- Milyen routert?
- Linux kezdőknek
- Trump meglépte: készül a stratégiai bitcoin-tartalék
- Synology NAS
- Teljes szoftveres megújulás vár az Apple iPhone-okra és Macekre
- Direct One (műholdas és online TV)
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Alternatív kriptopénzek, altcoinok bányászata
- Google Chrome
- Hálózati / IP kamera
-
IT café
Április 30-án a GSC Game World bejelentette az új projektüket, ami pedig nem más mint a S.T.A.L.K.E.R. következő epizódja, a Call of Pripyat.
Ez a 2. úgy nevezet "stand-alone" kiegészítője lesz a 2007-es Shadow of Chernobyl-nak, és ahogy ez lenni szokott, a fejlesztők most is eszközölnek számos fejlesztést.
Új hozzászólás Aktív témák
-
SetCHOO.
aktív tag
Számomra az okozza a boldogságot mikor az F1 gránáttól szárnyra kapnak az ellenkék.
-
Aarpok
őstag
Nekem is volt egy poénos rész a szennyvíztisztítónál az egyik zsoldos úgy hátba lőtte a kollégáját vagy repült 3 métert
Üdv újra itt SetCHOOSpoiler: aki zatonban szerszámok után kutat ezeket a helyeket nézze meg:
Erdőgazdaság,Szennyvíztisztító,Kotróhajó,Vaserdő,Kör antenna,Kiméra vadászat helyén az egyik épületben.Az is igaz,hogy mindig máshol vannak,de én itt találtam őket általában és nem fizettem Bagolynak az infóért. -
PeL
addikt
Áááá mekkora poén dolgot láttam Jupiteren a tudós bunkernél...
Abbahagytam a játékot picit, most mikor visszajövök és betöltöm a mentésemet rögtön jött egy kitörés. A stalkerek akik kint ácsorogtak egyből beszaladtak a bunkerbe, de van ott egy tudóscsapat is akik küldetést adnak hogy menjünk el velük a hűtőkomplexumhoz. Na ők kemény csávók, azt csinálták hogy elfeküdtek magzatpózba a földre és ott várták meg a kitörést, mikor elment a két hullám gyorsan kimentem megnézni mi lett velük, de ahogy bemondták hogy vége a kitörésnek szépen felkeltek azt integettek ugyanúgy ahogy előtte
-
SetCHOO.
aktív tag
Szerintem teljes mértékben szoftverköryeyet függő. pl én sokáig nem is tudtam játszani a CoP-al. Indításkor fagyott, minden létező trükköt kipróbálva. Majd egy win 7 x64 reinstal után pöcre indult. Semmit nem változtattam a hardveren és a játék fájljain.
Szerintem ezért is eltérőek a stabilitások más Stalker kollégáknál. -
SetCHOO.
aktív tag
Nyaralásból visszatérve volt mit olvasnom.
Először is hatalmas köszönet Pel és LeoDelux fáradozásainak! Remélem, hogy munkájukkal még több ifjú és veterán Stalker fogja újra járni a Zónát.
Sok minden téma felmerült így 1,5 hét alatt. Remélem segítek:
Az af3 igen memóra igényes. Nálam is normál texturával futott stabilan. És mostmár a javításnak köszönhetően élvezhetem a kitörés sugárzás fényfürdőét.
Af3 nélkül nem zóna a zóna.
A mentés korrupció nálam akkor jött elő, mikor modoltam, de a megkezdett játékott toväbb vittem. Most, hogy a stabil sorrendet megtalálva nem romlott el a mentés. Lehet ez nálam egyedi dolog volt.
A stalker sorozat sosem volt stabil játék. Mindig voltak ramdom fagyások. Nálam az SGM 2.2 akkor fagyott, ha valakit vagy valamit kinyírtam. De ezt is csak ritkán csinálta. Most így visszanézve a mentett hibáimat 18x fagyott. Azért ezt levetítve egy 100 óra játékidőre. Szerintem bőven *5-ös egy szanaszét modolt stalkertől!
Felnézek majd a GSC fórumra hátha van újdonság. Majd visszatérek újból a Zónába.
Szerintem mindenidők legeredetibb játékát tisztelhetjük a stalkerben!Még 1* hatalmas köszönet a lelkes moddereknek!!!
-
PeL
addikt
Újabb frissítés!!!
v1.01:
- Néhány még hiányzó task feladat mondat pótlása magyarra (by LeoDelux)
- String hiba az egyik párbeszédben (Cordon - főparancsnok), nem magyarításból fakadó hiba hanem a mod fejlesztői hibáztak a "\gamedata\configs\gameplay\dialogs_escape.xml" -ben. Javítva lett.Letöltés: SGM2.2 magyarítás v1.01
Elnézést mindenkitől
Az előző verziókat mindig törlöm ilyenkor a tárhelyről szóval a régebbi verziók linkjei nem élnek ha megjelenik egy új verzió.
-
rétisün
veterán
na, közben bevásároltam, hajnal exo (360k
), seva, érdemes volt gyűjtögetni.
plusz a fentebb említett erdőgazdasági tisztogatásból otthagytam 84 kiló fegyvert/felszerelést, azt is el lehet majd adni, vagy inkább begyűjtögetni egy másik zöld dobozba
[ Szerkesztve ]
-
juhasz.p
aktív tag
Valaki meg tudja mondani, hogy az erdőgazdaságnál az exo-s banditát valami Chapaev vagy mi a neve, mivel lehet megölni?!
Van nálam egy sörétes ( kilenc töltényre átalakítva) meg egy AC92 távcsővel...
A sörétessel már szerintem majd 100 töltény elment, általában közvetlen közelről, de semmi. -
-
<MZ/X>
őstag
MP3-mat hogyan kell használni? Bekapcsolom, rámegyek egy számra, de csak pittyeg egyet, és semmi.
-
PeL
addikt
Magyarítás frissítés!
v1.0:
- A maradék szövegek fordítása megtörtént (by LeoDelux), amennyire lehetett őket fordítani. Így már (elvileg) 100%-ban magyar szöveggel játszható a mod.
- Bagoly (Owl) által árult rejtekhelyek helyszínszövegeinek pótlása.
- Fő küldetésszál: Dr. Makovetsky párbeszédének korrigálása.
- Néhány egyéb apró javítás.Egyéb, nem a magyarítással kapcsolatos javítások:
- a P90 és M249 egyik hiányzó animációja által okozott CTD-k javítása.Letöltés: SGM 2.2 magyarítás v1.0
Még mindig lehetnek később frissítések, szóval figyeljétek a fórumot néha addig is. A hibákat ha találtok továbbra is várom ide vagy az email címemre. Köszi, jó játékot mindenkinek.
[ Szerkesztve ]
-
PeL
addikt
válasz
Medvelászló #6764 üzenetére
64 bites windows kötelező ha csak nem szeretnéd hogy a memóriád fele kihasználatlanul unakotzzon a gépedben, szerintem azzal a problémád meg is fog oldódni...
-
morbias2
aktív tag
válasz
Medvelászló #6764 üzenetére
Win7 32 nem is lát többet.Rakjál fel win7 64-t 6gb ramhoz.
Tényleg arra van megoldás,hogy hiba nélkül kidob a játék akármikor harc közben? Mit lehet ellene tenni?
[ Szerkesztve ]
-
Medvelászló
senior tag
Most ezzel a kérdéssel megfogtál,nem tudom mi a helyzet a virtuális meghajtóval.Hol tudok ennek utána nézni?A C meghajtón még 23,5 giga hely van.Abból van bőven,2 db 500 gigás vinyó műkszik a gépemben.
Jelenleg 6 Gb ram van a gépben,de csak 3328-at lát telepítéskor.(win7 32 bit)[ Szerkesztve ]
-
LeoDelux
csendes tag
Üdv.
Nemrég leteszteltem az összes puskát, és a P90-en kívül még az m249 produkálta ugyanazt:FATAL ERROR
[error]Expression : pm->m_animations.size()
[error]Function : player_hud_motion_container::load
[error]File : D:\prog_repository\sources\trunk\xrGame\player_hud.cpp
[error]Line : 92
[error]Description : motion not found [m249_no_reload]A pisztolyokat még nem teszteltem, de majd arra is sor kerül.
-
PeL
addikt
válasz
Medvelászló #6756 üzenetére
virtuális memóriát a windows kezeli vagy fix beállítása van? Van elég hely a C meghajtón?
-
PeL
addikt
válasz
morbias2 #6757 üzenetére
Erről beszéltem két-három hsz-el ezelőtt. A P90 "boring" animációja hiányzik a fegyver config fájljából, tehát ha megállsz szotyolázni mikor ez a fegyó van a kezedben ki fog dobni. Már megkaptam rá a megoldást amit elvileg ki is javítottam de még nem teszteltem le mert nem volt eszemben.
a megoldásához elvileg azt kell tenni hogy megnyitod a következő fájlt szerkesztővel:
\gamedata\configs\weapons\weapons\w_p90.ltx
és letekersz a legaljára majd az itt látható képről beírod a bekeretezett sorokat abba a fájlba úgy ahogy a képen van. Ettől elvileg utána nem fog kidobni legalábbis azt mondták GSC fórumon.
(ha nem látszik a képen a dolog akkor jobb klikk a képen --> kép megjelenítése)
[ Szerkesztve ]
-
morbias2
aktív tag
Hali!
Expression : anm
Function : attachable_hud_item::anim_play
File : D:\prog_repository\sources\trunk\xrGame\player_hud.cpp
Line : 325
Description : model [wpn_p90_hud] has no motion alias defined [anm_boreEngem meg ezzel dob ki csak úgy.
-
Medvelászló
senior tag
Hali!
Felraktam a javításokat Atm 3,absolute nature lite, magyarítást stb.indul a játék stb.de mentett állás betöltésénél kilép,ha újra indítom a játékot akkor betölti.
Ezt az üzenetet láttam a jegyzettömben:
Expression : data
Function : CVirtualFileReader :: C VirtualFileReader
File : D:\prog_repository\sources\trunk\xrCore\FS.cpp
Line : 545
Description : f:\s.t.a.l.k.e.r. - call of pripyat\gamedata\spawns\all.spawn
Arguments : Not enough storage is available to process this commandMi lehet a baj?
Sgm 2.2.[ Szerkesztve ]
-
PeL
addikt
nh90? nem P90?
Attól akkor fagy ki ha megállsz úgy pihenni ha P90 van a kezedben. Hiányzik az az animációja amikor unatkozik vele az embered. Nálam már az is javítva van elvileg, 3 sort kellett beírni egy config fájlba. Majd a következő magyarításba javításba beleteszem azt is.
-
PeL
addikt
SPOILER!
A holttestet Sidrovich bunkerében találod bezárva. A kinyitásához kell egy robbanótöltet amit az egyik ház pincéjében találsz meg (ha jössz vissza a bunker felől akkor baloldalon lesz az a ház aminek a padlására is fel lehet menni a létráról, menj be és ott lesz egy ágy, mögötte egy létra le az alagsorba.), de az ajtót nyisd meg előtte mert addig nem lesz ott a bomba (hülye script miatt) a pincében. Utána fogod a bombát odaviszed az ajtóhoz, lerakod (use-val) és tisztes távolságból felrobbantod, majd bemész és kilootolod a hullát. Ha elakadsz csak írj ide...
Szerk.: Letöltési linkeket találsz a magyarítás Olvass_el fájljában is sorrendben hogy mit kell feltenni.
[ Szerkesztve ]
-
lsc
nagyúr
Hát ez a 2.2 egyelőre igen bugos, többször lefagy, a feladatokat nem jelzi, ez így elég játszhatatlan.
-
lsc
nagyúr
Üdv
Spoiler
Ezt a halottat hol találom ? Már mindenkit kinyírtam de semmi. -
PeL
addikt
válasz
Medvelászló #6736 üzenetére
A magyarításban találsz egy Olvass_el fájlt, abban minden benne van sorrendben, linkekkel ami kell.
-
Dhampir
félisten
válasz
rétisün #6737 üzenetére
Kivétel a PAE kernel, amely 32 bites gép esetén is 64 GB-ig kezeli a memóriát.
-
rétisün
veterán
válasz
Medvelászló #6736 üzenetére
memória: igaz, a 32 bites oprendszerek csak 4 giga memóriát kezelnek, de ebben benne van az összes memória a gépben, szóval igen, tegyél fel 64 bites win7-et.
én is azon játszom, megy rendesen. néhány random fagyás előfordul, de az meglenne 32 bites win alatt is.
más: összeszedtem némi pénzt, gondoltam futja egy seva cuccra is, elvégre nem is rossz befektetés: abban könnyebben kiszedem az anomáliákból a képződményeket, visszahozza az árát. de persze már nem lehet kapni
de mivel úgyis folyamarosan változik az árukészlet, úgyis lesz előbb-utóbb. -
Medvelászló
senior tag
Köszi de ezen már túl vagyok!
Én az- Atm 3 ill.annak javítása-
Absolute nature 3 lite és fix(vagy mi) és a
-magyarítás ill annak a javításának a telepítésére vagyok kíváncsi.Szóval a telepítés-1-9-ig megtörtént,nekem már csak a javítások sorrendje kellene(a magyarítás és annak javítása)is.!
Más:
Juppi,van 6 Gb ram a gépemben(DDR3-1333),1 db 2 Gb,1db 4 Gb,azt mondta a bótoshogy a win7 32 bit csak 3,5-öt fog látni belőle,mi ebből az igaz?
Valaki tolja a gémet 64 bites win7-el?Annak a véleményére lennék kíváncsi,és tegyek-e fel 64 bites vindózt -
M3oH
addikt
válasz
Medvelászló #6734 üzenetére
Tessek: [link] Illetve, kicsit tekersz lefele es talalsz magyarositast is
-
Medvelászló
senior tag
Jó estét Stalkerek!
Valaki legyen szíves és linkeljen be egy használható kiegészítést ill telepítési sorrendet a legújabb mod-okkal javításokkal magyarítással stb.-vel az SGM 2.2-höz.Már annyi javítás jött ki hogy azt sem tudom hol áll a fejem. -
Aarpok
őstag
Ebben igazad van,csak próbáltam mondani 1 - 2 -t,ha az SGM 2.2 nem jönne be neki.Ezek is módok még ha annyira nem is nyúlnak bele a történetbe,mint az SGM,de a maguk módján tesznek hozzá a játékhoz.Arra én is kiváncsi leszek,hogy Smrter 0.45 miben tud majd más lenni,mint az SGM 2.2,mert abban is lesznek régi területek.Bár még az is kérdés mikor jelenik meg egyátalán.
-
PeL
addikt
Ezek közül az a baj hogy egyik se tesz hozzá sokmindent a játékmenethez sajnos, csak a meglévőket finomítja - variálja. Az SGM 2.2-ben MINIMUM van annyi újdonság mint az általad felsorolt modokban összesen
. Nem beszélve a tonnányi új küldetésről, frakciókhoz való csatlakozás lehetőségéről, ebben még a főküldetés is teljesen más, az SGM 2.2 már máshol is kezdődik mint az alap CoP. Egy szó mint száz, még mindig ez az SGM szerintem a legjobb mod CoP-hoz. És ez legalább az SMRTER 0.45 megjelenéséig így is fog maradni szvsz.
-
Aarpok
őstag
válasz
Dhampir #6730 üzenetére
Szerintem azzal nem vesztesz semmit,ha kipróbálsz egyet - kettöt.Ahogy irtad,hogy új kihívásokra vágysz az SGM 2.2 - ben nem csalódnál.Nagyon jól eltalált mód rengeteg újítással és ráadásul PeL ill. LeoDelux jó voltából magyarul.Ha mégsem jönne be neked akkor is van még hozzá 1 -2 jó mód Pl: (Smrter 0.41,Misery,Reloaded,Redux,Complete).
-
Aarpok
őstag
válasz
Dhampir #6728 üzenetére
Ez sajnos elöfordul hogy a modoktól instabillá válik a játék.Ennek ellenére játékélményben sokat adnak a játékhoz.Pl én nagyon kedveltem az Emre által módosított Smrter 0.41 -et (utólag is köszönet neki).Ha az ember egy kis változatosságra vágyik akkor mindenképpen a modok használata javasolt.
-
Dhampir
félisten
Nekem mod nélkül még sosem fagytak az alapjátékok, egyik sem a háromból.
Egyszer volt egy olyan rövid ideig tartó hibás animáció, hogy amikor a játék elején beléptem a Szkadovszkon található orvosi kajütbe, akkor az emeletes ágy alsó részén fekvő beteg az üdvözlésemre felállt, átnőtt a felső priccsen, majd végül függőlegesen teljesen lesüllyedt az ágy alá, de utána visszatért fekvő helyzetbe, és több ilyen jellegű anomália nem történt.
(#6726) dodopek
Merkantilizmus!
(a CS-ból merítve)[ Szerkesztve ]
-
PeL
addikt
ÚJ MAGYARÍTÁS VERZIÓ! v0.95.1
Changelog:
v0.95.1: Tremor (Reszketeg) quest line hiányzó szövegeinek javítása, korrigálása.http://www.gamefront.com/files/21950869/SGM2.2_magyar%C3%ADt%C3%A1s_v0.95.1.zip
Na ez pont a fordítás közbeni, meglévő magyarítás copy-paste módban való másolása miatt volt, az új quest headerek eltűntek miatta illetve felülíródtak
Valószínű lesz még 1-2 ilyen, de folyamatosan javítom a talált hibákat, szóval tuti lesz frissítés folyamatosan.
[ Szerkesztve ]
-
morbias2
aktív tag
Jó igazából ebbe a játékban bárhol bármikor kidobhat! Teljesen mind1 a verziótól.
-
Aarpok
őstag
válasz
Physicist03 #6719 üzenetére
Igaz 2 éves gép,de nem vagyok vele elöbbre
Minimalizmusra vagyok ítélve,amint feljebb tenném az már csak diavetítésre jó nem játékra.
-
Dhampir
félisten
Én eddig sohasem játszottam Modokkal, de ha ilyen kidobálások mennek, amint írjátok, akkor valószínűleg soha nem is fogok, mert ez piszokul lerontja a játékélményt.
-
Aarpok
őstag
válasz
Physicist03 #6715 üzenetére
Nekem az volt fura,hogy visszajöttem Cordonba azt löttem 3 banditát és repültem az asztalra.Kiderült ezt incorrect parameternek vette,tehát hagyni kellett a husiknak,hogy ők öljék meg őket
utána meg én a husikat. Nem tudom milyen gépen toltad ,de az ennyiménél biztos jobb volt
[ Szerkesztve ]
-
Aarpok
őstag
válasz
Physicist03 #6713 üzenetére
Nekem 02 -es és ma kidobott
Az elöző végigjátszáskor vagy 5 - ször
Ez a játék kénye - kedve szerint dobálja ki az embert,de akkor is szeretem.
-
Aarpok
őstag
válasz
Physicist03 #6711 üzenetére
Ebben lehet valami,bár a steamen alapból 02 -es és nála ott sem volt tökéletes.
-
morbias2
aktív tag
-
morbias2
aktív tag
válasz
Physicist03 #6704 üzenetére
01-t használok mindig.
azzal már többször végigjátszottam cop-ot.Van de steam verzió.Most mást használok mivel azzal ment,de az eredetivel nem ment csak az 1.7.
-
morbias2
aktív tag
De az add fix miatt nem tudok állítani az options-ba semmit,mert egyből kidob már mikor feltelepítem a játékot.Most raktam fel,és ha azt berakom egyből kivág.Ezt nem értem,mert ha azt nem rakom fel lehet mindent állítani.Most a telepítésből ezek maradtak:
7. Absolute Nature 3 Lite
8. Atmosfear 3
9. SGM 2.2 AdaptationDe mivel kijött egy új absulute nature 3 nem tudom melyiket rakjam fel.Az új verziót raktam fel így sorrendben és útóljára az af3 fix-et már hibával kezdte a játékot.Azt a képet be is linkeltem.Első pálya betöltése közben kidobott.
Most elakadtam mit rakjak milyen sorrendben. -
Aarpok
őstag
Egy kidobás a játékból már nekem is volt.Ingoványból vissza Cordonba 3 banditát löttem azt kidobott.Megnéztem a log fájlt incorrect parameter ennyit irt.aztán visszatöltöttem ás hagytam,hogy a husik nyírják ki őket.Azt nem tudom ,hogy az add fix nem - e az agropromi helikopteres hibát orvosolja -e.Lehet ha nincs feltéve bugos lesz a küldi.
-
morbias2
aktív tag
Na sikerült a 19.03-al most megy megint az options ban is lehet mindent.
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- Túra és kirándulás topic
- Grim Dawn
- Használhatatlanná teszi az egyes HP LaserJet nyomtatókat egy új firmware
- Formula-1
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Milyen routert?
- Külpolitika
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Politika
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad T14 gen4 I L14 gen4 I P14s gen4 GYÁRI MAGYAR billentyűzet. ÚJ BONTATLAN!
- Samsung Galaxy S23 8/256GB, Mekímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- Apple iPhone 13 256GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Samsung M7 43" 4K Smart Monitor/TV
- ASUS PRIME Z270-A + Intel(R) Core(TM) i7-6700 CPU 3.4 GHz + 16Gb DDR4 RAM
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest