofa kütyü ez amúgy.
Ha nagyon iOs függő lenné, akkor azt mondanám ott van a Honor Magic 6 Pro. Ha jól látom elég copy-paste másolja az Apple szoftverét.
-
Dave Crank
senior tag
válasz waszabi07 #4647 üzenetére
Én megjelenés óta használom a telót.
Reggel 6.45-kor vettem le töltőről, jelenleg 92%-on vagyok, igaz csak 13perc SOT-van benne idáig ma.
Egyébként én nem vagyok annyira megelégedve az üzemidővel, idle-ben merülök szerintem sokat, egyébként ha folyamatosan megy a kijelző, akkor kb 7-10%/h a merülés.
Egyébként az akku beállás kb 1-2 hét, igaz kb a 3. nap már nem írja, hogy tanulna, de úgy vettem észre, meg olvastam is, hogy utána is még változik.Keresek B-Sensual | BK Style | Disco*s Hit kiadatlan dalokat... pü!
-
joey04
titán
válasz waszabi07 #4647 üzenetére
Én a felbontást alapon hagytam, nem qhd-n megy, valamint a teljesítményprofilt energiatakarékosra állítottam. Így is kevésbé bírja mint a 15pm vagy anno a 13pm, de megközelíti. Az energiatakrékos profil viszont semmilyen hatással nincs a teljesítményre, így is pörög minden. Viszont így huzamosabban használva azt veszem észre, hogy vannak jobb és rosszabb napjai. Van amikor egészen szarul bírja az iPhone-hoz képest. Nem arról van szó, hogy beakad valami és merül, csak szimplán azonos felhasználás mellett jobban merül. Azt mondják várni kell 1 hetet mire beáll az üzemidő, én ennél rövidebb tanulási időt tapasztaltam, az első 2-3 nap után beállt már. Csak tényleg az van, hogy van 1-1 nap, amikor valamiért jobban merül. Nem olyan konzisztens, mint az iPhone. Meg a kamera használat jobban beleharap.
-
Dave Crank
senior tag
válasz waszabi07 #4660 üzenetére
Az teljesen kizárt, hogy androidon kb 5h idle-ben ne merüljön pár %-ot is, SOT nélkül is, de ez is a körülményektől függ.
Korábbi hsz-ben írta xedamen, hogy neki is nagyon merült, szerintem kb az általad elmondott mértékben, majd csinált egy FR-t és kb duplájára nőtt a SOT.
#3110Egy próbát megér.
Ha lejön a márciusi fw én is azt fogom, odin flash-sel.AOD szerintem is eléggé eszi az akkut.
[ Szerkesztve ]
Keresek B-Sensual | BK Style | Disco*s Hit kiadatlan dalokat... pü!
-
joey04
titán
válasz waszabi07 #4674 üzenetére
Mert jó, csak nekem pl. évekig egy telefon sem tudta hozni azt, amit elvártam volna (se iphone, se android), a 13pm volt az első telefon ami tudta, meg a 15pm. Azokhoz képest kevesebbet tud. GSMArena teszjei jók, nálam is általában úgy viselkednek a telefonok, ahogy ott hozzák le a tesztben. Jelenleg a főbb csúcs cuccok így állnak:
Tudod állatgatni magadnak, hogy mi a fontos, úgy pontosabb eredményeket kaphatsz személyre szabottan. Csak sajnos a kamerás merülés nincs benne, nekem még az nagyon kéne. Ezen kívül nálam a telefonálás meg a játék az teljesen 0, így azokat lehúzom, és úgy nézem az eredményeket.
Csak ugye ebben nincs kamerás használat. Azt kevés oldalon látok, meg sokszor nincs tisztázva, hogy az most fotózás, vagy videózás. Mert nálam kb 90% fotó, 10% videó.
Nem véletlen, hogy a nálam járt op12-re mondtam azt, hogy igen, ez már megüti azt a szintet ami kell, csak az meg mint készülék nem jött be annyira, mint a Galaxy. Ott a készenléti fogyasztás is jó volt, mert annyival nagyobb a telep az iPhone-hoz képest, hogy tudja kompenzálni.
[ Szerkesztve ]
-
Gardaai
senior tag
válasz waszabi07 #4660 üzenetére
FHD+, WQHD+ ne szívasd magad. Statikus tartalomnál amúgy is mindegy. Nézz róla battery test videókat, szinte percekben mérhető a különbség.
Teljesítmény profil több okból is jó. Nem melegszik annyira és az akkuidő is jobb lesz.
Nekem borzalmas volt az akku idő S23U után is, illetve melegedési gondok is voltak.
Az első nagyjából a második hétre állt be, közben 2-3 nap után azt írta az akku, hogy betanult.S23U volt nálam az első telefon, ahol nem néztem/nézem az akku %-ot. Töltöm amikor eszembe jut 2 naponta. Új telefonnál viszont akaratlanul is azt figyeled, miközben mindenféle dolgot állítasz, ismerkedsz a telefonnal és többet nyomkodod mint amúgy nyomkodnád. Nem reális a "kép" amit látsz.
Többen is írták, hogy gyártónként eltér az akku % kijelzés. iPhone akár órákig tartja 100%--on, majd elkezd drasztikusan esni, majd megáll. Itt ezt is meg kell szoknod. Kell 1-2 hét (inkább 2), hogy ne nyomkodd annyit, ne figyelj mindenre kényszeresen és jó lesz. Folyamatosan tanulja a szokásaidat, jönnek a frissítések, mindig egyre közelebb lesz az igényeidhez.
↪ PlayStation játékok / PS Plus előfizetés - olcsóbban - akár több ezer forint kedvezménnyel!! https://bit.ly/hardverapro-psn-gift-cards-by-gardaai
-
malor
aktív tag
válasz waszabi07 #4754 üzenetére
Inkább ne az első két hétben akard kimaxolni az üzemidőt. Csak használd. Ha tölteni kell, akkor meg töltsed. Magasabb képernyőidő szerintem csak úgy elérhető, ha szinte folyamatosan a kezedben van és nagyjából csak egy dolgot csinálsz vele pl. tartalomfagyasztás. Minél vegyesebb egy napod és minél kevesebb ideig van tényleg kézben a teló, annál kevesebb lesz a SoT is.
-
Gardaai
senior tag
válasz waszabi07 #4897 üzenetére
Akksi nagyjából egál lehet az Apple Watch-al.
Én ha hazaérek mindig kikapcsolom az órámat, így pontos időt nem tudok.
Most viszont a Watch 5 Pro-t hasonlítom éppen egy Watch 4 Classic 46mm-hez.
Ez a Watch 4, kizárólag üresjáraban. Lehet néha felmegy Wi-Fi-re szinkronizálni, de 14:00 körül lesz pontosan 48 órája, hogy levettem a töltőről.
Én aktív használatra 1 - 1,5 napot mondanék erre, Watch 5 Pro-ra pedig 2, nagyon max 2,5 nap.
Igaz a W4C már ~3 év körüli, a W5P pedig fél éves, de új korában is kb. ennyit tudtak, mivel figyelek nagyon az akkura.
W5P sokkal robosztusabb, majd 2x olyan vastag.De amúgy szerintem ennek van külön topikja, kérdezz be oda, mert én csak W4C és W5P között nézem a dolgokat, hogy melyiket tartsam meg. Valószínűleg megy mindkettő és jön egy W6C 47mm, mert brutálisan tetszik.
↪ PlayStation játékok / PS Plus előfizetés - olcsóbban - akár több ezer forint kedvezménnyel!! https://bit.ly/hardverapro-psn-gift-cards-by-gardaai
-
Gardaai
senior tag
válasz waszabi07 #4921 üzenetére
Én egy 20K-s Samsung órától sajnos sokat nem várnék, főleg AW után.
Watch 6 Classic még nem tudom hogy sikerült, de a Watch 4 Classic és Watch 5 Pro is szeret gondolkodni, meg darabosan "nyomni" az animációkat, és ezek 6x-os áron érhetőek el a Fit3-hoz képest. Ennek jobban olvass utána, mielőtt beleugrasz.↪ PlayStation játékok / PS Plus előfizetés - olcsóbban - akár több ezer forint kedvezménnyel!! https://bit.ly/hardverapro-psn-gift-cards-by-gardaai
-
-
qltsar
veterán
válasz waszabi07 #5299 üzenetére
Buds 2 Pro.
Használtam Soundcore, Tronsmart, Honor, EarFun márkákat...egyik legjobb döntésem / befektetésem volt emelni a keretet, és picit többet rákölteni a Buds 2 Pro-ra illetve a Sony WH-1000XM4-re, ami egy SoundCore Q35-öt váltott.
Buds 2 Pro dinamikus EQ-val az egyik legjobban szóló audió eszközöm a mai napig, párszor pedig hívásoknál is megdicsértek, hogy milyen jó minőségű a hang. Tegnap pl. a 3-mas metrón kellett egy hívást lebonyolítanom, és teljesen jól értettek közben.
Hihetetlen sok beállítást kínál a Wearable app-on keresztül, hasonlóan gondolom a többi variánsáig, de feltételezem, mivel ez a top TWS most Samsungnál, ez kínál a legtöbbet.
A lényeg, hogy LDAC, SSC és AAC, SBC megy a legsimábban, AptX eléggé le van korlátozva, alvariánsai (aptX LL; aptX HD; aptX Adaptive) egyáltalán nem működnek (/ működtek S23+ esetében, de nem gondolnám, hogy ezen változtatott Samsung.)
[ Szerkesztve ]
-
Dave Crank
senior tag
válasz waszabi07 #5299 üzenetére
Buds pro és buds2 pro. Ajánlani tudom.
Buds pro előtt egy xiaomi tru wireless buds-t használtam az első gent, ami kb 12.000Ft volt, meg voltam elégedve vele, de aztán az s22u-hoz ingyen kaptam buds pro-t, na az egy hűű ha volt a xiaomihoz képest.
Tavaly ősszel pedig vettem egy watch6 classic-kal együtt egy buds2 pro-t, na ez a buds pro-hoz képest megint egy aztaa.
Nagyon jól szól, és hívások közben is nagyon jó minden körülmények között is. Használom simán irodában, vezetés közben, séta/vásárláskor és edzés, futás közben is telefonáltam már vele, tökéletes.Keresek B-Sensual | BK Style | Disco*s Hit kiadatlan dalokat... pü!
-
$atirka
senior tag
válasz waszabi07 #5413 üzenetére
A gyári kábel max 25w-ig tudja, azaz szupergyors töltés, a 45w-os töltővel és megfelelő kábellel szupergyors 2.0-t fog írni.
Azt tudjátok, hogy a lassú és sima gyorstöltésre világoszöld a felugró animáció, szupergyors töltésnél türkiz zöld, és ha jól emlékszem a szupergyors 2.0 világoskék.[ Szerkesztve ]
"Nyugalom, a hosszú élet ritka!" - Besenyő Pista bácsi - :-D
-
LosBlancosRM
senior tag
válasz waszabi07 #5721 üzenetére
Tipikus átlag user, aki megtalálta a fórumot. Nekik vannak kitalálva a marketing maszlagok, mert nem látnak messzebbre. Elég a 200MP, a 16GB RAM, a 5000+ aksi... Azt már nem fogja megérteni, hogy a 200MP igazából 12, a 16GB szép, de a kínai csodák előbb bázárják az appokat, minthogy akár 12GB elfogyna, és 5000+ aksival se mennek el többet, mint az S24U.
Samsung Galaxy S24 Ultra
Új hozzászólás Aktív témák
! Tilos a hirdetés, keresés, kí-
nálás, amelyek helye itt van :
- HardverApró
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest